Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

LuRyho kejkle - A z ostudy už má megakabát! (Díl 2)

Máme tu pokračování předešlé Glosy. Zvolil jsem stejný název jen s označením dílu aby bylo jasné, že Glosy na sebe navazují. Bude to zřejmě asi opět trilogie ale uvidíme, to zatím nechme otevřené, kolik dílů nakonec budou mít "Luryho kejkle".

Včerejšího dne jsem zaslal na Podporu Chatujme LuRymu e-mail, což už víte. Pojďme si ho nyní ukázat a též LuRyho odpověď.


Zdroj: e-mailová schránka Anděla Azazela


Ano, samozřejmě, LuRy nemusí poskytovat informace nezávislému novináři, tuto povinnost by měl pouze k orgánům činným v trestním řízení nebo jiným právním subjektům státní moci. Důvody, proč jsem vznesl své dotazy, jsem již prezentoval a jsou vlastně napsány i v úvodu mého, zde zveřejněného, e-mailu. Pojďme si rozebrat jednotlivé body.

1) Je třeba vždy vyjmenovat a počítat se všemi možnostmi, ač by byly sebeméně pravděpodobné. Každopádně vzpomeňme si na kejklířské umění LuRyho u zaBanované MRCH, kdy nejprve byl udělen Ban na 6 dní, poté prodloužen na 8 dní, aby do toho LuRy tvrdil, že původně to bylo na 14 dní, aby nakonec po 6 dnech s kejklí o nějaké "chybě" tuto uživatelku odBanoval. Tudíž je LichKingAnathema opravdu stále zablokovaný? Nebo nemá již z nějakých kejklířských důvodů LuRyho Ban a jen blafuje o tom, že hacknul svůj přístup přes blokaci? V tuto chvíli je to možnost méně pravděpodobná ale bylo třeba ji ve výčtu zmínit.

2) Předpokládejme tedy, že LKA je opravdu v Banu, a pak si klaďme otázku, jak je to možné, že se LuRymu již několik dní prohání po chatu, rozuměj po portálu Chatujme. To by bylo skandální ohledně děravosti systému a jeho zabezpečení. LuRy si s tím evidentně neví rady, jediným opatřením či krokem LuRyho, dle mých informací, byl pouze dotaz do vzkazníku LKA "Jak jsi to udělal?". LKA se sice může prohánět a využívat různé služby Chatujme.cz, na vzkaz ale údajně odpovědět nemůže.

3) Toto je velmi vhodný dotaz, zda li v minulosti došlo již k něčemu podobnému. Informace o tom nejsou, zřejmě se ovšem dá počítat s tím, že pokud by k čemusi takovému již někdy došlo, tak se to nikdo nedozvěděl, asi proto, že tu nebyl žádný šiřitel informací v podobě nezávislého novináře Azazela, tedy mé osoby.

4) Ano, o tom již byla řeč. Samozřejmě že by toto vrhalo velmi ale velmi špatné světlo na LuRyho systém a zabezpečení. A uvědomme si, že je tu i vcelku zdatná úvaha o tom, že pokud má takové díry v těchto blokujících záležitostech, jak si můžeme být jisti, že jsou dobře zabezpečena data uživatelů vzhledem k osobním údajům nejen co se týče GDPR. A asi proto LuRy mlčí. Což je jeho zatím poslední kejkle, tedy mlčenlivost s doufáním, že tento případný mega skandál vyšumí a utichne.



Nyní se ještě podívejme na další ostudu LuRyho. Tím je nespuštění počítadla hodin a limitů stálých místností. Počítadlo mělo být spuštěno již 1. dubna, nyní máme duben 17. a stále neběží. Ptejme se proč?

Mimochodem, ku změně počítadla a délky sledovaného období (ze 7 dnů na 30 dní) přiměla LuRyho moje Glosa s názvem "Limity Stálých místností na Chatujme" z 14. 7. 2018. Můžete se na ni podívat zde

Připomeňme si též, že limity stálých místností neběží již od září, tedy po prázdninové amnestii, nebyly do dnešního dne spuštěny. A tak je na chatu velká řada mrtvých místností, můžeme pro příklad si ukázat jen dvě takové.

Zdroj: Info o místnostech na Chatujme.cz



Na Chatujme to velmi často, a stále častěji, vypadá, zvláště v denních hodinách, jako by to byl CHAT DUCHŮ. Některé kategorie naprosto zejí prázdnotou, tedy veškeré místnosti v kategorii, jinde sem tam narazíte, mnohdy na v roomce osamoceného, živáčka. A to ještě iluzi o jakés takés návštěvnosti vytváří např. uživatel Víťa1971 (mimochodem zaBanovaný), který má ve svých místnostech hozeno pár svých dalších nicků, většinou tak v průměru 3.

Řekněme si ještě jeden aspekt nespuštění počítadla. A to z pohledu Placených místností, kde si zakladatel (plátce) svojí pětistovkou platí na rok právě bezlimit. Ono je to ve skutečnosti na 10 měsíců, protože přes prázdniny je amnestie, tedy bezlimitní období. Tito lidé si tedy zaplatili za nějakou službu, ovšem nyní po dobu téměř 8 měsíců (z deseti limitních), tuto službu nedostávají. Vyhodili své peníze oknem? Ono spíše se LuRy o tyto peníze bez poskytnutí služby obohatil (samozřejmě společně s druhým vlastníkem). LuRy již před časem prohlásil, že těmto lidem prodlouží úměrně jejich zaplacené bezlimitní období. Nu, snad se tak stane. Uvidíme, jestli to bude opravdu úměrně a zda li platící uživatele lidově "nenatáhne". I když kdo ví jesti uvidíme, je možné, že LuRy zvolil a bude pokračovat v politice mlčenlivosti. Tak se to třeba ani nedozvíme, jak s tímto problémem Lukáš Ryšánek naložil.


A závěr dnešní Glosy? Připomeňme si závěr prvního dílu "A jaký bude závěr dnešní Glosy? LuRy se snad již více ztrapnit a znemožnit nemůže. I když mám silného tucha, že on nám všem ještě dokáže, že může." A konstatujme, že LuRymu se jeho kejkle vskutku ale opravdu vskutku velmi nedaří.


Anděl Azazel
AzaNoviny@gmail.com
AzaNoviny@outlook.com


Na minulý díl se můžete podívat zde

Komentáře

  1. Jen do komentářů napíši další v řadě ostud LuRyho, a to konkurz na Administrátora. Ono až budou známa ta jména, pokud vůbec nějací admini budou, pak se k tomu zcela jistě vyjádřím v nějaké z glos. Tady si jen řekněme, že nábor adminů oznámil LuRy 28. 2. ale jelikož se mu zprvu, do jím vyhlášeného termínu, absolutně nikdo nepřihlásil, pak posunul termín ukončení přihlášek na 1. 4. aby nakonec nábor uzavřel až 4. 4.

    A již zde v komentářích se stává pravidlem, zhodnocení diskuzí. Dnešní den se dá lehce označit jako bída a utrpení. Spamiáda YTB videí ustala, krom Slovní kopané (což je známá hra z mnoha diskuzních fór), kterou nelze považovat za klasickou diskuzi, tak pak už jen na Nespavcích oznámil KarelKeslly linkem asi zřejmě dočasnou místnost, tak jak to činil už několikráte před tím. Nu, a jelikož asi LuRy čte Xglosy (tedy ne asi ale určitě, to mám povtrzené), pak aby vůbec něco někde jelo, tak sám napostoval odkaz na článek Novinek do Rizika očkování a též link na článek Novinek do Mezilidských vztahů. Tady v MV se aspoň někdo připojil, krom místní správkyně, též Karl1, který se již nechvalně proslavil se svojí diskuzí Řáholec a dalším svým působením na diskuzích, známý též tím, že brečel po adminovi Badovi, když za své hrůznosti o adminství přišel, a též známý řiťolezec a pěvec ód na Grantíka o jeho úžasném moderování jestě úžasnějšího rádia. Takže zde a též v minulosti palcováním některých kroků LuRyho i v tomto případě si vypěstovává a zdokonaluje svůj anální alpinismus (Věřím, že všichni tomuto výrazu rozumí, ale kdyby přec, tak dle Wikislovníku jde eufemisticky o prdolezectví, synonyma jsou rektální politika, podlézání, pochlebování). Takže tuto exkurzi po současném dění na diskuzích shrňme - Luryho 2 odkazy, prdolezec a jinak nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Azazel, toto je málinko (skôr viac) paranoidné nie?
      Zakúsil si niekde, že by niekto takto hackol portál ktorý beží toľko rokov a nerobil to hociaký "Johnys"?
      Ťažká paranoja. ťažká ...
      Podľa tvojich posledných neobjektívnych článkov, predpokladám že už objektívny a nezaujatý nebudeš a snažíš sa očierniť len čo ťa napadne a zakladáš už všetko len na domnienkách a dohadoch.
      Toto snáď už nikto nemôže brať vážne a tým aj teba.
      Byť na mieste admina alebo (spolu) majiteľa a vidieť takého zaujaté hate články, tiež tí neposkytnem ani písmenko z vecí do ktorých ti nič nie je a hlavne s novinárskou cťou a prácou toto už nemá nič spoločné.

      Inak sa opäť pripomínam so sľúbeným vysvetlením Jan Bulva alias Azazel. Zatiaľ vidim len to, že sa to snažíš zakryť.
      Áno, ako správny novinár =D

      Vymazat
    2. Tohoto trolla si snad objednal sám LuRy, páč jen tak zadarmo tohle přeci nikdo dělat nemůže :D. Ale asi nějakého hodně levného, protože účinný troll musí mít nějakou úroveň a hlavně alespoň základní logické myšlení a schopnost pochopit psaný text. Nu, jestli je to někdo s Chatujme, tak není divu, není to tak dávno, co jsme s Anathemou žertovali a shodli se na tom, že na Chatujme jsou tak 2/3 lidí dyslektici, protože nejsou schopni správně chápat a porozumět psanému textu :D (píši, že jsme vtipkovali, oba dobře víme, co přesně dyslexie znamená, to jen aby zase někdo neslovíčkařil.. že.. ovšemže).

      Nu, ale zase krapet vážněji a seriozněji. Pro méně chápavé jedince učiním dobrý skutek a stučně a polopaticky napíši toto: Anathema byl zaBanován na 3 měsíce (to je důkazně prokazatelné skrýnem), asi po týdnu se nacházel v četovací místnosti a psal na diskuze. Možnosti jsou dvě, a Já jsem je vyjmenoval, tedy buď je odBanovaný a nebo se přes Ban nějakým způsobem dostal (toto psal jak v místnosti Ortel na Chatujme, tak v místnosti Brno na XChatu a i mojí osobě do mailu). A Já nedělám nic jiného, než že si kladu otázky a hledám odpovědi. Ano, to tak inteligentní, přemýšliví lidé s neomezeností mysli dělají. A jelikož jsem byl obeznámen s názorem jedné strany, pak jako správný novinář jsem se pídil po názoru strany druhé (LuRy ovšem mlčí, ale ten prostor dostal).

      A jediné, co tu tento nepovedený troll předvádí, a Já mu to svobodně dovolím, je to, že křičí "Ne ne ne, my nechceme slyšet pravdu, nechceme slyšet fakta, nechceme jasné důkazy, nechceme být informováni o holých skutečnostech, ne ne ne nic z toho my nechceme". Nu, a Já, přes tento křik, který nevím proč bych měl cenzorovat, nechť si tu dotyčný dál jede své zoufalé výkřiky, budu dále přinášet pravdu, ověřené informace, holá fakta, poukazovat na skandály, na podivnosti a v neposlední řadě, u nejasných záležitostí, si budu klást otázky a hledat odpovědi a vysvětlení určitých jevů. Křičtě si, Já vám to svobodně dovolím. Ono ústředním mottem Xglos je citát George Orwella "Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet." A přesně to budu dělat, i přes váš křik, vám budu říkat to, co slyšet nechcete.

      Vymazat
    3. Dobré, tak si sa vypovedal. Toľko prázdnych slov o ničom a únikovej akcie. Ok.
      Vráťme sa k jadru veci a mojej po niekoľkýkrát položenej otázke. Prečo máš fiktívne Alterego menom Jan Bulva a dokonca si tým umelo nahrávaš na všetky témy na tvojom blogu a dokonca aj opačne?

      Pripomeniem, že na svojom druhom blogu menom superbulvár si túto skutočnosť nijako nepoprel a prisľúbil vyjadrenie. A na toto sľúbené vyjadrenie stále požadujem.

      Vymazat
    4. @Peťa N.
      Na všechny tebou položené otázky již bylo odpovězeno zde https://xglosy.blogspot.com/2019/04/dutch-se-vyjadril-s-lurym-jsem.html#comments

      Přeji hezký den

      Xglosy
      Anděl-Azazel

      Vymazat
    5. Mimo únikovej akcie, tam žadné vyjadrenie nevidím.
      Ak si zabudol tak sa jedná o vyjadrenie k http://www.imageworld.sk/images/85j58l3rs29g96m94x9.png

      Vymazat
    6. A aby som to teda spresnil a znova vysvetlil. Okrem toho, že využívate podobné ak nie rovnaké výrazy, Bulva napísal veci ktoré by nemohol súdiť ani vedieť ak nie ste rovnaká osoba.
      A že si si napísal komentár "že z teba ťahal Bulva info" je dosť zavádzajúce to viac keď Bulva napísal jasne, že si Chatujme nepozná.

      Vymazat
    7. @Peťa N.

      Takže ješte jednou a naposledy, na všechny tvé otázky bylo řádně odpovězeno (nyní uvedu můj komentář a odpovědi z předešlého odkazu)

      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Azazel Anděl14. dubna 2019 19:00

      @Péťa N.

      Tvůj komentář rozhodně nebude smazaný, není k tomu žádný důvod. Pokud říkáš, že jsi věrný čtenář, pak bys to měl vědět, neboť jsem o tom již několikráte psal. Zde platí tvz. Kodex Xglos, zahrnuje ve stručnosti hrubé vulgární výrazy, těžké osobní napadání anebo uvádění osobních údajů. Názorová svoboda na Xglosách vždy byla je a bude absolutní.

      Zřejmě trpíš jakýmsi syndromem Víta1971, který například ze mě a s LichKingAnathema dělal jednu osobu, podobně jeden čas psal i nechvalně známý bývalý administrátor Chatujme Bad. Ono když se lidé znají hodně dlouhou dobu, pak není nic divného na tom, že používají někdy podobných nebo stejných slov či slovních obratů.

      A pojďme to pro čtenáře upřesnit, vyjadřuješ se zde ke článku Jana Bulvy, jak vyplývá z obsahu tvého komentáře. Já osobně nejsem programátor, ani kolega, každopádně to na čem je postavený ten chat, nevím jestli je úplně opensource, každopádně určitá sdělení okolo toho jsem zachytil například od "ajťácky" znalejších lidí, než jsem Já, a to od DarkHedgehog (Ježek) ještě na Chat.cz a též od Nstorma, který se pohyboval též na tomto chatu a XChatu. A popravdě musím říci, že například vzhled místností na Chatujme, a už jsem to někde psal, to horší má už jedině Rederix na KecejChatu, což je Ajax chat.

      A uvádíš tu nějaké jméno tvůrce SuperPoceku a zároveň vlastníka, neuvádíš další vlastnický vývoj přímo SuperPokecu. Já jsem se k tomu vyjadřoval již v rychlosti na SuperBulvaru, pod příslušným článkem, jen zopakuji, že mně osobně historii vlastnických vztahů na SuperPokecu vyprávěl Jan Bezděk (Grantik)

      @Péťa N.

      Bulva o kousek víš v komentářích: "....A víš co, Miroslave, já na počest tý stovky něco vyhonzuju na svým SuperBulváru. Tak teď už chápeš, proč jsem se minule osobně zajímal o nějaký infa a tahal je z tebe."

      Vymazat
    8. !!!UPOZORNĚNÍ pro komentujícího Peťa. N.!!!

      Jelikož ti bylo již odpovězeno na všechny tvé tebou zmiňované otázky (což není ani moje povinnosti, spíše solidnost a dobrá vůle), pak bych tě rád upozornil, že pokud se zde bude vyskytovat stále stejný trollský spam, tedy stále se opakující příspěvky resp. stále a dokola se opakují obsah příspěvků, kdy ti již v minulosti bylo na tebou požadované odpovězeno, vyhodnotím tyto záležitosti jako spam a tyto příspěvky budou buď mazány anebo označeny za spam a mazány, což dle spam filtru Bloggeru může znamenat znemožnění nebo omezení další publikace komentářů tvé osoby.

      Děkuji za pochopení

      Vlastník a Administrátor Xglos
      Anděl Azazel

      Vymazat
    9. Obdivuju tvojí trpělivost, kozle Míro

      Vymazat
    10. Míra trpělivosti Míry je někdy opravdu téměř bezbřehá. Ale to slovo "téměř" je tam velmi důležité.

      Vymazat
  2. Nu, takže už mám nové informace ke kauze LKA. Nechám si je ovšem do příští glosy, tedy 3. dílu LuRyho kejklí. Vše zasadím do širších souvislostí.

    A dnešní přehled Diskuzí. Marnost nad marnost a nic než marnost. Slovní kopanou už nebudu příště ani zmiňovat. Takže jedině pár postů na Mezilidských vztazích a Bořek založil další YTB postovací místnost "Staré písničky". A to je naprosto za celý dnešní den vše.

    A ještě jeden postřech. V primetimu, který se sleduje vždy ve statistikách AzaŽurnálu, bylo na chatu 61 lidí, přihlášených 165. Ta čísla jsou ještě o dost nižší, než výsledky vzešlé v nedávé jarní statistice AzaŽurnálu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. +++INFORMACE XGLOS+++

    O připravovaných Glosách a plánech do budoucna se můžete, moji milí čtenáři, dozvědět v menu "Co se chystá" https://xglosy.blogspot.com/p/blog-page_26.html

    Zde ještě doplním, že v nějakém horizontu budou, jako už několikráte v minulosti, zveřejněny statistiky Xglos, abyste věděli, jak je tento blog sledován a čten. Mohu nyní jen naznačit, že po 3 měsíční pauze se Xglosy nacházejí opět ve výborné formě.

    Xglosy
    Anděl Azazel

    OdpovědětVymazat
  4. Nu, a než bude dopsána glosa Český chatový rybník, tak se zatím podívejme jak se daří diskuzím na Chatujme. Za posledních 24 hodin, krom Slovní kopané, u které jsem říkal, že už ji nebudu ani zmiňovat.. že.. ovšemže, tak jen spamiáda YTB videí na Starých písničkách a jeden jediný příspěvek od Karl1 na jeho diskuzi Notre-Dame reagující na JupiteHans. Takže mé předpoklady se plní do puntíku.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024