Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Srovnání chatů (1): Úvodní strana (profily), Admini

Touto glosou odstartujeme to, co jsem již předesílal. Bude se jednat o sérii srovnávacích glos, kdy si stejné věci a záležitosti ukážeme na všech chatech a budeme porovnávat. Nechtěl bych, aby to bylo čistě subjektivní hodnocení mojí osoby. Tak jako třeba v tomto prvním případe a u prvního segmentu, což bude vizuální stránka hlavně co se týče náhledových fotografií, tedy profilových fotek. Druhá dnešní kategorie se bude týkat administrátorů a jejich docházky.


Úvodní strana (profily)

Zde u tohoto srovnávání bych se rád pokusil podívat na zmiňované pohledem nového potencionální uživatele. Takového uživatele, který zabloudí na nějaký chat, či bude vyhledávat (z jakýchkoliv důvodů) nějaký chat, třeba jiný než na jakém byl, anebo bude úplně prvně hledat nějaký chat. A řekněme si upřímně, že virzuální stránka hraje roli, nejen u mladších generací. A takový člověk, náš imaginární hledač, ten zřejmě asi nebude stoletý stařec jako třeba Já (nu, to jsem trochu přehnal, každopádně už starší pán jsem, to zase ano). Pro přehlednost vše zařadím do žebříčku. Tak se na to vrhněme.


1. místo - Libimseti

Libimseti se mi zdá, že působí pro takového hledače nejsvěžejším dojmem. Na úvodní stránce se posouvají fotografie kategorie holek a kluků celkem svižným tempem. Ještě zde zmíním, že ne na každém chatu je na úvodní straně nějaký přehled náhledových fotografií, proto u každého chatu ještě uvedu samostatnou kategorii v menu, kterou má každý chat, a to Profily.
A na Libimseti opět působí velmi svěže, je tu defaultně nastavena nějaká věková kategorie. Samozřejmě to jde při vyhledávání a zadání jiného filtru změnit. Ale my se na to díváme okem toho, který se na takovou stránku dostane úplně poprvé, tedy to co na první pohled takový uživatel spatří.


Zdroj: Úvodní strana Libimseti.cz

Zdroj: Profily Libimseti.cz



2. místno - XChat

Ani o druhém místě není pochyb, je to legendární XChat. Na jeho úvodní straně náhledové fotografie působí též svěže. Na první stránce jsou též náhledy nových fotek ve Fotoalbech. Toto všechno se při jakékoliv další návštěvě okamžitě proměňuje. Když se podíváme do sekce Profily, pak je svisle rozdělena opět na holky a kluky a též se dá následně zobrazit pozuze jedna kategorie.

Zdroj: Úvodní strana XChat.cz


Zdroj: Profily XChat.cz




3. místno - Chatujme

Za premianty Libimseti a XChat už krapet zaostává Chatujme. První strana už nepůsobí až tak svěže a náhledy profilových fotek se ani nehýbou (jako u Libimseti) ani se nemění s každým novým kliknutím (jako u XChatu) ale mají nastavený určitý delší časový limit, po kterém se kompletně změní. Ani pohled do menu Profily nenabízí úplně svěží kapku ranní rosy.

Zdroj: Úvodní strana Chatujme.cz

Zdroj: Profily Chatujme.cz





4. místo - SuperPokec

Na tomto chatovacím portálu nejsou na úvodní straně žádné náhledy fotografií. Tudíž zde si musíme vystačit s kolonkou Profily. Zde jsem vynechal úplně první řádek, kde jsou jen systémové nicky bez fotky a Grantik. Nu, pohled tady na fotky už zdá se býti ponurejším, asi takto bych to kulantě nazval.

Zdroj: Profily SuperPokec.cz




Mimo hodnocení  - Chat.cz

Vždy budeme srovnávat hrušky s hruškama a nikoliv s jablky. Zde na tomto chatu se nejen fotrografie na profil neschvalují ale může tam být v podstatě cokoliv, tedy i avatar. A to myslím uznáte, že s klasickými chaty a klasickými normálními fotografiemi nelze srovnávat, proto jsem tento chat v tomto segmentu vyřadil z hodnocení. Navíc i tento chat má pouze Profily, neboť úvodní stana obsahuje jen sloupec seznamu místností.

Zdroj: Profily Chat.cz







Administrátoři (docházka)

I v této kategorii si sestavíme žebříček. Tady nebude moc nad čím dumat, tady to bude čistě práce s daty a časy. Ještě dodám, abychom zase srovnávali srovnatelné, že to na různých chatech mají i drobet jinak, tedy někdy majitelé zastávají i funkci administrátora, jinde je tomu jen ve výjimečných případech. Proto jsem i všechny majitele, ať se již podílí na správě chatu jakkoliv aktivně, zařadil do počtů administrátorů.



1. místo - SuperPokec

Zde je jednoznačným vítězem SuperPokec. Tento spíše komorní malý chat má celkem 5 adminů. A světe div se, všech 5 administrátorů bylo přítomno. Musím ještě podotknout, že všechna zjištění kolem administrátorů proběhla ve stejný čas večerních hodin 8. května.

SuperPokec

Grantik              online
Agata                 online
Nika.Lilly          online
jajenja.sama      online
smexa                online



2. místo - XChat

Na tomto absolutně největším českém chatu je 8 administrátorů, počítáme li pro správné srovnání spolumajitele GymJWM. Jak vidíme z následné tabulky, tak online byli přítomni 3 admini. Jediný Prazdroj má absenci 17 dnů, ostatní všichni se vešli do několika hodin či jednoho dvou dnů.

XChat

Bogeman             online
Prazdroj              před 17 dny
Angel8lady         před 20 hodinami
Giggo                  před 1 dnem
Hatikva               online
ONDRASHEK   před 1 dnem
Pazitka                před 2 dny
GymJWM           online



3. místo - Chatujme

Tady už je to o hodně slabší. A to si ještě uvědomme, že zde ani admini nechodí do místností, tudíž sehnat je lze většinou pouze vzkazem, což je otázka, jestli toto je vůbec nějaká online pomoc. A ještě bych nemusel používat toho množného čísla, protože fakticky na tom chatu funguje jen jediný administrátor, a to LuRy.


Chatujme

dutch                   před 19 dny
ttomasek              před 19 dny
LuRy                   před 2 dny
Gaarush-sama     před 22 dny



4. místo - Chat.cz

Naprosto poslední místno zaujímá s přehledem chat Pavla Francírka Toplist s.r.o., který je v podstatě nespravovaným chatem. Zde o admina nezavadíte, i JiH pravděpodobně navštívil nedávno Chat.cz asi jen proto, aby zjistil, jestli mu funguje přihlášení. Ne, to opravdu není nadsázka, Chat.cz je bez jakékoliv správy v současné době.


Chat.cz

JiH         před 4 dny
franci     před 26 dny



Mimo hodnocení - Libimseti

U tohoto portálu, který sám sebe nazývá zábavním, se mi nepodařilo dohledat a ověřit stav a časy administrátorů. Respektive v Nápovědě jsou uváděni admini v počtu 5, ovšem u jediného jsem našel i označení odznáčkem v profilu. Přesto si i zde ukážeme tabulku, jediný ověřitelný admin je ten úplně první. U těch ostatních netuším, nedohledal jsem, proto tento chat uvádím mimo hodnocení. Každopádně admin Pip-Boy byl online.

Libimseti

Pip-Boy            online
Bergy1311       před 1 hodinou
dance.girl27    Nezjištěno
Faridek             před 12 dny
K_rveSajka       před 48 dny



A jaký bude závěr dnešní glosy? I v budoucnu budu pokračovat v dalších hodnoceních a žebříčcích u jednotlivostí ze všech chatů. Je možné, že v některých případech nebudete se zařazením toho kterého chatu v žebříčku souhlasit. Není nic jednoduššího, než svůj pohled vyjádřit v komentářích. Ale můžete si samozřejmě třeba jen pro sebe soukromě doma zanadávat. Anebo cokoliv jiného, co uznáte za vhodné.



Anděl Azazel




AZANOVINY nejnovější články

http://azanoviny.wz.cz/2019/05/09/mapy-google-nove-s-anonymnim-rezimem/
http://azanoviny.wz.cz/2019/05/07/nokia-9-pro-konzervativce-jak-delana/









http://azanoviny.wz.cz/2019/05/03/mozilla-zprisnuje-pravidla-pro-rozsireni-stop-obfuskovanym-kodum/








XFEJETONY nejnovější fejetony

https://xfejetony.blogspot.com/2019/05/bogemanova-katolizace-xchatu.html
https://xfejetony.blogspot.com/2019/05/umeni-vcas-odejit.html

Komentáře

  1. Diskuze budou jistě jedním z témat nějaké příští "Srovnávačky". Zřejmě nebudou samostatně, páč to by asi byla velmi krátká glosa, s tou "výkonností" diskuzí na všech portálech, že.. ovšemže.

    Můžeme se zatím jen letmo podívat na Chatujme a XChat. Na diskuzích Chatujme si ukážeme jednu zajímavou věc, nebude to z aktuálního dění, protože aktuálně se tam nic neděje. Vyjela nově diskuze Ordinace v růžové zahradě, tam je ale nejzajímavější právě ta minulost. Vidíme, jak v roce 2016 LuRy reaguje na smazaný nick, kterým byl Jupitehans, neb ho takto v citaci oslovuje. Ano, takže vidíme, že Jupite si smazal nick, aby pak později přišel s jiným nickem (ovládl některé diskuze a BANoval na nich Anathemu), aby i tento nick si smazal a registroval se opět jako Jupite. Úžasné že. Kolikrát se Jupite a s jakým nickem smazal a zase vrátil to je "paráda". A na takových dnes stojí diskuze Chatujme a právě on a "proslulý" Karl1 už pouze zůstali na Mezilidských vztazích. Tam už chybí jen Víťa a degradace a devalvace dříze zajímavé diskuze správkyně MRCH bude absolutní.

    Tak si to ukážeme na skrýnu:
    http://jyxo.info/uploads/B9/b927dd844dc587061757ee70c4e0d11878c97f6b.png

    A taky přímo okopírovaně
    =========================================================================
    Uživatel smazal nick [Uživatel je offline] | Předmět: RE: RE: Ordinace v ružovce 15.05.16 12:54:44 | #7

    Asi se rejža vic zaplet v jinych dějích a Stelu prostě pustil k vodě.
    Nyní to je hodně zamotane ve všech těch dějích,což seriál děla zajimavějšim

    .....................................................................................................................................................................
    LuRy [Uživatel je offline] (Karma: 624) | Předmět: RE: RE: RE: Ordinace v ružovce29.05.16 21:02:33 | #8

    jupitehans dne 15.05.16 12:54:44 napsal:
    Asi se rejža vic zaplet v jinych dějích a Stelu prostě pustil k vodě.
    Nyní to je hodně zamotane ve všech těch dějích,což seriál děla zajimavějšim

    co je tam aktualně zajimavého? pár dílů jsem zas nevidel *33453*
    =========================================================================



    Nu, a z XChatu bych vybral námořníčka. Tedy vybral, ono tam není též z čeho vybírat, nic jiného tam ani nepřibylo. Námořníček Bogeman ovšem postuje se svým druhým nickem Bogenan. Tady to obrátíme, nejdříve okopírovaně a pod tím skrýn.

    =========================================================================
    Muž Bogenan ... 09.05.2019 01:09:43 ... (!!! NOVÝ !!! 10/10)
    Re: Tvorba
    Odpověď na příspěvek od Ataka z 21.04.2019 11:47:49:
    Vytvořil jsi krystal ?

    ....................................................................................................................................................................
    Reagovat | Strom příspěvků
    AtakaModrá hvězdička Muž Ataka ... 21.04.2019 11:47:49 ... (!!! NOVÝ !!! 9/10)
    Tvorba
    Tak tvoříme, tvoříme Gacker *2676*
    ==========================================================================

    http://jyxo.info/uploads/56/566a4f1fa65c32fff0f38738810de14076f75c21.png

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://jyxo.info/uploads/35/35b96a054384678ed9e63052495718f6251a148a.png

      1. Ano, přesně jak je psáno v příspěvku na diskuzi Faberlic-kosmetika pro krásu,zdraví i dům! Normální diskuze žádné, jen reklama a to dokonce založená reklamní diskuze. To je stav současných fór na Chatujme.cz.

      2. Nu, a na XChatu jen Jupitehans. A již ukazovaný Bogenan Bogeman.

      Žalostné, přežalostné.

      Vymazat
    2. Nu, tak se podíváme v souhrnu na Diskuze chatů (dnes jen slovem, protože se nikde nic neděje)

      Chatujme - MRCH na jediné funkční diskuzi nechápe Ange a pak už je tam jen Jupite. A na diskuzi Chat Rádia stále stejná týden co týden nudná reklama.

      Xchat - Asociace a nic

      Libimseti - Tam nějak již dlouhodobě zakládá témata jakýsi Koubavit, většinou nikdo nereaguje

      SuperPokec a Chat.cz - Tady snad diskuze ani netřeba zmiňovat, to je jedno velké NIC

      Vymazat
    3. Hele diskuze netáhnou už dávno nikde. Maximálně na specializovanejch webech. Tydle obecný všeobecný uživatelský fóra a na chatech úplně, to je taky mrtvola. A na Diskutníkách se musí platit na rok nějakej poplatek aby moh člověk diskutovat. Hele i to tvoje fórko je mrtvý :-P já se tam snad regnu, asi teda jenom pro srandu :-D když už sem tam viděl svý jméno (asi ti prudiči, žejo) a jsem bulvil, že hledáš teďko nový modery ale ty bys tam potřeboval vůbec nějaký lidi, hele :-D

      Jooo a hele, jak jsi tam vypíchnul to Zdarma, to si obšlehnul z Chatujme ne? :-D Vím vím, ryju dneska. Ale tak když tu kritizuješ pořád diskuze jinde, tak při bulvnutí na ty tvoje mi to nedalo :-D

      Vymazat
    4. @Jan Bulva

      Ano, dobře nu, kovářovic kobyla chodí bosa ale jak říkáš, dnes opravdu diskuzní fóra netáhnou, takže není divu, že to umřelo i mně. Je to malé fórum a jak vypadne těch pár hlavních tahounů, tak to jednoduše zhebne, příroděžel. To ovšem nemění nic na katastrofě diskuzí na chatech, oni tam mají aktivní uživatele, ovšem do diskuzí se nezapojují nijak moc. A důvod? Těch bych viděl mnoho, jsou tu FCB skupiny, jsou tu tebou zmiňovaná speciální fóra na jedno zájmových webech, je tu jiné chování lidí na internetu obecně, kdy si nechtějí povídat (tedy ani diskutovat) ale hlavně sdílet, obrázkovat, videovat, memeovat či jinak se přihlouple plytce chovat, a v neposlední řadě je to i o tom, že na chatech už zůstal, nebojím se to vyslovit, už jenom nekulturní sajrajt.

      Vymazat
  2. Nu, a jak si můžete sami všimnout v rozklikávacím bočním levém panelu, tak se nám blíží pomalu ale jistě 50 000 zobrazení Xglos.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. Druhá část Vlastníci Chatujme - Prudič z Lidé a Lukáš Kristus? byla uveřejněna na SuperBulváru. Odkaz byl přidán přímo sem do příslušného článku. Zde ho zveřejním v komentářích pod nejnovější glosou.

    https://superbulvar.blogspot.com/2019/05/vlastnici-chatujme-prudic-z-lide-lukas_11.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tudíž je už jasné, že i třetí část (pravděpodobně závěrečná) bude publikována též už pouze na SuperBulváru. Pokud to bude část opravdu závěrečná, pak čekejte klasický závěr jako ve všech glosách "A jaký bude závěr dnešní glosy?".

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Únor 2024

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?