Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Limity Stálých místností na Chatujme

Máme dobu prázdnin, a to je na všech chatech období, kdy se limity, ať již pro Stálé správce (tam kde to mají) či plnění počtu hodin Stálých místností nesleduje. Možná je to právě doba k zamyšlení, jak k tomuto přistupují a mají nastavené na chatovacím serveru Chatujme.cz.

Předem musím říci, že se tu nebudu vůbec zabývat výší limitu, ta je pro různé kategorie odlišná. Ale opakuji, o výši limitů tato glosa není, je to totiž méně důležité a podružné. Podívejme se na tabulku, která je součástí Informací o místnosti, všichni kdo jsme na Chatujme to známe.

Zdroj: Info o místnosti na Chatujme.cz


Vidíme, že se sleduje nepřetržitě a průběžně nachatovaný čas za období posledního týdne, tedy za posledních 7 dnů. A to si myslím, že je naprosto šibeniční časový úsek, mluvil jsem o tom jednou již přímo s LuRym, krom jiných věcí ohledně limitů. Pro ty, kteří úplně neví, jak to na Chatujme ohledně plnění limitů funguje, tak po nesplnění limitu v oněch posledních 7 dnech se místnost k půlnoci automaticky odstálí.

Jak už jsem zmiňoval, nejde o výši limitů ale právě a jen o šibeniční časový úsek. Stálá místnost, jak už vyplývá z názvu, má být přítomna na chatu stále, tedy relativně stále. Uživatel od stálé místnosti očekává, pokud se nějaký čas na chatu neobjeví, že ta jeho oblíbená místnost nebo místnosti tam stále budou, a ne že zrovna shodou okolností nebudou mít další uživatelé také zrovna v nějakém jednom týdnu čas a Stálá místnosti proto zmizí. Domnívám se, že časový úsek by měl být prodloužen, a to buď na 14 dnů anebo, a to považuji v dnešní době za ideální, na měsíc.

Není to tak dávno, co se na chatovacím serveru Chat.cz objevila místnost Klid a pohoda (v současné době již na tomto serveru jako Stálá místnost nepůsobí). Jelikož jsem věděl, že tato místnost byla na portálu Chatujme.cz, pak jsem se návštěvníků šel optati, z jakého důvodu přesunuli místnost na jiný chat. Jaká byla jejich odpověď? Sdělili mi, že chtějí chodit na chat, když mají čas, chuť a náladu si spolu zachatovat, pokecat, poplkat a nehodlají chodit do místnosti házet smajlíky a honit čas. Já musím říci, že tomu velmi rozumím a že je to velmi silný důvod. Nedávno byla na Chatujme.cz založena diskuze, kde se objevil tento úvodní příspěvek, podívejme se na něj.

Zdroj: Diskuze na Chatujme.cz


A můžeme se podívat i na reakci samotného LuRyho.

                    Lury:
Zdroj: Diskze na Chatujme.cz




Podobnou tabulku s denním přehledem nachatovanéh času, která je na Chatujme.cz, budete jistě někteří znát i ze starých Lidé.cz. Řekněme si upřímně, že chaty už moc netáhnou a propad návštěvností na všech serverech je značný. Mít k tomu na chatu šibeniční týdenní limitní termín asi nebude to pravé ořechové. A upřímně si řekněme i to, koho dnes zajímá kolik se v ten který den přesně nachatovalo hodin. Tudíž proč to nezjednodušit, to jednak, a druhak, proč neprodloužit onen limitní časový úsek. Pokud to chce mít LuRy nějak graficky znázorněné, mohlo by to vypadat třeba nějak takto (on už by si s tím LuRy dle svého vyhrál).

Verze A - Kdy se bude počítat čas vždy za daný měsíc a na konci se vše vynuluje.




Verze B - Bude se průběžně počítat nachatovaný čas za posledních 30 dnů (Pokud čas spadne do "úseku ohrožení", bavra se změní ze zelené na červenou.

1) Mimo ohrožení


2) V ohrožené zóně



A jaký bude závěr dnešní glosy? Rušení limitů by byl samozřejmě nesmysl, neboť je to i navázané na weby místností, kde fungují tzv. zpětné odkazy. Každopádně v dobách úpadku chatů jako platformy by mělo být snahou jednotlivých provozovatelů těm "posledním mohykánům" přeci jen ten chat více zpříjemnit, aby na chat chodili rádi a ne aby tam chodili "honit hodiny", a týden co týden byla jejich místnost v ohrožení odstálení. Možná by pánové Dutch a LuRy mohli podumat.


Anděl Azazel

Komentáře

  1. Vidím to podobně. Rok od roku lidí na chatech ubývá. Pořád čekám kdy a kde se to zastaví. Hele, jestli vůbec zastaví. Tak bych chataře moc neprudil naháněním hodin tejden co tejden, chataři jsou už dost nedostatkový zboží.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024