Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Soumrak SMS.

 


SMSky frčely v devadesátých letech, kdy toho na mobilech nic moc jiného, než volat a posílat SMS nešlo, krom ještě hrát Hada :D. Postupem času se ale význam SMS (Short message service) a hlavně používání výrazně umenšuje. Pro příklad si uveďme dobu, která brzy nastane, a to Silvestr, kdy aktivita posílání SMS vždy výrazně stoupne. V roce 2005 poslali lidé na Silvestra 54 milionů SMS, v minulém roce už to bylo ovšem jen 31 milionů.



Psal jsem na Xglosách: Statistika: České chaty v kopru. Čekal někdo něco jiného?



I mobilní operátoři už ve svých tarifních službách SMS nabízejí neomezeně, ještě mezi předplacenými kartami jsou nějak zpoplatněny, každopádně to na co se operátoři zaměřují, tak je internet. Je to logické, neb přes internet dnes lze jak volat, tak hlavně, když jsme u tématu SMS, psát a posílat zprávy skrze nejrůznější komunikátory.


Tlačítkový mobilní telefon

 

Přesto, že v současné době textová komunikace probíhá předně jinými kanály, tak SMS jen tak nevymizí, jsou nástrojem k ověření uživatele, slouží při různých komerčních aktivitách, ku zprávám od banky, je jimi možné hlasovat v nejrůznějších soutěžích, je možné skrze SMS i platit, kdy se příslušná částka strhne z kreditu, anebo přibude na fakturu u tarifu.



Mohlo by vás zajímat:  Pokec.sk (XG verze) 



Nu, a v poslední době si všichni pamatujeme, co proběhlo před měsícem, kdy nám všem na naše chytré telefony mobilní operátoři, na výzvu vlády, rozeslali apel ku stažení si aplikace eRouška.

SMSky jsou tedy v dnešní době stále živé, ovšem již značně za zenitem, jsou už spíše doplňkem než prostředkem a nástrojem pro plnohodnotnou komunikaci. Ještě vzpomeňme, že po SMSkách tu byly též MMSky, ty už jsou ale dnes též, díky své omezené kapacitě, passé.



Bylo napsáno na  AzaNovinách: Čeští operátoři vyzývají k instalaci eRoušky.



A jaký bude závěr této glosy? Svět letí jako bláznivý, v informačních a komunikačních technologiích to platí mnohonásobně. A jak jste na tom vy, používáte v dnešní době ještě SMSky? A myslíte si, že někdy v budoucnu úplně zmizí a nebo jsou a budou vždy nesmrtelné?

 

Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

 

 

Komentáře

  1. ::::::: AN - Recepty a vaření: Drink Nšoči :::::::

    Recepty a vaření na AzaNovinách nejsou samozřejmě pouze o jídle, nýbrž mají i sekci NÁPOJE. A do ní přibyl první drink, jmenuje se Nšoči (zdravíme Pampelišku), a vy ho můžete vyzkoušet. Anebo se inspirujte u dalších nových receptů.

    Drink Nšoči naleznete ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. === Postřehy z chatů (10. listopadu) ===

    Popravdě bych vám rád přinesl zase pár postřehů, jenže na českých chatech se v podstatě neděje vůbec ale naprosto vůbec NIC. Každopádně čekat můžete glosu z prostředí Libimseti a jednoho konkrétního tématu. Nu nechte se ale překvapit o čem to bude. Nebudu ani naznačovat.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. ::::::: AN - TIPY TRIKY VYCHYTÁVKY :::::::

    Je libo pár TIPŮ TRIKŮ VYCHYTÁVEK? Najdete je nově v naší kulinářské sekci Recepty a vaření na AzaNoviny.eu ZDE

    AN - Recepty a vaření

    OdpovědětVymazat
  4. === Postřehy z chatů (12. listopadu) ===

    Sice se na chatech naprosto nic neděje, a tak tu máme ranní postřeh, kde si řekneme, že na GymChatu na Fórech zaprudil a zasmrděl Mach. Ve dvou tématech hejtoval Jardu Křečka, nu a na fóru "Čarodějnictví, satanismus a černá magie", nu na to se podívejte na obrázku ZDE
    (zdroj: XChat.cz - Fórum)

    Jsem netušil, že Mach je svévolný dobrovolný reklamní agent Xglos. Ono na fóra GymChatu nikdo moc nekouká ale jako vylepšení SEO zpětným odkazem (neb odkaz z XCH Google počítá) dobré. Oni to ale admini brzy jistě smáznou, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Postřehy z chatů (12. listopadu) II. - Mrvola Mach, Atakovo heslo Azazel ===

      Jak jsem předpokládal, všechny tři posty Macha byly smazány, tudíž stále to samé, Mach si nikde už ani neškrtne, všude ho mažou, banují, kopou, likvidují. Netřeba o tom dál psát, titulek k tomu by mohl znít: Mega giga smutný příběh litultovické mrtvoly.

      Na GymChatu ještě zůstaneme, Ataka má asi ve své hlavě tak zakořeněného Azazela, že si jeho přezdívku dal jako heslo ku svým zamčeným albům ve Fotoalbech. Já mám na vše důkazy, takže se podívejte jak jsem se dostal s heslem "azazel" do jednoho z nich ZDE. V současné době Ataka zřejmě vycítil cos, tak si všechna svá 4 alba skryl.
      (zdroj: Fotoalba.cz)

      A-A

      Vymazat
    2. Nyní si ukážeme chování SS Komouš výchova v roomce Pampeliškov, opakuji v místnosti Pampeliškov.

      Skrýn A
      Skrýn B

      Povšimněte si dvou věcí, jednak Ataka velmi dobře věděl kdo vlastní nick s mým civilním jménem (a ten jak vidíte nakonec vstoupil do místnosti), druhak si povšimněte přátelské přítomnosti Bogemana, tedy bývalého hlavního admina. Na neskutečné šílené sprosté odporné chování Ataky v místnosti Pampeliškov neupozorňuji, to každý vidí. Vítejte na GymChatu! Gym zachránil XChat, no jistě, a zůstalo mu tam tohle. Opravdu nechápu, a věřím že vy se mnou, moji milí čtenářové, na co je Gym tak hrdý? Na Ataku? No to snad ne!

      A-A

      Vymazat
    3. A ještě si ukážeme dokončení zběsilostí Ataky aspol. ZDE. Není moc co komentovat, jen je to utvrzení toho, že slušný a relativně normální člověk už na GymChat v dnešní době nepáchne, co by tam v tom hampejzu dělal, že.. ovšemže. Gyme gratuluji, opravdu jsi XChat zachránil a vylepšil, všechna čest!
      (zdroj: XChat.cz; Kategorie místností Volný čas a sport)

      A-A

      Vymazat
  5. Co k tomu všemu napsat ?
    Jak někdo může tak hluboko klesnout ? Co to je za nenávistného, nešťastného, závistivého člověka ? Co to je za za ubohou nulu ? Za ubohé nuly , Ataka, Mach , Bogeman ?
    Pamatuji si tu fotku Pampelišky s popiskem ,, Azo stojím za Tebou,,. I já jsem napsala tady, že za Azou stojím. A dneska to doplním, stojím nejen za Azou a Pampeliškou, ale za všemi, kteří sem na Glosy napíší a jsou na výši. Mají nám co říci , mají mozek a umí si vážit života a bojovat .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jenze tohle cely nebylo spravny, Ataka ma velke pravo se zlobit. Z dobre vule mi dal heslo, prislo mi vtipne, ze to heslo bylo azazel, tak jsem si myslela, ze se tomu zasmejem a dobry se zverejnenim nesouhlasim a mam z toho opravdu spatny pocit.

      Vymazat
    2. @ Nicnechapu

      Moc hezky napsáno :) Já jsem za to, že se Xglosy dostaly do současé podoby, nebylo tomu vždycky tak, zmiňovala to i Monika, velmi rád. A není to jen moje zásluha, i když Já jsem to do této podoby vědomě a cíleně tlačil, je to i vaše zásluha, vás všech, co se tu více či méně na tom podílíte, ať už skrze rozhovory, komentáře a dalších věcí, které třeba nejsou ani pro oko čtenářovo vidět. Jsem rád, že tu vládne pohodová atmosféra, že je možné přinášet zajímavý obsah, zajímavé výpovědi vás, že se o sobě něco nového dozvídáme, a to vše bez nějakých konfliktních, vyhrocených a možná bulvárních záležitostí. Že tu ukazujeme, že se dá bavit a komunikovat právě bez různých druhů záště, nenávisti, zloby apod., a to i přes to, že když se na sebe objektivně podíváme, tak jsme každý docela dost jiný, je tu mnoho různých bytostí s různými názory a postoji. A přes to, že jsou tu někdy i dosti svérázné osobnosti, tak spíše hledáme to, čím bychom se vzájemně obohatili, čím bychom zajímavým přispěli, anebo čím bychom druhé pobavili. Jsem rád, že svět Xglos je ve srovnání právě s tím, co vidíme na GymChatu od různých Ataků, Machů apod. alfou a omegou, kdy je snad jasné, kdo je alfa a kdo omega. A za to bych rád poděkoval všem, kteří přispívají k tomu, že to tu jsou ALFA XGLOSY!

      A-A

      Vymazat
    3. @ Pampeliska

      Já musím zcela férově přiznat a potvrdit, že Pampeliška nechtěla, abych danou věc s heslem zveřejňoval. Ano, navzdory jejímu přání jsem tak však učinil, a to z toho důvodu, že mi jako větší a silnější hodnota přišel tzv. obecný zájem, který v mém rozhodování převládl. A každý kdo mě zná ví, že věci zvažuji a mnohdy měřím na miskách vah.

      Každopádně dle mých informací Ataka heslo měl údajně psát veřejně na sklo, což bylo pro připomenutí v nestálé místnosti, kdy do takové dočasné místnosti na XChatu může vstoupit kdokoliv, tedy guest, tedy jakýkoliv uživatel připojený k internetu. I to hrálo v mém rozhodování roli. Zřejmě si neuvědomil, že není u sebe v mega zafiltrované místnosti jen se svou kohortou pochopů. A je opravdu jen jeho problém, kde a komu vyzrazuje heslo svých fotoalb. Toť vše, tím je to pro mě uzavřené.

      A-A

      Vymazat
    4. Jaký obecný zájem ty zmrde? Nikdo tady ty tvoje sračky nečte, jen lidi o kterých píšeš. Ty nejšeš beznohý kripl, ty seš hlavně bezpáteřní krysa...

      Vymazat
    5. Ty jsi se ale předvedl, pro někoho pane neznámý !!!
      ,, Nikdo tady ty tvoje sračky nečte, jen lidi o kterých píšeš,,
      A ty jsi kdo ? Asi jeden z lidu, který to tady čte, protože o tobě asi Aza taky píše. Jen nemáš tu odvahu napsat kdo jsi a hlavně, jsi sprostý jak dlaždič .
      A jestli je podle tebe Aza bezpáteřní krysa, co jsi tedy ty ?

      Vymazat
    6. Tak tento příspěvek Unknown (ID 03394492413343114071) je dle Kodexu Xglos adeptem na smazání. Já ho tu nechám, neb každý vidí, co jsou někteří zač, čeho jsou někteří schopni, a to vše velmi hrdinsky anonymně.

      A-A

      Vymazat
    7. A čeho všecho jsou schopni někteří přímo na XChatu (GymChatu), tak na to se podívejte na obrázku.

      OBRÁZEK

      Povšimněte si nejen té sestavy návštěvníků, též mnoha fejků a mulťáků. Tak toto je, dámy a pánové, současná podoba GymChatu, takto se za provozovatelství společnosti 42ideas s.r.o. chovají lidé na GymChatu, a to včetně bývalého hlavního admina Bogemana. 42ideas má být opravdu ale opravdu na co hrdá! Hanba a nic než hanba!

      A-A

      Vymazat
    8. Jak to celé bylo s tím heslem, to jste si tu s Pampeliškou vyříkali . Kdo chce, tak to pochopí a dál to neřeší.
      Ale protože se na té Gym špíně nic neděje, tak to hlavně ti, kteří údajně Glosy nečtou, z velké nudy zase ukáží, co za póvl jsou.
      Všichni ti, kterým jsi Azíku sáhl do svědomí, všichni ti, kteří si mysleli, že jsou pupkem světa a nic se jim za to nemůže stát.
      Tak neumí nic jiného, než si uboze vylévat vztek na těch jejich debilních dočasných místnostech.
      Hrdě se kamarádsky poplácávají po ramenou a možná i někde jinde a hlavně mají radost, že se na chvilku stali středem pozornosti, protože se o nich už dlouho nepsalo.

      Vymazat
  6. === Další "úžasný" spamerský počin na fórech GymChatu ===

    A další v celé řadě propagací Xglos. Příspěvek, který uvidíte na obrázku byl napostovám do 5 fór na XChatu. Vtipný je podpis "Ataka & Alees production"

    OBRÁZEK
    (zdroj: XChat.cz - Fórum - Uživatelská fóra / Osobní / Ebisek)

    A-A

    OdpovědětVymazat
  7. ======= Pátek třináctého =======

    Pátek třináctého. Odkud se vynořila tato pověra? Je to opravdu nešťastný den nebo je jako každý jiný? V nejnovějším výtrusu na Arše X vám svůj pohled prozradí Anděl Azazel.
    Čtěte ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. Tato Glosa je hlavně o SMS .
    Takže já a moje rodina dáváme přednost volání . Ale samozřejmě že i SMS si občas pošleme. A myslím si, že SMS ještě dlouho budou lidi používat.
    Co se týká receptů na Aza novinách, ty se mi moc líbí a díky za ně . Ta rubrika se Ti Azíku moc povedla !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @ Nicnechapu

      Ano, jsem rád a děkuji za to, že si někdo všimnul a okomentoval hlavní téma glosy, což bylo pojednání o SMS v průběhu času.

      Rubrika "Recepty a vaření" na AzaNovinách je taková doplňková, ovšem byla tam dlouho dost navíc bez obsahu, nyní se postupně naplňuje a Já doufám, že postupem času bude mít solidní databázi receptů ale i různých tipů a vychytávek. A samozřejmě jsem rád, že se líbí. Je tam i pod každým receptem odkaz na stránku AzaNovin na Pinterestu, tuto sociální síť, tedy Pinterest mohu obecně velmi doporučit, neb nejen ohledně kulinářství ale mnoha dalších oborů je to o nápadech, zajímavých námětech, inspiraci etc., a i když se tam ukládají obrázky, kterým se říká PINY, tak to na rozdíl od přiblblých selfíček a dalších stupidit na Instagramu má nějakou hodnotu a smysl. Chystám o Pinterestu nějaký článek, kde tuto sociální síť představím.

      A-A

      Vymazat
  9. === Postřehy z chatů (15. listopadu) ===

    Chatujme a Recepty a vaření

    Na Diskuzích Chatujme 11.11.2020 bylo založeno fórum s názvem "Recepty a vaření", právě den poté, co jsem zde na Xglosách propagoval v komentářích Drink Nšoči jako nový recept v Receptech a vaření. Shoda náhod? Anebo jsou na Chatujme - Bohujme na tom už tak špatně, že musí opisovat od AzaNovin?

    GymChat a pokračující atakohnusy

    Podívejte se na obrázek ZDE
    (zdroj: XChat.cz; Kategorie místností Volný čas a sport)

    Vidíme opět vulgárně urážlivou dočasnou místnost, dnes s pozměněným popiskem, který stejně jako předešlý uráží nejen mojí osobu ale i všechny invalidní a fyzicky postižené osoby. Též si povšimněte místnosti Pampeliškov, kterou původní zakladatelce ukradl nick I_o.o_I , což není nikdo jiný než známý mulťák z Komoušova. Vítejte na GymChatu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Postřehy z chatů (16. listopadu) ===

      Chatujme - Vznik mnoha fór

      Dnes a včera vzniklo na Chatujme v Diskuzích mnoho fór se stejným rukopisem. Nick AsusF5 (Registrace od: 15.11.2020) založil hned 9 (slovy: devět) fór, jako Jennifer Lopez, Demi Lovato, Monika Absolonová, Rihanna či Monika Bagárová, fóra obsahují jen řadu obrázků a videí. Nick skylink (Registrace od: 16.11.2020) založil pro změnu 3 diskuze o seriálech a latinsko amerických telenovelách jako Kachorra či Hříšná láska. Nu, že nestačíte zírat co se to na diskuzích Chatujme - Bohujme odehrává? Jak jsem člověk, který se obecně moc nesměje, tak se musím válet smíchy po zemi, neb brečet se mi nejen nechce ale mám ty neprůchodné oční kanálky, že.. ovšemže :D

      XChat - Filtr 200 v Šestnáctkách

      V neklidné místnosti "16 let a více" na GymChatu je filtr na nachatované hodiny 200 a je to znát na návštěvnosti, kdy v roomce je 9 (slovy: devět) uživatelů. Z toho DS dělá DeadlyRain, což není nikdo jiný než zaBANovaný Vapett alias Mazlík z Libka, na kterého jsou už opět stížnosti z rozesílání svého pohlaví. Další uživatel v místnosti má přezdívku chci.onanistku. Vítejte na GymChatu.

      A-A

      Vymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024