Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

KAUZA: 12 letá v sexu!

Na chatovacím serveru Chat.cz, provozovaném firmou Toplist s.r.o. s jediným společníkem Pavel Francírek, jsou různé neuvěřitelnosti na denním pořádku. Fakt, že na rozdíl od jiných podobných portálů se Pavel Francírek vůbec nezaobíral nějakým GDPR, že na svém chatu nemá ani žádné Všeobecné podmínky užívání služby, že uživatelé ani při registraci nepotvrzovali souhlas s Pravidly či právě nějakými Podmínkami užití, o tom jsem již informoval. Stejně tak se evidentně nezabýval tím, že na určitých službách komunitního typu je dle nařízení o ochraně osobních údajů stanovené, za jakých podmínek mohou takové služby užívat jedinci mladší 16 let. Podívejme se nejdříve, jak s tímto naložili jinde.


Na portálu Chatujme.cz, pokud uživatel měl uveden věk nižší než 16 let či neměl uveden věk vůbec, bylo nutné věkovou hranici potvrdit.

Zdroj: Potvrzení věkové hranice na Chatujme.cz



Na chatovací službě Xchat.cz zase zrušili kvůli GDPR místnost 12-16, o čemž v předstihu informoval sám většinový majitel 42ideas s.r.o. Jan Zálešák (GymJWM) na fóru Xchatu "informace pro uživatele".

Zdroj: Fórum Xchatu Informace pro uživatele



A nyní se podívejme k čemu také dochází na chatu Chat.cz. Dobře si povšimněte nicku Anicka05 v místnosti "Sex a tak no". Této uživatelce, která se nacházela v sexuální místnosti,  je dle uvedeného věku v profilu 12 let.

Zdroj: Seznam místností na Chat.cz


Podívejme se i na zmiňovaný profil, kde jsem překryl emailovou adresu této uživatelky. Ano, vidíte dobře, uvedenému věku 12 let odpovídá i profilová fotografie. A i zde vidíme, že se tato mladičká uživatelka nachází v místnosti "Sex a tak no".

Zdroj: Profil uživatelky Anicka05 na Chat.cz


Odpověď na otázku, jak je možné, že 12 leté děvčátko se klidně pohybuje na chatu, dle všeho bez souhlasu rodičů, navíc v zcela jednoznačné sexuální místnosti, je jednoduchá, holt jsme na Chat.cz, zde je patrně možné vše, a to i mimo zákonný rámec. Mimochodem, povšimněte si tam např. i dalších nicků jako "Kundicka" nebo "lola11", což už jen nick vykazuje určité pedoznámky, navíc tento uživatel má občas i "odpovídající hlášky", sám si pamatuji, když taková Hela77 hovořila o tom, že pokud k určitým hláškám z jeho strany dochází, pak ho vykazuje z místnosti, tenkráte ještě jako SS ve  "30 a více".


A jaký bude závěr dnešní glosy? Nejen Já ale i mnozí jiní nevycházejí z údivu, co vše je na Chat.cz možné, a nejen s bývalým administrátorem SuperPokecu či spolumajitelem Chatujme.cz a dalšími osobami, už opravdu nevěřícně kroutíme hlavami, jak vůbec Pavel Francírek může tento chat tímto způsobem provozovat, tedy mimo legislativní normy a zřejmě i za hranicí zákonnosti.


Anděl Azazel


Komentáře

  1. Svojí honzokebulkou kroutím ták vydatně, ták mocně, ták dlouho, ták vytrvale, že se, hele, divím, že jsem si jí ještě neukroutil a že mi pořád drží na krku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nu, ono to má ještě další rozměr, a to systémový. Jak je možné, čistě technicky, že je uživatel, který má v profilu uvedený věk 12 let v místnosti s filtrem 18+? To by ho správně nemělo do místnosti vůbec pustit. Ti, co např. nemají věk napsaný v profilu, tak musí pro vstup potvrdit formulář, kde odkliknou, že je jim více než 18. A pokud v místnosti takový uživatel již byl, pak by ho to mělo správně po nastavení filtru vyhodit. Takže Francírkovi zas něco nefunguje jak má, stejně jako u mnoha a mnoha dalších věcí, které fungují prapodivně nebo nefungují vůbec.

      Vymazat
    2. Logiku, smysluplnost a funkčnost ve francírkově kopru nehledej! By, hele, mohlo bejt takový Bulva moudro :-D

      Vymazat
  2. Fláknu vám sem Osmu. Další pokračování série "Co se děje... "
    https://superbulvar.blogspot.com/2018/07/co-se-deje-na-zumpe-osmicka.html


    Jan Bulva (r)
    jan.bulva333@gmail.com
    SuperBulvár

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024