Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Notesoo za peníze? Jestli se tedy vůbec kdy znovu rozjede

Notesoo - PC - Mobil - Tablet

 

Majitel a provozovatel české sociální sítě Notesoo Michal Auředník uvažuje, že po opětovném zprovoznění platformy by mohl přistoupit k placenému členství. Otázkou ovšem jest, zda-li se Notesoo vůbec kdy rozjede, jelikož je již od 5. září nedostupné. O nedostupnosti této socky jsem zde na Xglosách informoval už 12.9.23 v článku Česká sociální síť pro názor Notesoo díky závadě zhasla a později jsem přinesl info o neměnném stavu v glose s názvem  Notesoo je nemocné, už přes měsíc nefunguje. Uzdraví se? Prozatím to s uzdravováním nevypadá moc dobře, pokud se tak někdy stane, vyvstává otázka - proč by a kdo za tuto socku vůbec platil?


Prý EU, prý cenzura

Dnes máme 23. října, Notesoo zhaslo 5. září, tudíž k dnešnímu datu je již témě 50 dní nedostupné. V současné době prohlížeče dávají tyto níže uvedené hlášky..

Chybové hlášky po zadání adresy notesoo.cz do prohlížeče


Údajně je prý na vině Evropská unie a cenzura. Alespoň dle Auředníka, který se takto vyjádřil na facebookové stránce Notesoo CZ..

 
Proč je Notesoo nepřístupné dle Auředníka


Auředník dodal i vyjádření jakéhosi jeho ajťáka: "Protože já jsem počítačový negramot, tak přeposílám přímo odpověď ITáka: Ahoj Michal, to samozřejmě možné je (cílené odpojení), já jsem ale dohledal ještě další podobné případy s DNS a tam to skončilo celkovou reinstalací serveru... může jít tedy jen o "vzácnou" chybu... ale samozřejmě i o cílený útok. Ps: já osobně na vzácný chyby nevěřím, zvláště poté, co vyšlo nové nařízení od EU.. časově se to zcela shoduje."

Bude Notesoo za peníze?

V rozhovu s jedním z uživatelů sociální sítě Notesoo Auředník naznačil, že by placené členství mohlo být jednou z cest při dalším provozování této sociální sítě. Všimněte si hlášky "Pokud se to podaří zprovoznit.."

Notesoo a placené členství

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Notesoo již skoro 50 dní nefunguje, což je, řekl bych, už docela velmi kritická doba. Kdy se podaří tuto socku zprovoznit je ve hvězdách. A kdo se na ní po tak dlouhém čase vrátí, když už tak na ní bylo přítomno pět a půl uživatele? Z toho, dle mých minulých zkušeností, jsou čtyři a půl uživatelé exoti. Takže vyvstává otázka, kdo se asi tak a kolik lidí bude Auředníkovi podílet na financování socky s mizivou uživatelskou základnou, kterou tvoří ještě k tomu z většiny naprostí joudové? Poskytne platícím nějaké nadstandardní funkce? Ono s funkcionalitami to tam také nebylo zrovna moc horké. Nebo přístup jen za peníze pro všechny? V této druhé variantě předpokládám, že si tam pan Michal zůstane téměř sám samotinký, a z pěti a půl současných uživatelů bude na síti tak dva a půl, a to ještě Notesu hodně fandím.

Budu asi opět vůči této socce dost krutý, ale Notesoo vlastně vůbec nikdo nepotřebuje a jedná se tedy o zcela zbytečnou sociální síť, která neslouží k žádnému užitku. Na konci listopadu minulého roku chtěl Auředník svůj projekt ukončit, poté si to rozmyslel. Myslím, že měl tak učinit, neb tato sociální síť, která vystartovala do internetového eteru v březnu roku 2022 se jeví po více než roce a půl jako jedna velká blamáž. Může mě vyvést z omylu a ještě překvapit? Nemyslím si..


Anděl Azazel

Zdroje a obrázky: FCB Notesoo


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
             Čtěte na AzaNoviny.eu                   
Intrnetový Deník To přichází i se svým tištěným měsíčníkem - AzaNoviny
Celosvětový trh se smartphony ve třetím čtvrtletí klesl o 8 % - AzaNoviny
USA zastaví dodávky dalších pokročilých čipů užívaných v AI do Číny nebo Ruska - AzaNoviny


Šunkovo-ředkvičková pomazánka - Recepty a vaření
Šunkovo-ředkvičková pomazánka



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.