Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Před rokem Musk ovládl Twitter a výrazně ho proměnil aneb Rok sítě X

 

Před rokem Musk ovládl Twitter a výrazně ho proměnil aneb Rok sítě X

 

Už to bude rok, tak tě tedy vítám, vidět si mně chtěl, a teď zas, abys jel. Já tě nezvu dál.. ehm.. pardon, to jsme úplně někde jinde, to je Helena Vondráčková se svým dávným hitem (1981) "A ty se ptáš co já". Takže se pojďme vrátit do současnosti k Elonovi a tématu dnešního článku. Ano, je to přesně rok, kdy Elon Musk ovládl sociální síť Twitter a dosti výrazně ji proměnil. Včetně toho, že ji později přejmenoval na X, kdy se toto bílé písmeno na černém pozadí stalo i novým logem, místo legendárního modrého ptáčka.


Nebudu tady na Xglosách dělat nějaký výčet událostí, které se staly po ovládnutí Twitteru Muskem, páč to už jsem tak učinil v článku, jenž jsem napsal pro AzaNoviny Rok Muskova Twitteru, ze kterého se nakonec stala Síť X. V něm jsem připomněl velkou řadu momentů, tak nějak v časové ose, které se na sociální síti odehrály, a to bez, pro dnešní dobu typických, tun libtardích sranců pramenicích z nenávisti k Muskovi a svobodě slova. A také z vlhkých snů líbodémo novinářů, tedy dnes spíše svazáckých aktivistů, o tom, jak to s Xkem do budoucna nevypadá růžově, což ale píší konstantně, když predikovali zničení a krach Twitteru, migrace uživatelů na jiné socky etc. Myslím, že jim, ač to nebude patrně jednoduché, nakonec Elon všem vytře zrak, k jejich velké kolosální gigantické nelibosti a libodémo kňučení. Takže na ten můj článek, pokud budete chtít vidět, že se o Xku dá psát taky jinak, než třeba v tématicky podobném člnánku na dnešních Novinkách, mrkněte.

Twitter se označoval dříve jako mikroblogovací sociální síť, ono původních 140 znaků bylo opravdu mikro, asi proto jsem v té době na Twitteru nepůsobil, páč jako grafoman jsem nechápal, jak se do toho velmi omezeného počtu znaku dá vůbec vejít, aby člověk něco řekl a zvěstoval světu svou myšlenku. Ono i těch současných 280 je pro mě ukrutně málo. Ale dnes už se to dá navýšit predplacením si nějakého tarifu.

Nově tři úrovně předplatného

Když už jsem napsal nějakého, tak to znamená, že jich je už povícero, ty tarify jsou nově tři. Doteď byl pouze jeden, a to Premium, které vyšlo v té levnější roční variantě na 1870 korun. Nyní přibylo ještě předplatné zovoucí se Basic, jenž vyjde na 712,38 kaček za rok, nu a pak ještě Premium+, to lze pořídit při ročním předplatném za 3740 Kč.

 

Síť X - Tři úrovně předplatného: Basic, Premium a Premium+
Síť X - Tři úrovně předplatného: Basic, Premium a Premium+


Síť X - síť pro všechno

Na počátku se na Twitteru opravdu jen cvrlikalo, v omezených textech, ale Musk už při koupi této socky měl jinou představu, hodlal ji předělat na multiplatformní síť pro všechno, na takovou obdobu čínské aplikace WeChat. Už dnes se na Xku dá zveřejnit téměř cokoliv, včetně několika hodin videozáznamu, platforma přichází se stále pokročilejšími funkcionalitami pro tvůrce, vylepšuje analýzy sledujících, a nejnověji spouští pro některé uživatele audio a video hovory. Do budoucna se možná stane i takovou nebankovní platební branou.

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Všimli jste si, jak se strašně hodně skoro furt o Twitteru neboli nově Xku píše po převzetí Muskem? To se dříve nedělo. Lepšolidní svazáčtí libodémo aktivisté, jenž se považují za novináře, se holt nemohou smířit s tím, jak to tam Musk vede. Nemohou pobrat, že defacto zrušil cenzuru, že je pro absolutní svobodu projevu a nepodléhá tlaku liberálně progesivistických politiků na tvrdé formy regulace a moderace obsahu a boje s údajnými dezinformacemi. Já naopak popřeji Elonovi, nechť se mu většina jeho vizinářských záměrů na Xku úspěšně podaří realizovat. Už teď je Xko nejsvobodnější sociální síť, tedy mezi sockami s velkým dosahem a přítomností významných lidí a subjektů. Přeji Xku k jeho 1. výročí pod Muskem vše dobré :)


Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
             Čtěte na AzaNoviny.eu                     
Síť X spouští audio a video hovory pro některé uživatele - AzaNoviny
Rok Muskova Twitteru, ze kterého se nakonec stala Síť X - AzaNoviny
Síť X spustila dvě nové úrovně předplatného - AzaNoviny


Květáková polévka s mrkví a kapáním - Recepty a vaření
Květáková polévka s mrkví a kapáním



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Čtyři roky na Twitteru

Co měsíc dal - Duben 2024

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Co měsíc dal - Březen 2024

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.