Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

WhatsApp nově umožňuje posílat zprávy sám sobě

 

WhatsApp  komunikátor

 

 

Pokud používáte multiplatformní aplikaci umožňující výměnu zpráv a multimediálních souborů mezi vlastníky smartphonů pomocí internetu WhatsApp, pak vězte, že nově umožňuje posílat zprávy sám sobě. Poslat si můžete text, fotku, video či hlasovou zprávu. Možná si  občas sami sobě posíláte třeba emaily, protože si prostě potřebujete později něco připomenout. Nu a tento "trik" vám právě nově nabízí i komunikátor WhatsApp.


WhatsApp dokončuje zavádění nové funkce, která vám umožní vytvořit v aplikaci soukromé vlákno chatu se sebou samým, které lze použít k ukládání osobních poznámek a médií. Tato funkce, která se doslova nazývá „Message Yourself“ je navržena tak, aby se používala jako vhodné místo pro ukládání věcí, jako jsou různá připomenutí, poznámky, odkazy, zvukové klipy, fotografie či videa. Funkce nazvaná „Napište zprávu sobě“ se ve WhatsAppu objevila bez nějakých ohromných fanfár, najdete ji po kliknutí na ikonu pro napsání nové zprávy, v seznamu nabízených kontaktů se na prvním místě objeví vaše jméno. Konverzace funguje úplně stejně, jako byste psali někomu jinému. Můžete dokonce mluvit sami se sebou, ale počítejte s tím, že budete muset poskytnout obě strany rozhovoru.

Tato funkce využívá stejné šifrování typu end-to-end jako běžné chaty WhatsApp, což platformě umožňuje bezpečně synchronizovat vaše soukromé poznámky mezi zařízeními. Nová možnost funguje podobně jako funkce Signal's Note to Self. Facebook Messenger a Instagram vám také umožňují vytvářet zprávy pro sebe, zatímco Slack vám umožňuje posílat si přímé zprávy, abyste měli po ruce poznámky, úkoly, odkazy a soubory.

Další změnou, která byla spuštěna s nejnovější aktualizací 23.1.75, WhatsApp přidal možnost „Hledat podle data“ pro vyhledávání v chatu. Uživatelé nyní mohou klepnout na vyhledávání v nabídce informací o kontaktu nebo skupině a vybrat ikonu kalendáře pro přístup k výběru data.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Komunikátory vládnou světem. Ať už používáte WhatsApp, Messenger, Telegram, Signal či cokoliv jiného, i závěr minulého roku prokázal (Vánoce a Silvestr), že lidé dnes jedou ve zprávách (a mediích) přes data. Ano, SMSky jsou už dávno passé. Pravděpodobně si v některých věcech zachovají své opodstatnění existence, tedy řekl bych zcela určitě, ovšem jejich využívání bude v budoucnu velmi strohé. A až Apple někdy konečně kývne na RCS, pak bude úplně vymalováno.


Anděl Azazel

Zdroje a obrázky: macrumors; pixabay

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
    Čtěte na AzaNoviny.eu          
  
Nejznámější čeští influenceři: Kovy, Leoš Mareš a Nikol Leitgeb - AzaNoviny
Weby státní správy budou mít jednotnou doménu GOV - AzaNoviny
Bankovní identita již i pro klienty UniCredit. Creditas a mBank ji chystají - AzaNoviny

 

Slaná buchta plněná slaninou a paprikou - Recepty a vaření
Slaná buchta plněná slaninou a paprikou


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin


Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?