Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Twitter bude mít 4000 znaků. No konečně

 

Twitter 4000 znaků

 

 

Budoucnost sociální sítě Twitter pro nás grafomany zdá se býti hrající v barvách růžových, konečně se tam bude dát pořádně psát. Sám Elon Musk potvrdil, že se v budoucnu uvažuje o navýšení počtu znaků v jednom tweetu ze současných 280 na 4000.


Současný Twitter je pro nás grafomany peklo (to křesťanské, jistěže), páč vměstnat do 280 znaků nějakou myšlenku, nějaký názor, výpotek, postoj, hodnocení, vyjádření etc. se prostě a jednoduše nedá. Někdy dá, ovšem v mnoha případech, aby se nejednalo jen o jakýsi "výkřik do tmy", je nynější počet znaků na jeden příspěvek ukrutně málo. Někdy postuji a sdílím příspěvky na vícero sociálních sítích, nejedná se ani o nějak sálodlouhé komentáře k postovaným záležitostem, přesto se mi stává, že právě na Twitteru se i nerozšafný názorový příspěvek jednoduše do limitu nevejde. Nu, a pak ho musím zkracovat, vyhazovat některá slova, umazávat kdeco (Já prostě miluju "kudrlinky", páč je to můj styl), psát zkratky (nemám rád) apod. Nakonec mi stejně přijde, že ten příspěvek tím ztratí své původní kouzlo, AzaKouzlo.

Twitter začínal na 140 znacích

Na úplném počátku měl Twitter pouhých 140 znaků, což bylo dokonce ještě méně, než měla klasická SMSka, páč ta jich měla 160. Já jsem se na Twitter poprvé zaregistroval v roce 2015, tedy zaregistroval jsem tam AzaNoviny. V té době mi opravdu přišlo, že to není sociální síť pro mě. Evidentně problém s velmi nízkým limitem znaků pro jeden příspěvek jsem neměl jen Já, nýbrž si na to stěžovala spousta uživatelů. Nu, a ti byli vyslyšeni v roce 2017, kdy se počet znaků pro jeden tweet navýšil na 280. Takže vlastně dvojnásobek.

Těch 280 znaků už bylo přijatelnějších i pro mojí veličkost, tudíž jsem na Twitteru začal býti více aktivnějším. Ne nijak výrazně, tuto socku jsem vždy hlavně a předně používal jako výborný informační zdroj a nástroj. Ano, rychlost informací bylo to, co vždy Twitter zdobilo a proč bylo vhodné tuto síť používat a využívat.

Ani 280 znaků nestačí

Nestačí. Pokud chcete nějakou myšlenku rozvést, tak je opravdu oněch 280 znaků pořád ukrutně málo. A pro nás grafomany mega giga ukrutně málo. Naštěstí se pro nás neholovětníky, nekřiklouny do tmy, nejednoduché, dumavé, snad kritického myšlení schopné, v souvislostech uvažující bytosti etc. blýská na lepší časy. Pokud by se v budoucnu opravdu navýšil limit na jeden příspěk na 4000 znaků, tak bych si chrochtal blahem.

Elon Musk říká "ANO"

Údajně se v kuloárech možnost navýšení limitu pro počet znaků v jednom tweetu již nějaký čas probírala. Ovšem tuto "šuškandu" zatím nikdo nepotvrdil.. až.. až to učinil sám Elon. Jeden z uživatelů na Muskově socce Allan Obare položil novému majiteli jasný dotaz „Je pravda, že Twitter má zvýšit počet znaků z 280 na 4000“. Elon mu stroze ale jasně odpověděl "YES".

 

Odpověď Elona Muska na otázku, jestli Twitter bude mít 4000 znaků



A jaký bude závěr dnešní glosy?

Sociální síť Twitter není ani největší sockou na světě, není ani nejoblíbenějsí platformou sociálních medií na planetě, nemá zdaleka nejvíce uživatelů mezi sockami, ovšem je rozhodně nejvýznamnější sociální sítí, na které se vyskytují ti nejvýznamnější činitelé v nejrůznějších oblastech, síť ze které čerpají mnohá klasická media, a v neposlední řadě, jak se ukazuje z "Twitter Files" může výrazně ovlivnit i volby v jedné z nejvýznamnějších zemí jako jsou Spojené státy. Po převzetí Twitteru Elonem Muskem se zdá, že se stane tato socka i daleko svobodnějším místem pro vyjadřování a sdílení názorů a informací. Pokud bude k tomu ještě navíc prostor o 4000 znacích, pak jen lépe. Pro nás grafomany mega giga lépe, že.. ovšemže

Anděl Azazel
 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
    Čtěte na AzaNoviny.eu         
 
Twitter patrně projde největší změnou v historii: navýšení znaků na 4000 - AzaNoviny
Volání a mobilní data v ČR stále jedny z nejdražších v Evropě - AzaNoviny
FTC chce zablokovat akvizici Activision Blizzard firmou Microsoft - AzaNoviny


Vepřenky - Recepty a vaření
Vepřenky


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024