Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

 

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů
AKTUALIZACE 20.08.22

 

Jak je na Xglosách zvykem, některé projekty, o kterých jsem psal v minulosti, tak nějak průběžně sleduji, nu a čas od času informuji o jejich vývoji, rozvoji či úpadku. Klub blogerů jsem úplně poprvé zmínil v článku Blog.cz končí! z 25. července 2020. O rok později (2.6.21) jsem Klubu blogerů věnoval celou samostatnou glosu. Nu, a opět cca po roce je nejvyšší čas do Klubu blogerů opět nahlédnout a zhodnotit, jak si vede, kam se posunul či neposunul, v jakém je stavu, výhled do budoucnosti etc.

 

Dva a půl roku Klubu Blogerů

Klub blogerů vyplul do internetového světa 19. února roku 2020, a to zásluhou bytosti zovoucí se Jitka S. Smyslem a cílem klubu bylo sdružovat česky a slovensky píšící blogery, a to napříč platformami, poskytnout jim prostor, kde se mohou virtuálně potkávat a pomáhat jim s propagací jejich vlastní tvorby.

V uvítacím článku zakladatelka píše: "On to vlastně ani klub není. A jestli někdy bude, záleží hlavně na jeho členech. Zatím je to spíš jen katalog, který by vám měl pomoci nalézt nové zajímavé blogy. Ale slovo katalog se mi nelíbí - raději bych, kdyby se tento blog časem stal i místem, kde se budeme všichni potkávat u zajímavých článků a bude to tu trošku žít. Sama ovšem na nějaké vymýšlení aktivity nemám kapacitu, takže jak a jestli vůbec to tu někdy ožije bude záležet především na všech členech."

Nu, jak z názvu tohoto článku vyplývá, tak klub je stále spíše oním katalogem, kde subjektivně moc toho života nevidím. Působí to celé na mne jako snaha o komunitní život a klubáctví, ovšem onou snahou to také končí.

Klub blogerů alias "Dámský klub"

Ano, dámy se snaží, ovšem i to vnímám jako problém, jen dámy. Chybí mi tam mužský faktor. Mezi pěti administrátory klubu není ani jeden muž. A je to, myslím, i patrné. Kupříkladu v nadhazování témat - fotbal, pivo či formuli 1 jsem nezaznamenal :D Ve správě a možném rozvoji klubu opravdu chybí mužské přístupy, mužské myšlení, chlapské nápady etc. Všechno je tak hrozně něžné a milé, dámy si odbudou to své ve svých rubrikách, ale progres pražádný, a na stagnaci klubu je to zřejmé. I do těch málo aktivit, které probíhají, se zapojují zase většinou jen ženy, předně samotné adminky. Otázkou také jest, zda-li by si do toho nechaly ženščiny kecat, možná jim to takto vyhovuje. Netuším.

Ono je to krásně vidět kupříkladu i z posledních Klubovin 08/2022 a pasáže "Z dielne našich členov" kde se můžeme dočíst "Eliss načala debatu o ranním vstávání do školy, Kája se rozepsala o povinné četbě Babička, VendyW se pochlubila krásnými fotkami z Prahy, Veronika nás inspirovala k sladkému vaření/pečení, co s cuketami poradila Vilemína, do Paříže lákala Chudobka, do časů levandule nás zavedla Janka, MarijaKes nás vzala k sobě na zahradu." Úžasné, Eliss, VendyW, Veronika, Vilemína, Chudobka, Janka, MarijaKes. To je naprosto genderově nevyvážené (a to slovo "gender" naprosto nesnáším :D ). Kde je co Petr, Tomáš a Franta?

Členská stagnace

Když jsem v červenci 2020 poprvé psal o Klubu blogerů, tak čítal 36 blogů (a to někteří mají těch blogů více, takže počet členů byl 30). V červnu minulého roku povyskočil počet blogů na 82. V současnosti je v Klubu registrováno 93 blogů. To věru není žádná hitparáda.

Zatím posledním přírůstkem do Klubu blogerů, jehož součástí je i tento blog Xglosy a společný blog Archivářky a mojí veličkosti Archa X, se v červenci stal Jiří Kýr (na kterého jsem mimochodem narazil před časem na sociální síti MeWe) se svým blogem na platformě pise.cz s názvem Blog Jiřího Kýra - Buddhismus a z mého života http://jk.pise.cz.

Ještě pro představu, týdenní návštěvnost Klubu blogerů je 85. Nu, to má kdejaký samostatný blog s nižším čtenářským záběrem. U funkčního Klubu bych předpokládal řádově naprosto jiná čísla.

Je přínosné být členem Klubu blogerů?

Nu, upřímně, nic tím nezkazíte. A samozřejmě to záleží, jak pro koho. Pro stávajících 5 adminek, uměle si hrajících spolu a mezi sebou na "klub" možná ano. Jinak obecně moc velké přínosy nevidím. A to ani z hlediska SEO a tzv. linkbuildingu, protože pokud máte blog na nějaké platformě (Blogger, Pise), pak vám to může být jedno, nu a jestli máte vlastní doménu, pak získáte jen zpětný odkaz z Blogspotu (Google už zohledňuje delší čas jen domény nejvyšší úrovně), což nemusí být špatné, pokud ovšem takových odkazů nemáte již hafo, což se dá u blogerů předpokládat.

Že bych zaznamenal na blozích Archa X a Xglosy nějakou zvýšenou návštěvnost díky členství v Klubu blogerů, to mi Google Analytics neukázal. Ovšem může to být čistě subjektivní, přeci jen můj a náš blog se tak trochu vymykají. Je možné, že jiní členové mají zkušenost jinou.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Po problémech na legendárním blogovacím portále Blog.cz a jeho následném konci bylo celkem logické, že se tamní blogeři jednak někam přesunou a také budou mít potřebu se nějak sdružovat. Počin Jitky S. se založením Klubu blogerů proto kvituji. Příroděžel, jen snaha někdy nestačí. Pokud byl záměrem vytvořit opravdu funkční klub, který by se rozvíjel a byl různorodou směskou, kde si každý najde to své, jakýmsi živoucím útvarem a místem aktivních dějů a konverzí, pak se to moc nepovedlo. Zakladatelka by se měla spíše obklopit a spolupracovat s lidmi, kteří mohou být obecně přínosem, pro nejširší a nejrůznorodější vrstvy. Poplácávat se vzájemně po zádech v pětikoalici adminských ženščin k nějaké progresi rozhodně nevede, toho jsme svědky.

Každopádně jak už jsem říkal, registrací do Klubu blogerů nic nezkazíte. A kdyby se našlo pár lidí s opravdu zajímavými nápady, mužského pohlaví zvláště, kteří by vnesli do zatuchlého "dámského klubu" trochu invence, trochu nového svěžího větru, krapet jiných pohledů a mužského faktoru, pak třeba budoucnost Klubu blogerů mohla by býti růžovou.

Nu, snad mě dámy, pokud by to náhodou četly, z Klubu blogerů nevylijí :D Ovšem vy, moji milí čtenářové dobře víte, že Já ani jinak psát nemohu. Co vidím, co vnímám, co cítím, to přetavím ve své litery. Ano, někdy nekompromisně, ale jsem kozoroh ze všech kozorohů nejkozorohovatější, nemám potřebu podlézat, přetvařovat se etc., páč všechno co bych tím získal je mnohem méně, než bych ztratil.


Anděl Azazel
Úvodní obrázek: remix pixabay

AKTUALIZACE 20.08.22

Doplnění - Počet členů

V článku jsem zmiňoval počet blogů, kterých je v současnosti 93, ovšem někteří členové mají těch blogů povícero. Počet uživatelů je 76 členů, a to ještě, jak se uvádí pod samotným seznamem, jsou i tací, co jsou tam přítomni pod několika přezdívkami. Takže skutečný počet členů bude tedy ještě nižší než číslo 76 - a to už věru vůbec není žádná hitparáda

Poměr žen a mužů

Dle mého letmého statistického zjištění (které nemusí úplně přesné právě kvůli skutečnosti, že někteří uživatelé mají x přezdívek) tvoří ženy cca 73 %, což je více než 2/3. Tudíž úplně "dámský klub" to není, přeci jen nějací pánové se v Klubu nachází. Jak moc jsou aktivní nedokáži posoudit.

Serotonin

Uvedl bych vyjádření jednoho ze členů Klubu blogerů s přezdívkou Serotonin, člověka který mě v minulosti ku KB přivedl, neb ho sleduji na sociální síti Twitter a svého času se o KB zmínil. Jedná se o doktora, lékaře, který pracuje v Německu a na svém blogu o své profesi a zážitcích a příbězích z lékařského prostředí píše. Dříve jsem ho občas četl, teď se přiznám už dlouho ne, každopádně mi právě jeho blog, který se zove Svět podle Serotonina, přijde velmi zajímavý.

Serotonin na Twitteru:
"Osobně jsem získal přes onen Klub Bloggerů jen asi dvě pravidelné čtenářky, které i občas komentují.
Jsem asi nevděčník, protože ač se snažím číst jiné blogy, moc se k tomu nedostávám (a je to i škoda, musím uznat, že někteří píšou fakt zajímavě a obohacujícím způsobem). mám pocit, že propagace vlastního blogu mi jste pořád nejspíš na chatech. A tam je to současně nebezpečné, jeden musí dost zvažovat, komu se odhalí."

(zdroj tweetu ZDE)
  

Anděl Azazel (20.08.22)

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
 

Gothaj "utopený" v černém pivu - Recepty a vaření
Gothaj "utopený" v černém pivu


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

 

Komentáře

  1. Tvoje obavy z vyloučení z klubu jsou zbytečné, není důvod. Naopak děkuji za zmínku o klubu, byť spíše kritickou a článek doporučím do příštích Klubovin. Ale i negativní reklama pomůže, zvláště když moc možností propagace klubu nemáme, protože na FB jsme dostali Ban téměř hned po založení klubu "pro nevhodný obsah a porušování zásad komunity FB".

    Máš samozřejmě v mnohém pravdu. Ani v mých očích klub není takový, jaký bych si ho představovala, ale bohužel s tím nedokážu už nic moc dalšího udělat. Kde vzít chlapa, když jich máme mezi sebou tak málo? A až na jednoho se všichni jen zaregistrovali a tím to pro ně skončilo (včetně tebe, jak jsem pochopila z textu). Nezapojují se do klubových projektů a vlastně o nich ani neví, protože na klubový blog nechodí. Nemyslím si, že by naše rubriky a projekty byly až tak "dámské" že by se do nich chlapi nemohli zapojit. Krom toho mám několik dalších (snad zajímavých) nápadů, ale nemám už časovou kapacitu je sama zrealizovat a bohužel ani nikoho jiného, kdo by mi s tím chtěl pomoci.

    Na závěr se přiznám, že některé tvé věty mě doslova vytočily do běla. Jsou to takové ty "čecháčkovské" řečičky ve smyslu: "já bych něco chtěl a někdo by mi to měl zařídit..." Radíš mi, abych se jako adminka obklopila lepšími lidmi. Proč ne, budu ráda, když se klubové dění rozšíří o další projekty a rubriky. Ale kde ty lidi mám vzít? Chybí ti mužský faktor? Máš možnost ho vytvořit! Nikdo tzv. "lepší" mi pomoc nenabídl, přestože jsem o ni v počátcích pravidelně žádala. Pravda, později už méně často a v poslední době už vůbec. Nebaví mě si pořád stěžovat, že mi d tím nikdo nepomůže.

    Klub je a bude takový, jací jsou členi. Jestliže většinu členů nezajímá a od počátku ho ignorují, tak se nikdy nic nezmění. Nemá to kdo udělat a vlastně ani pro koho. Říkat "Holky, chci, abyste udělaly rubriku pro chlapy!"... je s prominutím pěkná pitomost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Jitka S.

      Ne, popravě jsem si nemyslel, že bych mohl být z KB vyloučen, bylo to spíš takové řečnické popíchnutí :) Já jsem už v minulosti, jak uvádím v článku, o KB psal několikrát, s tím že jsem to samozřejmě sdílel i na sociálních sítích. Můj článek z minulého roku je Googlem, Seznamem i Bingem dobře indexován, takže se objevuje hned na druhé pozici za samotným Klubem. A i tady na blogu po více než roce se mi článek objevuje stále v TOP 10, takže lidé si ho nachází a čtou. K tomu jsem napsal i takový obecný technický článek pro uživatele Bloggeru (Blogspotu), kde radím jak na odkazy v komentářích (jak všichni víme, v komentech Bloggeru se odkazy nepřetaví v link ale zůstávají jako klasický text, což se mi zvláště u některých veledlouhých odkazů pranic nelíbí. Jde to řešit přes základní HTML a pokud tu šablonu má člověk při ruce, není to až tak složité a zdržující). Takže shrnuto podtrženo, myslím, že jsem toho pro KB udělal, byť nepřímo dost, ač na stránkách aktivní nejsem.

      O problémech KB na FCB vím dlouho, někde jsem to i zmiňoval, holt byl asi někdo příliš aktivní a trochu spamoval. Nebo prostě se algoritmus FCB zbláznil a něco si nějak vyhodnotil, to není nic divného a nového. Já osobně na FCB už jako osoba ani nepůsobím, páč to nemá smysl, jen tam spravuji stránky svého projektu.

      Kde vzít do vašeho týmu chlapa neporadím, sám se nenabízím, protože mám svoje projekty a neměl bych na to čas ani tvůrčí energii, holt den má jen 24 hodin, není natahovací. To asi sama velmi dobře víš, jak jsem si zjištoval, tak máš i ty své další projekty, takže víš o čem mluvím, a sama to i tady uvádíš.

      S těmi "čecháčkovskými řečičkami" nesouhlasím, to by platilo za předpokladu, že bych to bral osobně, že bych od KB něco chtěl a očekával (pro sebe). Nikoliv, Já opravdu nic nechci a neočekávám, nemusí mě tam nikdo zmiňovat, vůbec mi nejde o mojí osobu. Ten článek bych napsal úplně stejně i kdybych členem KB nebyl. Stejně jako píšu o mnohých jiných věcech, sociálních sítích, aplikacích, diskuzních fórech etc. Tedy ten článek, aby bylo jasno, není o mně, není o Azazelovi. Já svoje články dokáži odosobnit (což chápu, že vám ženám moc nejde, to odosobnění, ale v pohodě jste už takové /nechci tedy aby to celé vyznívalo jako nějaký konflikt ženy vs. muži, o tom to také není/).

      S tím závěrem souhlasím, všechno je o lidech, a pokud se komunita nezapojuje, tak vedení se může snažit jak chce. A rubrika pro chlapy je opravdu kravina, taky souhlasím.

      A-A

      Vymazat
    2. Začnu odzadu: rubrika pro chlapy není blbost, to jsi mě špatně pochopil. Ale nemůžou ji dělat děvčata. Ne, že bych jim to chtěla zakázat, ale bohužel, pak to chlapi nebudou brát jako svoji "chlapskou" rubriku.

      Čecháčkovské řečičky: Nejde o to, jestli něco od klubu chceš nebo ne. Kritizuješ, že něco neděláme podle tvých představ. A máš, sakra, pravdu! I já a ostatní děvčata bychom si přály, aby se toho v klubu dělo víc, ale samy na to prostě nemáme kapacitu (časovou, znalostní, technickou ...) Takže to nemá, kdo udělat a dokud se někdo takový nenajde, tak to v klubu nebude. Buď se s tím musí všichni smířit a nebo se do toho někdo musí pustit sám. Bohužel, poslední dobou jsou podobné nářky "ať někdo něco udělá pro blaho ostatních!" tak časté, že mě opravdu nadzvedávají.

      Chlapi nejsou, jak mezi členy, tak ve vedení. Jelikož zatím těch členů stále není mnoho, tak by se dalo říct, že z nich každého znám. Vím, kdo má víc blogů, kdo víc přezdívek a které blogy vede více adminů. Skutečný počet členů je někde mezi 65-70 (nechce se mi to počítat), z toho mužů je asi 10, takže mnohem méně než 1/4. Skutečně to není žádná hitparáda, ale na druhou stranu jsem ráda i za to. Do klubových aktivit se zapojuje zhruba 20% z nich, podíl mužů i žen je v tomto vyrovnaný (20% z mužů a 20% z žen). Věřím, že kdyby se nám podařilo navýšit počet členů, byl by klub atraktivnější i pro další. Jednak by byl větší výběr článků na titulce, bylo by z čeho vybírat do Klubovin, a pokud by se zachovalo procento aktivních členů, tak by byly zajímavější i současné klubové projekty a pokud by se mezi nimi našli další dobrovolníci, mohla by se nabídka aktivit rozšířit.

      Výběr zajímavých článků do Klubovin je skutečně subjektivní. Jen velmi zřídka dostaneme doporučení od někoho mimo vedení klubu. Žádná z nás nepropaguje své vlastní články, pokud se ve výčtu objeví, doporučila jej jiná adminka. Jak sám chápeš: jsme ženy, máme podobné zájmy, řešíme podobné problémy... Je tedy pochopitelné, že nás zaujmou i podobné články. Navíc z toho "množství" blogů zase není až tak moc, co vybírat. Ideální by bylo, kdyby se každý měsíc našel jiný dobrovolník, který by výběr provedl. Bylo by to sice stále subjektivní, ale pokaždé zaměřené jiným směrem. Opět stejný problém: Kde je vzít?

      Ban na FB rozhodně nemůže být za spamování. Já sama veřejně nasdílela pouze první "uvítací" článek, další už nešly. V té době měl klub sotva 10 členů, kteří se rekrutovali z mých přátel, takže jsem na FB viděla, co sdílejí a rozhodně nikdo z nich nespamoval. Mám jisté podezření, kdo nás nahlásil, protože nás považoval za "konkurenci" ačkoliv už musel sám vědět, že za půl roku přestane existovat. Podobná prohlášení o "konkurenci" jsem zaregistrovala už v minulosti, kdy jsem na jiné doméně vedla komunitní blog, který byl rovněž považován za konkurenci, přestože jeho náplň byla naprosto odlišná od oficiálních projektů provozovatele.

      Za všechny zmínky o klubu ti děkuji. Bohužel jsem je všechny sama nepostřehla. Články s radami pro uživatele Blogspotu by se hodil i do naší klubové rubriky "Jak na to", ale nemůžu tě nutit, abys ho místo svého blogu publikoval u nás. Je pochopitelné, že každý raději hrabe na svém vlastním písečku - a neber si to nijak zle. Kdyby se ti chtělo, tak můžeš napsat nějaký krátký odstaveček s tím, že podrobnosti se čtenáři dočtou tam-a-tam a poslat mi ho. Ráda ho uveřejním. I když takovou propagaci nepotřebuješ, ale klubové dění by to oživilo a doplnilo o ten "mužský" faktor alespoň takto externě.

      Vymazat
    3. @Jitka S.

      Já bych jim to zakázal, děvčatům, dělat rubriku pro chlapy, páč už vidím, jak by tam byla "Barbie fotbalistka" (jestli tedy něco takového vůbec je) a to by asi nebylo to pravé ořechové :D (občas bývám krapet sarkastický, to je o zvyk -) ) Ale už zase vážně.. nu, při dnešních počtech, na tom se tedy shodnem, to smysl moc nemá i kdyby do toho šel nějaký muž, Já jich napočítal i se mnou 16, vzhledem k těm multi nickům a tvému přehledu tedy oněch cca 10. To jsou jednoduché počty, pokud se jich zapojuje 20 %, pak jsou to 2 (slovy: dva) a otázka je, zda-li ti zbylí páni vůbec na KB nakouknou. Tudíž ani není pro koho vybírat či tvořit samostatnou "mužskou rubriku".

      Stěžejní otázka tedy je, k celkovému počtu členů, kde ty nové uživatele a uživatelky vzít, jak je do KB přitáhnout? Na to bych se zaměřil, protože od toho se vše odvíjí, pokud nebude dostatek členů, pak je zbytečné se zaobírat konkrétními jednotlivostmi. V tom se tedy evidentně taky shodujeme. Akorát Já žádný nápad teď momentálně nemám, ale třeba kdyby mě něco napadlo, tak se ozvu do emailu, páč veřejně se mi nějaké technické a organizační věci řešit nechce. To platí i pro nějaké mé případné rady pro uživatele, což ale myslím jste zvládly celkem zdatně, páč jsem si kdysi tu rubriku pročítal, ono Blogger není WordPress, je to celkem dosti jednoduchá platforma. Jinak obecně nemám problém s přebíráním mých vlastních výtvorů, pokud tam bude uveden zdroj a souhlas se zveřejněním.

      Výběr zajímavých článků, to se pořád motáme kolem těch počtů a aktivních členů, jistě Já to chápu, že když to bude vybírat vás 5, tak se vyberete navzájem a přihodíte dvě kamarádky, vždyť o tom jsem psal :D

      K FCB se už vyjadřovat nebudu, tam bych ani nějakou případnou "náborovou kampaň" neprováděl a pakliže odkaz na KB je blokován, o čemž jsem se i sám v minulosti přesvědčil, tak by to bylo i k ničemu.

      A ještě k té mé kritice, Já se snažím na ty věci, o kterých píšu ve svých článcích, nahlížet ne jen skrze sebe, ale předně skrze všechny možné skupiny uživatelů, tak subjektivní dojmy tam jistě jsou, od toho se těžko dokáže člověk úplně oprostit, ale jen částečně a řekl bych minoritně.

      Nu, nebudu to prodlužovat, páč jsem hrozný grafoman občas :D Takže pokud by se v mém lebu vyskytl nějaký nápad či cokoliv, pak se možná ozvu, a to raději emailem, což můžeš i ty, veřejné adresy jsou v Kontaktech.

      Blogování zdar, Klubu blogerů zvlášť! -)

      A-A

      Vymazat
  2. Témata jako Město, Sny, Vzpomínky, Já, Alkohol a další nejsou pro muže? Občas nějaký článek od muže blogera vznikne. Výběr článků z Klubovin zmiňovaný výše je subjektivní výběr, jak je v Klubovinách zmiňované. A také ostatní členové mohou poslat to, co je zaujalo. Tak se těšíme na výběr :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Témata Sport, Auta... se také v minulosti objevila.

      Vymazat
    2. @Anawi barbie

      A to je právě ten problém, onen "subjektivní výběr". Pokud by to mělo znamenat, že jsou to věci, které se autorce rubriky líbí, pak ja to prostě blbě, pro Klub. Protože se dá předpokládat, že jí zaujmou její blízká témata a třeba i nějak spřátelení lidé. A to je přesně to o čem jsem psal v článku "vzájemné poplácávání se po zádech a vzájemná propagace vás spřátelených". Chtělo by to trochu profesionálnější přístup, kdy by autor rubriky ku svému subjektivnímu výběru přidal i poukaz na věci, které ho osobně třeba vůbec nezajímají, ale které vyhodnotí, že by mohly některé zajímat (aby bylo jasno.. ne co se líbí mně ale co by se mohlo líbit lidem).

      Mimochodem jsem aktualizoval článek.. propagovaly jste někdy Serotonina? Třeba mně se zdá jeho blog velmi zajímavý.

      A-A

      Vymazat
    3. Takže se těšíme na výběr :-) instrukce k zaslání jsou uvedeny v článku Kluboviny. Zapojit se do toho může každý člen.

      Vymazat
    4. @Anawi barbie

      Já mocně cítím, že my dva si asi nebudeme rozumět, takže případné další hovory a konzultace budu činit výhradně s tvojí šéfovou, tam vidím neskonale větší možnost dojít k nějakému rozumnému konsenzu, který by byl prospěšný pro všechny. Já na svojí intuici dost dám.

      Každopádně ti přeji vše dobré -)

      A-A

      Vymazat
    5. Zdravím. Vďaka za pripomienky. Ja iba ku komentáru od Anawi a o subjektivite výberu do Klubovín. Len chcem upozorniť, nejde o subjektívny výber autorky rubriky (nie naozaj som sa nenaučila písať po česky), ale ide o subjektívny výber členov. Ktorýkoľvek člen môže prispieť svojim výberov.

      To isté platí pre tému mesiaca, v ktorej Anawi uvádza, možnosť navrhovať aj svoje témy ak niekoho neinšpirujú tie zadané. Pritom minimálne tie posledné sa mi zdali neutrálne. Peace.


      Vymazat
    6. @Surly

      Ja su federalné dieťa, tak mi naozaj nerobí slovenčina žiadný problém (Teď doufám, že jsem to moc nezprznil :D ) Ale zase do vážna.. Tyto všechny konkrétnosti ohledně témat a rubrik bude vhodné řešit, až se vyřeší kardinální problém KB, a to je (jak přiznává i samotná zakladatelka) velikost klubu, tedy značně se rozšíří počet klubáků. A tedy předně těch aktivních, při nějakém procentuálním předpokladu z celkového počtu. Tudíž tudy bych zaměřil pozornost, na propagaci a reklamu KB, protože při cca 7 aktivních bytostech je to jen ta mnou zmiňovaná "hra na klub" nebo-li trapas. Tudíž pojďme se zamyslet, jak do klubu nalákat víc lidí, na tom to všechno stojí (a padá). Nu..

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024