Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Notesoo je nemocné, už přes měsíc nefunguje. Uzdraví se?

Sociální síť Notesoo - Česká sociální síť pro názor

 

Jednoho zářijového dne roku 2023, přesně dne pátého, zhasla česká sociální síť Notesoo. Tato platforma "pro názor" se onoho data stala nedostupnou. Psal jsem o tom v článku Česká sociální síť pro názor Notesoo díky závadě zhasla. Měsíc se sešel s měsícem a pořád je zhasnuto. Notesoo je nemocné, jak sděluje na Facebooku sám majitel a provozovatel Michal Auředník. Pokusy o uzdravení probíhají, úmrtní list se tedy zatím nechystá.

 
V závěru zmiňovaného článku jsem tedy správně předpovídal, že Notesoo se patrně někdy zase rozsvítí, každopádně to nějaký čas potrvá. Dne 26. září bylo na oficiální stránce Notesa na fejsu oznámeno "Vážení přátelé, Noteso máme stále nemocné, ale pracujeme na tom, aby bylo brzy zase ve formě! Krásný den Notesáci a brzy pojedeme dál!" Nu, slovo "brzy" je gramaticky příslovce neurčité. Významově znamená "v krátké době", ovšem co ona krátká doba u Notesa znamená, to si po zkušenostech nejsem opravdu vůbec jist.

Jeden z uživatelů ve dnech 3. a 6. října oznamuje a potvrzuje, že web je stále nedostupný, stejně jako mobilní aplikace pro Android. Mimochodem, když jsem se díval do googláckého obchodu, tak jsem tam ani aplikaci Notesoo nenašel.

Příspěvek uživatele sociální sítě Notesoo na Facebooku


6. října pak sám auřednický majitel potvrdil, že Notesoo je nemocné a že na tom ajťák maká. O problémech s ajťáky jsem tu už v minulosti také psal, takže se nebudu opakovat, my co víme tak víme.

 
Příspěvek majitele sociální sítě Notesoo na Facebooku



A jaký bude závěr dnešní glosy?

Dnes je 8. října roku 2023 a jak jsem se díval, tak Notesoo stále nefachá. Sociální síť, která nefunguje už více jak měsíc, to je na pováženou. Ono už tak tam, aspoň co pamatuji, bylo asi pět a půl uživatele. Pochopil bych ještě nějaký krátkodobý výpadek, ten mají čas od času i  ty největší globální socky. Ale přes měsíc? A to je ještě otázka, kdy se nemocné Notesoo uzdraví. Jednou jistě ano. Ale. Je taková sociální síť vůbec potřebná? Je vůbec k něčemu? Pan Auředník mi jednou v nějaké debatě říkal, že "má hodně času a hodně peněz". No nevím, neznám majetkové poměry pana Michala, ale patrně těch peněz nebude mít zas až tak moc, když si není schopný zaplatit pořádného ajťáka a jeho socka je už přes měsíc mrtvá. Uvidíme, jak brzy se jí podaří resuscitovat.



Anděl Azazel

Zdroje a obrázky: FCB Notesoo

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
             Čtěte na AzaNoviny.eu                  
Placený TikTok? V USA už se testuje - AzaNoviny
Google představil Pixel 8 a chytré hodinky s umělou inteligencí (AI) - AzaNoviny
Rozvoj umělé inteligence (AI) dramaticky zvýší spotřebu energie - AzaNoviny


Medové řezy - Recepty a vaření
Medové řezy



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Čtyři roky na Twitteru

Co měsíc dal - Duben 2024

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Co měsíc dal - Březen 2024

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.