Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Bad - Pohroma pro Chatujme.cz!

Jak již bylo inzerováno, o Bada vlastně vůbec nepůjde, tedy o osobu Bad, tento člověk se naprosto zásadně zdiskreditoval sám a to co činí, to už by dokonce v některých citověji založených lidech mohlo vyvolat až lítost s tímto tvorem. Půjde o to, co vše se díky Badovi odkrylo a vyplulo na povrch.

O nějakých zastíracích manévrech s přepisováním datumu registrace apod. již byla řeč. I toto samotné je hrůzné, neb opravdu čemu má pak člověk věřit, když jsou upravována data v profilu, pokud tedy tomu tak opravdu bylo a Lury jen opět nemlžil. Každopádně je toto evidentně možné u kohokoliv a takové případné manipulace přímo s daty v profilech jsou nepřípustné a ničím neomluvitelné.

Pojďme ovšem pěkně popořádku. Začněme neskutečnou věcí a to Incest místností. Všichni víme, že jsou určitá témata, a to naprosto na všech chatech, absolutně zakázána. Ať jde o pedofilii, nekrofilii, incest, rasismus, sex za úplatu atd., toto je v podstatě na všech chatech stejné. Ve chvíli, kdy toto někteří oznámili na podpora@chatujme.cz i se skrýny a kopiemi, a to zakladateli Chatujme.cz Dutch (Petr Jiráček), tedy v domnění, že když uvedou adresáta, bude se tím onen dotyčný zabývat. Ovšem jaké bylo překvapení, když odpověděl třeba například Bad, a to naprosto šíleným a nepřijatelným způsobem, kdy sděloval cituji " ..podobné roomy tu byly xxxx let zpět.." a přidal dokonce hlášky o bonzácích, STBácích, posílání do hajzlu a plky o tom, ať ho klidně zbaví funkce apod. Rozumíte, lidé se v dobré víře obrátí na podporu Chatujme a vyslechnou si urážky a hlavně to, že snad incest je v pořádku. Skandál!

Ono to jistě na podpoře i jiných webů chodí tak, že to vyřídí ten administrátor, který se zrovna k tomu kterému mailu dostane. Každopádně bylo častým jevem, že se právě Dutch o některých věcech vůbec zřejmě nedozvěděl, protože ty maily jsou pak ukládány do "Vyřízených" a je lehce absurdní, když si třeba někdo stěžuje na jednání např. Bada, a pak odpoví sám Bad (a v podstatě mail tzv. stopí). Tady bych asi doporučoval spíše použít Vzkazník a psát přímo dotyčnému Administrátorovi.

Ukažme si též, jak vše souvisí se vším, na nedávno smazané části vlákna na diskuzi Chat Rádia Grantikem (Jan Bezděk, majitel SuperPokec.cz a Správce Chat Radia na Chatujme.cz). Byla to právě lovely-dream, která je registrována na obou chatech, a která posílala, dle slov LuRyho, na vysvětlenou, že to nebyl únik informací a čtení soukromých Vzkazů a Šeptů, materiály soukromého charakteru, jak píše LuRy "Mně a Honzovi" a Bad se o některých věcech dozvěděl od LuRyho nebo též přímo od Lovely. Byla to právě Lovely, která napadla na zmiňované diskuzi Chat Rádia mojí osobu, a když jsem v naprosto obecné rovině odpověděl v daném vláknu jak LuRymu tak Lovely, byla posléze tato část zcenzorována. Co se ještě na diskuzi více odehrávalo nevím a nemám o tom ani od nikoho informace. Každopádně je evidentní, co za kamarádšofty i zde na Chatujme & SuperPokec panuje a jak se někteří navzájem kryjí či podporují v osočování těch, kterým by se byť nějaká běžná věc nelíbila.

A to už vůbec nemluvím o tom, že se Grantik neštítil na Chatujme.cz, opakuji na Chatujme.cz pomlouvat svého bývalého administrátora Anathemu a dokonce i mojí osobu, kterou označil za jednu ruku s Anathemou, a že mi prý nikdo díky tomu nemá věřit. A vše bylo též podpořeno právě Lovely, která nasadila v místnosti filtr, který zabránil právě Anathemovi, neb byl čerstvě na Chatujme, ke vstupu. Jak nám to všechno hezky do sebe zapadá, co říkáte?

Pojďme ovšem dále k tomu, co díky Badovi všechno vyšlo na povrch. Ono určité zneužívání pravomoce administrátora se skutečně dělo. Podívejme se na uniklý výpis nicků uživatelky Livinka.

Zdroj: Neznámý

Dále si řekněme, jak by bylo možné aby se běžný administrátor dostal k nějaké soukromé komunikaci. Toto berte jako nepodloženou věc ale sami se zamyslete nad tím, že to má velmi silnou logiku. A pro všechny případy předem uvedu, že na toto, co zde nyní sdělím, jsem se ptal, abych si to jako správný novinář ověřil, samotného spolumajitele Chatujme.cz LuRyho (Lukáš Ryšánek), ovšem ač to byl samostatně položený dotaz (tedy ho nemohl přehlédnout), tak mi na toto nebylo odpovězeno. Jde o to, že se náš milý Bad někde krapet rozkecal a vyžvanil způsob, jak je možné se k soukromým věcem dostat. Ono prý, pokud má běžný admin podezření např. na pedofila, pak si údajně může vyžádat u majitele nějaký kód, a pokud je mu to schváleno, pak soukromou komunikaci číst může. Jistě chápete, že toto je v rukou nepoctivého admina lehce zneužitelné!

Nebudu tuto glosu, která je završením trojlístku, tedy tří na sebe navazujících a provázaných Glos, dále natahovat. Každopádně ještě jednu záležitost sdělím, a to, že je činěn ze strany LuRyho, pro mne naprosto nepřijatelný nátlak, který se děje na různé uživatele a různými formami. Tu je někdo o zmíňce o Badovi cenzorován, tu jsou někomu zamykány diskuze, tu je jinému vyhrožováno došlou trpělivostí a hlídání si své diskuze nebo půjde dotyčná osoba "s nimi" až po poslední ku mně dorazivší zprávu, že se chystá hromadný BAN. Koho, údajného gangu asi, kterého mám být prý i Já členem, to si již domyslete sami. A možná v přístích dnech či hodinách to sami uvidíte, pokud k tomu dojde. Já za sebe mohu říci, že mojí osobu nikdy nikdo v minulosti nemohl zastrašit, ani výhrůžkami Trestním oznámením či jakoukoliv formou blokace nebo čehokoliv jiného. Já se budu stále a nadále snažit jen psát pravdu a rozkrývat svinstva.


Nu, a teď si dáme v inzerci již zmiňovaný Bonus. Jde o to, že si tak jednoho brzce únorového času visím v dočasné místnosti SNB na SuperPokecu, kam jsem se přesídlil, když v tu dobu byl portál Chatujme.cz nepřístupný. V té době probíhalo pár výpadků Chatujme a bylo to pravidelné, že jsem se v těch chvílích uchýlil na SuperPokec. Nu a náhle mi přes místnost, sám od sebe, šeptá Grantik. Podívejme se na to.


Zdroj: Místnost SNB na SuperPokec.cz

Vyhodnoťte si opět sami tuto naší konvezaci. Šlo opravdu o to, že LuRymu ruply nervy a Chatujme vypnul? Anebo Grantík blafoval a hrál jakousi komedii? Jak vidítě na skrýnu, Já jsem byl otevřen oběma možnostem. A vlastně do teď nevím, jaká byla skutečnost. To co říká Grantik zní věrohodně a logicky. Ovšem bylo tomu opravdu tak, nebo to byla jen na mě hraná habaďůra? Měl už LuRy všeho dost a neovládl své emoce a vypnul Chatujme? Nebo to byla jen další v řadě scének tohoto, a nejen tohoto dua? To se asi nikdy nedozvíme, každopádně opět obě varianty jsou tak trochu strašné nebo možná strašidelné.


A jaký bude závěr dnešní Glosy? Firer svého času na svém blogu Firer wall hodnotil 3 chaty, Chat.cz, BezvaChat.cz (již neexistující) a právě Chatujme.cz. Prvním dvěma dal záporné hodnocení a nedoporučení, Chatujme jako jedinému kladné, řkúc  "Chatujme - jaké je chatujme? Tady je to ještě v pořádku, doporučení". Nu, možná bude Firer jen oním neinformovaným optimistou. Měl by si tedy informace doplnit, to minimálně. Protože z toho všeho, a to jsem ještě nezveřejnil úplně vše, mi nějak nepřijde, že je to na Chatujme v pořádku.

A na úplný závěr si položím otázku, a položte si ji společně se mnou, moji milí čtenáři. Dutch, tedy zakladatel Chatujme.cz se již více orientuje na reálný svět, rodinu atd., moc ho to prý na Chatujme už nebaví, a dokonce mám zvěsti o tom, že ho v určitých chvílích přepadly dojmy, jestli mu nechce LuRy jeho chat ukradnout. Každopádně ta otázka zní, ví ten nejvyšší z nejvyšších, zakladatel a prvotní majitel Chatujme o tom, co se mu na jeho chatu opravdu odehrává? Ví, kam jeho kolega LuRy (s nejrůznějšími gaunery "Bady" a dalšími kamarádíčky) jeho chat směruje? Ví či neví, a zajímá ho to ještě vůbec? A to bude myslím dobré zakončení nejen této Glosy ale celé trilogie. Že.. ovšemže.



Anděl Azazel




Komentáře

  1. Bulvím, Míro, že ses zase po čásku rozepsal. Hezká trilogie. Hele, Chatujme moc neznám ale jak vidno, tak ono to bude všude stejný, ty já na bráchu brácha na mě, ty kamarádíčkování a pak si ti kamarádíčkové můžou dělat to, za co by jinej, a za mnohem míň, šel dávno do báně. A běda jak se proti klanu ozveš atd., hele jak říkám, všeude to bude asi stejný. A na to ty chaty dojížděj. Teda nejenom na to, žejo, ale jak jsem bulvil na tu novou statistiku ve tvym AzaŽurnálu, tak sešup je to za ty roky pořádnej. Hele, nechtěl jsi náhodou o tom napsat nějaký svoje zamyšlení, nad těma důvodama a příčinama, proč jdou chaty komplet do hajzlu?

    Já už jsem "Honzíkovu cestu" zaklapnul, už nic nepíšu. Ani, hele, by nebylo už pro koho a o čem. A z toho mála co vím o Chatujme a lidech tam, tak jako starej bulvárník bych těžko hledal témata, nebudu přece psát o tom, kolikrát komu vypadla zubní protéza, nebo kolik přibylo svíček a věnečků na "Virtuální cintorín", jak jsem si očíhnul ty diskuze tam. A o tom, že ti důchodci neumí ani screen, o tom jste, hele, s panem Anathemou už napsali až až.

    Kdybys ale chtěl využít můj SuperBulvár, s něčím, co by se ti nehodilo sem, tak pořád tam máš autorství, takže jak je libo, Miroslave. Hele, a taky už nejsi nejmladší, žejo. Rejpnout jsem si musel ale zase tam na tom Chatujme, tam se to ztratilo ne :-D

    Jan Bulva (r)
    jan.bulva333@gmail.com
    SuperBulvár

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Jan Bulva
      Ano, to je právě to, že některé věci jsou dosti podobné na všech chatech. Věci, které když si člověk jen tak pluje na povrchu a o nic moc se nezajímá, jsou neviditelné, ani Já je neviděl, když pak ale člověk odkryje poklop a podívá se do vnitřností, tak hle, naskytne se mu trochu jiný obrázek. A ano, ten článek o důvodech toho, proč chaty hynou, zahnívají, mizí nebo upadají až na dno propasti mám v plánu napsat už dlouho, snad se k tomu někdy dostanu. Přeci jen to není věc, kterou by člověk vyplodil na jeden zátah, pokud to má mít tedy nějakou úroveň, že.. ovšemže.

      Nejsi jediný, co už nepíše. Z toho čtyřlístku Bulva, Firer, Dominika, Azazel, jsem se do psaní teď vrhnul už jen Já. A máš úplnou pravdu, s tím Chatujme, na jiných chatech a vlastně i když jsem byl jen na Chatujme v Hraběti a chodili tam za mnou různí lidé, většinou z minulosti, ale i nějací noví, tak jsem vždycky byl spíše za dědka, nu a pak, pak mi najednou někteří tam začali říkat "mladíku", tak to už, tak to už mě trklo, že budu asi v nějakém jiném světě :D A kdo ví, třeba tvého SB ještě někdy využiji, spíše myslím ale, že ne, už jsem dost silně na vlně seriozní žurnalistiky, i když samozřejmě pořád v mém nekomformním podání, možná nebo vně striktní tzv. korektnosti, páč mi přijde, že to omezuje svobodnou mysl a kritické myšlení, nu.

      Vymazat
    2. Míro, hele, ty jsi takovej total mimo mainstreamovej pisálek, píšeš, a i já ještě nedávno psal, o tom, co zajímá asi tak 0,5% populace. Hele ale zase co už, i ČT2 se vždycky chlubila tím, jaký má úžasný pořady pro půl procenta. Zrovna nedávmo jsem čet pár článků, který by se souhrně daly nazvat "Jak a kde jsme byli kdysi v pravěku" a výčty těch různých Libek, Lidéček a Xchatů, jejich předpotopních smajlíků a podobný hlášky. Svět je už fakt jinde, oba to víme, jestli bohužel nebo bohudík, to nechám na tvých čtenářích, my víme svoje, cpát to tady ale nikomu nebudu. Ale, hele, zase seš takovej kronikář, jakože "stopa pro příští generace" :-D
      Teda stopa, kdo ví, co bude za 2 roky až ta proklatá EU zcenzoruje půlku netu a net v evropským prostoru bude nepoužitelnej. Pak se dyž tak domluvíme, kam emigrujem, hele, jo :-DDD

      Vymazat
    3. @Jan Bulva
      Ano, tak někdo to dělat musí. Já se teď chystám předělat AzaNoviny a rád bych se věnoval právě i těm tématům, které jsi tu zmínil. Nu, chystám, ono Já se chystrám už čtvr roku ale nějak na to nebyl čas. A o těch důchodcích z EU mi ani nemluv, tam někteří prostě podlehli lobby, řekněme Vydavatelů, Já bych je ani neobviňoval z toho, že chtějí něco cenzorovat, teda z části ano a u křižáků to ani nepřekvapuje, ale ta druhá skupina, dle mého názoru, tu šílenou směrnici podpořila v dobré víře, prostě proto, že vycházejí z toho, jak to funguje v normálním reálném světě, takže potud bych to chápal, problém ovšem je, že oni opravdu zřejmě vůbec netuší, že ten internetový svět funguje dosti jinak. A pokud chtějí zavléci internet v EU někam blízko Číny a KLDR, tak z toho je mi opravdu, jak by řekl mistr Anténa, ZLE!

      A ta emigrace, nu, Já nemám rád teplo, to se o mně ví, tak to vidím na Kanadu, Aljašku bo tak něco :D

      A ještě něco k tomu Chatujme, tam půlku návštěvnosti tvoří Víťa, momentálně zaBanovaný s nickem Vita1971. Teda aspoň návštěvnosti chatu, má tam asi 3 místnosti a na svém profilu má napsáno "Tvořím si svůj svět" bo nějaký takový plk. Což znamená, že ten "jeho svět" tvoří on a jeho megamultinicky (Radio, synátor, sestra a další rozvětvená rodina + dva rusáci (sověti) a jeden germán a čert ví co ještě). Sám LuRy o tom ví, ovšem asi potřebuje nějakou návštěvnost, takže prý vždycky před ním stačil Víťa své multinicky "uklidit".

      A jinak, jak píše s oblibou LuRy, prý co se týče portálu, tak jsou využívanější jiné služby než chat, tedy např. vzkazník nebo profily (Zeď). Nu, tak je vcelku i pochopitelné, neboť všichni ti co chodí na chat logicky využívají i dalších služeb, tedy Profilů a Vzkazníků. Ano, jsou i tací, a je jich možná dost, co na chat vůbec nechodí a využívají pouze ostatní služby. Ovšem tím, že někteří uživatelé chodí na portál jen rozesílat infantilní, přeslazené a stupidní obrázky na Zdi jiným uživatelům, a to dokonce i těm které ani neznají, jako třeba mně (nechápu), tak tím bych se zase tak moc nechlubil. A abych to uzavřel, tuto pasáž, ono i v posledním období starého dobrého Lidé.cz byla situace taková, že bylo na portál přihlášeno sice nějakých 15 tisíc lidí, ovšem na chatu jich bylo jen 3 500. A to je ten důvod, proč patrně vedení Seznamu odstoupilo od tohoto pojetí portálu a nasadilo jinou verzi, neboť statistiky jim jasně ukazovaly, jaké služby jsou navštěvovány nejvíce. Já se tomuto kroku Seznamu nedivím i v té souvislosti, jak Honzo píšeš, že svět je opravdu někde jinde, a Já se nebojím napsat, přírodě žel. A víme to všichni, včetně majitele Xchatu Gyma, lidé si už nechtějí povídat, chtějí sdílet zážitky, videa, obrázky, vtípky, meme, a co Já vím co všechno dalšího. Svět ovládla povrchnost, plytkost, přízemnost, nekulturnost a prožitky okamžiku. Mně osobně toto též nic neříká. Takže ano, stojím ve všech směrech mimo mainstream. A jsem za to rád. Děkuji za to přírodě, že nejsem houf, masa, stádo.

      Vymazat
    4. Hele Mirku, ale teď mě napadá, ten rozvod Denisy a Ivana, teda co jen jsem tak, hele, zběžně zachytil a ta jeho krinálnická činnost ví se přesně za co seděl? Nemám o těch věcech vůbec šajnu ale kdybys byl sdílnější, třeba bych i něco, hele, vyplodil. Víš, že pro mě není nic svatý, a jak jsi mi těď soukromě psal, že ti dva se hledali protože oba vylezli asi z kanálu nebo co, tak to by mohlo bejt, hele, zajímavý bulvárnický téma. Zvlášť když ona je vyžilá čtyřicátnice von o osm let mladší kluk. A proč si ji bral se třema dětma. Hele, Já vo tom nemám vážně vůbec žádný info ale když mi něco dodáš nebo odkážeš na jiný informovaný zdroje, tak hele Blesk hadr, dyť mě znáš :-D Ale udělal bych to jen čistě jako vedlejšák pro zábavu a pro Tebe. Dej vědět do soukra, tady to probírat nebudem, abych ti tu nepokazil tu tvoji serioznost :-P

      Vymazat
    5. Nedá mi to neodpovedať. Prečo Azazel alias Bulva si sám neodpovedal na komentár prečo Bad údajne kriminálnik sedel? To už sa ti nehodia do krámu že? Hádam, že dôvod už nie je tak kriminálne aby z toho bola senzácia a škandál.
      Naozaj trápne.

      Vymazat
    6. Bad není "údajně" kriminálník, on ve vězení opravdu byl. Co je na tom všem nejhorší, to je skutečnost, že po návratu z vězení ho klidně učinil LuRy administrátorem. A za co byl odsouzen, to Já také vím, zatím jsem to z nějakých důvodů nezveřejnil.

      Vymazat
    7. Predsa to že niekto sedel nemusí nutne znamenať, že je kriminálnik. Budí to úmyselne dojem, že je to osoba pácha ZÁVAŽNÚ trestnú činnosť. Pokiaľ je teda dôvod väzenia závažný tak chápem, pokiaľ dôvod závažný nie je tak nechapu teba, že z toho opäť urobíš takú tragédiu a škandál. Obávam sa ALE varianty dve, nemýlim sa?
      Čo sa týka vyjadrenia k Bulvovi, to mi rozhodne nestačia a budem sa pýtať ďalej, mám pár priateľov, ktoré to tiež veľmi zaujíma a tým že mám niečo v rukáve, ako sa hovorí, tak to nenechám len tak. Ale počkám s čím prídeš.
      Budem sa tešiť

      Peťa

      Vymazat
  2. Tak panove jeste jednou vezmete moje jmeno do pusinek tak udelam poradek ja ja jsem nikdy vdana nebyla za zadnehp Bada ziji v Nemecku a s kym to vam muze bejt jedno jen vam reknu ze stastne uz 9 let tak si hledejte jinou obed zvanilove

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týmto vyjadrením bohužiaľ ničomu nepomôžeš má milá, na tvrdú hlavu tvrdá záplata

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024