Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Twitter Blue si mohou užívat už i Češi

 

Twitter Blue - Modrá ikona

 

 

 Na úplném počátku byla placená služba Twitter Blue k dispozici defacto jen pro anglicky hovořící trhy, a to ještě jen některé, tedy USA, Canadu, Austrálii a Nový Zéland. V současnosti se už ale dostupnost této služby rozšiřuje po celém světě, po všech kontinentech, tudíž i v Evropě. A tak si jí už nějaký čas mohou užívat i Češi.


Co získáte navíc oproti Twitteru zdarma?

Tak předně je to modrá zaškrtávací ikona, která se předplatitelům služby Blue s ověřeným telefonním číslem zobrazuje vedle vašeho jména nebo přezdívky. Získáte možnost psát delší tweety, běžně je délka příspěvku omezena na 280 znaků, s Blue se můžete rozepsat až do počtu znaků 4 000. A to už se dá leccos načmárat, že.. ovšemže. Tweety můžete také upravovat, když uděláte nějakou chybu či chcete ještě něco dopsat nebo naformulovat jinak, pak máte možnost do půl hodiny provést až 5 úprav.

Tweet Lukáše Pollerta s rozšířeným počtem znaků
Tweet Lukáše Pollerta s rozšířeným počtem znaků


Můžete také nahrávat delší videa a v lepším rozlišení, tedy Full HD 1080p. Můžete využít NFT profilový obrázek, k dispozici vám bude čtečka, anebo vlastní navigace. Také se může hodit složka záložek, která se chová tak jak byste předpokládaly, takže si záložky můžete krásně organizovat. Plánuje se i to, že se vám bude zobrazovat jen polovina reklam. A v budoucnosti budou přibývat další funkce a vychytávky.

Za kolik?

V České republice si můžete pořídit Twitter Blue na webu za 1 870 Kč na rok, anebo za 179 kaček měsíčně. Na mobilních platformách iOS a Android to stojí 2 550 Kč při ročním předplatné, měsíční vás vyjde na 249 korun.

Twitter Blue - funkce, cena


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Pro mě jako pro grafomana je samozřejmě drtivě nejpodstatnější ta možnost psát příspěvky až o 4 tisících znacích, 280 je prostě ukrutně málo a je to značně omezující faktor, díky kterému jsem na Twitteru nikdy nějak zvláště přeaktivně nepůsobil. Vlastně ho využívám hlavně jako rychlý informační zdroj. A prozatím na tom nebudu nic měnit. Twitter je poměrně návykový, jsou lidé, kteří mu bezmezně propadli. Nu, a poté, co ho převzal Elon Musk, se stala tato platforma daleko svobodnějším místem pro vyjadřování názorů, což je super. Pokud bych v budoucnu Twitter začal nějak houfněji využívat a používat, určitě bych se nad předplatným zamyslel. V tuto chvíli by to nebylo efektivní vužití finančních prostředků. Ale kdo ví jak tomu bude v časech příštích.. uvidíme.


Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
       Čtěte na AzaNoviny.eu           
Placenou službu Twitter Blue už lze pořídit i v Česku - AzaNoviny
Meta uvažuje o nové sociální síti, chce spustit vlastní obdobu Twitteru - AzaNoviny
Student v Rusku obhájil diplomovou práci napsanou AI - AzaNoviny
 

Zapékané plněné špekáčky - Recepty a vaření
Zapékané plněné špekáčky


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024