Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Podcasty

Podcasty zažívají v České republice jakýsi boom. Nu, jak už to tak bývá, tak se zpožděním, zde se značným zpožděním po zbytku světa, tedy toho civilizovaného světa. Přiznám se, že jsem i Já moc tuto specifickou disciplínu donedávna příliš nesledoval. A předpokládám, že mnozí z vás, ač jsem se do podcastového světa sám jako autor nedávno zařadil, tak nemáte patrně o tomto segmentu moc valného ponětí. A i proto jsem tu Já Anděl Azazel abych Vás krapet zkulturnil, ač je mi jasné, že to bude v tomto případě věc na výsost misionářská, neb tyto Xglosy se zaměřovaly hlavně na chaty, kde ovšem již zůstali jen samí "hotentoti" (čest světlým výjimkám).

Tudíž milí i nemilí "hotentoti", vězte co o podcastingu říká taková Wikipedie:

Podcasting je způsob šíření informací vynalezený v roce 2004 Adamem Currym a do jisté míry konkurující rozhlasu. Výraz „podcasting“ se užívá ve významu „způsob šíření audioinformací“ čili zvukových informací, „způsob šíření informací zvukem“, „převod textu na zvuk“. Výraz podcast, příp. audio RSS (Rich Site Summary) se užívá pro sadu jednotlivých navazujících audiozáznamů (audiosouborů).

Technologie RSS umožňuje sdružovat příspěvky na webových stránkách (syndikace obsahu), doplňovat je a aktuálně zpřístupňovat. Audio RSS tedy umožňuje sdružovat audiopříspěvky (zvukové příspěvky), doplňovat je a aktuálně zpřístupňovat. Uživatelé internetu se mohou přihlásit k odběru novinek z webu, který nabízí RSS zdroj (RSS feed; též RSS kanál, RSS channel). RSS zdroj využívají většinou ty weby, na kterých se často mění obsah přidáváním nových informací (zpravodajské servery, rozhlasové servery atp.).

Zvukové záznamy nebo videozáznamy autor podcastu umísťuje na internet ve formě souborů, často ve formátu MP3, a odkazuje na ně na webových stránkách s RSS zdrojem. Specializovaný program (zvaný podcatcher nebo podcast receiver) průběžně monitoruje zdroj RSS, stahuje nové soubory a nahrává je do uživatelova osobního přehrávače.

Zdroj: Wikipedia


Na podcastech je dobré to, že si je můžete pouštět kdykoliv, při činnostech, které až tolik nezaměstnávají vaší mysl. Takže například při cestě autem do zaměstnání, anebo při cestě MHD, kde namísto čtení a civění do mobilu si pustíte právě svůj oblíbený podcast (a při tom samozřejmě můžete civět na další věci ve vašem smartphonu). Můžete si pustit podcast při cvičení, při uklízení, anebo při vaření. Ano, při všech těchto a mnohých dalších činnostech nijak zvláště zaměstnávajících vaší mysl, si můžete pustit podcast, a třeba se vzdělávat, bavit či se jen dozvědět něco nového.

Pro inspiraci můžete zavítat na Ceskepodcasty.cz 

anebo na Audiolibrix katalog českých a slovenských podcastů.


případně na Českýpodcasting.cz

V budoucnu to budou i PodcastyCZ pod hlavičkou X-Magazínu A-A, které zatím sídlí na této adrese, ovšem do budoucna se patrně přesunou jinam a budou nabízet opravdu kompletní katalog nejen české podcastové scény.


Samozřejmě podcasty najdete i ve svých oblíbených mobilních aplikacích jako Spofity a další.



A jaký bude závěr této glosy? Klasická rádia vám servírují svůj obsah bez možnosti na tom něco změnit. Buďte veličinou vámi přijímaného obsahu, poslouchejte to co vás zajímá, objevujte atd. Takové Rádio Impuls snad dnes může poslouchat jen mega giga omezenec.

Anděl Azazel




http://azanoviny.wz.cz/2020/01/18/technologickou-oblast-prvni-faze-dohody-usa-cina-neresi/





http://azanoviny.wz.cz/2020/01/14/usa-tlaci-na-brity-ohledne-huawei/
http://azanoviny.wz.cz/2020/01/14/dnes-konci-podpora-win-7/


http://azanoviny.wz.cz/2020/01/06/navrat-dominikkyy-na-xglosy/
http://azanoviny.wz.cz/2020/01/06/windows-10-nove-funkce-zrejme-budou-nezavisle-na-systemove-verzi/

http://azanoviny.wz.cz/2020/01/06/h1-fbi-edition-od-agm/
http://azanoviny.wz.cz/2019/12/29/na-messenger-se-nove-bez-facebooku-neprihlasite/
 http://azanoviny.wz.cz/2019/12/29/zakladatel-an-se-pustil-do-podcastu/

http://azanoviny.wz.cz/2019/12/20/aktualizace-pro-windows-7-naposledy-v-lednu/

http://azanoviny.wz.cz/2019/12/20/slouceni-whatsapp-messengeru-a-instagramu-usa-nepovoli/

Komentáře

  1. ::::::::::::: Xkozloviny - Rok Krysy :::::::::::::

    Nová epizoda Xkozlovin nese název "Rok Krysy", můžete si tuto epizodu poslechnout prostřednictvím vámi preferovaných aplikací, vše najdete v záložce Xglos Xkozloviny

    Příjemný poslech.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. ::::::::::::: Nedělník: Atakova Komouš výchova už netáhne :::::::::::::

    Ano, je tomu v posledních dnech opravdu tak, podívejme se na obrázek z dnešního večera ZDE. Jak vidíme, dokonce i Roman02 opustil komoušské vody. Zato se Ataka, jak také vidíme na obrázku, lísá ve VIP k adminovi Hatikva, stejně jako se v nejen posledních dnech lísal k adminovi Bogeman. Závěr z toho celého nechám, moje milé čtenářky a milí čtenáři, na vás. Věřím ve váš bystrý a správný úsudek.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ::::::::::::: Nedělník: I na Chatujme již zřejmě jen "ONI" :::::::::::::

      Výraz "ONI" jsem v minulosti používal výhradně ve vztahu k portálu XChat. Můžeme ho ale vztáhnout i na portál Chatujme? Zřejmě ano. Kdo tedy přebývá na LuRyho portálu? Na diskuzích je věc naprosto jasná, tam jsou Alelujáři. Podívejme se tedy na chat. A právě zde objevíme, že jsou tam zřejmě už též jen ONI. Grantíkův nábor na srazu Piva apod., Absolutně nej pokec jasných ONI (možná takoví druzí Kávomilové), pak exoti z bývalého BezvaChatu rozprostřeni v mnoha roomkách (admin Firer), od Brna po Ortel, Lovely čekající na signál (asi od Grantíka s Agátkou :D), Denisa Speedy vykřikující na Vzkazníku Chat rádia cos o úžasnosti admin týmu na Chatujme a SuperPokecu (a to ještě není jasné, kdo se ukrývá pod nickem x-x-x, prý by to měla být Guova sestra, ale moc bych tomu nevěřil). Ve své dobrotivé ohleduplnosti jsem vynechal Bábušky u kávičky Olinkalinkyolinkylinkyolinky.

      Když jsem v listopadu informoval LuRyho o tom, že na Chatujme budu patrně využívat jen jedinou službu, a to vzkazník, pak ani toto už neplatí, neb ani není vzkazníkovat s kým, tudíž můj jediný počin na tomto serveru je už jen a pouze opravdu ono občasné přihlášení a odhlášení.

      A-A

      Vymazat
    2. Doplnění: Ještě jsem samozřejmě zapomněl na místnost domácí výroba, kde je "Váš admin" Láva pečený vařený. Je jen škoda, že portály, ať už XChat či Chatujme neposkytují prostor i pro jiné lidi, jiné uživatele, kteří by byli svébytní a nemuseli se nutně kamarádit s vedením oněch chatů. Smutné a pro mě naprosto nepochopitelné, ono vedení těchto portálů. Nu. Pak se nemohou divit, že krom ONI jim tam nikdo nechodí, hlavně ti zajímavější, originálnější, hodnotnější, osobitější a jinak zaznamenáníhodní uživatelé, kteří mají i nějakou tu, jak Já říkám "přidanou hodnotu". Tedy když to shrnu - Kdo netáhne s ONI, ať táhne. A také že všichni odtáhli, páč mít na výběr jen mezi ONI a ONI, tak na to všem hodnotnějším a svébytným lidem stojí jen říci jedno jediné, hezky po prazdrojovsku, na to vám "sere pes".

      A-A

      Vymazat
    3. A přidám ještě jeden obrázek, ještě výstižnější k "Atakova Komouš výchova už netáhne". Podívejte se na něj ZDE. A posuďte si vše sami, i vzhledem k tomu, jak na konci minulého roku se Ataka chvástal úžasnou návštevností jeho roomky. Tady se snad jen dá říci "Kdeže ty loňské sněhy jsou" anebo "Pýcha předchází pád", že.. ovšemže.

      A-A

      Vymazat
    4. A do třetice všeho dobrého: Atakova Komouš výchova vylidněná, Ataka je tam sám (kolem 21. hodiny), že by koronavir? Spíš asi jen na Ataku "sere pes". Obrázek ZDE. Dvacet let bezvýznamný neviditelný uživatel, po 5 minutách slávy se jen navrací k původní nevýznamnosti. Nu, že.. ovšemže.
      (Zdroj obrázku: XChat.cz - kategorie: Volný čas a sport)

      A-A

      Vymazat
    5. Koronavir nebo suchý únor bez alkoholu, jak mají komouši právě v popisu místnosti, nebo že by ponorka Titanick? :D.

      Vymazat
    6. @ Nicnechapu

      Ataka celý měsíc bez alkoholu? Nemožné, to by byl zřejmě zázrak. Alelujáři by to pak následně mohli rozebrat na diskuzích Chatujme, zda li tento zázrak by měl na svědomí Bůh či nějaká jiná přírodní síla :D

      A-A

      Vymazat
  3. :::::::::::::: IV. kapitola příběhu Dominiky již brzy :::::::::::::

    Nedočkavě vyhlížíte další kapitolu příběhu Dominiky? Mohu vám ze zákulisí Xglos prozradit, že se brzy dočkáte. A pravděpodobně začátkem února se uskuteční rozhovor, který povedu se svojí kolegyní. Pokusím se, se smělostí sobě vlastní, nahlédnout do nitra vycházející spisovatelky. A protože mě již znáte, tak se můžete těšit už teď na rozhovor, který nebude plytkým píárkem.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si piš Azo, že netrpělivě čekám na další díl . A na ten rozhovor se taky těším :D.

      Vymazat
  4. ::::::::::::: Slami vs. admin Giggo - Dozvuky kolem Pirátů a Jarda :::::::::::::

    Podívejte se na to sami na fóru Administrátoři ZDE

    a na fóru Česká Pirátská strana ZDE

    Vyhodnoťte si to, Já jsem se k celé předešlé věci již vyjádřil, tady si například povšimněte, jak Giggo to, překvapivě, bere moc osobně "Ještě si mě budeš brát do huby?", což mu i Slami následně sděluje.

    A-A

    Předešlý průbeh a moje komentáře pod glosou " Chatujme se silným náboženským nádechem KOMENTÁŘE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to nějak nechápu. Tam někdo píše že Jard je i ten Slami. Mě to tak nepřipadá. Ale co opravdu nechápu. Tam může admin Gigo zakázat mazat správci komentáře?

      Vymazat
    2. @ Nicnechapu

      Samozřejmě že Jard není Slami, to píše a prudí jen ten Mach, všechny ty další příspěvky, jak na Administrátorech nebo Pirátech, jsou Mach, když si na ty nicky klikneš, tak tě to nehodí na profil ale na guesta. To je známá machovská taktika, napsat příspěvek na fórum a hned si smazat nick, a pak si zase založit jiný a tak dokola. Kdyby admin Giggo nebyl líný, tak si to zjistí, anebo i kdyby to věděl, tak je to vlastně ještě daleko horší, že vyšel vstříc takovému trollprudiči s milion založenými a hned smazanými nicky, zatímco ti další jsou jasně dlouhodobě vedení uživatelé pod jedním nickem. Ne že by Jarda tedy neměl x dalších nicků, jenže ty jsou spíš takoví ve stylu RPG, prostě tvoří postavy, a koneckonců všichni víme, a on se tím netají, že je to on, takže to je úplně něco jiného. Takže abych to shrnul, tady je obrovský rozdíl, pro Gigga asi ne, že na jedné straně je jasný dokonce certifikovaný nick a na straně druhé milion založených a hned smazaných nicků, a Giggo naslouchá tomu druhému, což je naprosto šílené a ty jeho vysvětlivky ohledně svobodné diskuze jsou v tomto ohledu jen stupidní kecy a kydy.

      A k mazání komentářů správcem obecně. Ne všechny diskuze jsou vystavěné tak, jako na Diskutnících či celkem podobně na Chatujme, že Správce diskuze je neomezeným pánem, který si může mazat a moderovat diskuzi jak chce, jen dle svého uvážení. A Já už jsem o tom v minulosti psal, mě zrovna toto není blízké, a Já osobně mám raději pojetí Správce jako toho, co hlídá dodržování pravidel, maže maximálně OT příspěvky, či nějak ukočíruje vzniklou hádku co překračuje určitý rámec atd., mazání ve stylu Já jsem správce tak si mažu dle líbí/nelíbí mám rád/nemám rád, to prostě nepřispívá diskutování. A co tam přesně mazal Jarda nevím, ale Mach rozhodně na tu diskuzi nepřišel diskutovat, on přišel jen trollovat a napadat Jarda a vlastně i Anathemu. Ale kdo by co čekal od Gigga, my ho už velmi dobře, právě třeba i s Anathemou, známe, o tom bych mohl vydat román :D

      A-A

      Vymazat
    3. Ovšem je zajímavé že urážky na Anathemu, Jarda či Slamiho tam na forech Administrátoři a zvláště pak na foru Česká Pirátská Strana nechává Giggo bez povšimnutí a ještě si v podpisu zadal že je bůh.:DDD

      Vymazat
    4. @ Šavlozubý křeček

      Ano, také jsem si toho všiml, Giggo zase propdl té své bujmé fantazii o svém božství, nejen tím že to i napsal, ale vůbec tím, jak se zase chová. V minulosti ho musel dokonce uklidňovat sám Gym, ještě určitá část na Administrátorech zůstala, když tam tenkráte právě úřadoval Giggo, hlavně v roztržce s Anathemou, mně tam vyhrožoval Trestním oznámením, přejmenoval fórum Administrátoři na Kecálisty, nu jak říkám, zakročovat musel tehdá Gym (i to tam zůstalo jak jsem se díval) a smazal tam příspěvky i Giggovi a uklidňoval všechny, tedy i Gigga.

      A-A

      Vymazat
  5. ::::::::::::: Mini fejeton: Ano, Xglosy mají smysl :::::::::::::

    Ano, a lze to dokladovat na dvou současných příkladech.

    Chatujme.cz - Poukázal jsem tu na fakt, že po smazání účtu na Chatujme prokazatelně nedochází ku smazání veškerých dat spojených se smazaným účtem. Jako důkaz jsem presentoval zveřejnění uživatelem nahraného obrázku jako ikony do diskuzního fóra, která se zobrazovala i přes skutečnost, že uživatel již účet na Chatujme zrušil. A otázka, která musí napadnout každého uvažujícího člověka, co všechno si Chatujme po smazání účtu uchovává v databázi. Co následovalo? Lukáš Ryšánek (LuRy) opatřil u každého smazaného účtu ikonku "černé neurčité hlavy", čímž reagoval na mnou odhalené a zřejmě se snažil jen zamaskovat uváděný fakt.

    Upozorňoval jsem na duplicitu názvu diskuzí v kategorii "Náboženství a filosofie". Co následovalo? Lukáš Ryšánek (LuRy) otevřel diskuzi na Námětech a připomínkách ohledně duplicity některýcch fór.

    XChat - Upozornil jsem, že admin Giggo dal průchod trollprudiči Mach, nezjistil si potřebné informace a ve své línosti a nezájmu (mnozí si pamatujeme z minulosti, že nám např. s Anatahemou sděloval, že se zajímáme a řešíme blbosti, neb jeho samotného zajímají jen ty cca. tři místnosti do kterých chodí a nemá ani ponětí jaké všechny roomky se v té či oné kategorii nacházejí /to prosím Vás, napíše admin s kompetencí "Stálí správci a místnosti".. neuvěřitelné!/). Tedy opět, po té, co se o záležitosti nejen s diskuzí Pirátů, psalo zde na Xglosách, najednou admin Giggo maže Machovi příspěvek a blokuje jeho IP. Zajímavé, že.. ovšemže. Ještě bych k tomuto podotknul, že pokud se již další multinicky Macha v brzké době neobjeví, jakože se zatím neobjevují, pak to zřejmě bude svědčit o nýmandství Macha (o kterém všichni zainteresovaní víme), neb tedy nebude schopen obejít tento BAN.

    Ano, Xglosy mají smysl, jsou jakýmsi hlídacím psem, tedy možná přesněji HLÍDACÍM KOZLEM!

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. ::::::::::::: Otřesná ohavnost - Nejnovější fejeton z mého pera :::::::::::::

    Nejnovější fejeton s mého břitkého nabroušeného pera nese název "Otřesná ohavnost", tedy název z jedné nověji založené diskuze na Chatujme.cz, není to úplně poslední diskuze, jak už víte z glosy, jen mě inspirovala. Můžete si můj nejnovější fejetonový počin přečíst na webu X-Fejetony či v sekci X-Fejetony zde na Xglosách. Já vám, moji čtenářové, vždy budu nabízet rozmanitost a možnosti, což je v příkrém protikladu filosoficky-náboženských diskuzí na Chatujme.cz.

    Přečtěte si můj nejnovější fejeton, ať už kdekoliv, a posuďte si sami, zda li se jedná v případě diskuzí Chatujme o Otřesnou ohavnost. Já Vám, na rozdíl od alelujářů a bible, nehodlám říkat, co si máte myslet, co smíte a nesmíte, jak si máte to či ono vykládat atd. Naopak Vás budu neustále podněcovat ku kritickému myšlení, pochybnostem a vlastním úsudkům. I kdyby Vaše úsudky byly v rozporu s mými. Ano, dámy a pánové, mojí snahou je ve Vás vzbudit přemýšlení a zamyšlení, a pochyby, a dávám Vám dokonce takový prostor, že je jen na Vás, zda li chcete pochybovat i o samotných Xglosách.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. ::::::::::::: Statistiky Xglos :::::::::::::

    Blíží se nám konec ledna 2020, a tak si jen střaručně řekněme, neb rozsáhlé statistiky a statistické glosy budu uvádět jen k určitým stěžejním mezníkům a po delší době, že v tuto chvíli je zobrazováné číslo za tento měsíc 9432, což už v tuto chvíli překonalo nejúspěšnější měsíc v celé historii, tedy prosinec 2019, kde byl počet zobrazení 9024. Stále si myslím, že takto vysoká čtivost je dlouhodobě neudržitelná, i když v tomto jsem se již v minulosti mýlil.

    Každopádně Vám všem chci poděkovat, že uchováváte přízeň Xglosám, a to v číslech i moji osobu překvapující. Ještě jednou díky :)

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. ::::::::::::: Křižácké diskuze - Nové diskuzní vlákno na Libimseti :::::::::::::

    Křižácké diskuze na Libimseti.cz

    Polokřižácký portál Chatujme.cz se šíří internetem, zasídlil i na portálu Libimseti.cz, uvidíme co případní diskutéři zaujmou za postoje. Domnívám se, že je vhodné nazývat věci pravými jmény, tím se řídím od vždy, od prvovzniku Azazela. I proto jsem zřejmě tolik nenáviděn. Zvěstování pravdy a nazývaní věcí pravými jmény je mým posláním. Nehodlám se od tohoto ani na stará kolena odchylovat.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  9. ::::::::::::: Bosochodci - nová diskuze na Chatujme :::::::::::::

    Založil ji dnes registrovaný uživatel Fanda91, vypadá nevinně, tedy je o chození naboso. Ovšem jsme na polonáboženském Chatujme, takže reakce na úvodní příspěvek byla od alelujářky, která vložila tento odkaz ZDE, tedy na web Bosé Karmelitky - Karmel sv. Josefa. Na profilové Zdi Fandu přivítala dlouholetá uživatelka Chatujme (2015) ZuRu, která nikdy nevstoupila na chat (0,00 hod.) a na profilu má napsáno mimojiné: Země: Venuše.Není žádné sbohem...je jen Láska ❤ * Věřím v Lásku - Láska je Bůh - Bůh je Láska ♥ ღ ♥

    Co se to na tom Chatujme v roce 2020 odehrává? Kulíte oči jako Já?

    A-A

    OdpovědětVymazat
  10. ::::::::::::: Xkozloviny - Divnokozlovina :::::::::::::

    Zbrusu nová kapitola Xkozlovin nese název "Divnokozlovina". Divná je v tom, že je proložena odbočnými hláškami tu k Masožravé pampelišce (a jejím "separé obdivovatelům", tu k LuRymu a jeho polonáboženskému portálu Chatujme, tu ke Grantíkovi.. Nu, poslechněte si to sami, chcete li, na platformách a aplikacích, které vám nejlépe vyhovují. Vše najdete ZDE 01

    Anděl Azazel
    Xkozloviny (podcast)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?