Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Česká sociální síť pro názor Notesoo díky závadě zhasla

 

Česká sociální síť pro názor Notesoo


Chtěl jsem se po mnoha měsících od poslední glosy ze série článků o Notesu mrknout jak si tato platforma stojí, vede, jak se jí daří či nedaří, jak se vyvíjí či nevyvíjí, jak roste či neroste, jak to tam fičí či nefičí. Bylo to ve čtvrtek 7. září, kdy jsem do adresního řádku svého prohlížeče napsal notesoo.cz. Ale ouha, po řadě vteřinách, co se prohlížeč pokoušel spojit se serverem mi nakonec napsal známou hlášku "Hmm, tuto stránku se nám nedaří najít. K serveru na adrese notesoo.cz se nepodařilo připojit." A tak jsem začal pátrat po příčinách. Odpověď mi dala až návštěva facebookové stránky platformy. Česká sociální síť pro názor Notesoo díky závadě (HSS) zhasla.

 

Notesoo nedostupné



Počkal jsem tedy několik dnů, zda-li se závadu podaří odstranit a sociální síť Notesoo podeje dál. Do doby publikování tohoto článku se to ovšem nestalo, Notesso je stále nedostupné. Mimochodem při mé čtvrteční návštěvě fejsu Notesa jsem tam zanechal komentář, že se socku páně Auředníkovic podívám indy. Uvidíme, jestli vůbec někdy, neb toto nevypadá na jen tak nějaký běžný výpadek.

 

Notesoo Facebook - Příspěvek oznamující výpadek platformy
Notesoo Facebook - Příspěvek oznamující výpadek platformy

 

Co je to HSS?

Jak jsme psal na začátku, a jak vidíte sami na obrázku s příspěvkem na Fejsu Notesa, tak závada, která způsobila odstavení Notesa se zove HSS. Na první dobrou mi to vůbec nic neříkalo, nedokázal jsem zkratku ani dešifrovat. Nu, a tak jsem zase pátral.

HSS by mohlo znamenat Home Subscriber Server, což je hlavní uživatelská databáze, která podporuje síťové entity IMS, které zpracovávají volání/relace. Obsahuje uživatelské profily, provádí autentizaci a autorizaci uživatele a může poskytovat informace o fyzickém umístění uživatele. Je to podobné jako u GSM Home Location Register. Entity, které komunikují s HSS, jsou aplikační server (AS), který hostí a provádí služby v prostředí IMS, a servery funkce řízení stavu volání (CSCF). Uživatelský profil obsahuje informace o aktuálním uživateli – obvykle stažené soubory S-CSCF, které používá, když se uživatel registruje v síti. S-CSCF obdrží profil ve formátu User-data Attribute Value Pair (AVP).

Hledá se ajťák

Tuto hlášku můžete najít nejen ve zde již zveřejněném příspěvku z Fejsu Notesa, to je totiž konstantní problém majitele sociální sítě pana Michala Auředníka. Co si pamatuji, tak ajťáka sháněl defacto stále a nepřetržitě, kvůli čemuž se v některých obdobích síť úplně zasekla a byla naprosto bez vývoje. Vše je popsáno zde na Xglosách v sérii mých článků a recenzí, kdy ten úplně první vyšel 8. března 2022 a nesl název NOTESOO CZ - Ryze české miminko na poli sociálních sítí. Poté následovaly ještě další čtyři glosy, tudíž tento článek, který právě čtete, je již šestým mým počinem o této české sociální síti. Všechny mé články o Notesu si jednoduše můžete vyhledat kupříkladu skrze vyhledávací pole, kam stačí napsat "notesoo", anebo v archivu článků při rozliknutí levého postranního panelu.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Ve své poslední tématické glose, jak plyne už ze samotného názvu Notesoo jak na houpačce.. No future!, jsem predikoval této české socce nesvětlou budoucnost. Vývoj nevývoj na Notesu za posledních sedm měsíců vám přiblížit nemohu, neb jsem tam od onoho února letošního roku nezavítal. Nu, a když už jsem se tam chtěl mrknout, tak.. tak současný stav jsem vám popsal v tomto článku. Česká sociální síť pro názor Notesoo zhasla tedy dle všeho 5. září a do dneška, tedy 12. září se ještě nerozsvítila. Pokud se tak stane, přinesu o tom jistě nějakou aktualizaci a po prozkoumání sociální sítě třeba vznikne i nějaká moje další recenze. Jestli se tedy Notesoo ještě vůbec někdy rozsvítí. Nijak by mě nepřekvapilo, kdyby mělo už trvale zhasnuto. Spíš se ale domnívám, že k rozsvícení dojde.. ale bude to trvat.


Anděl Azazel

Zdroje a obrázky: Notesoo FCB; Oracle

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
             Čtěte na AzaNoviny.eu                  
TikTok spustil prodej už i v USA, nákupy přímo při sledování videí - AzaNoviny
Meta vyvíjí nový, výkonnější systém umělé inteligence (AI) - AzaNoviny
Čína vydala zákaz svým úředníkům používat iPhony v práci, akcie Applu padají - AzaNoviny


Vinná klobása na zelenině se slaninou a sýrem - Recepty a vaření
Vinná klobása na zelenině se slaninou a sýrem



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

 

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Čtyři roky na Twitteru

Co měsíc dal - Duben 2024

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.