Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Silvestr 2020 - Soumrak SMS III.

 

SMS Silvestr

 


 Jak už je mým dobrým zvykem, tak i u tématu SMS se bude jednat o trilogii. Ano, jsem na ty trilogie, jak jste si jistě všimli, moje milé čtenářky a milí čtenáři, tak nějak "ujetý". V dnešním díle se podíváme na to, jak se dařilo, tedy spíše nedařilo, krátkým textovým zprávám o Silvestru.

 

 Všichni tři tuzemští mobilní operátoři ohlásili výrazné propady v počtech SMS zaslaných poslední den minulého roku, oproti tomu předešlému. Jednalo se o pětinové až čtvrtinové propady, což je poměrně dost. Na přesná čísla se můžete podívat v článku AzaNovin nazvaném Silvestru dominovala rekordní mobilní data, kde najdete data i k dalším segmentům.



Psal jsem:  Soumrak SMS II. - Klasickým SMS již zvoní hrana.
 

 

 Tak jak výrazně poklesly počty SMS, tak stejně výrazně stoupal u všech operátorů provoz mobilních dat. Ano, datové přenosy o Silvestru dokonce trhaly rekordy. Co se týče hovorů, tak ty byly tak nějak nastejno s rokem 2019.



 Tudíž se děje přesně to, o čem již nějaký čas píši, staré SMS pomalu odchází a nastává doba datových přenosů, kdy komunikace bude výhradně probíhat na tomto poli. Koneckonců, jak už jsem též psal, právě na tento segment se mobilní operátoři zaměřují. Ještě by to chtělo tedy výrazněji levnější data, to se ale patrně nestane. V nedávné aukci na 5G se vlastně žádný nový plnohodnotný hráč neobjevil, takže ceny nemá moc kdo rozhýbat.



Psal jsem:  Soumrak SMS.

 

A jaký bude závěr této glosy?


Závěr bude dnes překvapivý a vůbec se netýkající tématu, k tomu už tak nějak závěr byl vyřčen v předešlém odstavci. Ale úplný závěr obstarám Já, tedy Azazel. Jak je známo, Azazel je všude, a že je úplně všude, a že o tom nemáte pochybovat, tak to si, moji milí čtenářové, ověřte na následujícím obrázku.

 

Pivo Azazel

 

Za obrázek děkuji jednomu nejmenovanému uživateli jednoho nejmenovaného chatu, který mi jej zaslal. On už bude vědět. Díky.


Anděl Azazel


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

AzaNoviny - Reddit

Silvestr 2020 - AzaNoviny

Bezpečnostní hrozby - AzaNoviny
 

A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty

Plněné hovězí závitky
Plněné hovězí závitky

Mleté maso se sýrem
Mleté maso se sýrem

Komentáře

  1. === Postřehy z chatů (5. ledna) ===

    XChat

    Otevřený dopis DonLaFontaina

    To, že Biroga aspol. má problém s Donem, anebo Don s nimi, to ať si každý už určí dle svého, každopádně v místnosti "40 a více" to vře. Nu, a DonLaFontaine zveřejnil ve Fotoalbech svůj Otevřený dopis, ze kterého vám třeskutá situace bude hned patrnější. Podívejte se na něj ZDE

    Chatujme - Libimseti

    Kouba se odmlčel

    Na Libimseti Kouba v poslední době přestal s tapetací, na Chatujme je jeho poslední přihlášení na Nový rok. Je na Chatujme opět BANován? Na Libko se přihlásil ve včerejších pozdně večerních hodinách, ovšem žádnou tapetační akci nevykonal. Co to znamená? Ne, nebudu tak nabubřelý, že bych si myslel, že ho zasáhl můj článek resp. x-fejeton, to opravdu ne. Každopádně uvídíme, jak se nám Kouba vybarví. Třeba si dává jen oddychový čas. Čert ví.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak má pravdu dalo by se říci, mě z místnosti 30 a více a 40 a více také neustále vyhazují a kličují kdykoliv se tam objevím. Ale dá se to přeci řešit tím že začne chodit do jinné místnosti nebo si založí svou vlastní ne ??

      Vymazat
    2. @ Šavlozubý křeček

      Tak není na mně abych k tomu vynášel nějaké ortely, soudy, hodnocení, k tomu nemám dostatek informací, vlastně skoro žádné. Jen informuji a předkládám k posouzení, ať už si čtenáři udělají nějaký svůj vlastní názor či pohled na tu situaci. Ondru samozřejmě znám, Birogu se dá říci také, setkal jsem se s ním už na Lidé.cz odkud pochází, nu a ten Czech_Harley_man, ten souběžně působí na Chatujme, kde má dokonce dva nicky, jeden stejně jako na GymChatu s podtržítky, druhý s pomlčkami, jinak též pochází z Lidéčka.

      Jen pokud je pravda, to co presentuje Don, jak se tam lidé v místnosti chovají, a že admini jsou rádi, že si prudí v jedné místnosti a neotravují jinde, tak mi z toho trochu začíná vycházet, že na GymChatu už ani moc jiné větší místnosti, než místnosti prudičů neexistují, viz. Komouš výchova. Nu, panečku, pár "ONI" plus prudičové v prudičských místnostech, pak pusto a prázdno, jen ohromná enkláva sexoušů. To tedy, opět panečku, Gym ten chat opravdu ale opravdu vylepšil. Kdyby byl chlap, tak by vysoupil a řekl: "Lidi, sorry, omlouvám se ale podělali jsme to, totálně jsme to podělali". Pak by možná měl, a věřím že nejen můj, respekt. Takhle je to jen hrobař XChatu, co zdegradoval jeho značku. Nu..

      A-A

      Vymazat
    3. === "Kauza Fontána" pokračuje ===

      Ano, kauza, kterou si můžeme nazvat "Kauza Fontána" zdaleka neskončila "Otevřeným dopisem". Dnes DonLaFontaine, kterýmu jak plyne z textu, byl adminy zakázán správce v místnosti "40 a více", napsal post na fórum Administrátoři. Mimochodem v místnosti pobýval pod jiným svým nickem TOP. Jeho příspěvek si můžete přečíst ZDE

      A-A

      Vymazat
    4. === Postřehy z chatů (7. ledna) ===

      XChat - Kauza Fontána

      DonLaFontaine si opět přivstal a hned od rána drží dočasného správce v místnosti "40 a více" se svým nickem TOP.

      Chatujme & Libimseti - Kauza Kouba

      Kouba je na obou portálech stále neaktivní, na Libimseti se sice včera přihlásil ale opět neudělal žádnou akci, na Chatujme se od Nového roku neukázal, zřejmě opravdu obdržel další BAN.

      Chatujme - Progresivista LuRy a dezinformační weby

      Na Chatujme došlo k úpravě pravidel Diskuzí, a to předně v oblasti dezinformací a hoaxu. Bylo to ohlášeno v Informacích pro uživatele provozovatelem LuRym. Na Pravidla Diskuzního fóra Chatujme se můžete podívat ZDE

      LuRy evidentně jede na liberální progresivistické vlně, a ten výpis a seznam dezinformačních webů, to je neuvěřitelné. Mimochodem, mezi námi, a nikde to neříkejte, Já jsem třeba při kauze "Ricin" považoval za dezinformační web Respekt, a pro příklad na Twitteru ale i v dalších jiných kruzích, jsem nebyl rozhodně osamocen. Patrně k tomu co předvádí LuRy budu muset něco vyplodit. Každopádně si Lukáš Ryšánek u mé osoby vysloužil opět větší míru despektu. Angažovaný libtard.

      Jak byla ta hláška Anathemy o sluníčkářích co provozují české chaty? :D

      A-A

      Vymazat
    5. To mu tam ta fora pochcípají když tam zavádí diktátorský režim typu že Admin je bůh a ví všechno nejlíp pač sežral šalamounovo hovno...:DDD

      Vymazat
    6. @ Šavlozubý křeček

      Tak myslel jsem, že LuRy už mě nemá čím překvapit, ovšem krutě jsem se mýlil, páč to co tam teď předvedl, nu, kdybych to neviděl na vlastní oči, tak neuvěřím. Ano, přesně jak píšeš Jardo, pasoval se do role boha, do role vykladače pravdy, toho co určuje co je a není relevantní, co je a co není pravda, co je a co není ta správná informace. A samozřejmě, že pravda je ta vítačsko progresivisticky sluníčkářská.

      Musím se přiznat, že když jsem to uviděl, tak mě okamžitě napadlo, zda li bych neměl podumat nad tím, abych u Chatujme udělal stejný krok jako v podstatě už na dvou portálech, hlavně tedy na XChatu, a využil svého práva "být zapomenut". Páč Já se opravdu stydím, že jsem uživatelem, byť neaktivním a defakto "mrtvým" na portále, kde LuRy předvedl toto. Budu se muset nad tím vážně zamyslet. A ne, to není o tom se tam smazat, už jsem v minulosti ukazoval, že smazat si na Chatujme nick nemusí nutně znamenat, že by si tam LuRy o mně v databází atd. a jinde dál nevedl nějaké záznamy. Takže když už, tak aby byla jistota, že člověk opravdu se defacto "vypaří", tak jak to, a tady musím smeknout před Gymem, který to udělal opravdu profesionálně a ctil zákony. Za toto musím Gyma pochválit, věřím, že LuRy by k tomu přistoupil se stejnou mírou profesionality. Nu, uvidím, ještě o tom podumám, jsem kozoroh, nedělám ukvapená a unáhlená rozhodnutí.

      A-A

      P.S.: Ještě mě tak napadlo, co na toto říká mistr Anathema, on byl k LuRymu vždycky daleko a daleko shovívavější než Já. Tohle ale prostě.. no nemám k LuRymu slov.

      Vymazat
    7. Njn....co k tomu dodat....chtějí to tak mít, tak ať to tak všichni mají...zlatý řád.....proto také nikam již nechodím a chodit nebudu, je to v podstatě odraz i politiky v dnešní době, lidé se potřebují pořádně vytrestat, aby pochopili, proč ten řád byl kdysi potřeba a jakých hodnot si má člověk vážit.....a uvědomí si to až když je téměř, nebo už pozdě....k LuRymu...no jeho boj....ono už to podle mne bude jasné z toho, že nezvolí, nebo chudák ten, kdo by byl admin jeho diskuzí...to teda nikomu nezávidím a nejhůře dopadnout to může tak, že se zvolí nějaký ten nový panbíčkář....

      Vymazat
    8. K Fontánošulínovi..... jen se mu vrací to, co dříve dělal s úspěchem sám a ještě se tím chlubil viz. že kope rychleji, než člověk vstoupí, takže jeho výlev mne nechává naprosto klidným viz jeho praktiky v Bezva Flirtíku

      Vymazat
    9. @ LichKingAnathema

      Já bych řekl, že toho admina pro diskuze ani nenajdou, on se jim ani asi nikdo moc nehlásí, když to musel posledně po dlouhé době blamážadmin Láva opět připomínat, že ten nábor stále trvá :D Ano, jak píšeš, dělat tam v téhle době Fór admina by bylo skutečně za trest. Ale takový Visitor, ten by byl skvělý, to by všude bylo cítit kadidlo (666 vysmátých smajlů)

      A ta situace ve "40 a více", tak Já to ani nijak nesoudím, jen mě trochu udivuje, že tam ještě dneska, když je to tam vylidněné a prázdné (v té "slušné" sekci), tak že si tam těch pár zbylých ještě hraje na XChat a řeší blbosti, které možná mohly být důležité tak před 5 lety ještě, teď už je to spíš trapas.

      A-A

      Vymazat
    10. K té, pro mě naprosté neuvěřitelnosti, co na Chatujme předvádí teď LuRy, tak jsem viděl, že se to tam nesetkalo s kladným přijetím u řady aktivních uživatelů diskuzí. Nedivím se, páč LuRy se snaží být papežštější než papež. Jak jsem to tam četl, tak se zřejmě nechal inspirovat na Seznamu (Já teda Seznam jako vyhledávač vůbec nepoužívám, takže jsem o tom neměl zdání /používám Google, pak výjimečně DuckDuckGo či Bing/), tak vám ukážu jeden obrázek, o čemž jsem jak píšu neměl zdání a přijde mi to také naprosto neskutečné. Z toho seznamu LuRyho, co světe div se je od nějakého sdružení či spolku, což LuRy vydává za autoritu (totálně nechápu, asi ho uchvátil ten název), tak jsem tam viděl například Protiproud, a každý kdo mě více zná ví, že ho občas taky čtu. Nu, tak jsem ho zadal do vyhledávání Seznamu a podívejte se sami, co mi vyskočilo ZDE (Zdroj obrázku: Seznam.cz)

      Nezlobte se na mě, ale svět se v prdel obrací. Hrozná doba. Od vyhledávače očekávám, že mi vyhledá požadovanou nabídku, co mi sakra má co cpát nějaký subjektivní názor na to, co je či není relevantní informační stránka, na co bych si měl dávat pozor z hlediska dezinformací atd. Já jsem snad svobodný a svobodně uvažující člověk, který si sám umí rozhodnout, které informace a ze kterých zdrojů budu považovat za více či méně relevantní. A s takovýmhle hnusem tedy přichází i Lukáš Ryšánek, když na svém portálu dokonce tvoří a vystavuje seznamy údajně nějak "závadných" webů a vše další, co jste mohli vidět z odkazu na Nápovědu Chatujem. Já mám k těmto věcem neskutečný odpor. Vivat osobní svoboda, Ave Orwell.

      A-A

      Vymazat
    11. ::::: Veřejné oznámení a ujištění Xglos:::::

      Dámy a pánové, moji milí čtenářové,

      jako vlastník blogu Xglosy.eu Vás všechny mohu ujistit, ač žijeme ve zvláštní době, že na těchto stránkách nebudu nikdy ale opravdu nikdy, jak autorům článků, tak komentujícím, upírat právo na svobodné vyjádření názoru, na svobodnou volbu vybrat si dle svého uvážení zdroje, ani zakazovat jakékoliv zdroje na těchto stránkách používat a postovat. Též se veřejně zavazuji, že nikdy ale opravdu nikdy nebudu vytvářet, a Vám předkládat, jakékoliv seznamy "údajně závadných" stránek, anebo snad tvořit seznamy "údajně pochybných" lidí a autorů, které byste neměli snad ani číst.

      Já Anděl Azazel Vás všechny považuji za svobodně smýšlející bytosti, které mají právo na informace dle Listiny základních práv a svobod, a sami se mohou rozhout z jakých zdrojů budou informace čerpat a do jaké míry budou pro ně tyto informace relevantní a důvěryhodné. Respektuji Vaše svobodné myšlení, Vaše kritické myšlení, Vaše názory a postoje, ať už by byly sebevíce v protikladu s těmi mými. Na Xglosách Vám zaručuji, že jediným omezením, jak pro autory, tak pro komentující, byl je a vždy bude pouze Kodex Xglos, který se dá vyjádřit ve zjednodušené formě jako "Zákony, Osobní informace, Hrubé vulgarity a napadání, Spam". A tyto záležitosti nikterak nemohou narušit totální názorovou svobodu na tomto blogu.

      Svoboda není samozřejmost, chraňme si ji, braňme ji, bojujme za ní!

      Anděl Azazel
      Xglosy.eu

      Vymazat
    12. Z Vizitora, |Jonathána a z tohohle, co jsem zrovna přečetl https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/byvaly-sef-neprijal-zadost-o-pratelstvi-na-facebooku-tak-mu-zacal-vyhrozovat-smrti-40347256#seq_no=5&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=13LZVInQi1z-202101081337&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz bych....však znáte tu trojkombinaci.....

      Vymazat
    13. Nu, ono zase, když už tu zmiňujeme toho Visitora, tak sem hodím jeho vyjádření k těm LuRyho šílenostem:

      visitor77

      neviem, prečo sa niekto vzrušuje "deinformačními weby" - každý máme rozum, vůli, slobodu myslenia, vnímania, inteligenciu, vzdelanie, aby sme ich vyhodnotili, a urobili si závery...mimocho­dom, aj v tzv. "dezinformačních" webech môže byť kus pravdy, a rozum vyhodnotí, či to je- nie je pravda...to sa tak podceńuje schopnosť človeka vyhodnocovať veci v pravde? - komu záleží blokovať tieto weby? ...blokovanie tzv. "dezinformačných webov" vidím ako účelové vnucovanie názorov tých, ktorí chcú tieto weby blokovať, vidím to ako myšlienkový teror vnucovania názorov mainstreamu, ktorý už totálne ovládol svetové médiá...

      (zdroj: Chatujme.cz - Diskuze)

      .. a ať už je Visitor jakýkoliv, v tomto s ním musím plně a naprosto souhlasit. Pod tohle bych neměl problém se podepsat. Nu.

      A-A

      Vymazat
    14. Se tedy divím, že v LuRyho seznamu dezinformačních webů, abych to taky trochu odlehčil to téma, nejsou uvedené xglosy.eu :DD I když odlehčil, kdo ví, jestli na diskuzích Chatujme není někde nějaký zapomenutý odkaz a při jeho přesměrování se společně s reklamou nezobrazuje upozornění "Pozor, budete přesměrování na dezinformační web!!!" :DD

      A-A

      Vymazat
  2. === Xglosy na Facebooku ===

    Od 3. ledna 2021 můžete Xglosy sledovat i na Facebooku, kde vznikla k tomuto blogu příslušná stránka ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. === Recepty a vaření: Ryby ===

    Nejnovější trojlístek receptů se týkal ryb. Pečený losos s fazolkami a koprovým přelivem, Ryba na citronech po řecku a Lívanečky z pečené ryby najdete na úvodní straně Receptů a vaření na AzaNovinách. Anebo se podívejte přímo do kategorie Ryby, kde najdete ještě mnoho dalších receptů ZDE

    Recepty a vaření - Přímo ďábelské recepty

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::: Aktuálně: BAN Trumpa na Twitteru, Facebooku, Instagramu. :::::::

    Trump dočasně zablokovaný na sociálních sítích. Čtěte na AzaNoviny.eu ZDE

    AzaNoviny.eu

    OdpovědětVymazat
  5. ::::: MeWe – Váš soukromý život není na prodej #Not4Sale :::::

    Tak to je můj článek napsaný pro AzaNoviny, o alternativní sociální síti. Můžete si ho přečíst ZDE


    Dvě poznámky:

    Ta sociální síť jde v podstatě proti uvažování a všem myšlenkovým pochodům LuRyho. Přesto mu nebudu nic doporučovat, a nechám na něm a jeho svobodném rozhodnutí, zda li se chce s touto sociální sítí blíže seznámit.

    Nejen pro Anathemu bych vypíchl z pasáže "Politika MeWe" toto: Má přísné a jasné podmínky služby, které chrání její členy: nenávistníci, tyrani, porno, spammeři, roboti, porušovatelé zákona, podněcování k násilí atd. je zakázáno.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. === Sýry sýry sýry ===

    Nejnovější trojlístek receptů na Receptech a vaření měl téma Sýry. Sýrové palačinky, Sýrové sušenky a Sýrové kuličky jsou k nalezení v příslušné sekci ZDE

    Všechny tyto recepty a mnohem více naleznete též na Pinterestu na Nástěnce Recepty a vaření ZDE

    Dobrou chuť!

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. ::::::: 1984. Nebudeme držet huby. Zatím to ještě jde. :::::::

    "1984. Nebudeme držet huby. Zatím to ještě jde." Tak to je nejnovější počin Anděla Azazela z Archy X. Anděl Azazel v něm rozhodně nedrží hubu. Přečíst si ho můžete ZDE

    Provozovatel Chatujme LuRy by měl přidat tento článek, anebo rovnou celý blog mezi seznam "závadných" webů a jako "předseda pouličního výboru" jenž určuje co je a není pravda, co je a není správné, by měl své děti (rozuměj uživatele) před tímto článkem varovat. Ano, je to článek, který je v přímém rozporu s LuRyho světem.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. === Na GymChatu proběhla výměna adminů ===

    Admin Slahy z časových důvodů z funkce odstoupil, nahradila ho bývalá, a tedy vracející se admina Pazitka. Evidentně už GymChat ani nemá moc z čeho vybírat, neb i těch pár "ONI" se tenčí.

    V současné době je tedy počet administrátorů na čísle 7.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  9. ::: Co se chystá :::

    19.01.2021

    Rozhovor ze série Hovory X s Bořkem se zatím neuskutečnil, příroděžel měl jsem toho nejen ohledně Xglos ale i AzaNovin mnoho. Rád bych ovšem v následném období tento rozhovor uskutečnil. Pak bude otázka, co s touto sérií dále.

    V nejbližší době bych chtěl udělat novou Anketu X. Téma nebudu prozrazovat, dotazovaní brzy zjistí.

    Rád bych ještě v lednu vyjel s novou epizodou Xkozlovin.

    Jinak bude i v tomto roce pokračovat nastavení Xglos v tom smyslu, že budu přinášet články z nejrůznějších témat internetu, počítačů, sociálních sítí či mobilů, klasickým chatům se budu věnovat už méně a to hlavně v komentářích, kde budu přinášet novinky a postřehy.

    Neočekávaná aktuální glosa může samozřejmě vzniknout kdykoliv, dle dějů a událostí, či mých momentálních nápadů.

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024