Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Anketa Podcast roku 2021 zná vítěze: Vinohradská 12 a Opravdové zločiny

 

Anketa Podcast roku

 

 

Anketa Podcast roku se letos konala již potřetí. Pořadatelem ankety Podcast roku byla, stejně jako u předešlých dvou ročníků, společnost Active radio a.s., která provozuje rádia Frekvence 1, Evropa 2, Rádio Z anebo audio platformu Youradio.


Hlasování probíhalo od 10. května do 6. června, a to ve dvou kategoriích - Autorský podcast a Veřejnoprávní podcast. Třetí kategorii, do které veřejnost nijak nezasáhla, byla Cena odborné poroty. Nu, a dnes byly zveřejněny výsledky, tak se na ně pojďme mrknout.


Výsledky ankety Podcast roku 2021 (ročník #03)


Jednoznačné prvenství v kategorii Veřejnoprávní podcast zaznamenal pořad z dílny Českého rozhlasu Vinohradská 12, který zvitězil i v minulém ročníku. Sekce Autorský podcast oproti druhému ročníku ale již nabídla změnu na prvním místě, zvítězil pořad Opravdové zločiny moderátorek Evropy 2 Lucky Bechynkové a Báry Krčmové.

Jak uvádí pořadatel ankety Podcast roku, letošního roku se do hlasování zapojilo 3 x více posluchačů než tomu bylo v roce 2020. Cena odborné poroty, kde již posluchači nehlasovali, byla oproti loňskému ročníku vyhlášena v sedmi kategoriích - Objev roku, Osobní rozvoj, Cestování, Byznys, Sport, Zábava a lifestyle a Zpravodajství.

Vítěze dvou kategorií, o kterých rozhodovali posluchači, už tedy známe - Vinohradská 12 a Opravdové zločiny. Pojďme se podívat na další pořadí v jednotlivých sekcích.

Kategorie

Autorský podcast

1. místo: Opravdové zločiny
2. místo: U Kulatého stolu
3. místo: Brocast

Veřejnoprávní podcast

1. místo: Vinohradská 12
2. místo: Host Lucie Výborné
3. místo: Fotbal fokus podcast

 

 Poděkování Lenky Kabrhelové za tým Vinohradská 12


Cena odborné poroty

V odborné porotě, která vybírala nejlepší české podcasty, letos zasedli: Petr Šimůnek (Šéfredaktor časopisu Forbes v Česku), Lukáš Hejlík (herec a moderátor), Iva Jonášová (Šéfredaktorka Radia Wave), Ondřej Kopa (Šéfredaktor Rádia Z), Radka Bendová (Head of PR CNC), Michal Půr (Šéfredaktor Info.cz) a Radek Vítek (Ředitel MSL Czech Republic)


Objev rokuPřepište dějiny
Byznys - Forbes Česko
Zpravodajství - Prostor X
Cestování - Travel Bible podcast
Zábava a lifestyle - Brocast
Sport - Angličan
Osobní rozvoj - Brain We Are CZ


A jaký bude závěr dnešní glosy?


Oblíbenost podcastů roste někdy od roku 2016, o vyloženě boomu, alespoň co se týče České republiky, se dá hovořit od roku 2019. A do toho přišla pandemie koronaviru, kdy lidé byli odtrženi od svých volnočasových aktivit a mnohého jiného, takže daleko více času trávili uzavřeni mezi čtyřmi stěnami. Nu, a tak si hledali způsob, jak onen čas vyplnit, krom například sledování filmů, to očividně byly i podcasty. A nejen jejich poslech, někteří se pustili rovnou do jejich tvorby. Nu, někteří. Mně se zdá, že jak v minulosti všichni šili roušky, tak dnes všichni dělají podcast. V poslední době vzniká opravdu kvanta nových podcastů. Ale klid, ono se to zase uklidní a pročistí. Lepší zůstanou. A ty momentálně nejlepší jsem vám dneska představil.



Anděl Azazel
zdroj: Podcast roku

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny? - AzaNoviny

Spotify Greenroom jako konkurence Clubhouse a Twitter Spaces - AzaNoviny

Rozhovor se zakladatelem AzaNovin k 6. výročí



 
Zajíc s černou omáčkou - Recepty a vaření
Zajíc s černou omáčkou

Komentáře

  1. Mimochodem, víte jak jsem v anketě hlasoval Já? Klidně vám to prozradím..

    V kategorii Veřejnoprávní podcast jsem dal jen jeden pořad, a to podcast "Host Lucie Výborné"

    V kategorii Autorský podcast jsem využil všech tří možností, na první místo jsem dal samozřejmě "Xkozloviny", na druhé podcast "Čermák & Staněk Comedy" a třetí, překvapivě "Vyhonit ďábla" :D Asi se mi líbí ten název, páč jinak to vlastně v podstatě neposlouchám.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. ::::::: Rozhovor se zakladatelem AzaNovin k 6. výročí :::::::

    Rozhovor s mojí veličkostí pro AzaNoviny (po dvou letech) k jejich šestému výročí si můžete přečíst ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (18. června) ===

    :: T-Mobile ode dneška rozdává neomezená data zdarma ::

    Již třetí rok po sobě mobilní operátor T-Mobile vyjíždí s akcí neomezených dat zdarma přes léto, tentokrát s názvem "Sportovní léto". AzaNoviny o tom informovali již 11. června v článku, který si můžete přečíst ZDE

    :: Google otevřel svůj první trvalý fyzický obchod ::

    Ano, stalo se tak včera 17. června v New Yorku. Google oficiálně otevřel Google Store NYC v historické budově Chelsea Market na Manhattanu. Kromě předvedení hardwarových produktů, jako jsou telefony Pixel, Nest gadgety, Fitbit či poskytování praktických rad zákazníkům, tak nový prostor také nabídne podporu pro zařízení a software, prostřednictvím kterého lidé budou moci nakupovat online a vyzvedávat své objednávky v obchodě.

    :: Info ze skomírajících českých klasických chatů ::

    = Chatujme =

    Zde se začíná potvrzovat má predikce, po půl 10 večer bylo dnes přihlášeno na portál 203 uživatelů, z toho přímo na chatu se nacházelo 76 lidí. Tudíž to se dostáváme už do těch starých bídných čísel, že.. ovšemže

    Lidé.cz - Tato místnost také značně skomírá, poté co nesplňovala limit 90 hodin za měsíc, tak byla zakladatelka nucena si za poplatek 500,- Kč místnost koupit a předplatit na rok, aby se objevovala mezi stálými místnostmi. Nu, k dnešnímu dni vykazuje místnost 55.83 hod./měs., tudíž z toho je patrné, jak prosperuje.

    = XChat (GymChat) =

    Atakovi se rozpadá KV
    Zřejmě chování samotného SS Ataka zapříčinilo, že místnost opustili někteří dřívější stálí uživatelé, jako "mulťák", který si otevírá dočasnou místnost, dále z Chatujme známý Karl1, anebo Nekro. V místnosti prudičů už zůstávají jem megazoufalci.

    Fontána na xtou
    Místnost "40 a více" je v troskách, o tom jsem již psal, nu a tak se DonLaFontaine, který pro tuto místnost používá hlavně svůj nick TOP, rozhodl trochu vizuálně o zvětšení. A tak se stalo to, na co se můžete podívat na obrázku ZDE. Je samozřejmě otázka, čí to byla vůbec práce, povšimněte si tam i Trashe. To už je opravdu marnost GymChatu (dříve XChat), že.. ovšemže

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ===== Podcast Addict =====

    Podcast Addict je další aplikace, přes kterou můžete posclouchat podcasty a kde najdete i Xkozloviny potažmo Archu X. Baner s odkazem byl přidán na stránku Xkozloviny ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024