Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Hovory X - Díl šestý: Somnia

 


Máme září, nový školní rok, po létu opět nasazujeme roušky, a Xglosy nasazují další Hovory X, tedy jejich šesté pokračování, a to s dvojkou. Vysvětlím tu dvojku. Dnešní rozhovor bude s bytostí, kterou většina z vás znát nebude, pokud jste se před několika lety nepohybovali na chatovacím portálu Chat.cz. Onou bytostí, kterou mám tu čest vám nyní představit, je spoluzakladatelka místnosti Hrabě X Somnia. Byla to právě tato bytost, která po mé veličkosti jakožto zakladatele Hrabě X byla osobou No.2 při vzniku roomky. Somnia se jmenuje Adriana a je to štíro-střelkyně.


Pojďme se odpíchnout od tvého článku, který jsi napsala a byl původně zveřejněn na webu k místnosti Hrabě X 23. února 2017 a nesl název  Game of ChatThrones. Jak vzpomínáš na tehdejší dobu vzniku a nabobtnávání místnosti a vše další, a jak bys zpětně okomentovala svůj výtvor starý již více jak tři a půl roku?

Musím říct, že tehdy jsem nečekala, že se ta místnost tak rychle rozroste a že se vůbec rozroste. Ve výsledku se tam dalo s lidmi pokecat a někdy to bylo vážně moc fajn.. Ale vzhledem k tomu, že mezi místnostmi panovaly jakési děcké války a nikdo si prostě nemohl hledět svého, tak to kolikrát příjemné nebylo.
Svůj výtvor bych okomentovala celkem kladně. Kdybych se dnes pohybovala na chatu jako tehdy a "války" by se opakovaly, tak bych jej napsala klidně znovu.. Pravděpodobně trochu jinak, ale tak nějak o tom samém..



Připomeňme, že tvůj původní nick byl BlueHead, teprve časem sis ho změnila na Somnii, a odpovídal přesně tvému tehdejšímu vzezření, tedy co se barevnosti vlasového porostu týče. Vím, že to není jediná takto výrazná barva tvých vlasů v průběhu časů. Mohla bys pohovořit o této své zálibě ve výstředních barvách tvé kebulky? A jaký je současný stav tvé hřívy?

Heh.. Tak já vystřídala na hlavě snad všechny barvy, kromě oranžové, žluté a růžové.. A vlastně platinové blond.. Tehdy jsem měla modré vlasy, ale nějak jsem nečekala, že upoutají až takovou pozornost.. Chtěla jsem je mít modré už od dětství, ale nějak jsem nezvládala to, že všichni koukají.. Hlavně v takovém malém městě.. Takže jsem dost střídala barvy.. Zrzavou a modrou.. Což dalo hodně práce s odbarvováním a dost jsem si ty vlasy tak poničila..
Jinak popravdě se cítím s výstřední barvou na hlavě víc jako že to jsem já, jestli to dává smysl. Modrou barvu mám hrozně ráda, ale už delší dobu mám modrozelené dredy a zelené vlasy k tomu.. A cítím se s tím asi nejvíc spokojeně.. Navíc je to celkem praktické, kdyby ses náhodou potřeboval schovat někde v přírodě.. :D



Před tím, než ses usídlila v Hraběti na Chat.cz, tak vím, že jsi pobývala na dětském nejen chatovacím portálu Alík. Byl výrazný ten přechod z Alíku mezi "dospěláky" na Chat.cz? Následně jsi ještě působila na portálu Chatujme, kde máš dodnes profil a jsi vedena v mých Přátelích. Můžeš pohovořit o těchto portálech a případně je nějak porovnat?

Tak na Alíkovi jsem trávila čas dřív hodně.. Hlavně protože jsem neznala jiné chaty.. Ale štvalo mě, že tam vlastně nebyl pořádně nikdo, s kým bych se chtěla vážně bavit a jak čas plynul,tak tam bylo víc a víc lidí a většinou taky víc primitivních.. Na chat.cz jsem přišla a vlastně jsi byl jediný, kdo mě nějakým způsobem zaujal a přišlo mi, že by se s tebou dala vést celkem rozumná konverzace.. Čekala jsem, že mezi dospělými lidmi bude duchaplnější konverzace.. Jenže jsem místo toho zjistila, že jakmile jsi jednou kokotem, tak pravděpodobně kokotem zůstaneš.. Do té doby jsem si naivně myslela, že z toho člověk vyroste.
Jinak porovnat.. Vzhledově a funkcemi mi asi nejvíc vyhovoval chat.cz.. Vypadá jednoduše a příjemně od pohledu. Nic přeplácaného, ale zároveň to nevypadalo, jak kdyby to někdo založil během hodiny.. Výhoda chatujme byla v tom, že tam byli lidé většinou v pohodě a nikdo nějak neřešil jiné místnosti..

 

Somnia © Xglosy



A máme tu obvyklé hudební okénko. Já si tě zpětně, co se týče muziky, vybavuji jako příznivkyni folk metalu. Stále ho posloucháš, jaké jsou další tvé oblíbené žánry. Kam se vyvinul tvůj hudební vkus, jaká muzika je pro tebe v současnosti tou stěžejní?

Folk metal poslouchám stále a asi nejvíc. Dál poslouchám různou keltskou a fantasy hudbu. A jinak poslouchám tak nějak vše.. Deep house, electro swing, klasickou, různou instrumentální hudbu a jednotlivé nástroje. A tak nějak cokoliv, co mi neurve uši. :D


V úvodu tohoto rozhovoru jsem zmínil roušky, ty se s podzimem opět zavádějí plošně, a to i s celou řadou dalších opatření. Jaký máš názor na "náhubky" a vše spojené s koronavirem, neb na jaře letošního roku jsme byli všichni víceméně i názorově na jedné lodi, nyní je ovšem společnost ohledně roušek značně a výrazně rozdělena. Jak to vidíš a vnímáš ty?

Já si myslím,že roušky je dobré nosit.. Hlavně pokud žiješ ve větším městě a jezdíš veřejnou dopravou. Roušky mi smysl dávají.. Corona je tu už dlouho, ale právě rokem 2019 přišel tenhle sars. Jako.. Nechápu lidi, co si myslí, že to je jen nějaký výmysl a jsou výrazně prosti rouškám.. Jako.. Nemyslím si, že by to bylo až tak nebezpečné.. Spíš to vidím jako takovou horší chřipku, která tě může ohrozit, když máš problémy s imunitou.. Normálně zdravý člověk by měl být dle mého celkem v pohodě.. Ale i tak prostě si vytáhněte lidi hlavy z prdele a noste ty roušky už jen kvůli druhým.. Jen tak ten virus nezmizí a musíme se s tím prostě nějak naučit žít..


Ty v současné době studuješ tuším na České zemědělské univerzitě v Praze. Jak se daří ve studiu na "hnojárně" a jak si vůbec obecně užíváš vysokoškolský život?

Ano, studuji na hnojárně a jsem vlastně ráda, že jsem na ní. Vyučující jsou většinou fajn a hlavně tam je super areál, ze kterého vlastně nemusíš cestovat na druhou stranu Prahy na další přednášku. Například UK má rozesrané budovy po celé Praze a vlastně má jen dobré jméno.. Jinak už prý není tak prestižní, jak bývala..
Hale.. Vyhovuje mi to víc než střední, ale je to vážně těžké. I když si dělají lidé srandu z toho,že je hnojárna hrozně lehká a dá jí každý, tak… zkuste si jít na chemický obor lidi..
😅


Jsme téměř u konce, zbývá poslední otázka, a ta v Hovorech X vlastně vůbec žádnou otázkou není. Teď máš naprosto neomezený a ničím nesvázaný prostor ku vyjádření čehokoliv, co máš ještě na srdci, co bys myslela, že čtenáře Xglos by mohlo ještě zajímat, cokoliv co v rozhovoru ještě nezaznělo a mělo by?

Asi bych chtěla jen lidem vzkázat, ať nad věcmi přemýšlí, ověřují si informace a nevěří hned všemu, co někdo vypustí z úst.. Každý má jiný pohled na věc, může si něco vyložit jinak, než to bylo myšleno, anebo může celou věc překroutit.. Nepřestávejte se vzdělávat a přemýšlejte, než něco uděláte..

To je všechno.. :)



Děkuji za rozhovor


Věchny rozhovory HOVORY X přehledně uspořádané najdete v menu na stránce Hovory X

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

AzaNoviny

 
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Archa X

 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Komentáře

  1. ::::::::::::: Co se chystá :::::::::::::

    27.09.2020

    Rozhovor ze série Hovory X, který měl být speciální s názvem "Naruby" se přesouvá na říjen, uvidíme ještě v jaké bude podobě a zda li na něj vůbec dojde.

    Stejně tak by měl v říjnu spatřit světlo světa článek o portálu Pokec.sk. Možná si představíme jeden další podcast, mohla by vzniknout i glosa o SEO, nu a pravděpodobně budu sledovat konkurz na Fór admina na Chatujme.

    Další glosy může přinést nějaká aktuální situace či momentální můj nápad.

    Pro AzaNoviny stihnu snad ještě do konce tohoto měsíce napsat jeden Pohled, přemýšlím, že bych tomu dal právě měsíční frekvenci, uvidíme.

    Co se týče Archy X, tak zatím nemám žádné téma, rozhodně ale aspoň jeden článek pro tento blog napíši.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. === Postřehy z chatů ===

    XChat - Úprava v chování ignorace

    Na blogu XChatu IKSČET se objevilo sdělení o drobných novinkách ohledně ignorace a tzv. šeptání přes místnost. Podrobnosti si přečtěte přímo na blogu IKSČET ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. ::::::: Hovory X střídají Domi-Story :::::::

    V hlavním Menu došlo ku změně, přibyla samostatná stránka HOVORY X, kde jsou přehledně uspořádány všechny publikované díly rozhovorů, stačí na ten který díl kliknout. HOVORY X nahradily v Menu DOMI-STORY, neboť spoluautorka Xglos Dominikka rozjela svůj Příběh sice svižně, ovšem po několika dílech přestala publikovat, tudíž by tato sekce byla v současnosti neaktuální. Pokud by se Dominikka navrátila ku psaní dalších pokračování Příběhu Dominiky, pak by se tato stránka do Menu navrátila.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, aspon se to bude lépe hledat.

      Vymazat
    2. Nu, každopádně tímto 6. rozhovorem jsem vyčerpal všechny bytosti z mého seznamu oslovených a souhlasících s poskytnutím rozhovoru. Tudíž budu muset rozjet druhé kolo, ovšem těch nápadů už moc nemám, koho oslovit. Podumám.

      A-A

      Vymazat
  4. === Pohled šestý aneb staré dobré časy. ===

    Můj výtrus pro sloupek Pohledy Anděla Azazela na AzaNovinách. O projektu, náhubcích a svobodě, starých dobrých časech etc. Můžete si ho přečíst ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkný rozhovor !!!!
    Koukám, Somnia si nebrala moc servítky :D
    Mě by ještě zajímalo, jak se staví profesoři k tomu, když jim na přednášky běhá holčina s dredy a obarvená jako papoušek :D
    A co budeš mít mít za titul až vystuduješ ? Zaměření na rostliny nebo zvířátka ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro Somnia

      Přečetla jsem si i ten Tvůj článek, co tu na něj poslal Aza a upřímně. Já samozřejmě neznám nikoho z vás, jen si o všech dělám vlastní názor, jak je tu čtu. A myslím si, že to, jak jsi tu vykreslila Lorda Anathemu, v tom článku, že to je hodně silný kafe.
      Na mě Lord Anathema působí jako velmi inteligentní chlap, který se s ničím nemaže .

      Pro Šavlozubý křeček

      Jardíku, sorry, já úplně přehlédla, jak ses mě zastal na Fóru. Jasně že se známe osobně a jsi taky pro mě jeden z mála těch normálních. To jen pár tupců to prostě nechce pochopit :D

      Vymazat
    2. @ Nicnechapu

      Já mám silného tucha, že ti tu Somnia nejspíše neodpoví. Ale můžu se jí zmínit.

      Co se týče těch válek kdysi na Chat.cz, v tom bych se, i co se týče Anathemy, nijak moc nerochňal, ano to byla přesně ta doba, o které jsem tu i psal, kdy jsme byli s Anathemou na nože, dokonce bych řekl na břitvy :D Holt každý jsme měli jiný dres a kopali za to svoje mužstvo, ale "Čo bolo, to bolo, terazky som blogerom". Nemá smysl to nějak příliš vytahovat, zvláště i proto, že většina tehdejších "válečníků" je dnes víceméně v pohodě, což tu naznačili například Anathema s Archivářkou, anebo Já jsem nedávno měl krátký hovor s Medusou, který byl věru v přátelském a smířlivém duchu.

      A-A

      P.S.: A jako bonus Král a klaun

      Vymazat
    3. Nu, takže jsem nejen kozel ale i teď aktuálně "poštovní holub", takže..

      Pro Nicnechapu Od Somnia:

      "No profesoři to vůbec neřeší.. Na zemědělce je spousta divně vypadajících lidí.. Titul bakalář.. 😃"

      vrkuuu A-A

      Vymazat
    4. Pro Nicnechápu:
      Začnu vtípkem. ... Sedí Punkáč v metru, na hlavě klasický různobarevný modrozelenočervenoatd. číro a na proti němu sedí postarší pán, který ho se zájmem sleduje. Punkáč si toho po chvíli všimne a houkne na staříka. "Co čumíš vole, máš problém?" "Ani ne," odvětí pán, " jen přemýšlím, jak jsem v mládí blbnul, tak jsem jednou po mejdanu oš*kal papouška, tak přemejšlím, zda nejsi můj syn!" ...a dodám....teda jestli je to teda vůbec vtip, že.... :D ...jinak, co tehdy napsala Somnia jsem ani tehdy, ani nyní nebral vůbec vážně, neb do jisté doby jsem s ní neměl problém, resp. nikdy jsem s ní neměl vůbec problém a nemám ho doposud, to, že se dala ovlivnít jednou stranou a nekontaktovala třeba mne a nezeptala se mne konkrétně třeba jak to vidím já, je v podstatě jen její problém, a podle toho pak vzniknuvší článek, já osobně jsem s ní prohodil ve vzkaznících pár slov posledně někdy na Chatujme ve vzkaznících a žádný problém jsem s tím neměl a ani ho neviděl a proč taky....jinak k článku o hnojárně...pokud je na hnojárně spousta divných lidí (pomeranče, kukuřice noc jako šlechtěné jablko atd. ... :D ) , což se ani nedivím, na ekonomce jsem byl jako metloš s dlouhýma vlasama a s mykynama s motivem mrtvol a vyhřezlýma střevama divnej akorát já :D , jako zadostiučinění jsem ve svém oboru Firemní management první jazyk němčina, druhý angličtina, kde bylo přijato 276 osob a dokončilo jich to pouze 13 ...dokončil tuto školu i já!!!! I když němčinářka říkala předposlední semestr....13...to je takový nešťastný číslo, to by chtělo ještě někoho vyhodit...a furt tak blbě koukala na mne a na Štrégla :D....no naštěstí to nesplnila a z Němčiny jsem nakonec dostal dvojku, což překvapilo i němčinářku (protože jsem si vytáhnul svojí vlastní otázku, kterou jsem zpracovával :D ) , na pedagogice už to bylo lepší, tam pár punkáčů v džískách a prošpikovaný cvočkama a různě potetovaný na kozách a ...no to je jedno kde ještě :D ....bylo...:D

      Vymazat
  6. === Malá velká odbočka: V Česku bude zakázáno zpívat aneb Pyšný Prymula ===

    Ano, Já vím, že to sem nepatří, každopádně už to ve mě vyvolalo tak silnou emoci, že se s vámi o to musím podělit. Já nejsem rozhodně nějaký "popírač roušek" apod., každopádně určité věci se mi nelíbí a vrcholem jest, kdy nový ministr zdravotnictví Prymula chce od pondělí v Česku zakázat zpívat, ve školách, při obřadech třeba v kostele, nebudou se moci konat muzikálová a operní představení. Asi nejen Já jsem si vybavil pohádku Pyšná princezna, kde si švec vždy jednou za den odskočil za hranici do Miroslavova království zazpívat. Tak tématická vložka..

    Video Pyšná princezna - Švec ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. === Do 7. sezóny vstoupí AzaNoviny s novou Výroční zprávou. ===

    Více informací na blogu AzaNovin ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. ::::::: AzaNoviny: Zásady ochrany osobních údajů :::::::

    Na webu AzaNoviny.eu jsme aktualizovali Zásady ochrany osobních údajů.

    Vaše Naše AzaNoviny

    OdpovědětVymazat
  9. === Informace pro čtenáře: Co Vás čeká a nemine již brzy ===

    Jak se Giggo pomstil Gymovi, tak takový bude patrně název nového fejetonu z mé X dílny.
    ...
    Brzy se můžete těšit i na Hovory X, tentokráte Naruby, ptala se Nicnechapu a odpovídám Já.
    ...
    Vytvářím nový seznam lidí, které požádám o rozhovor, takové druhé kolo. Protože na Xglosách je vše transparentní, tak samozřejmě jako minule zveřejním oslovené a jak se k mé nabídce postavili.
    ...
    Jinak probíhá v současné době optimalizace Xglos a předně AzaNovin (tedy možná spíš pokus o optimalizaci :D), čehož si samozřejmě čtenář a návštěvník nikterak nevšimne, páč se většina věcí pro oko čtenářovo nemění.
    ...
    A zabrousím ještě na jiný projekt,, tedy Archu X, kde brzy můžete čekat nový článek od mé kolegyně Archivářky, s nejvtší pravděpodobností spojený i s podcastovou podobou.


    A na závěr: Nad Covidem se nepovyšuj a před Covidem se ani neponižuj. Přistupujte ke všemu ohledně této pandemie (tak to aspoň někteří nazývvají) s rozumem a používejte něco, co se zove kritické myšlení, nepapouškujte názory jedné ani druhé strany, sami si vyhledejte informace, sami se nad problémem zamyslete, sami si klaďte své otázky a hledejte na ně odpovědi. Nenechte se na jednu stranu vystrašit, ale na druhou stranu buďte ohleduplní k okolí a hlavně myslete na rizikové skupiny.

    Váš glosátor Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
  10. === Postřehy z chatů (4. října) ===

    Chatujme:
    Tady došlo k takové smutně úsměvné záležitosti, kdy křižáci na fóru "Diskuze - Nápady / Stížnosti / Připomínky" řeší, a někteří požadují, zřízení speciálního admina pro Diskuzní fórum. Přitom konkurz na Forum admina byl již před časem vypsán a oznámen na diskuzi "Informace pro uživatele" a na Xglosách jsem vás o tom informoval. Evidentně se pánbíčkaři asi domnívají, že existují jen diskuze zase pánbíčkářské, a jak vidno o jakékoliv jiné dění se ani nezajímají. Až jim tam musel sám LuRy postnout odkaz na zmiňovaný Konkurz na FA. Vlastně i toto krásně vystihuje situaci a poměry na diskuzích Chatujme.

    XChat:
    Na GymChatu již nějaký delší čas majitelsko-adminská místnost Kávomilové zeje prázdnotou, tedy většinu času, občas se tam někdo vyskytne. Místnost "16 let a více", kde se Vedení po odchodu SS Irsaqa velmi angažovalo, dokonce i sám majitel Gym, tak místnost vykazuje nevalnou návštěvnost. A nevalné je to s celou sekcí neerotických místností, neb v současné době probíhá sběr dat AzaŽurnálem, tak z těch čísel, zatím samozřejmě za pouze několik dnů, je to velmi patrné. A myslím, že na to netřeba ani statistik, tedy k tomu, že každý vidí, jak se XChat už opravdu významně a zdatně proměňuje na GymSEXChat.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  11. ======= Jak se Giggo pomstil Gymovi. =======

    Tak přesně takový název jsem dal svému nejnovějšímu X-fejetonu. Můžete si klasicky přečíst..

    - na publikačním blogu X-Fejetony ZDE
    - anebo přímo tady na Xglosách v menu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024