Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Návrat do léta 16

Chat.cz se po roce a půl tak nějak navrací zpět, do své dřívější podoby. Jednoduše by se to dalo popsat jako Pokec a pak už nic.

Zdroj: Úvodní strana Chat.cz

Toto je současný obrázek ale jako by připomínal léto 2016, tedy dobu, kdy jsem si na chat.cz začal občas otevírat místnost Hrabě X a více pronikal do tajů tohoto chatu. Už jsem někde psal, že jsem byl jak Alenka v říši divů, neb tak polofunkční a nedokonalý systém snoubící se s naprosto amatérakými postupy a přístupy uživatelů včetně (ne)vedení, to jsem opravdu na žádném chatu nepoznal. Co bylo též charakteristické, existovala na chatu v podstatě jedna místnost zvaná Fajn pokec, kde se většina sdružovala, Já jsem to vždy označoval létáním much na lejno. Tedy jedna místnost, kde se většina scházela, a pak již nepodstatné místnosti o 2-3 lidech, některé dokonce úplně nespravované. Také jsem si všímal toho, že se v některé z místností nashromáždí uživatelé a v dalších dnech si nalezou ve větším počtu zase do nějaké jiné, což je oproti klasickým chatům anomalie, která ovšem přetrvává i dodnes.

Toto  byl asi záměr hlavně Freyi, vrátit chat do stavu před mým příchodem, tedy naprosto do doby kamenné, k existenci jedné jediné její místnosti. Přitom snahy tu po celou dobu byly, toto změnit. Začalo to odloučením některých lidí a přesunem do Absolutna, což tehdy podnítil jeho správce Richam (Pyropes) a také se stalo, že náhle tu byly 2 velké a relevantní místnosti. Po odebrání SS Richamovi JiHem (vzpomeňme, že poslední kapkou byla Kejt, kamarádka Fatal) se Absolutno rozpadlo. V té době už se ale formovalo a vzrůstalo Hrabě X, které brzy zaujalo velmi silnou pozici a bylo alternativou ku Pokecu, mimochodem vzniklo z velké části na úplně jiném půdorysu bez tehdejších lidí z chat.cz. A stejně tak, jako na Absolutno házela Freya škaredé pohledy, nazývajíc Richama a další zrádci, pak i na Hrabě se Freya dívala velmi špatným pohledem, nemá totiž ráda konkurenci a užívala si své role jakési "královny", kdy chat znamenal Pokec. A toto jiné místnosti, jako Absolutno či Hrabě X, narušovaly. Hrabě X ovšem bylo naprosto samostatné, hrdé a svébytné místo, a také silné, což prokázalo roční existencí jako druhé nejvýznamnější místnosti na chatu. A po celou dobu bylo napadáno Freyou, která si pro to přizvala kohokoliv, včetně Anathemy (kterého ovšem nakonec hodila přes palubu). Ať už situace na chatu byla mnohdy vyhrocená, pak přeci jen existovaly řádně spravované a různorodé místnosti, kdy se k Pokecu a Hraběti přidala Temnota.

Ovšem všechno špatně, a to i pro JiHa, který kolikrát nevěděl, kam se nacpat, dobře si vzpomínám, jak do Hraběte chodil jen za Fatal či Kajt, pokud tam zrovna pobývaly a jinak se tam s ním, ve starém dobrém Hraběti, v podstatě nikdo nebavil, na jeho styl 15 letého puboše nějak nebylo Hrabě stavěné. Jelikož mu tam pšenka nekvetla a též se dozvěděl od Fatal, že Já si ho tam moc nepřeji, tak přestal docházet, což bylo pro HX výbornou zprávou. Jeden čas pak na chat JiH nechodil vůbec, až se objevila jakási Valli, s kterou pak i docházel do Temnoty. Anathema byl jistě velmi rád, že tam nenáviděného RA má, ovšem on se přátelil s jeho družkou Medusou (nyní jí ovšem jak na diskuzích chat.cz tak zde na Xglosách už jen hanil) a Já jsem si tehdá říkal, že JiH bude pro Temnotu hřebíčkem do rakve, a také se tak stalo.

Vzpomínáte na akci Chat pro všechny? Na klasickém chatu jsou různé místnosti a skupiny s různými zájmy, s různým stylem chatování a zábavy atd, prostě existuje určitá různorodost a rozmanitost. O nic takového ale Freye ani JiHovi nikdy nešlo, Freya chce mít svůj "Pokec = chat" a JiH spravuje chat spíše pro své zájmy, sám pro sebe a pak pro své přátele. Freya někde před časem prohlásila, že by chtěla chat jako dřív, nu a tak si ho takový s JiHem opět udělali. S jednou místností, s jedním obsahem, v plytkosti a šedi uniformity. Ty, kteří chtěli něco jiného, kteří chtěli pořádek místo bordelu, ty kteří byli jiní a lišili se v mnoha ohledech,  ty buď JiH vyhnal, zabanoval a nebo pod vlivem událostí tito lidé si dokonce smazali své účty. Ano, máme tu chat.cz jako dřív, s jednou místností, ostnatní jsou jen průchoďákem pro kohokoliv kdo se seskupí a s bonusem naplavené té největší špíny a bordelářů z jiných chatů. Plytká jednolitá masa neoriginálních, nezajímavých, nezvláštních, v ničem nevynikajících plkalů, mnohdy bez jakékoliv známky čehosi, co by se dalo byť zdánlivě nazvat vlastním názorem, a to vše v přidružené koexistenci s prudiči nejrůznějšího řádu.

Nebudu tu z toho dělat román, a nebo možná ano, neb toto bude mít návaznost v další glose. Začnu v ní právě s lidmi, kteří si účet smazali, vše dám do souvislostí a přidám současnou situaci na diskuzích a to opět i v souvislostech s událostí odebrání Čestného členství Archivářce v HX. Tudíž "To be continued". Již brzy.



Anděl Azazel

Komentáře

  1. Takto nějak vidím tento článek, resp. jeho autora: http://www.libise.eu/uploads/C8vcr/23402_10151499581478447_1192203697_n.jpg

    Freya

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak když už tu lítá jakási satira, tak také něčím přispěji https://image.ibb.co/j51JAR/fal_ekopec.png

      Nu a teď už zase seriozně. http://jyxo.info/uploads/10/105295dab146b6a7cb9ac966c3ef4f75f7a3a088.png Toto je skrýn z 25. ‎prosince ‎2017, ‏‎17:22, tedy nejčerstvější. Vidíme na něm přesně to, o čem píši. Vidíme 1 (slovy: jednu) Stálou místnost a pak řadu dalších Nestálých místností (včetně těch které mají hvězdičku a zovou se Stálé). Ano, Já si chat opravdu představuji jinak, než jednu stálou místnost, ono taky všechny ostatní relevantní chaty jinak vypadají. A k tomu i vzhledově, nikde to není jeden sloupec, dokonce i na mikrochatu BezvaChat už mají kategorie. Máme přeci jen rok 2017, že.. ovšemže. A jelikož se ta číslovka brzy změní, tak bych chtěl Všem popřát příjemný, úspěšný a vydařený nový rok. A to přání myslím upřímně, v obecném smyslu, protože chápu, že na chat.cz se čas zastavil a je tam stále rok 2002.

      Vymazat
  2. http://jyxo.info/uploads/06/06a02ac71b136de3ef2edf397673f96d40e74747.png

    http://jyxo.info/uploads/45/45526102a0ecce1d596bfdc9e69702d39b643c4d.png

    Neříkám nic :-x

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024