Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Instagram se chce vrátit více ke kořenům, tedy k fotkám

 

Instagram logo šedé

 

Instagram byl od počátků platformou pro sdílení předně fotografií. Jenže to se loňského roku rázně změnilo. Výrazný úspěch čínské aplikace TikTok způsobil, že se Instagram začal více zaměřovat a doporučovat svým uživatelům krátká videa. Akorát si někteří ovšem začali všímat, že se TikToku čím dál více podobá, nu a dožadovali se, aby Instagram byl zase Instagramem, tedy hlavně o fotkách. Někteří významní instagramoví uživatelé začali vyzývat manažery platformy ke změně kurzu. V létě kupříkladu podobnou výzvu, aby Instagram zanechal snah dělat z aplikace TikTok, přidaly modelky Kylie Jennerová a Kim Kardashianová.


Nu, vypadá to, že Instagram tyto hlasy vyslyšel. Šéf populární sociální sítě přiznal, že fotografie by měla na Instagramu dostat více prostoru. „Domnívám se, že jsme se v roce 2022 až příliš zaměřili na video. Natolik jsme formát tlačili lidem do newsfeedů, až viděli příliš mnoho klipů a ne adekvátní množství fotek. Poměr v zobrazování jednotlivých formátů jsme již vybalancovali. Svědčí o tom například počty lajků uděleným fotografiím a videu či počty komentářů. Interakce jsou u obou druhů obsahu víceméně vyrovnané, což je dobré znamení,“ řekl nedávno šéf Instagramu Adam Mosseri.

Dodal, že z hlediska Instagramu zůstanou fotografie hlavním předmětem zájmu. Nalezení, respektive zachování správného poměru dávkování jednotlivých formátů bude pro firmu zásadní. Neznamená to tedy, že by Instagram otočil úplně a na video zanevřel. Kdo by však měl pocit, že je na Instagramu klipů stále až moc, má k dispozici účinnější nástroje na personalizaci newsfeedu. Sociální síť v těchto dnech rozšiřuje způsoby filtrování obsahu. Uživatelé dostávají možnost v sekci Explore označit za nežádoucí více příspěvků naráz. Kromě toho mohou výslovně uvést, jaká slova, hashtagy či smajlíky chtějí vídat s co nejmenší frekvencí.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Já osobně samozřejmě na Instagramu nejsem, přítomny jsou tam ale AzaNoviny, které čas od času na Instáči publikují nějakou tu fotku z kulinářských dobrot. Na Instagram AzaNovin se můžete podívat TADY. Hlavním portálem pro sekci AzaNovin Recepty a vaření ovšem zůstává Pinterest, který je pro tyto účely vhodnější, mrkněte ZDE. Co se týče Instagramu, do jeho podoby by mohlo zasáhnout jeho začlenění do konceptu metaverzum. Mark Zuckerberg sice na virtuální vesmír hodně sází, Já už jsem se mnohokráte vyjádřil, že tomu prorokuji velkou blamáž. Ale uvidíme. Nu a s vámi čtenáři Xglos se uvidím určitě i v únoru. Únor bílý - Xmagazín sílí.


Anděl Azazel
Úvodní obrázek: Pixabay

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
    Čtěte na AzaNoviny.eu          
Pošta v krátkém sledu opět zdražuje. Po listopadu a lednu i od února - AzaNoviny
Propad odbytu smartphonů je největší od roku 2013 - AzaNoviny
Chatbot OpenAI složil zkoušky na americké právnické fakultě - AzaNoviny

 

Sojové kostky na cibulce - Recepty a vaření
Sojové kostky na cibulce


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin


Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024