Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Truth Social - Pravda už i pro Čechy v Česku

 

Sociální síť Truth Social - Anděl Azazel Profil

 

Trumpova socka Truth Social byla spuštěna již v únoru minulého roku.. ale. Ale nejprve dlouho byla jen pro jablečné produkty, tedy bylo ji možno najít pouze v Apple App Storu pro iOS. Později sice vznikla i aplikace pro Android, jenže ta celkem dlouho nebyla vpuštěna do aplikačního obchodu Google Play, páč nesplňovala podmínky a pravidla pro umístění v tomto ofiko obchodě. Do telefonů s Androidem ji tak bylo možné dostat jen skrze APK (Android Application Package). Prokousala se do Storu až v listopadu minulého roku. A k úplnému výčtu musím uvést, že samozřejmě také existovala možnost přístupu na "Pravdu" přes webové rozhraní, tedy prostřednictvím běžného prohlížeče.. jenže. Jenže tohle všechno platilo pro USA a možná další vybrané regiony, rozhodně ne pro Evropu a Česko. Až nyní, takže všichni Češi Moravané a Slezané z Česka mají/máme uvedeno u registrace: červen 2023.


Registrace

Registrace probíhá běžně jak jí známe z jiných platforem a u mě proběhla zcela bez jakýchkoliv zádrhelů. Zvolíte si nickname, vyplníte telefonní číslo nebo e-mailovou adresu a heslo. Dorazí vám ověřovací zpráva, klepnete a jste zaregistrování. Klasika.

Aplikace

Pro iOS si můžete stáhnout ZDE
Pro Android stahujte TADY

Webová adresa: https://truthsocial.com/

Truth Social

Vcelku klasický je i vzhled "Pravdy". Vše je jednoduché a přehledné.. a po prvním dnu mé přítomnosti zatím mohu říci že i vše plně funkční. Najdeme tu klasicky Profil, který si můžeme opatřit ikonou a obrázkem a něco světu sdělit textem. Aplikace má běžný Feed, Vyhledávání, Oznámení, Skupiny, Chaty. Nastavení je též přehledné a nijak rozsáhlé, tedy bez zbytečných kravin.

Samotné příspěvky můžete boostnout, komentovat či osrdíčkovat, plus další běžné funkce k příspěvkům z nabídky tří teček ...

 

Truth Social - Feed


Koho na "Pravdě" najdete

Tak samozřejmě tam pilně postuje Donald Trump, nemůže chybět Fox News a mnozí další z toho konzervativního amerického spektra. Ale my se budeme zabývat předně CZ komunitou. Jak už jsem říkal, všichni máme jako registraci uvedeno červen 2023. Na koho jsem tu tedy v prvotním rozkoukávání narazil? Je tu XTV, takže i samostatně kupříkladu Xaver Veselý či Karolína Stonjeková. Dále předsedové stran Motoristé sobě Petr Macinka a Svobodní Libor Vondráček. Zaregistrován je tu i třeba Robert Masarovič. Toliko k těm známějším osobnostem. Jinak se sem nahrnuly v červnových dnech stovky dalších běžných uživatelů, spíš už tisíce, neb třeba právě zmiňovaný Xaver má k dnešnímu dni již 1k sleďů, tudíž je ta CZ komunita v rozpuku a boomu. Kolik lidí sem nakonec na "Pravdu" dorazí a hlavně jak moc budou aktivní a kolik z nich při nějaké aktivitě vydrží, to je ve hvězdách. Ale prozatím se to plní zdatně.

 

Truth Social - Xaver Veselý Profil



A jaký bude závěr dnešní glosy?

Já "Pravdě" už radši nebudu přát nic, tedy té české komunitě na Truth Social. Víme jak to probíhalo s dalšíma alternativníma sockama, o kterých jsem v minulosti psal či je aspoň nějak zmiňoval a nakonec dopadly neslavně a nevalně, pro příklad GAB, Parler či obdoba Facebooku MeWe, anebo česká socka Notesoo. Anebo možná, inspirován komedianty a některými sporty, přeci jen učiním jakési zvolání "Pravdo, zlom vaz!". Tak uvidíme, jak to dopadne tentokrát.


Anděl Azazel
 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
          Čtěte na AzaNoviny.eu              
Livesport měl loni zisk 1,04 miliardy Kč, jde o pokles stejně jako u tržeb - AzaNoviny
Home office – Kde je o něj největší zájem? Microsoft porovnal české regiony - AzaNoviny
Elon Musk vyzval Zuckerberga na zápas v kleci, Mark souhlasil - AzaNoviny


Chalupářská pomazánka - Recepty a vaření
Chalupářská pomazánka



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

  1. Po celkem dlouhém čase jsem svým výtrusem také poctil X-Fejetony. Název to nese "Mám rád příběhy" a podtitul to má (mini glosa psaná na a pro GAB). Nu, a páč jsem tam psal i o "Pravdě", tak sem se to pod tenhle článek i tématicky hodí.

    Můj nejnovější výtrus najdete klasicky..
    - přímo na publikačním blogu X-Fejetony ZDE
    - tady na Xglosách v menu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.