Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Musk a Zuck si to rozdají v kleci. Kdo vyhraje a komu budete fandit?

 

Musk vs. Zuck - Elon Musk a Mark Zuckerbegr v avizovaném souboji v kleci


Sociální sítě Muska a Zuckerberga už si to mezi sebou rozdávají, i když spolu bojují spíše pomyslně, nu a hlavně mi přijde, že každý z nich má poměrně rozdílný druh, okruh a sortu uživatelů. Každopádně se to ale mísí a je neoddiskutovatelným faktem, že jak Twitter, tak platformy Mety Facebook a Instagram, jsou nejvýznamějšími globálními sociálními sítěmi. A teď si to spolu rozdají a poperou se v kleci i jejich majitelé, tedy Elon a Mark. Ano, slovní přestřelka právě na Twitteru a Instagramu se postara o to, že Musk s Zuckerbergem si domluvili klecovou bitku.


Všechno to začalo poměrně nevinně pod tweetem Maria Nawfala, který popisoval rivalitu mezi oběma společnostmi. Nu, a vložil se do toho samotný Musk, který v komentáři napsal, že svět se určitě nemůže dočkat, až bude Zuck ovládat celý internet. Na což reagoval jeden anonymní účet, že by si Elon měl dát pozor, když teď Zuckerberg dělá jiu-jitsu. Musk odpověděl, že je „připravený na klecový zápas“ s Markem. Šéf firmy Meta, mateřské společnosti Facebooku a Instagramu, pak zveřejnil snímek obrazovky Muskova tweetu na Instagramu ve Stories se slovy: „Pošli mi adresu“. „Vegas Octagon,“ reagoval Musk.

Aby bylo jasno, tak Oktagon je soutěžní žíněnka a osmistěnný oplocený prostor používaný pro zápasy americké organizace provozující elitní profesionální soutěž ve smíšených bojových uměních Ultimate Fighting Championship (UFC). Nu, a UFC sídlí právě v Las Vegas v Nevadě.
 

Musk vs. Zuck

Jaké jsou šance obou aktérů v případném souboji v kleci?

Musk má rozhodně převahu v tělesné váze, to je na první pohled zřejmé, že oproti Zuckovi je zcela jiná váhová kategorie.

Patrně Elon nebude ani žádné ořezávátko, neb když vyrůstal v Jižní Africe, tak se údajně zúčastňoval mnoha drsných rvaček. Jenže to už je dávno a o jeho současné formě lze s úspěchem pochybovat. Koneckonců sám prohlásil, že skoro nikdy neposiloval. Oproti tomu Zuck už měsíc ukazuje, jak mu rostou svaly a že skutečně v jiu-jitsu nedávno vyhrál jeden turnaj. A v současnosti trénuje na MMA. Takže Elona by možná tak mohl do formy dostat jeho kámoš Joe Rogan, dnes známý moderátor podcastu, který ale zároveň komentuje zápasy UFC a sám v minulosti také bojoval.

Další věc, která hraje pro Zucka, je věk. Mark je výrazně mladší než Elon, neboť Zuckovi je 39, Muskovi už plných 51.


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Základní otázka, kterou jsem nastínil pro tento článek, je už v titulku - kdo vyhraje? Nu, dle mého názoru může být vítězů povícero. Mohou to být fanoušci těchto řežeb v kleci, mezi které se Já úplně třeba neřadím, pro ně to může být zpestření. Přijít na své si ovšem mohou prostě i ti, kteří se budou u těchto kontroverzních postav a majitelů dvou nejvýraznějších sociálních sítí těšit na to, jak si dají po hubě a jak třeba i poteče krev. Když to omezím jen na Muska a Zucka, tam bych si tipnul, že spráskaným psem nakonec bude Elon, ač mu samozřejmě osobně budu držet palce i pěsti. Nu, a kdyby promotér akce pojal tento exhibiční souboj dvou internetových velikánů tak, že výtěžek z akce půjde na nějaké dobročinné a charitativní účely, pak by právě to mohlo být největším vítězstvím.

Anděl Azazel
 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
          Čtěte na AzaNoviny.eu             
Intel investuje do továrny na čipy v německém Magdeburku přes 30 miliard eur - AzaNoviny
Elon Musk vyzval Zuckerberga na zápas v kleci, Mark souhlasil - AzaNoviny
Po hackerském útoku zatím fungují weby ČRo v omezeném režimu - AzaNoviny


Králík se smetanou a hořčicí - Recepty a vaření
Králík se smetanou a hořčicí



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

  1. Elon Musk má černý pásek z Krav Maga izraelského bojového umění a osobně se na ten zápas těším a doufám že tomu Markovi Zuckerbergovi rozbije hubu😎

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?