Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Notesoo - Nic nekončí! Auředník se rozhodl pokračovat

 

Notesoo - Nic nekončí!

 

 

Provozovatel a majitel české sociální sítě Michal Auředník se patrně inspiroval u svého mnohem známějšího a mnohem bohatšího kolegy Elona Muska. Společným jmenovatelem obou pánu je v tomto případě "chaos". Na konci listopadu jsem vás informoval o tom, že Auředníkova socka končí. Nu a nesešel se ani měsíc s měsícem a všechno je zase jinak - Notesoo - Nic nekončí!


Nepropaguji! - Informuji a recenzuji!

Možná vás krapet zaskočil nadpis této pasáže. Hned to vysvětlím. Já jsem v březnu napsal o Notesoo takovou úvodní recenzi. Psal jsem tam, že je mi počin pana Auředníka sympatický. Onen článek jsem sdílel na několika sociálních sítích a i posléze jsem sem tam přidal nějaký post, když třeba provozovatel sháněl ajťáka či vycházely nějaké rozhovory pod patronací Notesa. A tu a tam jsem se zmínil o této socce i soukroměji. Po půl roce jsem však napsal hodnotící recenzi, která byla dosti kritická, a i osobně jsem se některým lidem vyjadřoval v tom smyslu, že Notesoo je bez vývoje a v tehdejší podobě prostě a jednoduše o ničem. A to jsem to od některých schytal! Shrnu to do zásadní linky "Proč si to teda, sakra, tak propagoval?" Takže, prosím vás, nikdy žádný cizí projekt nepropaguji, zdarma už vůbec ne :D Tudíž vždy šlo o informativní články a recenze.

Musel jsem toto napsat, páč mě celkem mrzelo, že si to někteří jako jakousi reklamu vysvětlovali. A zvláště mě to mrzelo u lidí, se kterými se více osobně znám. Právě tito lidé, kteří mě znají, tak ví, že bych nepropagoval nic, o čem bych si byl předem jist, že stojí za H. Takže trochu trpělo mé ego a moje "profesionální blogerská čest", to jistě chápete. Zvláště když se našlo i pár duší, kteří se mě zcela vážně ptali, zda-li mám přímo s Netesem něco společného a jestli jsem v tomto projektu nějak zainteresován. Tak opět říkám, NE se sockou Notesoo nemám vůbec nic společného, je to čistě projekt pana Auředníka. Takže tímto doufám, že už na věky věkův máme všichni jasno.

Pracujeme na Notesso. Pokud máte nápad na vylepšení, napište nám do komentářů. - Notesoo Česká sociální síť

Notesoo - Nic nekončí! Jedeme dál!

Oficiálně tedy bylo Notesoo ukončeno, ale tak trochu možná neoficiálně (či co Já vím, jak si to přestavuje pan Auředník), pokračuje v provozu dál. Michal Auřední na blogu Notesa i vysvětlil, co ho vedlo ku změně názoru. Byla to jeho kampaň k volbám do Senátu a zkušenost s Fejsem a jeho politickou reklamou.

Někteří možná zaznamenali (a Já jsem tu o tom i psal), že Michal Auředník kandidoval v obvodě č. 16 - Beroun a skončil na 3. místě s 21,13 % odevzdaných hlasů, což činilo konkrétně 10 495 hlasů. Co si budem povídat, na to, že Auředníka v podstatě před tím nikdo vůbec neznal, to byl úžasný výsledek. Všiml si toho kupříkladu, nejen pro alternativce známý, bloger Vidlák.

A mohl dosáhnout ještě úžasnějšího výsledku, kdyby mu jeho reklamní kampaň nezatrhnul právě Fejs, i když ji původně schválil. Tady pro jistotu raději přímo ocituji pana Auředníka "Facebook mi schválil mojí politickou reklamu, což je kategorie sama pro sebe a vyžaduje profíka při nastavení kampaně, ale stačilo, aby mě pár lidí (asi neziskovky) nahlásili a všechny reklamy byly smazány, účet zablokovaný. Přišel jsem tak o nejefektivnější možnost reklamy, jak cíleně oslovit voliče v mém obvodu."

A byla to právě tato zmiňovaná zkušenost z volební kampaně, z fungování mainstreamových sociálních sítí a médií, která vedla zakladatele Notesa k rozhodnutí pokračovat v projektu nezávislé a svobodné sociální sítě bez cenzury.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Provozovatel Notesa na konci svého blogového počinu slibuje, že udělá vše pro to, aby Notesoo žilo a bylo lepší, silnější a dokonalejší. Nu, slibem nezarmoutíš, praví jedna známá hláška. Jak se budou sliby pana Auředníka shodovat s realitou, to ukáže čas. Já po mých zkušenostech mám určité silné pochybnosti. Ale třeba nás všechny pan Michal překvapí. Já bych se nechal, za sebe, překvapit rád.

Joo.. a ani tohle není žádná propagace a reklama na Notesoo. Opakování matkou moudrosti jest.. to aby bylo jasno.

Anděl Azazel
Obrázky: Notesoo

  

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
    Čtěte na AzaNoviny.eu         
 
Ukrajina skokanem roku mezi výrazy zadávanými do vyhledávání - AzaNoviny
Simulátor: Já jsem Ježíš Kristus – Konejte zázraky, bojujte se Satanem - AzaNoviny
NOTESOO: Jedeme dál. Česká sociální síť nakonec pokračuje - AzaNoviny
  

Šunkové rolky s mandarinkou - Recepty a vaření
Šunkové rolky s mandarinkou


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin


Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024