Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Xglosy mají narozeniny. Jsou jim čtyři.

 

Xglosy 4 výročí

 

 

 

Bylo nebylo.. ehm, nu v tomhle případě zcela jistě bylo, jednoho dubnového dne, a to přesně šestého, roku 2017 narodily se Xglosy. Zní to jako pohádka, že můj blog úspěšně valí již pátou sezónu.



Vývoj Xglos


Stejně jako mateřské AzaNoviny, tak i můj soukromý blog Xglosy prošel vývojem a značným přerodem. Začátek byl pouze takovým vyvedením osobních komentářů a vyjadřování názorů mimo určitý chatovací portál. Postupem času ale těch portálů začalo přibývat, nu a později se Xglosy začaly zaměřovat i na zcela jiná než ta chatová témata. V současné době se Xglosy klasickým chatům věnují již velmi zřídka, alespoň co se samotných článků týče.



Xglosy nejsou jen Azazel


Byť samozřejmě drtivá většina článků vzešla z mého pera, čas od času mé výtrusy byly proloženy příspěvky jiných autorů. Ve dvou obdobích se to týkalo hlavně spoluatorky Xglos Dominiky, která pro blog napsala několik článků a po určité pauze začala pro Xglosy psát svůj román DOMI-Story, který příroděžel ovšem nedokončila. Na Xglosách publikovali i externí autoři, to předně Nicnechapu, která má za sebou již několik článků, tak ku příkladu i PEZ. Všichni tito autoři jsou uvedeni na úvodní stránce Xglosy.

Atoři blogu Xglosy
Autoři blogu Xglosy

 


Xglosy nejsou jen blog


Blogové články jsou samozřejmě tím stěžejním obahem, každopádně jak se Xglosy rozrůstaly, tak přibývaly i další disciplíny. V květnu 2019 vznikl samostatný publikační kanál s názvem X-Fejetony, na Xglosách je publikován vždy nejnovější fejeton v příslušném menu. V prosinci téhož roku se zrodil úplně jiný formát, a to mluvené slovo. Podcast byl nazván Xkozloviny a v polovině roku 2020 pod jeho křídly začal působit i titul Archa X, tedy podcast ku stejnojmennému blogu, na kterém se podílí Archivářka a moje veličkost. A nezapomínejme též na básnickou vsuvku Xglos s názvem AzaPoet.

X-Fejetony a Xkozloviny jako součást bogu Xglosy
X-Fejetony a Xkozloviny jakou součást Xglos

 


Xglosy v číslech


Články a komentáře

Od svého vzniku bylo na Xglosách napsáno neuvěřitelných 243 příspěvků, pod nimiž se nashromáždilo 4 689 komentářů.

Počty příspěvků a komentářů na blogu Xglosy


Počet zobrazení

Za celou dobu mají Xglosy více než 260 tisíc zobrazení.

Celkový počet zobrazení blogu Xglosy


Prohlížeče a operační systém

Co se týče prohlížečů, které byly použity pro přístup na Xglosy, pak dominují Firefox od Mozilly  a Chrome od Googlu. V operačních systémech zcela jasně kraluje Windows, z dosti velkým odtupem následován Androidem.

Sttistika Xglos - Prohlížeče

Statistika Xglos - Operační systém

Lokality

Xglosy jsou samozřejmě určeny pro české čtenáře a to se též promítá na statistice z jakých lokalit si blog Xglosy publikum zobrazuje. Možná by někoho překvapilo, že více než 20 % návštěvníků blogu pochází z jiných krajin než Česká republika. Vysvětlení by mohlo být takové, že část těchto přístupů je dána dobrým indexováním Xglos, kdy se patrně zobrazují i ve výsledcích jiného národního vyhledávání, druhou skutečností bude patrně anonymizace, tedy používání jiných IP adres než skutečných. Jiná vysvětlení mě nenapadají.

Statistika Xglos - Lokality
Zdroj všech statistik: Statistika Google Blogger

 


A jaký bude závěr dnešní glosy?


Chtěl bych poděkovat všem autorům, kteří se na článcích Xglos podíleli. Také bych chtěl poděkovat všem, kteří kdy vyjádřili nějaký názor, poznámku či prostě cokoliv v komentářích. A že těch komentujích za 5 sezón už bylo, včetně majitelů a provozovatelů chatovacích portálů, administrátorů, stálých správců místností až po běžné uživatele. Děkuji tedy všem čtenářkám a čtenářům (i všem posluchačkám a posluchačům), že stále věnují Xglosám svou pozornost a mohu se zaručit, že i nadále bude mou snahou přinášet všem zajímavý a pestrý obsah.


Anděl Azazel



✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

Desktop vs Mobil vs Tablet – Statistiky StatCounter - AzaNoviny

Osobní údaje a telefonní čísla milionů uživatelů Facebooku zveřejněny na internetu. - AzaNoviny

Discord – Místo, kde si může komunita popovídat. - AzaNoviny



A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty



 

Rychlé špagety s párkem - Recepty a vaření
Rychlé špagety s párkem

 

Komentáře

  1. ::::::: CO SE CHYSTÁ :::::::

    06.04.2021

    Vidím, že jsem tuto informační rubriku pro vás čtenáře, abyste věděli co vás čeká a nemine, krapet zanedbával. Nu, tak to napravím.

    K rozhovoru ze série Hovory X už jsem se v minulosti někde vyjadřoval, tak to pro pořádek zopakuji i zde, Bořek si příroděžel smazal na Chatujme účet a Já nemám na něj jiný kontakt. Takže pokud by to tu četl, a neb nedávno přidával na Xglosy komentář, tak pokud by měl zájem, může mě on kontaktovat na známých e-mailových adresách, jenž jsou k nalezení v menu Kontakt.

    S novou Anketou X se to také zatím moc nepovedlo, je možné, že nějaká bude, nejsem si úplně jist tím tématem, které jsem měl připravené. Možná vymyslím nové. Uvidíme.


    Aktuálně:

    Nejbližší článkem, na který se můžete těšit, bude výtrus externí autorky Nicnechapu. Publikován by měl být její článek v neděli 11. dubna. Víc vám k tomu nepovím, páč nemám vícero informací. Tak se nechte překvapit stejně jako Já.

    Rád bych se v brzké době věnoval diskuznímu fóru Diskutéři, čímž bych patrně zkompletoval klasická diskuzní fóra, když jsem v minulosti psal o Diskutnících (dnes již zaniklých), anebo portálu Diskutujme.

    Neočekávaná aktuální glosa může samozřejmě vzniknout kdykoliv, dle dějů a událostí, či mých momentálních nápadů.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezapomínejte též (hlavně vy fejsbůkáři), že mnoho informací z dění na Xglosách i kolem nich najdete na facebookové stránce Xglos ZDE

      A-A

      Vymazat
    2. Ze nema vicero informaci? No tak tohle mi prislo od Azika dneska rano na skype: Těšíš se na neděli? Těš se, zažijet opět svých "5 minu slávy"... a Já si hodlám v komentech přisadit.. Nedávno jsem se bavil s Bárou.. měli jsme pár hlášek každý a v podstatě si to naprosto vzájemně odkývali.. asi si v komentech na ten rozhovor vzpomenu... ale to si nechám až tam.. přečte si to víc lidí než tady jen ty. Měj se jak si zasloužíš.

      :D

      Vymazat
    3. @ Pampeliska

      a) Zveřejňování osobní soukromé korespondence je opravdu ohavné a odporné.

      b) Samozřejmě, že nemám vícero informací o chystaném článku Nicnechapu. Znám jen určité tématické okruhy, které mi autorka příští glosy naznačila, jeden z nich jsem v "soukromé korespondenci zde zveřejněné Pampelou" nastínil s tím, že se k tématu v komentářích hodlám též vyjádřit. Další témata, kterým se autorka Nicnechápu bude věnovat samozřejmě veřejně neprozradím. A jak to celé vše pojme, to netuším vůbec. Nechme se všichni překvapit. Ale už teď to vypadá, že článek bude velmi čtený. Snad se na mě nebude Nicnechapu zlobit, když v zájmu propagace jejího díla zveřejním tedy aspoň něco, abych ještě více čtenářů nalákal, pracovní název to má "Ztráta iluzí", ovšem jak se to bude jmenovat nakonec oficiálně, to se může ještě změnit, to také netuším. I Já dávám svým článkům nejprve pracovní názvy, páč moje praxe je taková, že název musí být to první co vznikne, ač někdy nakonec ten název změním, nebo spíše krapet poupravím.

      c) Ano, hlásím se k autorství zde zveřejněné soukromé zprávy, za vším co jsem napsal si stojím a je pravdivé. Každopádně stojím si též na tom, že.. viz bod a)

      A-A

      Vymazat
    4. Odporne to je, to je pravda, ale stejne odporne je ted tvoje chovani v soukromych zpravach.

      Vymazat
    5. Nu, tak abych to uvedl opět na pravou Míru, to chování v soukromých zprávách. Zde Pampelou zveřejněná soukromá zpráva byla napsána ve Středu 7. dubna, předešlá soukromá zpráva byla poslána 28. března, tudíž jednoduchými počty dojdeme k tomu, že je mezi nimi 10 (slovy: deset) dnů. Tudíž o jakém chování je tu řeč asi moc nikdo netuší, že.. ovšemže.

      To bylo nutné z mé strany osvětlit, aby to nevyvolalo dojem, že snad Pampele bombarduji soukromé zprávy či co, opakuji jedna zpráva po deseti dnech.

      A-A

      Vymazat
    6. Ano, to tak vyznit nemelo. My si opravdu nepisem :)

      Vymazat
    7. A ještě raději jedno upřesnění, aby vše vyznělo jak správně má. Třeba pro ne úplně znalé křestních jmen, aby nedošlo k záměně s někým jiným bo co Já vím, tak Bára jest Archivářka.
      Mám rád ve věcech pořádek, nu

      A-A

      Vymazat
  2. ::::::: K výročí Xglos i AzaPoet Jubilejní dvacátý :::::::

    Sliboval jsem bonus, a tady je. Dokonce v jubilejním balení, ano nový AzaPoet, tématicky se vážící ku 4. výročí Xglos, je již dvacátý. Příjemný poslech :-)

    AzaPoet XX. najdete v menu AzaPoet ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (8. dubna) ===

    ::: Facebook - Jste oběti úniku dat? Zjistěte. :::

    Nejen AzaNoviny informovaly nedávno o dřívějším úniku dat z Facebooku, který byl veřejně přístupný na hackerském fóru. Týkalo se to i více než půl milionu Čechů. Zajímá vás, jestli jste obětí těchto úniků, které se týkaly takových informací jako například vašeho jména, datumu narození, telefonního číslo, anebo e-mailu? Pak zkuste dvě možnosti ověření..

    Have I Been Pwned

    The New Search Day

    Zkuste tyto nástroje a uvidíte, zda li i vy a vaše soukromá data byla součástí zmiňovaného úniku osobních údajů.


    ::: Chat.cz - Admin GymChatu Xoof na Chat.cz :::

    Admin GymChatu Xoof se dnes zaregistroval na Chat.cz a hned má v přátelích Pampelišku (profil Xoofa ZDE). Jak hned vše dostává nový rozměr, že.. ovšemže. Pampeliška s tím co v poslední době provádí za výpady na mojí osobu a nyní to peče s adminem z GymChatu, kterého zná z místnosti "Bezva klábosení", neb tam dělal s Acustikem SS a Pampela do této místnosti občas chodila. Vida, vida..

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::: AzaŽurnál - Téměř polovina dat posbírána :::::::

    V pravidelném statistickém průzkumu návštěvnosti klasických chatovacích portálů už AzaŽurnál posbíral skoro polovinu dat. Zatím to z hrubých čísel vypadá, že tentokráte bude konečné hodnocení celkových výsledků pestré, neb oproti minulosti se nebude patrně jednat o trend u všech portálů s nějakým jedním vybočením. Každopádně zajíci se počítají až po honu, my jsme prozatím jen v půlce. Ale už se dá dosti odhadovat.


    AzaŽurnál
    II. kanál AzaNovin - Xmagazínu A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024