Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

MeWe výrazně zmodernizovalo vzhled, následovat bude web3


Sociálnísíť MeWe - Profil Anděl Azazel

Na začátku tohoto měsíce jsem tu psal o jakémsi otevírání se světu sociální sítě MeWe. Byla to dosti zásadní změna, každopádně to byl jen první krok v celé sérii změn, které se na této síti, jenž je jakousi alternativou Facebooku, dějí a dít budou. Následně totiž MeWe výrazně zmodernizovalo svůj vzhled, nu a v další etapě se chystá na absolutní přechod na web3. Absolutní píši proto, že již dnes je částečně tato platforma decentralizována a působí na blockchainové bázi, vlastně je to v tuto chvíli takový hybrid. Ale tomu se třeba budeme věnovat, až ta doba nastane, dnešní článek je prioritně o vzhledu, tedy designu, chcete-li česky dyzajnu.

 

Starý a nový vzhled MeWe

Pojďme si tu změnu vzhledu ukázat na obrázcích. Vyštrachal jsem dřívější vzhled této sociáílní sítě z roku 2021, kdy jsem se na MeWe prvně registroval, takže je tam ještě moje stará "satanská" ikona.

Starý vzhled MeWe - Feed Anděl Azazel
Starý vzhled MeWe  

Nový vzhled MeWe - Feed Anděl Azazel
Nový vzhled MeWe


Myslím, že ta změna dyzajnu byla opravdu již třeba, a ten vzhledový rozdíl je patrný a očividný. MeWe vypadalo tak trochu jako z minulého století, takové řekněme lepší Libímseti :D Co se týče funkcionalit, tak ty samozřejmě zůstaly nezměněné, anebo lehce upravené a to ještě v rámci průběžných změn a vylepšování. Abych ale jen nechválil, tak musím říci, že ve webové verzi nechápu proč jsou nově v podstatě dvě horní lišty, protože na širokoúhlých monitorech, což už je patrně asi v dnešní době standard, tak to zabírá zbytečně příliš mnoho prostoru a místa, takže tohle se dle mého názoru nepovedlo.


Vychytávání chyb a problémů

Nový nejen dyzajn, který přišel s poslední velkou aktualizací, si samozřejmě vyžádá nějaký čas na vychytání různých chyb, problémů ať již čistě vzhledových, anebo co do funkcionalit. MeWe samozřejmě nejede hlava nehlava svůj byznys a nepodřizuje tomu nové změny a funkce, které prostě uživatelům vnutí a naservíruje, nýbrž uživatelské základně naslouchá a snaží se vnímat jejich zpětné vazby.
 

MeWe Official - Novinky a aktualizace
MeWe Official - Novinky a aktualizace

Ještě bych připomenul, ač už jsem to v mnohých článcích tady nebo na AzaNovinách zmiňoval, tak pořád u této socky platí, že tam stále nejsou žádné reklamy, žádné algoritmy, ani žádná manipulace s newsfeedem etc.

Skupiny

Nový vzhled MeWe se samozřejmě promítnul do všecho, tedy ne jen do Profilů a Feedu, nýbrž zasáhl i Stránky a Skupiny. Tak si ještě ukážeme tři takové obrázkové příklady, dva budou z mých skupin a jedna bude čistě pro letitého čtenáře Xglos a ještě letitějšího spolubijce z retro chatu XChat. Vlastně to bude taková záležitost, kterou tu občas dělám a mohl bych jí nazvat "návrat do minulosti" či "zpět ke kořenům". Tady na Xglosách znáte i z komentářů jeho nickname Šavlozubý křeček, jinak jeho nick na XChatu je Jard01, prostě Jaromír Z., příjmení tu psát nebudu, třeba by si to nepřál a ti kteří vědí, tak znají.

Recepty a vaření &  Svět tří wéček

Ano, tak to jsou dvě z mých tří skupin na sociální síti MeWe. Tři wéčka spravuji sám, v Receptech se na tom podílím ještě s kolegyňkou Inkou. Tak číhněte, jak se nový vzhled promítnul i do skupin.

MeWe skupina Svět tří wéček

MeWe skupina Recepty a vaření

Gothic Goddesses steampunk lovers

A tohle je skupina, kterou jsem speciálně vybral pro již zmiňovaného Jardu, páč vím, že jeho libůstkou jsou, řekněme, GothicGirl. Mně osobně to třeba nic neříká ale Jaromír na tom vyloženě ulítává. Tak na to taky mrkněte.


MeWe skupina Gothic Goddesses steampunk lovers


A jaký bude závěr dnešní glosy?

Jak už jsem psal, modernizovat dyzajn sociální sítě MeWe byla v podstatě nutnost, aby tato socka vůbec zapadala do dnešní doby. A dnešní doba je též o decentralizovaných systémech, o blockchainu a Web 3.0. Až MeWe spáchá totální přerod na web3, pak se patrně stane největší decentralizovanou sociální sítí na světě. Nu, a Já o tom třeba poté zase něco naplkám.


Anděl Azazel
 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
          Čtěte na AzaNoviny.eu                
MeWe se mění, nově budou Profily či Stránky veřejně viditelné - AzaNoviny
Chatbot Bard doporučil recepty na oběd v horku - AzaNoviny
Apple pracuje na službě AI, „Apple GPT“ má být konkurentem ChatGPT či Bard - AzaNoviny

Kuřecí prsa na houbách a pivu - Recepty a vaření
Kuřecí prsa na houbách a pivu


AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

 

Komentáře

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Čtyři roky na Twitteru

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Co měsíc dal - Březen 2024

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra