Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

BlogoSvod - Katalog blogů s novými příspěvky blogerů v jedné lajně

 

BlogoSvod - katalog blogů

 

Před pár dny jsem tu psal o blogerské elitě při TOP zpravodajském portálu iDnes. I mnoho jiných zpravodajských serverů má svou vlastní blogerskou přidruženou platformu. Mám v plánu se některým z nich v blízké budoucnosti věnovat. Každopádně dnes se ale ponoříme do spíše anonymních hlubin internetového blogerství a představíme si před pár měsíci vzniknuvší katalog s názvem BlogoSvod. Ten si klade za cíl svést odkazy anonymních blogů roztroušených v širokých vodách internetu do jednoho místa. Zejména pak blogy ze zaniklých domén Bloguje.cz, Blog.cz, anebo portálů Pise.cz, Blokuje.cz etc. V minulosti už jsem tu podvakráte v samostatných článcích představoval podobný, ale přeci jiný, počin zovoucí se Klub blogerů.


Rozdíl mezi Klubem blogerů a katalogem BlogoSvod

Ty rozdíly jsou v podstatě dva. Klub blogerů je opravdu fakticky klub, tedy je nutné se tam registrovat resp. požádat o členství. Naproti tomu BlogoSvod je klasický katalog, kam autorka projektu sama vložila dle svých preferencí značné množství blogů - v současné době jich je 420. Druhým zásadním rozdílem je zobrazování nových počinů blogerů přes RSS, kdy v Klubu blogerů existuje členění na jednotlivé kategorie, v BlogoSvodu je jedna jediná lajna bez nějakých tématických rozlišení.

Skutečnost, kterou velmi kvituji, je ten fakt, že oba portály si nekonkurují, nýbrž se defacto jedná o bratrské, nu v tomto případě spíše sesterské :D, stránky, kdy se oba projekty spíše navzájem podporují. Nejen že vzájemně sdílí baner na ten druhý projekt, nýbrž si i e-mailem a na samotných stránkách vyjádřily podporu, koneckonců jde jim oběma v podstatě o to samé. Jen to každá z dam pojala po svém.

 

BlogoSvod - katalog blogů


Kdo spáchal BlogoSvod?

Nominek - jedná se opravdu o ženu, i když to na první pohled z nicku nemusí být poznat. Ovšem svůj nick si dotyčná zakládala v době, kdy se ještě nějaké libtardí nesmyslné gendery neřešily (opakování matka moudrosti i když už to víte - nesnáším slovo gender). Dotyčná bytost bloguje již od roku 2009, začínala na doméně Bloguje.cz. Po jejím ukončení se přesunula na Blogspot. Dlouhé roky ovšem postrádá prostor sjednocující česky a slovensky psané anonymní blogy. A to až tak, že jí to vedlo k vytvoření právě katalogu BlogoSvod.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Blogování je úžasná a fenomenální disciplína. Jasně, nejzářivější éra blogování byla někdy před dvaceti lety, což ale v současnosti nepopírá mnou v úvodu řečené. Ať už je člověčí bytost veřejně známou osobou na velkých platformách s velkým dosahem, anebo malým anonymním blogerkem píšícím si třeba jen sám pro sebe či omezený okruh svých blogerských přátel, vždy to má nějaký smysl. Osobně vždy oceňuji ty, kteří jsou schopni nějaké tvorby, něčeho víc než tupě klepnout v mobilu při pořízení si tupého selfíčka na Instagram. Anebo tupého videjka pro TikTok. Ano, jsem oldskúlák, a možná i blogování samotné je už dávno za zenitem a oldschool. Rozhodně se ale ve své tvorbě budu věnovat jak těm velkým tak malým, těm co píší pro vyhledávače i ty, co si píší třeba jen tak pro radost a vůbec nějaké SEO neřeší. I proto jsem na svém blogu Xglosy a společném blogu s Archivářkou ArchaX umístil baner na BlogoSvod.



Anděl Azazel

 


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
          Čtěte na AzaNoviny.eu             
Komerční televize měly loni podíl na sledovanosti přes 68 procent - AzaNoviny
Anděl Azazel nejen k osmému výročí projektu AzaNoviny - AzaNoviny
Amazon zprovoznil distribuční centrum v Kojetíně, zaměstná až 2000 lidí - AzaNoviny


Hovězí kostky na divoko - Recepty a vaření
Hovězí kostky na divoko



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

 

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.