Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Chatujme: Solidnostně padá k Chat.cz, pád návštěvnosti řeší zvýšenou reklamou.

Chatujme se v poslední době výrazně propadá a tak tvůrce tohoto propadu, jeden ze spolumajitelů Lukáš Ryšánek (zakladatel a druhý spolumajitel Dutch už nebyl na portálu více než čtvrt roku) se rozhodl tento propad řešit zvýšenou reklamou. Začněme ovšem tím, co je též na Chatujme možné a čím se dostává tento portál na úroveň Chat.cz.

Dva nicky jednoho uživatele jako SS v jedné místnosti. Tak to jsem se domníval, že je možné opravdu jen na francírkově žumpě. O tomto byla napsána i glosa, kdy jsme tehdy se spoluatorkou Xglos vypátrali zmiňovanou věc právě na Chat.cz, tehdy se jednalo o dvě místnosti, u kterých se toto stalo a myslím, že ještě dodnes v jedné z nich je uživatelka Beetle SS i se svým druhým nickem Petit.pompier.


Zdroj: Info o místnosti a Profily na Chatujme.cz


Ano, zde se díváme na stejnou věc právě na Chatujme.cz. Vůbec nehraje žádnou roli, že se jedná o placenou místnost. Placená místnost má některé úlevy jasně stanovené v pravidlech a nápovědě. Jinak je to ovšem jako jakákoliv jiná místnost, ve které platí stejná pravidla a zásady jako v běžných neplacených místnostech.

V současné době vypadají aktuálně ty profily takto.

Zdroj: Profily na Chatujme.cz

A to se nebudeme ani zaobírat přáteli, na které se můžete podívat sami a přijít si na podivnosti. Skoro to vypadá na druhého Víťu. A toho nezmiňuji jen tak náhodou. U něj možná platí totéž co u uživatelky  Ilonaolexova z místnosti Písničky pro zlepšení nálady. Sám Lukáš Ryšánek psal, že Víťa používá nick jeho sestry, o kterém pochybuje, že je reálná postava. Též psal o tom, že má Víťa spoustu multinicků. U Víti je to ještě vše násobeno tím, že takto se svými nicky působí ve třech místnostech, tedy Rádio, Modrá Planeta a Chat-Club. Nick CAKPA, který je vyplněn azbukou, což je další šílenost, která byla možná též jen na Chat.cz (tam kdysi dokonce bylo možné registrovat nicky, které používaly jiného písma než latinky. To nakonec Franci zrušil) bude patrně jen opět další Víťův nick, který je SS v Chat-Clubu.

Zdroj: Profily na Chatujme.cz


Tímto vším, co tu popisuji a ukazuji, se opravdu Chatujme blíží žumpě Chat.cz, protože na žádném jiném normálním a solidním chatu by nebylo něco takového vůbec možné.



Přejděme ku zmiňované reklamě na portálu Chatujme.cz. 



Zdroj: Hlavní strana a Profily na Chatujme.cz


Propad návštěvnosti, po krocích Lukáše Ryšánka je značný a všiml si ho evidentně i sám Lukáš Ryšánek. Čím méně lidí, tím menší zobrazování reklam, to je logické. Každý projekt něco stojí, není zadarmo. Příjmy z reklamy mohou být jedním ze zásadních zdrojů příjmu při financování provozu. Evidentně tyto příjmy klesly úměrně s klesajícím počtem lidí na Chatujme. K tomu si přičtěme, že pro letošní rok vypadl LuRymu další příjem, a to z placených místností, kdy po celé roční předešlé období nebyly spuštěny limity místností, a tak LuRy, když zaplacenou službu rok dotyčným neposkytoval, tak jim tehdejší platbu prodloužil právě o ten jeden rok. Jak už jsem v jedné glose vypočítal, jde o 8 tisíc Kč.


 ❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂

Způsoby blokování reklam:

K tomu lze použít některé prohlížeče, které již mají blokování reklam v základu, např. Brave či Opera

 
Prohlížeč Brave STAHUJTE ZDE

Článek o prohlížeči Brave na AzaNovinách zde

Prohlížeč Opera STAHUJTE ZDE


Dále lze v jiných prohlížečích využít aplikace na blokování reklam, k těm nejznámějším a nejrozšířenějším patří uBlock a AdBlock

uBlock Origin pro Chrome STAHUJTE ZDE

uBlock Origin pro Firefox STAHUJTE ZDE

uBlock Origin pro Edge STAHUJTE ZDE


AdBlock Plus pro Chrome STAHUJTE ZDE

AdBlock Plus pro Firefox STAHUJTE ZDE

AdBlock Plus pro Edge STAHUJTE ZDE

❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂❂



Tedy suma sumárum, výpadek příjmu za placené místnosti plus výrazné snížení příjmu za reklamu vedlo Lukáše Ryšánka k tomu, že umístnil, jak jsme viděli na obrázcích, další reklamu na své stránky, a to na ty nejnavštěvovanější, tedy Hlavní stranu a Profily.


A jaký bude závěr dnešní glosy? Tento krok Lukáše Ryšánka zcela jasně prokazuje to, o čem píši a co na statistikách dlouhodobě ukazuji. Chatujme se zmítá v krizi, v té kvalitavní ale hlavně, protože o prachy jde vždy na prvním místě, v té kvantitativní. A místo toho, aby Lukáš Ryšánek vytvořil obyvatelné a příjemné místo pro chatování a snažil se o zvýšení návštěvnosti nebo alespoň její udržení na minulých nedávných hodnotách, pak podnikal takové kroky a činil takovou politiku, která mu spoustu uživatelů odvála. A tak to nyní nahrazuje reklamou. Celkem smutné, že.. ovšemže.


Anděl Azazel





AZANOVINY - Nejnovějčí články

http://azanoviny.wz.cz/2019/07/27/apple-nedostane-od-trumpa-celni-vyjimku-na-dily-k-mac-pro/

http://azanoviny.wz.cz/2019/07/27/falesna-libra-ktera-jeste-ani-neexistuje/


http://azanoviny.wz.cz/2019/07/24/neomezena-data-t-mobile-problemy-pri-obnove-balicku/

http://azanoviny.wz.cz/2019/07/24/vodafone-brzy-prebere-upc/

http://azanoviny.wz.cz/2019/07/24/neuronova-sit-googlu-uz-umi-cesky/
http://azanoviny.wz.cz/2019/07/17/prohlizec-brave-na-reklamy-jinak/

http://azanoviny.wz.cz/2019/07/03/spojene-staty-uvazuji-o-zakazu-sifrovane-komunikace/



Komentáře

  1. Statistiky návštěvnosti chatů, návštěvnosti na portálu a pak přímo v místnostech, si přinášíme již dlouhodobě. Kde jinde než pod touto glosou se to bude hodit dvojnásob, že.. ovšemže

    =Sobota 27. července=
    --- 15 :30 ---

    XChat 1352 - 900
    Libimseti 217 - 55
    Chatujme 115 - 26
    SuperPokec 11
    Chat.cz 4/4 reg.

    --- 16 :40 ---

    XChat 1219 - 865
    Libimseti 204 - 45
    Chatujme 96 - 13
    SuperPokec 14
    Chat.cz 7/6 reg.

    --- 18 :20 ---

    XChat 1244 - 821
    Libimseti 245 - 69
    Chatujme 154 - 55
    SuperPokec 18
    Chat.cz 5/4 reg.


    Ze všech předešlých statistik uváděných na Xglosách v komentářích, stejně jako i z této nejaktuálnější statistiky, je naprosto patrné, že Chatujme, které ještě celkem nedávno vykazovalo podobná čísla jako Libimseti, pak se tomuto portálu dosti vzdaluje a to především v celkové návštěvnosti na portálu.

    A neodpustím si jednu poznámku ještě k reklamám na Chatujme, tedy té reklamě, která se zobrazuje při klepnutí na odkaz. Toto nikde jinde není, to jednak, a druhak, sice i na ostatních portálech existuje přesměrování, každopádně tam to trvá maximálně 2 vteřiny, a to se dá přežít, 10 sekund, jak je tomu na Chatujme, to je vážně celá věčnost, to je opravdu velký opruz. A tady vám, moji milí čtenáři, žádné blokovače reklam nepomohou, tady si to budete muset odčekat. Při vícero odkazech aby si na to vzal člověk snad dovolenou, nu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu, a protože je sobota, tak právě nyní probíhá již půl hodiny soukromý mejdan Grantika, který se nazývá Písničky na přání na Chat Rádiu. V místnosti Chat Rádio na Chatujme jsou 4 lidé: Grantik, Lovely-dream, Denisa-speedy a Firer. Tudíž 2 admini, Lovely jako kamarádka Agáty s Grantikem, kteří byli i u ní na návštěvě, a Denisa (kde má svého virtuálního amanta Bada?) Rádio má 18 posluchačů. Nu..

      A-A

      Vymazat
    2. A máme tu poslední várku dnešních statistik..

      --- 22:20 ---

      XChat 1532 - 1 086
      Libimseti 256 - 62
      Chatujme 142 - 54
      SuperPokec 12
      Chat.cz 14/14 reg.


      --- 23:30 ---

      XChat 1607 - 1 185
      Libimseti 206 - 59
      Chatujme 102 - 47
      SuperPokec 12
      Chat.cz 8/6 reg.


      --- 00:30 ---

      XChat 1454 - 989
      Libimseti 154 - 51
      Chatujme 67 - 28
      SuperPokec 9
      Chat.cz 10/8 reg.

      Vidíme, že je to stále stejný obrázek a ty návštěvnosti na Chatujme už jsou opravdu tragické. Tudíž není divu, že LuRy nasadil další reklamu.

      A čím nebo kým se nechá LuRy ve svých krocích z poslední doby inspirovat příště, třeba právě u tohoto tématu? Inspiroval se od Diskutníků v tom, že znepřístupnil systémové diskuze, na Diskutnících je nemůže vidět člověk bez Aktivizovaného (tedy zaplaceného) profilu či nepřihlášený, na Chatujme nepřihlášený. Na Diskutnících svého času též řešili financování portálu reklamou a možností, že za poplatek se tato reklama nebude zobrazovat. Od toho nakonec upustili a zavedli placené členství, kdy člověk bez zaplacení ročního příspěvku sice stále má profil a může sledovat diskuze, nemůže na ně ovšem přispívat. Že by LuRy v budoucnu přebral od Diskutníků i toto? Čert ví, co se honí v hlavě Lukáše Ryšánka. A že už mnohokráte v poslední době nemile všechny překvapil, že.. ovšemže.

      A-A

      Vymazat
    3. A dnešní várka statistik..

      =Neděle 28. července=
      --- 20:30 ---

      XChat 1551 - 1 097
      Libimseti 303 - 70
      Chatujme 169 - 75
      SuperPokec 19
      Chat.cz 21/18 reg.


      --- 21:30 ---

      XChat 1685 - 1 232
      Libimseti 305 - 72
      Chatujme 154 - 58
      SuperPokec 18
      Chat.cz 25/24 reg.


      --- 22:30 ---

      XChat 1897 - 1 344
      Libimseti 265 - 53
      Chatujme 160 - 69
      SuperPokec 15
      Chat.cz 16/15 reg.


      --- 23:40 ---

      XChat 1884 - 1 339
      Libimseti 214 - 60
      Chatujme 115 - 64
      SuperPokec 9
      Chat.cz 13/13 reg.

      Nedělní večer bývá zpravidla na chatech nejštědřejší co do návštěvnosti. U XChatu a Libimseti, jak vidíme, to platí, na jednom téměř 1 900 uživatelů, na druhém přes 300. Ovšem, ajajaj, Chatujme ani v neděli nezabralo a potácí se stále ve svých katastrofických číslech návštěvnosti portálu. Že by následoval další přírůstek reklamní plochy? Uživatele v místnostech LuRy nezobrazuje, o lidi přeci nejde, tak zobrazíme ještě více reklamy, nu.. že.. ovšemže.

      A-A

      Vymazat
    4. Souhr dnešních večerních statistik..

      =Pondělí 29. července=
      --- 18:20 ---

      XChat 1420 - 915
      Libimseti 211 - 53
      Chatujme 131 - 52
      SuperPokec 13
      Chat.cz 21/19 reg.


      --- 22:00 ---

      XChat 1615 - 1 159
      Libimseti 254 - 57
      Chatujme 164 - 71
      SuperPokec 11
      Chat.cz 26/23 reg.


      --- 23:00 ---

      XChat 1791 - 1 278
      Libimseti 238 - 50
      Chatujme 120 - 57
      SuperPokec 9
      Chat.cz 21/17 reg.


      Nu, vidíme, že vše zůstává při starém. Ten výrazný propad Chatujme během celkem nedlouhého období má hlavně význam do budoucna. Ono obecně platí, že pokud jakýkoliv web ztratí uživatele, jen horko těžko je získá zpět, většinou je to naprosto nemožné. A vzhledem ke složení uživatelů Chatujme a politice LuRyho, nebude tak těžké odhadnout vývoj na tomto portálu. V současné době někteří lidé i dosti migrují, obcházejí různé chaty, každopádně co je též patrné, na Chatujme se dlouhodobě usadí málokdo. Ty důvody jsou zřejmé. Tudíž všechny okolnosti nahrávají předpovědi, že na Chatujme zůstane jen pár zakořeněných lidí, z kterých samozřejmě jako všude budou někteří odpadat. Přirozená obměna se pravděpodobně konat nebude, právě vzhledem k faktorům, které zmiňuji. Což znamená jediné, budoucnost Chatujme je v postupném upadání a odumírání. I ti, kteří na portál přišli za mého působení, nyní odcházejí. Chatujme je chat bez budoucnosti. To si dovolím prorokovat s pravděpodobností blížící se jistotě.

      Tak to byla taková malá odborná prognoza od Azazela.

      A-A

      Vymazat
    5. =Úterý 30. července=
      --- 17:15---

      XChat 1428 - 931
      Libimseti 219 - 52
      Chatujme 122 - 34
      SuperPokec 14
      Chat.cz 16/13 reg.


      --- 19:00---

      XChat 1387 - 938
      Libimseti 250 - 62
      Chatujme 167 - 56
      SuperPokec 13
      Chat.cz 14/11 reg.


      --- 23:10---

      XChat 1853 - 1 341
      Libimseti 281 - 71
      Chatujme 143 - 56
      SuperPokec 10
      Chat.cz 20/14 reg.

      Takže ještě dnešní statistiky, žádná změna, že.. ovšemže

      A-A

      Vymazat
    6. =Středa 31. července=
      --- 18:30---

      XChat 1380 - 880
      Libimseti 219 - 43
      Chatujme 165 - 64
      SuperPokec 16
      Chat.cz 17/16 reg.


      --- 21:00---

      XChat 1503 - 1 011
      Libimseti 276 - 85
      Chatujme 178 - 67
      SuperPokec 13
      Chat.cz 20/18 reg.


      --- 22:00---

      XChat 1701 - 1 124
      Libimseti 304 - 69
      Chatujme 135 - 62
      SuperPokec 12
      Chat.cz 26/21 reg.


      --- 23:00---

      XChat 1768 - 1 135
      Libimseti 256 - 71
      Chatujme 125 - 51
      SuperPokec 10
      Chat.cz 19/13 reg.


      --- 00:00---

      XChat 1768 - 1 135
      Libimseti 205 - 53
      Chatujme 105 - 41
      SuperPokec 8
      Chat.cz 12/9 reg.


      S Chatujme už to vypadá velmi bledě, a to velmi dlouho. Ono mi psali někteří lidé soukromě, aniž bych přesně dokázal rozklíčovat o koho šlo, hovořili o tom, že si na Chatujme mažou účet nebo prostě jen tak odcházejí, zmiňovali například nemožnost vyjádřit se v diskuzích a mazání příspěvků či zneviditelnění lidí v místnostech chatu, když jsou nepřihlášení. Padaly i hlášky typu "to není ani na Supru", ano, některé věci dokonce předčí na Chatujme nechvalně známý svojí přecenzorovaností apod. SuperPokec. Každopádně je třeba si uvědomit, že SP je vlastně přítomen na Chatujme a velký vliv tam má Granitk alias ChatRadio, nejen jako administrátor s plnými pravomocemi ale hlavně jako spolutvůrce tamního prostředí, asi tak bych to nazval. Nu, a pak jsou tu lidé, jako Zwire nebo například Jard01, který svého času býval v některých úsecích zdatným návštěvníkem, tak hovoří všichni, nejen tito, o tom, že na Chatujme vlastně už ani není s kým pokecat. Vzpomeňme na větu Zwirete, volně cituji "tak nějak mě nebaví si povídat s důchodkyní o zdraví, vaření a počasí". A mám hlášené další lidi, kteří se již na Chatujme vůbec anebo velmi málo vyskytují. Ono je to z těch čísel i patrné, že.. ovšemže.

      A-A

      Vymazat
    7. =Čtvrtek 1. srpna=
      --- 21:45 ---

      XChat 1650 - 1 210
      Libimseti 276 - 64
      Chatujme 160 - 62
      SuperPokec 15
      Chat.cz 30/26 reg.


      --- 22:45 ---

      XChat 1844 - 1 328
      Libimseti 257 - 82
      Chatujme 138 - 62
      SuperPokec 11
      Chat.cz 19/17 reg.


      --- 23:45 ---

      XChat 1708 - 1 203
      Libimseti 234 - 58
      Chatujme 95 - 41
      SuperPokec 10
      Chat.cz 12/9 reg.

      A máme tu první srpnovou statistiku. S Chatujme už je to velmi nahnuté. A dámy a pánové, brzy bude zveřejněn fejeton s názvem "Kam Grantik šlápne, tam sto let tráva neroste." A brzy znamená v dohledné době několika okamžiků.

      A-A

      Vymazat
    8. Nejnovější fejeton s názvem "Kam Grantik šlápne, tam sto let tráva neroste." si můžete přečíst jak je zvykem přímo zde na Xglosách v menu X-Fejetony anebo přímo na X-Fejetonech ZDE

      Anděl Azazel

      Vymazat
  2. Protože glosa není natahovací, takže ne vše se do ni vejde. Původně mělo být v glose pár věcí z dalších chatů, ovšem aktuálně bylo toto nahrazeno novou reklamou na Chatujme, což bylo i v souvislosti s hlavním tématem, tedy bylo o témže chatu. Tudíž některé věci, které se staly na jiných chatech, a to XChatu, Libimseti a Chat.cz, tak budou součástí nějaké další glosy.

    Též by měl vzniknout již avizovaný fejeton, možná i dva. Termíny už raději nyní o prázdninách dávat předem nebudu.

    Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu, a ke katastrofickým číslům Chatujme ještě jednu katastrofu z jiného soudku. Dnes jsem vstoupil na Chat.cz, neb jsem si tam chtěl něco ověřit. Dámy a pánové, Alenka v říši divů ovšem v tom nejnegativnějším významu. Byl jsem v tu chvíli i na jiných dvou chatech, na XChatu jsem například krátce pohovořil se staronovou administrátorkou Opifka, vstup na Chat.cz to je opravdu zděšení, to se, moji milí čtenáři, náhle ocitnete opravdu v úplně jiném světě, takže pokud používám slova jako žumpa, odpad atd., pak věřte, že je používám velmi správně. Ještě se k tomu možná rozepíši v glose.

      A-A

      Vymazat
    2. Když jsem se tu letmo zmínil o krátkém hovoru na XChatu s administrátorkou Opifka, tak jsem nijak nepředpokládal, že by se objevila zde na Xglosách v komentářích. Nu, stalo se, její vyjádření i s mojí reakcí najdete v komentářích pod glosou "Výzva adminům - čteš glosy, jsi na indexu!" ZDE

      A když jsem tam reagoval, tak jsem si při té příležitosti pomyslel, kolik už vrcholných představitelů chatů zde na Xglosách zanechalo svůj otisk v komentářích. Nehledě na to, že jsem pro AzaNoviny dělal rozhovory se 3 majiteli chatovacích portálů, a to s Gymem (XChat), Grantikem (SuperPokec) a LuRym (Chatujme). Přímo zde na Xglosáh v komentářích se objevili - administrátor Chat.cz JiH, admini Chatujme Lava a Firer, spolumajitel Chatujme LuRy, administrátoři SuperPokecu (dnes již bývalí) Anathema a Medusa, nu a teď nejnověji administrátorka XChatu Opifka. Tak to už je zajímavá paleta, co myslíte. :)

      Anděl Azazel

      Vymazat
    3. A ještě malé info z XChatu

      Můj odhad, že by info bota ViP.bot mohla provozovat uživatelka Mish.ka se ukázal jako správný. Tento info robot je již zapsaný v seznamu Povolených robotů a má vynulované počítadlo hodin. Takže nyní je už vše v pořádku. A byla i nově povolena další botka, která má registraci 28.7.2019 a je uvedena v seznamu botů, jde o robota s názvem 16tka, tudíž je jasné k jaké místnosti se váže. Provozovatelem je tamní SS Irsaq, tuto botku jsem ale zatím v místnosti ještě nezahlédl.

      A-A

      Vymazat
    4. Takže aktualizace k botce 16tka na XChatu, už byla nasazena do příslušné místnosti.

      A-A

      Vymazat
  3. Co se chystá


    01.08.2019

    ::::: Prázdniny II. :::::

    Polovina prázdnin je za námi. V červenci byly publikovány 3 glosy, což je myslím vzhledem k prázdninovému módu tak akorát. Co jsem letmo nahlédl do administrace, tak měsíční statistiky se pohybují někde přes 5 a půl tisíce zobrazení, což je vzhledem právě k prázdninám až nad očekávání.

    V druhém prázdninovém měsíci, tedy v srpnu, bych to viděl na podobnou publikační produktivitu a měly by to být zase ty 3 glosy, i když uvidíme, každopádně jako minimum to uvádím. Nejbližší glosa bude z prostředí několika chatů a bude to takové shrnutí nebo ukázky a perličky z mnoha chatů. Nu a mohl bych už též napsat snad nějaký ten fejeton, tak snad se zadaří.

    Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. @ Marek

      K tomu přeci XG slouží, tedy k větší informovanosti nejen chatujících. Je fajn, že si občas někdo přečtě i starší glosy, jako je tahle z července minulého roku, občas to vidím ve statistikách v administraci, kdy se objeví náhle nějaké počty zobrazení u starších glos. Z toho všeho mi plyne, že XG mají smysl, čímž mě to nabíjí novou energií. Takže Já děkuji za zájem :)

      A-A

      Vymazat
  5. Na to zvyšování návštěvnosti stránek je potřeba se dívat jako na komplexní problém a nevím, jestli to vyřeší samotná reklama. Je dobré to zkusit pojmout třeba z hlediska SEO, stránky od základu překopat, snažit se psát kvalitní články na blog, dělat linkbuilding a spoustu dalších věcí. O tomhle tématu jsem si přečetl zajímavé info tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Marek

      V článku jsem psal o reklamě jako zdroji příjmu, ne propagační reklamě. A co se týče toho odkazu, takových podobných a daleko podrobnějších stránek o SEO je na netu spousta, Já jsem k tomu někde obšírněji už vyjadřoval, ano, je třeba dodržovat pár těch základních věcí ale zase bych to nijak nehrotil. Tento blog mají prohlížeče celkem rády, tak ok :) A hlavně, zde je to určeno pro určitou velmi specifickou skupinu čtenářů, tudíž tady je hlavní obsah (ten je tedy důležitý vždy, ovšem tady dvojnásob).

      A-A

      Vymazat
    2. @ Marek

      Jinak je trochu zvláštní, že nick Marek používá jako e-mailovou adresu, která je uvedená v profilu, ženské jméno. To zrovna nebudí moc důvěru.

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024