Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Moje peripetie s účtem Microsoft (hlavně Podporou)

Tak si vám chci před několika dny přihlásit do mého outlookového mailu a náhle na mě vybafne hláška "Váš účet je dočasně pozastavený" s nějakým dalším textem, ve kterém se praví, že byl možná zneužit nebo došlo k porušení Smluvy o službách Microsoftu. Absolutně jsem netušil oč kráčí a tak jsem hned kontaktoval Podporu. Dostal jsem ujištění, že do 24 hodin dorazí na mnou uvedenou adresu mailová zpráva. Když už se ovšem téměř 48 hodin nic nedělo, napsal jem opětovně na Podroru. Druhý den poté mi dorazil mail k prvnímu kontaktu, ve kterém mi bylo sděleno, že jsem porušil právě onu Smlouvu s odkazem na link složky z OneDrive, který ovšem nebyl zobrazitelný. Dále se ve zprávě psalo, že mi odblokují účet na 48 hodin a Já mám provést buď odstranění či odebrání sdílení. Ale ouha, po přihlášení stále stejná hláška, a během oněch 2 dnů se to stejné opakovalo. Takže jsem tedy odpověděl na mail a ve stejném duchu již po třetí kontaktoval přes formulář Podporu, kde jsem uvedl, že bych rád požadované učinil, ovšem přístup do OneDrive je stále blokován. Následující den mi dorazil další mail, v podstatě tentýž, jako první. Ale pozor, změna, již jsem se mohl do OneDrive přes účet Microsoft přihlásit. Tak jsem zajásal, neboť jsem předně potřeboval použít svojí mailovou schránku (mimo to jsou na účet navázány další služby jako Skype, webové aplikace Office a nebo právě uložiště obrázků OneDrive a mnohé jiné služby).

Teprve tedy v tuto chvíli jsem měl možnost zjistit, co bylo tím hrozným porušením Smlouvy, budu o tom ještě podprobněji mluvit, nyní jen řeknu, že šlo například o číslo AzaNovin z roku 2015. Jsem tedy v OneDrivu ale ten přístup se mi zdá nějaký omezený, neboť jak si vysvětlit, že například Správa sdílení nefunguje. Odebrání odkazu je tak na 3 kliknutí, ovšem poslední kliknutí nebylo možné (Bylo hezké, že mi v onom mailu vysvětlili postupné kroky, jak zakázat sdílení s dalšími či přímo odebrat odkaz), tudíž jsem opět nemohl provést požadované. Když se mi podařilo jednu složku smazat (odstranit, rozuměj přesunut do koše) záhadně možnost v nabídce Odstanit zmizela. Opustil jsem tedy položku Sdílené a opustil jsem všechny rady a postupy a jal se pokusit odstranit požadované jiným způsobem. Ono už mi nic jiného ani nezbývalo, a když už se zadařilo, smazal jsem kompletně všechna čísla AzaNovin včetně všech dalších titulů (Pro jistotu, aby se situace třeba neopakovala, přístup například k mailu je daleko důležitější než nějaká historická čísla AN, ty nezmizely úplně, jsou na dalších dvou místech, jen z OneDrivu byly veřejně sdíleny a tímto způsobem publikovány. Takže momentálně dva archivy AN na XAN webu a hlavním webu AzaNovin jsou jaksi nepoužitelné).

Nu, snad už bude vše v pořádku, týden jsem nemohl používat mail a další věci. Nerad bych psal ještě druhý díl. Nyní pojďme k těm AN z roku 2015. Evidentně toto bylo nahlášeno. Co je úsměvně překvapující, že v době, kdy vycházela čísla AN tímto způsobem, nikdy žádný problém nebyl, až po téměř 3 letech od jejich zveřejnění. Prohlížel jsem ono jedno číslo, co by tam tak mohlo být, byl tam Xchatový profil Nstorma i s jeho fotografií. Že by odtud vítr vál. Nebylo by to žádné překvapení, pošuk Nstorm trpí azazáští a azanenávistí již dlouho, a to právě z dob ještě Xchatu. Nikdy jsem  vlastně nepochopil proč.  Ano, ten Nstorm, kamarád JiHa, se kterým chodil, možná stále chodí, na kulečník a šipky. A můžeme teď jen spekulovat, že do toho mohlo býti zapojeno vícero lidí, koneckonců jsem zaznamenal například hlášku Enfeho o nějakém nahlašování azavěcí. Vzpomínáte na nahlašování a následné blokování webů místností na Chat.cz? Dle všeho se to odehrálo tak, že nějací prudiči nahlašovali a "sundali" web místnosti Fajn pokec. V FP ovšem usoudili, že jsme jim to "sundali" my v Hraběti, mluvil jsem o tom jednak tehdy s Freyou, která tyto věci svých spoluvěrců potvrdila a také jsem je sám četl. Mě by opravdu, a tehdy jsem se k tomu vyjadřoval, nikdy nenapadlo cokoliv nahlašovat, to je proti mému přesvědčení a filosofii obecně. Lidé z Pokecu se ale evidentně takových praktik neštítili a neštítí, plus samozřejmě další lidé, malí človíčkové, co mají ale velkou azanenávist.

A závěr dnešní Xglosy? Nemůže chybět známé azamoudro "Někdo tvoří a někdo boří". Bořit je hrozně jednuduché, to zvládne každý idiot, udělat hezkou bábovičku, nebo dokonce uplácat hrad z písku, to už chce nějaký um, schopnosti, vynaloženou tvůrčí energii. Rozšlapat takové dílo nevyžaduje nic, na to opravdu stačí býti i jen pouhým idiotem.

A závěr číslo dvě. Zlo tvoří zase jen zlo, roztočená spirála zla se těžko zastavuje. Přeberte si to jak chcete, vážení i nevážení.

⛁⛁⛁⛁⛁⛁⛁

Oficiální tiskové prohlášení AzaNovin: V návaznosti na odstranění všech dřívějších produktů a titulů AN z umístění, na které bylo odkazováno, bude časem nalezeno jiné řešení, v současné době budou pravděpodobně sekce Archiv AN na obou webech zrušeny nebo nějakým způsobem upraveny. Najdeme jiný způsob, jak archivní čísla zveřejnit. Vaše AzaNoviny

⛁⛁⛁⛁⛁⛁⛁




Anděl Azazel

Komentáře

  1. 3 roky starý číslo jo? Hele, tak to je jasný záškodnický čin, to nemělo jiný účel. To máš jako kdyby někoho zajímalo a vytáhnul si 3 roky stará vydání MFdnes nebo Práva. To by člověk udělal jen v případě, že by tam něco konkrétního hledal. Taky nemám rád tyhle ubohosti. A jo, dá se předpoládat, že fouká od tama jak říkáš, co by taky člověk od takových blbečků jinýho mohl čekat, oni ani nic jinýho neumí. A když jsi lempl co nic neumí a vyrostl ti na zahrádce mrňavej květák, tak co by ses snažil příště víc, radši ho vytrháš sousedovi, co mu to narostlo parádně. Hlavně že už máš snad zas pod kontrolou svůj účet, k Mrkvosoftu se vyjadřovat nebudu, nemám teď náladu na šíření negativních žvástů :-D A ještě by to potěšilo toho "hackera a IT specialistu" ze skladu, onanistu nad Linuxem :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Čekám na nějakej ten důkaz, že sem to byl Já. Jinak seš a vždy budeš jen LHÁŘ.

    OdpovědětVymazat
  4. Já nevím jestli se mám dále vůbec zabývat někým, kdo se tu vydává za někoho jiného, přitom ani fejkovat neumí. Aby bylo jasno, číslo profilu Nstorm a autorem smazaného příspěvku s nickem LichKingAnathema a dalším fejkováním LKA je 1279322531093412943. Každý si to může ověřit najetím na nick, tudíž zde viděné nicky Nstorm a LKA jako jiné jeho fejky je jeden a týž člověk. Více k tomu asi nemám, jen bych snad dodal něco o naprostém amatérismu dotyčného.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lol. Me to je jedno. Nejsem profi trotl jako Ty. Ale jo seš lhář. Nic proti mne nemáš a jen lžeš.

      Vymazat
    2. http://jyxo.info/uploads/3A/3aa607b285cc8510c82652aaffaf016d8382fbdf.png

      Z tohoto chvástání před pár hodinami by člověk soudil něco jiného. Že pan Nstorm bude profi programátor a IT specialista, že.. ovšemže

      Vymazat
  5. Argumentuješ tím, jak si hloupej. No sranda s tebou. Nic neumíš, lži píšeš. Vůbec žádný podklady na to, aby si mi poslala že mám něco společnýho s tím jakej si debílek a proto ti MS zatrhlo přístupy.

    OdpovědětVymazat
  6. Stále nikde nevidím ten skvělej důkaz o tom, že s tím mám něco společného. Azoušku, co takhle se zvednout z kavalce a jít něco dělat a přestat otravovat lidi, jak tady na kdekoliv jinde?

    OdpovědětVymazat
  7. K tomuto tématu už bylo řečeno vše, co být řečeno mělo, takže sem překopíruji svojí reakci z jiné glosy:

    "Co je úsměvně překvapující, že v době, kdy vycházela čísla AN tímto způsobem, nikdy žádný problém nebyl, až po téměř 3 letech od jejich zveřejnění. Prohlížel jsem ono jedno číslo, co by tam tak mohlo být, byl tam Xchatový profil Nstorma i s jeho fotografií. Že by odtud vítr vál." Toto je úryvek z glosy Moje peripetie s účtem Microsoft. Šlo o vyslovenou domněnku, a to nejen na základě zde psaného, ale i dalších indícií. Mimochodem nebyl jsem jediný, stejnou domněnku vyslovili minimáně další 2 lidé, se kterými jsem komunikoval (jména uvádět nebudu, třeba si je domyslete nebo tipněte). A nejen na Nstormovi panovala shoda, velmi podobně jsme viděli i to, že nejspíše šlo o skupinovou akci, tedy za podpory dalších lidí, například velmi silně zaznělo jméno Panther. U Panthera by to též nebylo žádným překvapením, zvláště když tu v jednom ze svých komentářů k mojí osobě pronesl až výhrůžně "dobře, tak na to půjdeme jinak." Jeho snaha o umčování názorů a čehokoliv, co mu nebylo po chuti, byla očividná. Stejně jak to prakticky předvedl v případě Firera na diskuzi Fajn pokecu a posléze se svojí snoubenkou, tedy raději uvedu přítelkyní (abych zase nebyl kvůli prkotině nařknut z toho, že si něco vymýšlím, páč netuším jestli jsou zasnoubeni /vlastně ani netuším, jestli to tihle dva z "moderního" chatu nepovažují za nemoderní/), takže tedy se svojí přítelkyní Fatal a nejen chatovou kamarádkou (chatovou v obou významech /chat, chata/) Freyou brutálně tlačili na JiHa ohledně umravňování některých osob, včetně mé veličkosti.

    Další odstavec si lze přečísti v komentářích pod zmiňovanou glosou. Opravdu není mým problémem, že kdosi neumí číst, nerozumí psanému textu, anebo do nekonečna hází výkřiky do tmy. Zvláště úsměvné je to u člověka, který na těchto glosách spamoval, tapetoval a fejkoval nick LKA a byl odhalen. V minulosti jsem tu měl debatu o slušně a seriozně vedené diskuzi s jednou komentující. Nstorm je něčemu takovému na hony vzdálen, jen prokazuje "úroveň" webu z kterého pochází, tedy Chat.cz, zde jsou ale Xglosy, zde je "úroveň" nejen diskuzní o dost jinde. A tím bych to už definitivně uzavřel, neboť nehodlám zde připouštět něco, kdy RA JiH a hlavní představitelka chatu Chat.cz Freya nekonečně opakovali své trollské plky v jedné diskuzi, až tu diskuzi musel sám majitel smazat. Tudíž bych požádal všechny, nezavádějte mi tu (ne)úroveň a praktiky žumpoidního chatu Chat.cz. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  8. Na to ti z vysoka kašlu, já chci ten danej screen toho přímo kde sem byl. Já chci vidět všechno co se mě týká, takže furt jen mektáš to samý, nic z toho pravda neni, vůbec nic nevíš a jen pomlouváš. A nestydím se za to že NEJSEM profesionální TROLL jako TY. Sry, mám zájem v jiném směru IT, než TY a další jako tvůj pseudonim Bulva, a další. Tudíš si taky můžu psát kde chci, co chci, jak to děláš TY.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024