Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Atakovy zpovědné ataky.

AKTUALIZACE 23.06.


Následující text je autorstvím uživatele XChatu s nickem Ataka a je uveřejněn bez jakýchkoliv mých zásahů a korekcí.




Ahoj, rád bych se vyjádřil k místnosti Komouš výchova na XChatu v sekci Volný čas, proč jsem ji založil, co mě k tomu vedlo, co vše předcházelo a z jakých příčin vůbec vznikla.
Nějakou dobu (asi tak 2 roky) jsem navštěvoval krom mé doposud stálé místnosti VIP i několik jiných stálých místností z této kategorie. Především Meditace, Tvořeníčko, Kynologie, Olympiáda. Jsou to místnosti, kde se pravidelně schází určitá sorta lidí s různými názory, životními příběhy a zkušenostmi. S některými lidmi si rozumím víc, s některými míň, některé štvu svým chováním nebo i jen svou přítomností. Tak to ale na chatu prostě chodí, někdo vás zaujme, tak si s ním povídáte, kdo vás nezajímá, tak ho jednoduše ignorujete.
Běžný chod výše čtyř zmiňovaných místností čas od času narušoval nájezd jednoho či více uživatelů (nemám přehled jestli je to jen jeden jediný člověk) kteří měli dost odlišné názory, zejména však na politické dění v našem státu nebo i ve světě. Prostě obyčejní lidi, co se nudí, přijdou, zahltí sklo nesmysly a pokud je S nebo po nahlášení admin nesejmul, tak zas rychle odešli. Co jsem si z těch hlášek tohoto uživatele nejvíc zapamatoval bylo to, že stále si stěžoval na vedení XChatu, a taky hlavně to, že já (Ataka) jsem jejich přisluhovač, polda s modrou hvězdou, jsem prý udavač a práskač, že donáším adminovi a on je pak killuje. Že je to zde jak na "policejním četu". Ano - "policejní čet" - jeden z mnoha popisek místnosti Komouš výchova.
Před nějakým časem jsem v místnosti VIP řešil s GymJWM téma jak by asi vypadal XChat a vůbec jakýkoliv jiný chat v dobách komunismu, hluboké totality a hlavně cenzury. Samozřejmě, internet zde nebyl, ale jen tak jak by to asi fungovalo. Shodli jsme se oba na tom, že by to byl stoprocentně Policejní čet - v tom smyslu, že by bylo zakázané šeptání mezi uživateli, mohlo by se mluvit prakticky jen o všem dobrém, žádné urážení, zesměšňování, žádné probírání státního režimu atd. Prostě asi víte, jak by to nejspíš vypadalo. Žádná svoboda slova a názoru. Hromada skrytých uživatelů, kteří by byli agenti StB a které by udávali a žalovali na vyšší místa. Tak že když tam mám napsáno v popisku policejní čet - není to v žádném případě narážka na současný stav a vedení XChatu - to ani náhodou, proto je tam napsáno policejní čet a ne třeba policejní XChat. V tom je ten zásadní rozdíl. Tím chci zdůraznit, že tento popisek je neutrální a vztahuje se právě k dané místnosti. Neslouží to k poškození dobrého jména XChatu!
Na jednu stranu GymJWM má pravdu v tom, že ono dnes něco dělat pro druhé lidi není vůbec jednoduché. Děláte to prakticky zadarmo ve svém volném čase, snažíte se něco vymyslet a druzí pořád dělají jen naschvály, hází klacky pod nohy ale sami nepřijdou s nějakým nápadem, neřeknou že tohle a tohle by se mohlo změnit, že tohle by bylo dobrý, tohle by se mohlo upravit atd. Ne, druzí umí jen kritizovat, vysmívat se a čekat na chyby druhých, aby je pak použili proti nim. Sám to vidím ze svého oboru, v poslední době mě už taky nebaví pro někoho navrhovat šperk, zajistit vybroušení drahého kamene u brusiče a pak u zlatníka zasadit do šperku. Ne, opravdu mě to nebaví. Ať uděláte cokoliv, stejně na tom najdou něco, co se jim nelíbí.
Proč jsem tedy vlastně založil místnost Komouš výchova? A proč zrovna tento název? Jedna z hlášek onoho uživatele co rád dělal bordel, byla i ta, že psal, že všichni co tam chodí mají komouš výchovu. Prostě se to zažilo a ten název mě zaujal. Mám doma plaketu Komunismus bolí dodnes a tak jsem si řekl, že bych mohl založit místnost s názvem Komouš výchova. Je to taková odpověď na současné stálé místnosti napříč celým XChatem. Je to z důvodu, že výběr je značně omezený, stálých místností moc není a třeba sekce Hudební styly je hodně chudá na výběr a to je docela škoda. Byl jsem SS místnosti Trance a v té době bylo hodně stálých místností v dané sekci. Na jednu stranu se vedení ale nedivím, že to tak hodně osekali a že těch místností je tak pomálu. Není to vina vedení ani konceptu XChatu, ale je to dáno tím, že prostě s příchodem sociálních sítí byl značný odliv uživatelů a toto chatovací prostředí prostě prořídlo. Zůstalo už jen to tvrdé jádro z minulosti a zbylý jsou občasní návštěvníci (z mého pohledu).
Komouš výchova je místnost, kam od založení chodí pár stálých návštěvníků - za to jsem jim vděčný a děkuju za podporu, je to místo, kde si máme co říct, sklo se docela přes den hýbe, v noci to bylo horší, ale jinak že by v ní bylo mrtvo, to tedy úplně není. Jsou to především návštěvníci ze sekce Volný čas.
Další důvod je ten, že bych rád zjistil, jak je to dnes se schvalováním nové místnosti a co vše se musí udělat pro její ustálení. A jestli je vůbec šance místnost ustálit. Ono to asi neprojde ale třeba budeme příjemně překvapeni. Kdybych dnes nebyl po noční, mohla místnost od počátku prvního založení stále běžet, ale i tak přes 120 hodin na první zátah je slušný výkon.
Já osobně beru XChat jako místo a prostředek ke komunikaci, k zábavě, k výměně názorů,  popřípadě navázání nějakého virtuálního přátelství. Rozhodně nemám rád, když se někdo do někoho naváží, dělá zbytečně problémy, narušuje chod místnosti atd. To sem prostě nepatří. Byl bych rád, kdyby do "mé" místnosti chodili lidi si normálně povídat o všem možném. Volná témata která se vždy můžou zvrhnout v jiné téma povídání :-D
Ještě poznámka k mé absenci v místnosti VIP. Ano, před časem jsem z ní byl vyhozen, ale mohl jsem si za to sám, protože jsem provokoval aby mě vyhodili. Tak trošku jsem si z pár lidí vystřelil tím, že jsem řekl, že to bylo neoprávněně. Ne, do určité míry to byl oprávněný vyhazov. Zdejší osazenstvo VIPu ví jaký jsem, jak se chovám a občas jsem byl svým povídáním zážitků ze svého skutečného života už docela otravný a nudný. Vím co si o mě myslí a tak to byla dobrá příležitost tam teď nechodit. Ostatně, je to pořád a jenom virtuální svět a záleží jen na nás, jak se tam budeme chovat.

Ataka



Doslov Anděla Azazela

Pro Ataka: Ona skupinka lidí potulujících se po mnoha místnostech v kategorii Volný čas a sport jsou pozůstatky kdysi prosperující a spravované místnosti Meditace. A upřímně musím říci, to nejhorší co z ní zbylo. Osobně nevidím žádný důvod k zavádění další stálé místnosti, neboť ty lidi velmi dobře znám, pak vím, že oni ani o žádnou organizovanost, řád a pořádek nestojí, jsou to veskrze anarchoidi, kterým toto potulování po roomech vyhovuje.


Pro GymJWM a XChat: Já budu ještě psát celkové hodnocení XChatu od jeho převzetí 42ideas. Každopádně nářky typu, že lidé jen kritizují a hází klacky pod nohy, to opravdu slyším od prvopočátku, a mám na to zcela jiný názor. Naopak mám letité zkušenosti s tím, že existovalo mnoho aktivních a aktivistických lidí, kteří byli plni elánu a nápadů, ovšem zatuchlý zkostnatělý systém a administrátoři jim házeli klacky pod nohy, takže je to po čase přestalo bavit. A s novým vlastníkem se nic moc nezměnilo, vlastně vůbec nic. XChat ovládají 20 let stále ti stejní lidé se svým okruhem kamarádů a se stále stejným prehistorickým myšlením (máme rok 2019 ne 2005). Tudíž zde nastupují moje rady. A některé jsem už tu či onde publikoval.

Řídit chat jako firmu (to platí pro jakýkoliv chat). Do vedení dosazovat ty nejschopnější a nejlepší, vyhledávat zajímavé a aktivní lidi, kteří mohou svými nápady a aktivitou chat posunout. Dámy a pánové, Adminský XTým nemusí být sbor kamarádů, lépe řečeno neměl by být. Ano, po 20 let XChat ovládá v podstatě trojice lidí (Gym, Prazdroj, Giggo). Je to totalita, možná více než komunistická, bych řekl fašistická. Totalitu nelze reformovat, je třeba radikální změny organizačního systému.

Větší pružnost a autonomie při zakládání a správě stálých místností. Lidé jsou různí a mají různé zájmy, různé názory, různé postoje, různé představy, různý styl a úroveń komunikace atd. Uniformita je zhouba, dopřát lidem a skupinám, aby si ve své místnosti řídili chod sami, tedy to, co nejen nejhloupější admině všech dob ENVY ale i mnohým jiným nebylo možné  vysvětlit, například že právě zmiňovaná místnost Meditace se skládá z naprosto jiného typu lidí, než například Bezva flirtík, tudíž v ní nelze uplatńovat stejné uniformní přístupy. Tedy měla by platit ta nejzákladnější pravidla a vše další by mělo být ponecháno v rukou správců té či oné místnosti. Též by měl být pružnější systém vzniku a zániku stálých místností.

Když něco nefunguje, nedaří se, je třeba vystřídat. Ano, vezměme si příklad ze sportu. Když se mužstvu nedaří, tak kouč změní taktiku, vystřídá hráče, stáhne sestavu, změní brankáře. Když se ani pak nedaří, majitel vymění kouče. A že nejen na XChatu (ale i ostatních chatech) něco nefunguje, je patrné z výsledků, ty statistiky mám Já stejně jako Gym. A přesto se žádné střídání nekoná.

Nebudu se více už rozepisovat, schovám si to až do avizovaného hodnocení, jednu věc, a to praktickou zkušenost ovšem ještě zmíním. Administrátor nemá co posuzovat a vyjadřovat sympatie a snad dokonce určovat koho by si na chatu přál. Opravdu nejen mojí osobu nezajímá názor neschopného řiťolezce Bogemana, u kterého asi nikdo, kdo má všech pět po hromadě nechápe, jak se mohl stát hlavním administrátorem. A pokud se budou admini podobným způsobem chovat k uživatelům, pokud budou existovat kamarádské vazby, které jsou nadřazeny pravidlům, pak se nikdy nic k lepšímu posunout nemůže. Protože pak se nelze divit tomu, že lidé budou tam, kde něco takového ani v nejmenším neexistuje.

A jaký bude závěr této glosy? Chcete li nový velký prosperující XChat, najděte novou organizační strukturu, nové nově moderně smýšlející aktivní lidi, kteří budou přicházet s novými nápady. Stará dinosauří struktura povede jen k vyhynutí a zkáze.

Anděl Azazel


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIZACE 23.06.

Místnost "Komouš výchova" již 2x spadla, tedy nepodařilo se ji udržet v nepřetržitém chodu a ty časy, kdy se tak dělo, byly opravdu o mnoho menší, než u prvního případu.

Původně jsem se domníval, že tato glosa bude mít nějakou vyšší hloubku, že se odhalí zkostnatělost XChatu, anebo naopak vyvrátí, že jde o solidně míněnou záležitost, což mohu už nyní se znalostí věci říci, že nikoliv. Proto se ani nedivím, že vedení XChatu se tímto nijak moc nezabývalo, protože, a řekněme si to rovnou, tento sajrajt by ustálili snad jen na francírkově žumpě Chat.cz, nikde jinde.

Kolem uživatele Ataka se shromáždilo, jak už jsem psal, to nejhorší z bývalé místnosti Meditace. Dokonce někteří z této kdysi prosperující místnosti o toto neměli ani zájem, viz lidé z okolí Darshana apod.

Čemu se dále nedivím, je skutečnost, že Ataka byl několikráte vyhozen z místnosti VIP. Nu, pokud tam psal následující, a podobných věcí jsem od něj viděl povícero, pak se opravdu není diviti čemu.

Zdroj: dočasná místnost Komouš výchova na XChat.cz


Hlavním "parťákem" a spoluudržovatelem místnosti byl uživatel, který je jednoznačným multinickem, tedy jasný prudič, který má zřejmě na svědomí i ukradení mé místnosti SNB s nickem komous_Azazel.

Zdroj: Seznam místností v kategorii Volný čas a sport na XChat.cz


A jaký bude závěr této aktualizace? Položme si řecnickou otázku, kdo je to vlastně Ataka? V přátelích má Bogemana. To není dobrá vizitka. Ale kdo to tedy vlastně je, je to práskač s modrou hvězdou nebo prudič. Nejhorší ze všeho by bylo, kdyby platilo obojí. Já tu nejsem od soudů, neb na to nemám dostatek relevantních informací, to si třeba posuďte vy, kdož znáte Ataku mnohem lépe a více než Já. Já jsem vám tu jen podal očité svědectví. Pokud se nic nového a závratného v této kauze nestane, pak myslím, že ji mohu s klidným svědomím uzavřít. Jen moc nechápu, co nám tu chtěl pan Ataka předstírat. Ale jak říkám, posuďte si sami, zvláště ti, kdož mají mnohem více zkušeností a informací o tomto uživateli.


Anděl Azazel 23.06.  20:00



AZANOVINY - Nejnovější články

http://azanoviny.wz.cz/2019/06/21/bude-sailfish-os-alternativou-huawei-k-androidu/

http://azanoviny.wz.cz/2019/06/21/100-tisic-aktivaci-za-prvnich-8-hodin/
http://azanoviny.wz.cz/2019/06/20/t-mobile-neomezene-datove-leto/

http://azanoviny.wz.cz/zprava-k-4-vyroci-projektu-azanoviny-x-magazin-andela-azazela/

http://azanoviny.wz.cz/2019/06/15/s-andelem-azazelem-nejen-o-azanovinach/














X-FEJETONY - Nejnovější fejetony


https://xfejetony.blogspot.com/2019/06/chaty-janabrachismus-vlada-luzy.html

https://xfejetony.blogspot.com/2019/05/ceknu-ty-chaty.html

Komentáře

  1. A když už jsem v Aktualizaci zmínil žumpu Pavla Francírka Chat.cz, tak tam je možné opravdu všechno, co by jinde bylo nemyslitelné. Například s ustálením místnosti Proud do neznáma se stálým správcem stal Alees15 (s nickem Alees25) známý prudič a tapetář z XChatu ale i jiných chatů. Dalším SS této místnosti jest Sadhu, podívejte se na jeho profil (hlavně profilovku) a pak si řekneme více.

    http://jyxo.info/uploads/8E/8e61e293d9898627b24c07107c93a3144fbc5571.png

    Sadhu je multinick uživatele Enfantterrible, a jak vidíte, poslel si Pozvánku sám sobě. Další nick má CKP a čert ví kolik ještě dalších. Ano, toto je opravdu chatový odpad, tato franciho žumpa Chat.cz. Divit se tu není opravdu čemu, když v minulosti byla SS, a to dokonce ve dvou místnostech, největší špína všech špín a největší prudička XChatu Happy613 (na Chat.cz vystupuje jako PinQi) , na kterém má BANováno velkou spousty nicků (např. i kradený certifikovaný nick WendulinQa). Anebo vzpomeňme stálého správce, kterého dosadil "atrapa na admina" JiH, Sovu, tedy známého místního megagaunera.

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?