Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Jaký byl rok 2022 na Xglosách?

 

Xglosy 2022 - Jaký byl rok 2022 na Xglosách?

 

 

Minulý rok byl pro Xglosy úspěšně pohodový a pohodově úspěšný. To kdybych to nutně potřeboval zhustit do pár slov co nejvýstižněji charakterizujících rok 2022. Ale pojďme se na předešlý blogový rok podívat podrobněji a rozsáhleji.

Na začátku nebylo nic

Ano, počátek minulého roku vlastně začal až v únoru (úplně přesně tedy posledního ledna), protože jsem absolvoval operaci a pobyt v nemocničním zařízení. Nu, a po návratu do své nory jsem byl tzv. rád že jsem rád, na psaní jsem absolutně neměl pomyšlení.

Průměr tři

Trojka je dobrá, tedy ve škole existují i lepší známky, ale tady nejde o hodnocení, jako o počet. Průměr článků v jednom měsíci byl právě 3 xglosové výtrusy. Začátek byl vlažnější, jak už se píše v předešlém odstavci, za první dva měsíce, tedy leden a únor byly vypuštěny také právě tři příspěvky. Vlastně to pak, již každoměsíčně, byl takový minimální počet, v některých měsících jsem nad tuto hranici jednu dvě glosy přidal.

Pohoda klídek a cigáro

Xglosy se v podstatě v minulém roce dostaly do stavu, který jsem si představoval, kam jsem je chtěl směrovat, do stavu, kterého ovšem nešlo dosáhnou ze dne na den. Musel to být pozvolný proces a přerod, protože jinak bych si mohl založit jiný blog a začít tam od nuly, a to se mi nechtělo. Věděl jsem, že se musím zbavit té půbvodní xglosové náplně, nějakých retro chatů, které už dávno nikoho nezajímají - a tento proces trval zhruba dva roky.

Nijak moc to tu nehrotím, když mám téma či potřebu neco vytrousit, tak to učiním. Nemám stanovené přesné termíny, počty článků za měsíc. Jednoduše naprostá svoboda, pohoda, klídek a samozřejmě cigáro.

Naprosto jiní čtenářové

Xglosy jsou už jiné, než v počátcích, a právě minulý rok už byl celý o oné jinakosti. Jsem tomu rád, tuze rád. Proměnili se samozřejmě s tím vším i čtenářové. Narozdíl od počátečních let své čtenáře neznám, ale vím, když tedy zavítají na můj blog, že jde o kvalitní bytosti. Dříve jsem drtivou většinu čtenářů znal, zůstaly jen zbytky věrných. Dřívější čtenáře už ani znát nechci, řeknu to jasně, psal jsem v podstatě pro lůzu a svoloč, krom samozřejmě několika, a v určitých obdobích i mnoha, výjimek. I tak ti kvalitnější čtenářové z dob minulých mají patrně jednu malou vadu, asi se patrně většina z nich zapomněla právě někde v minulosti. A to byla stěžejní věc, o které jsem věděl, že u mojí veličkosti nesmí nastat, protože pak by už Xglosy patrně ani neexistovaly. Rozhodně by mě to už nebavilo, protože je to podobné, jako asi nikoho nebude bavit psát soustavně v dnešní době o gramofonu či morseově abecedě, když obé nikoho nezajímá.

Úspěšné glosy 2022

Nejúspěšnější glosou minulého roku byl článek Silné heslo. 10 pravidel pro zabezpečení vašich účtů z července. Dále to byly  Bludné balvany pro Karla Janečka a Zdravé fórum, glosa která se vylíhla v květnu. Nu a do třetice to byla úvodní recenze nové české sociální sítě, kterou jsem napsal v březnu a nesla název NOTESOO CZ - Ryze české miminko na poli sociálních sítí.

V minulém roce se do TOPu ale prosazovaly i mé dávnější počiny, v podstatě dlouhodobě nejúspěšnější článek, který jsem vytvořil už na konci roku 2020 Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu. Další takovu veleúspěšnou trvalkou je můj počin zovoucí se Nový web AzaNovin a diskuzní fórum X-Fórum spojuje 11. květen, což je pro mě trochu nepochopitelné překvapení, ale holt statistiky jsou neúprosné. Tato glosa pochází z května roku 2021.

Už jen z tohoto malého přehledu nejúspěšnějších článků minulého roku je patrné, kde se Xglosy nacházejí a kdo jsou jejich čtenářové.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Mně vždycky šlo více o kvalitu než kvantitu, někdy o rozumný poměr mezi kvalitou a kvantitou. Kvantita čtenářů je dlohodobě setrvalá, mluvíme o počtu unikátních návštěv, což je vždy stěžejní údaj, samozřejmě celkové návštěvy klesly, to ale proto, že už na Xglosy opakovaně neleze lumpenlůza z retro chatů. O tuto chátru, jak už jsem psal, ani nestojím. A čtenářská kvalita je patrná z TOPu článků za minulý rok. Takže Já jsem spokojen, velespokojen. Nové Xglosy jsou přesně takové jaké jsem je chtěl mít, a čtou je přesně takoví lidé, pro které mě baví psát. A Staré Xglosy ať vezme čert, i s jejich dřívějšími lumpensvoloč čtenáři z pravěkých skomírajících lůzných retro chatů.

 

Anděl Azazel

PF 2023 - Xglosy a Anděl Azazel


 

 
 
 
 
 
  
 
 
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
    Čtěte na AzaNoviny.eu         
  
Seznam 35 sociálních sítí a aplikací 2021. Znáte je všechny? - AzaNoviny
Poštovní datová zpráva od Nového roku zdraží na 10 korun - AzaNoviny
Plyn – Naplněnost zásobníků a jak dlouho vydrží ukáže web aplikace - AzaNoviny

 

Bombardino - Recepty a vaření
Bombardino


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin


Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Co měsíc dal - Únor 2024