Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

"Drak" Giggo Red Star. XChat obnovil červenou hvězdičku

 

Giggo red star - XChat

 

 

XChat (dnes už tedy spíše GymChat) se rozhodl obnovit funkci administrátora s červenou hvězdou, kterou před časem zrušil. Na obnovený post hlavního administrátora byl dosazen známý "drak" Giggo, který už v dávnější minulosti tuto funkci vykonával. Informoval o tom provozovatel 42ideas s.r.o. na blogu XChatu IKSČET.


Poslechněte si článek v audioverzi


Červené hvězdičky na XChatu

Červené hvězdičky na portálu XChat byli vždy administrátoři s nejvyššími právy, kteří měli pod sebou jednak žluté hvězdičky (též rozdělené dle různých služeb, kupříkladu fóra, chat etc.), ale také to byli administrátoři, kteří byli takovými styčnými důstojníky s majitelem a provozovatelem (dříve Centrum, nyní 42ideas).

V říjnu 2019 se Jan Zálešák (GymJWM), jako aktivní spolumajitel 42ideas na XChatu, rozhodl červené hvězdy zrušit. Doprovodil to těmito slovy na blogu IKSČET "Doba se mění a lidé s ní. XChat se mění také a protože vztahy mezi administrátory a majiteli jsou nyní mnohem bližší, dohodli jsme se s administrátory, že upravíme strukturu týmu." Již před tímto rozhodnutím se červené hvězdičky vzdal, pro zaneprázdněnost, spolumajitel 42ideas s nejmenším podílem David Nesiba (Prazdroj). V té době byl tedy jediným červeným adminem Bogeman, tudíž zmiňovaným krokem Gyma byl degradován na hvězdu žlutou (Já tedy dodnes nechápu, jak mohl být vůbec někdo takový adminem, a ještě červeným /naprosto tragická chyba Gyma/)

Jan Zálešák ovšem po více jak dvouapůl letech změnil názor a červenou hvězdičku obnovuje, tentokrát to doprovodil tímto "Doba se mění a my cítíme potřebu na změny také reagovat. Proto jsme se po konzultaci s týmem administrátorů rozhodli, navrátit práva červené hvězdičky jednomu z nich." Nu, a tím vyvoleným nemohl být nikdo jiný než Giggo.


Návrat "draka" Gigga na místo činu

Giggo zastával funkci červeného admina již dříve, v těch slavnějších dobách XChatu, v pozici červené hvězdy působil téměř 6 let (07.10.2004 - 01.09.2010). Pak se po něm patrně "slehla zem", nemám info o tom, že by na XChatu nějak výrazněji aktivně přebýval. To se ale změnilo se změnou vlastníka, když v roce 2016 legendární chatovací portál převzala od Centrumu (Economia a.s.) právě firma 42ideas s.r.o. Gym si ho přitáhl zpátky, tedy přesněji to byl jeho kolega z firmy Prazdroj, který Gigga kontaktoval a tedy dotáhl nazpět.

A proč používám výraz "drak"? V dřívějších dobách působení Gigga ve funkci admina se mu přezdívalo "drak na stálé správce". Po návratu také dostal do kompetence právě tuto oblast, tedy stálé místnosti a stálé správce. Už ale asi takový "drak" nebyl, i když Anathemu sejmul zdatně. Já se ovšem domnívám, že to tehdy udělat musel, a to hlavně na podnět a přání Gyma, neboť Anathema nezapadal do jeho představ o Gym Party na jeho čerstvě ovládnutém GymChatu.

 

Gratulace adminovi Giggo
Moje gratulace Giggovi (e-mail AzaNovin)


Nikdo jiný než Giggo nepřicházel v úvahu

Při pohledu na panoptikum hvězdné pěchoty, které zastává či zastávalo funkce adminů, je Giggo v podstatě jedinou bytostí, která díky zkušenostem, schopnostem, kvalitám a řekl bych určité solidnosti může tento nejvyšší adminský post zastávat. Koneckonců on už dělal i tak vše důležité, nejen že se staral o stálé správce, byla mu později dána kompetence i ohledně certifikací a certifikátorů, nu a v neposlední řadě také dohlížel na, pravda již mrtvá, fóra. Jednoduše, když někdo odešel, tak jeho obhospodařující oblast hodil Gym na Gigga. Aspoň toto bylo od Gyma rozumné, neboť si všichni znalí nedovedeme představit, co by za důležitou oblast mohla spravovat třeba taková nekultivovaná šílená "pistolnice" OpiFka, že.. ovšemže :D


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Odcitujme ještě další pasáž z blogu IKSČET "Červená hvězdička bude pro tým administrátorů a zároveň 42ideas člověkem, u kterého se budou scházet všechny nápady, podněty na vylepšení ve všech oblastech, které se XChatu týkají. Pro zjednodušení předávání informací bude tím, přes koho budou předávány." Musím říci, že toto na mě působí značně úsměvně, neb GymChatu už není pomoci, stejně jako ostatní retro chaty skomírá, nad vodou ho oproti jiným podobným portálům drží jen enkláva sexoušů, neb 90% uživatelů se zdržuje výhradně v sex a erotických kategoriích, v těch "slušných" místnostech už jsou jen paběrky a zbytky jakýchsi zoufalců.

Každopádně jsem Giggovi pogratuloval, jak jste mohli již vidět z obrázku v tomto článku. Sluší se to a neb jsem nepřipisoval nic dalšího, pak to byla gratulace upřímná. Pokud bych to měl rozšířit o přání XChatu, pak už by to byla ode mě přetvářka, a to Já nemám ve zvyku, že.. ovšemže


Anděl Azazel
Zdroje: xchat; iksčet
Obrázky: xchat; e-mail azanovin

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
          
Dvě sdružení žalují Ministerstvo obrany ohledně blokování webů - AzaNoviny
Chrome, Android, Google, Facebook – Statistika StatCounter 05/22 - AzaNoviny
Bitcoin klesl pod 567 000 Kč, propadal se i celý svět kryptoměn - AzaNoviny



Komentáře

  1. Na červenou nejezdím:), ale mile jsi překvapil s návratem od soc. nesmyslů pro fiflenky k Xdrbům, rád si počtu a něco se i dozvím:)Každopádně já si myslím, že tam vládne ve skutečnosti někdo jiný a od krotitele jezevčíků to byl jen krycí manévr, aby zamaskoval ten žofčí a klenotí cirkus co se tam ve skutečnosti děje:)Jinak ano založil jsem si tehdy nějaký cwogblog, ale nemá to v současnosti smysl, to jsem měl tak před15-20 lety, kdy to ještě mělo význam a třeba by to i někoho zajímalo, tehdy lidé žili více reálným životem a nebyli tolik závislí na virtuálním světě a na net chodili spíš jen relaxovat, sbírat informace, občas si něco zahrát a něco se třeba i naučit na rozdíl od současnosti, kdy je to jak drogová závislost a většina lidí si neumí bez fejkbůku, instáčů apod nesmyslů představit život..Jsem rád, že ses nenechal ovlivnit medialní protiruskou smrští jako většina, nemáš modrožlutý mozek, nevlaje ti tu ukrajinská vlajka a máš svůj názor.Už jen čekat kdy přejmenujou I. P. Pavlova na stanici Volodomyra Zelenskyjeho:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @zwire

      Mně zase těší, když se tu čas od času objeví někdo ze "starých" čtenářů, přecijen se ta skladba čtenářstva za poslední roky dosti obměnila.

      Každopádně toto je spíš výjimečná glosa z prostředí retro chatů, neboť toto mi přišlo jako silné téma pro zasvěcené. Každopádně jinak není o čem psát a těm retro portálům už nevěnuji skoro žádnou pozornost. To není o "fiflenách", to je o tom, že doba a svět je prostě už dávno jinde. Takže to zakončím zvoláním "Nebuďte troglodyti"

      A-A

      P.S. - K politickám otázkám se tu nevyjadřuji, na to mám jiné kanály, celý projekt AzaNoviny Xmagazín A-A je naprosto apolitický, což není problém, páč se věnuje naprosto nesouvisejícím tématům s politickým děním.

      Vymazat
    2. Ahoj, to je i vidět, jinak by ti jistě neuniklo, že je Žofča zelená a na Xchatu bude dál úřadovat s novým titulem koza na zlobidla:))Rovněž bys určitě nevynechal její nové fotoalbum, zvlášť její skvostnou fotografii, kde se špulí za jízdy do mobilu a v druhé ruce drží volant, který má mimochodem napravo a jede vlevo, asi to holt bude Angličanka s autopilotem:)Jinak souhlasím politiku a náboženství je lepší veřejně moc neřešit i v minulosti to spíše společnost jen rozdělovalo a bylo kvůli tomu nemálo válek na kterou většinou doplácejí jen obyčejní lidé, kteří za nic nemůžou.Možná vyzkouším tvůj recept na roládu, sice knedlíky umím jen z pytlíku a nikdy jsem nezkoušel domácí, ale všechno je jednou poprvé. Jen to vylepším a mezi knedlikové těsto a špenát vložím plátky slaniny, myslím, že by to chuťově mohlo jít docela dohromady. Měj se fajn, přeju krásné a pohodové léto tobě i všem ostatním čtenářům:)

      Vymazat
    3. @zwire

      Já jsem si toho i všimnul, že se opiČka dere, tuším už po čtvrté, na post admina, protože jsem párkrát mrknul (když o něčem píši, tak to sleduji i dál, jaký to má vývoj) na fórum "Kontakt s adminy - Informace pro uživatele" jestli tam Milan něco nesděluje (pozn. Milan = hlavní admin Giggo). Tak když si jí chce Milan vzít do týmu, jeho věc, za mě samozřejmě špatně, páč někomu takovému adminské nástroje vůbec do rukou nepatří (proč, o tom jsem tu už v minulosti napsal romány :D). Já jsem to hlavně ve své prozřetelnosti předpokládal, že se bude zase nabízet za adminu, páč už snad před měsícem jsem ji několikrát letmo zahlédl v Továrně, takže mě to bylo už dávno jasné :D A to že jsem o ozelenění Lenky (tebou zvané Žofky) tady nic nepsal, bylo proto, že mezi tím jsem tvořil dvě další nové glosy a nepřišlo mi to ani jako nějak zásadní informace, jen to potvrzuje marasmus GymChatu, když se opírá o lidi jako je ona (ale tak holt jsou to ONI, jenž si tam zůstali sami, taková rozšířená Gym rodinka :D)

      Fotky jsem nikdy ani v dávné minulosti moc neprojížděl, nu a prohlížet si fota opiČky mě nedonutí ani natahováním na skřipci. Samozřejmě jsem je někdy navštívil v minulosti, holt bloger těžký chleba má a musí občas podstoupit, v rámci čistě informovanosti, i takové hrůzostrašné cesty :D A taky oba dobře víme (páč jsme se o tom dříve už bavili) jak se fotí tyhle "hrochoidní" baby - fotí si jen obličej a to ještě jen z určitých úhlů, hlavně shora. A pak když jsem někde na Libkoblogu zveřejnil její fotku celé postavy (na kterou mě samozřejmě někdo navedl, neb fakt nejsem megagiga masochista, abych sám od sebe pátral po podobiznách bytosti, která je mi celkově naprosto totálně odporná), tak dostala Lenka hysterický záchvat a hned se jala stěžovat si tamnímu adminstvu, které tu fotku pak odstranilo :D Ale mnozí, včetně Anathemy (který jí i velmi osobitě okomentoval :D) viděli, takže účel to splnilo.

      Hele, k těm receptům, jasně udělej si to jak ti to vyhovuje, ty recepty, aspoň Já to tak beru, jsou hlavně pro inspiraci, pak ať už si tam někdo k tomu a do toho přidá jiné ingredience, nebo něco nepoužije a nahradí to něčím, co mu chutná víc, to už je každého věc :) Nu a abych taky udělal reklamu Receptům a vaření, tak na sociální síti MeWe je stejnojmenná skupina, kde jsou nejen recepty ode mě ale i daleko víc receptů jiných, hlavně teď od adminky Inka, kterou jsem adminováním jako vlastník pověřil, takže tam je další záplava inspirací. Najdete to ZDE.

      A-A

      Vymazat
    4. Tak hlavně nesmí míti vady charakteru jako nekteré hubenější slečny, to je potom možná taky problém větší nežli mírnější nadváha...:DDD

      Vymazat
    5. @Šavlozubý křeček

      Ale Já tady píši hlavně a předně o těch chybách charakteru a dalších hnusech v osobnostech bytostí. Mi zas tak samotné vzezření ani moc nezajímá. Takže moc netuším, Jardo, co tu rozporuješ.. napíšu to jasně, pokud je někdo charakterově vagina, pak mě její vagína nejen že nezajímá ale působí na mě jako dokonalá antikoncepce :D

      A-A

      Vymazat
  2. == Doplnění k článku a k hvězdičkám ==

    Záhy co Giggo zčervenal, tak povýšil dvě zelené hvězdičky na žluté, a to uživatele Cetkar a Johny_travnikar, uživatel Cbml měl smůlu.

    Jak se nám tedy změnily početní stavy adminstva na GymChatu? Administrátorů je tam nyní přesně 10 (1 červený a 9 žlutých)

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. ::::::: 7. výročí AzaNovin :::::::

    AzaNovinám je krásných SEDM :) Ano, přesně před sedmi lety 17. června 2015 se zrodil projekt AzaNoviny Xmagazín A-A.

    Přečtěte si více na Blogu AN ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024