Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Konec Flashe, konec webkamerek na Libku. Konec Libka?

 

Libimseti.cz - konec Adobe Flash, konec webkamer

Adobe Flash se s námi rozloučí definitivně 31. prosince 2020. Byl tu s námi přes 20 let a byl nepostradatelnou součástí sloužící ku fungování a spouštění různých animací, videí a dalšího obsahu webových stránek. Mnozí z nás díky Flashi hráli v minulosti onlinovky, jeden čas využívalo YouTube Flash u svých videí. Dny Flashe jsou ale definitivně sečteny, jsou tu jiné standardy, jako třeba HTML5, které jej nahradily. Spousty informací o konci Adobe Flashe najdete v novém článku AzaNovin ZDE.

 

Konec webkamerek na Líbímseti.


Portál Líbímseti se ve své chatové službě odlišoval od ostatních chatovacích portálů jednou jedinečností, a tou byla implementace webkamerek přímo v místnostech chatu. Tuto záležitost neměli nikde jinde, ovšem tato jedinečnost Líbímseti brzy skončí, neb na Silvestra letošního roku končí Adobe Flash, tedy jeho podpora, aktualizace, bude definitivně zablokován v prohlížečích atd.

Líbímseti je, příroděžel, už snad 10 let bez vývoje, tudíž zatímco všude jinde přešli na nové standardy, tak na Libku se v tomto ohledu neudálo nic. Takže funkčnost webkamerek bude patrně možná jen s nějakými starými verzemi prohlížečů a s již nepodporovaným přehrávačem Adobe Flash Player či neautorizovaným Flash Playerem třetích stran, což bude znamenat značné riziko pro bezpečnost.


Dá se tudíž předpokládat, že většina uživatelů Libka, tedy ten zbytek co tam ještě přežívá, nebude moci webkamerek využívat. A někteří uživatelé chodili na Libko právě z důvodu přítomnosti webkamerek.

 

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player



Vliv konce webkamerek na portál Libimseti.cz.


Jaké budou dopady konce Adobe Flashe a tím konce webkamerek na celkovou návštěvnost portálu Líbímseti, to teprve uvidíme v roce novém. Každopádně, jak už jsem psal, ti kteří chodili na Libko právě z důvodu existence webkamerek přímo v roomkách, tak zřejmě jejich důvody k návštěvám portálu pominou nebo se umenší.

Ono už v dnešní době přežívá na chatu Libka jen hrstka uživatelů a návštěvníků, s koncem webkamerek jich patrně ještě ubude. S tím vším je samozřejmě spojena i otázka konce kdysi slavného portálu Libimseti.cz. Domnívám se, že tato situace s webkamerkami může být dalším a důležitým hřebíčkem do rakve Libka.



A jaký bude závěr dnešní glosy?


Dle mého názoru Libko již značně přesluhuje. Desetiletí bez zjevného vývoje, značný úbytek uživatelů, systém který vykazuje spousty chyb a drží pohromadě snad jen silou vůle, a nyní ztráta jedinečnosti v podobě konce webkamerek, to vše dohromady mohou být silné důvody pro ukončení činnosti serveru Libimseti.cz. A řekněme si to upřímně, krom pár posledních mohykánů, nebude Libko nikomu ale vůbec nikomu chybět. Je samozřejmě možné, že se tu Libko bude plácat ještě několik let ve smrtelných křečích, každopádně za mě by bylo nejvhodnější, aby konec webkamerek byl i pověstnou ranou z milosti pro kdysi slavný portál Líbímseti.

 

Anděl Azazel

Aktualizace 12. prosince - Společnost Adobe vydala úplně poslední aktualizaci přehrávače Flash. Současná verze přestane přehrávat obsah 12. ledna, což jest opravdu definitivní konec flashové historie internetu.


✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

AzaNoviny -  Adobe Flash definitivně končí na Silvestra.
RCS nahradí klasické SMS. Google obešel operátory.
AzaNoviny -  Hlídač Shopů – Ujistěte se, že nakupujete opravdu se slevou.

Komentáře

  1. === Další špatná zpráva pro Libimseti, vrátil se guru Kouba ===

    Jako by nestačilo, že koncem roku přijde Libko o webkamerky v chatovacích místnostech, na jeho diskuze se právě v těchto dnech navrátil totální spamer Kouba. Čímž začíná další vlna hyper spamerské pandemie, kdy ve všech 4 boxech na hlavní stránce diskuzí (Nejnovější diskuze, Nejnovější otázky, Nejaktuálnější diskuze a Nejnovější odpovědi), kde je v každém z nich seznam vždy o 10 položkách, najdeme pouze a jen jednoho jediného člověka, tedy Koubu. Na Diskuze Libimseti se můžete podívat ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. = Pandemie pokračuje také na Diskuzích Chatujme =

      Od posledně přibylo na diskuzích portálu Chatujme minimálně jedno nové fórum v podání Zdeňka Blázna, jak jsme si tuto osobu mající megagiga množství nicků dle jednoho z nich nazvali. Píši minimálně jedno (a to Kim Wilde), kde je to evidentní, ale vzniklo ještě pár dalších, kde by se mohlo jednat o téhož magora. Každopádně zůstaňme u zcela evidentních fór založených na první pohled dle naprosto stejného mustru, takových už je tedy zatím celkově cca. 59. Ale jak říkám, patrně jich bude ještě více. I tak je to číslo kolem 60 nových diskuzí založených v krátké době jedním člověkem pod mnoha mulťáky naprosto katastrofální.

      A-A

      Vymazat
  2. === Vita1971 se na Libku opět předvedl. Tentokráte to ale už dosti přehnal ===

    Ano, přehnal to natolik, že jsem byl nucen veřejně vyzvat Administrátory Libimseti.cz k ráznému zákroku:

    Azazel-Andel | 5. 12. 2020, 20:52:05 | více příspěvků | napsat uživateli

    ! Pro Administrátory PIPa a BARONa !

    Skutečnost, že nejen nyní zde, ale v podstatě po delší dobu působení na tomto portálu, a i na portálu předešlém, se váš uživatel Vita1971 naváží a vysmívá fyzicky postiženým osobám, tak to se dá brát jen za holt těžkou charakterovou vadu. Ovšem ".. je líto, že ti ještě nerozdělili zbytek těla po kterým ještě chodíš ..", je tedy Víťovi líto a tím defackto vyzývá k tomu, aby mojí osobu někdo přeříznul? Má mi být snad uříznuta hlava, či mám být přeříznut v pase, anebo jiným řezem být rozděleno moje tělo? Tak to už je snad moc ne?

    Vyzývám Administrátory portálu Libimseti.cz aby rázně zasáhli!

    Děkuji

    A-A


    (Zdroj: Libimseti.cz - Diskuze)

    Co za zběsilosti Víťa opět vyplodil, to si můžete přečíst sami z odkazu viz. Zdroj. Tentokráte to ale už bylo hodně přes čáru. Proto přišla má veřejná výzva.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To snad není pravda!!! Ale nemá cenu se rozčilovat, Vita je kretén a doufám, že po tomto hnusu s ním konečně admini zatočí !!!

      Vymazat
    2. @ Nicnechapu

      Myslím, že nezatočí. Tam je to každému jedno, a ty diskuze jsou už dávno v troskách, nikdo tam v podstatě nepíše, nu a teď co tam vlétnul, vrátil se Guru, který to tam okamžitě všechno přespamoval, tak to už je definitivně vymalováno. Tam je to prostě marné. Proto také píši, že by to tam měli snad už celé vypnout, což už tedy měli udělat dávno, dle hesla "Legendy a velikáni vědí, kdy je čas odejít", třeba tak jak jsem to věděl Já a odešel do chatového důchodu. Libko bývalo svého času fenomén a je to legendární portál, je smutné se dívat, v jakém katastroválním stavu přežívá dnes.

      Akorát, jak tam také někde píšu, by měl Víťa dost problém, pokud by to tam skončilo, páč by neměl moc kam jít a přesunout svých několik místností s imaginární rodinkou. Ale kdo ví, třeba by ho s otevřenou náručí přivítal náš kejklíř LuRy, u něj už mě totiž nic nepřekvapí, příroděžel. Teď momentálně análníkuje těm lidéčkářům, stejně jako nedávno análníkoval pánbíčkářům. Ono se zase ale nelze čemu divit, nebýt konce Diskutníků a konce Lidéčka, tak to tam LuRymu už dávno zdechlo. Vždyť kolik je tam dnes domorodců, že.. ovšemže.

      A-A

      Vymazat
  3. === Postřehy z chatů (7. prosince) ===

    Chatujme nedostupné

    Od brzkých ranních hodin je server Chatujme.cz nedostupný. O výpadku zatím není zmíňka ani na facebookové stránce portálu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před polednem portál Chatujme běží normálně. O ranním výpadku ale nikde ani zmíňky.

      A-A

      Vymazat
  4. Po čase tu máme statistiky, ovšem ale v souvislostech s články, tímto pohledem se na ně podíváme. Jsme pod glosou pojednávající o portálu Líbímseti, nu a před časem jsem psal o konci Lidéčka. Tak se pojďme podívat jak to v těchto ohledech vypadá.

    == 7. prosince ==
    = 18:30 =

    Pokec.sk 51 986 (4 159 - 1 585)
    XChat 1 227 (821 - 79)
    Libimseti 160 (45 - 14)
    Chatujme 218 (81 - 73)
    Chat.cz 24 / 17
    SuperPokec 18

    = 20:00 =

    Pokec.sk 54 152 (4 398 - 1 858)
    XChat 1 311 (924 - 114)
    Libimseti 188 (58 - 37)
    Chatujme 215 (88 - 80)
    Chat.cz 44 / 33
    SuperPokec 16

    = 21:30 =

    Pokec.sk 52 316 (4 402 - 1 846)
    XChat 1 481 (977 - 121)
    Libimseti 183 (49 - 37)
    Chatujme 227 (83 - 74)
    Chat.cz 40 / 29
    SuperPokec 13

    = 23:00 =

    Pokec.sk 39 569 (3 667 - 1 372)
    XChat 1 508 (1 037 - 86)
    Libimseti 177 (50 - 30)
    Chatujme 157 (49- 40)
    Chat.cz 27 / 21
    SuperPokec 7

    To, že slovenský chatovací a seznamovací portál Pokec.sk je někde úplně ale úplně jinde než všechny české chaty dohromady, to už z minulosti víme, tady si to opět připomínáme.

    Podívejme se na Líbímseti, které opravdu jaksi odumírá, neb ty návštěvnosti jsou daleko nižší než jste tu vídávali. Libko se propadá, naopak nám vyrostlo Chatujme. Nu a Chatujme vyrostlo hlavně díky konci Lidéčka, ty nárůsty jsou tam patrné, a Chatujme a Libko si tak nějak prohodili pozice. Uvidíme, jak to Chatujme dlouho vydrží, známe příklad z konce Diskutníků, kdy se také zvýšila návštěvnost na tomto portálu, ovšem postupem času se dostalo Chatujme ku svým předešlým bídným číslům. Nechme se překvapit jak to bude nyní.

    Všimněme si i jedné zajímavé věci, když se podíváme do času 18:30, tak zjistíme, že ve slušných místnostech na Chatujme bylo jen o 6 (slovy: šest) uživatelů méně než na XChatu, což o úporném úpadku XChatu svědčí velmi, to dozajista, že.. ovšemže. Člověk by řekl, že se GymChat už nemá kam propadat, v té slušné části, ale vidíme, že je to ještě děsivější než jsme si mysleli, a i v tomto má GymChat patrně značné rezervy. Nu, Gym tam tomu tedy opravdu, jak se lidově říká "dal na prdel".

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. == Postřehy z chatů (8. prosince) ==

    XChat

    V místnosti "16 let a více" je čím dál tím více zafiltrováno, filtry jsou v rozmezí 40 - 120, ovšem v poslední době je ten 120 zvláště oblíbený a používaný. To se samozřejmě značně projevuje na návštěvnosti, je zvláštní, že za SS Irsaq tam žádné kolosální problémy nebyly a místnost většinou běžela bez filtrů. Otazkou tedy jest, proč s novým vedením je tomu jinak a proč jsou v místnosti nepokoje. Odpovědět si můžete každý z vás, Já myslím že několik jednoduchých odpovědí se samo nabízí, že.. ovšemže.

    Libimseti

    Portál Libimseti, zdá se, opravdu odumírá. Nejen že přestávají fungovat a příštím roce již skončí definitivně webkamery, ještě k tomu, anebo možná ruku v ruce, zřetelně upadá a snižuje se návštěvnost. A to ji ještě drží známý mulťák Víťa se svojí imaginární rodinkou rozprostřenou po několika, tuším 4 jeho místnostech. Nu a aby toho nebylo málo, tak jak už jsem informoval, tak se na diskuze vrátil Guru Kouba, takže okamžitě se vám naskytne pohled, když si zobrazíte úvodní stranu diskuzí, kde vedle příspěvků nenajdete jiného autora, než Koubu, ano 40 krát Koubu (Mimochodem, mi to připomělo Ebiska z XChatu, ten svého času byl též "mor fór"). Takže jak už se konstantně v poslední době vyjadřuji, a myslím si to stále silněji a silněji, opravdu by už to Libko měl někdo vypnout, páč takovýto ostudný konec si snad Libko nezasloužilo.

    SuperPokec

    Dnes zmíním i tento minichat, páč o něm moc často neinformuji, ono ale také není o čem, páč na tomto umíráčku se nic neděje. Když píšu u Libka, že by snad mělo skončit, tak tady u SuperPokecu to platí 666 násobně, sami ze statistiky (viz. výše) vidíte tu návštěvnost od 7 přes 13 po 18 uživatelů, a to jsou tam ještě dva, tedy Grantik a Agata nabotovaní. Takže SuperPokec už připomíná zdatně bývalý BezvaChat, koneckonců to byly velmi podobné chaty, páč BCH byl postaven na starém jádru SP.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Postřehy z chatů (9. prosince) ===

      Libimseti

      Libko je už v těžké krizi, a opravdu by si zasloužilo raději zhasnout, než přežívat v tomto neutěšeném stavu. Systém je čím dál více chybovější, to že se na Libko přihlušujete nejméně tak třikrát, to už je celkme snad i standard, aby jste při přechodu na jinou službu se jevili jako odhlášení atd., ti co na portálu pobývají vědí. A Kouba vlastně souvidí i s tím, o čem informuji, vidíte že věchno souvisí se vším, tedy z koncem Lidéčka, kdy v jednom postu jasně napsal "Lidé.cz končí, tak jsem se vrátil" Nu

      Jinak návštěvnost na Libku je opravdu slabá, i když se jeví, že je tam večer cca. 60 lidí na celém chatu, tak je třeba si uvědomit, že určitou část tvoří multiVíťa, rozesety se svou imaginární rodinkou po jeho 4 místnostech, a také jsem zahlédl včera založený červený nick, co pobval asi v 13 místnostech najednou. Ono že tam statisticky drží Libko Víťa, to se můžete podívat na úvodní straně Chat s přehledem kategorií, kdy úplně na pravo vidíte TOP Místnosti, kde jen první dvě jsou jiné než Víťovo. A pod tím jsou TOP Uživatelé, kde Víťa obsazuje první 4 místa v nachatovaném času, teprva pak přicházejí na řadu další uživatelé.

      XChat

      Na GymChatu, je už lepší říkat, se ani toho moc neděje, a nemá jak dít, vyprázdněnost slušných kategorií na člověka dýchne celodenně, ono tedy ubývá uživatelů i celkově, myslím, že příští jarní statistika bude znamenat další propad v celé řadě po sobě jdoucích propadů. Konec Lidéčka asi GymChatu nijak nepomůže, nevypadá to, že by se na portál Gym a přátelé lidé z Lidé hrnuli. Nu

      Chatujme; SuperPokec (Rádio)

      Na Chat Rádiu, a tady to bude spíš takový úsměvný postřeh, na který jsem byl někým upozorněn, tudíž děkuji. Nu, a Já to předám dál veřejnosti a čtenářům, o posledních Píničkách na přání se blamáž admin Chatujme Láva podepsal jednou jako Anketář a po druhé jako "Sexy Admin Lava". K tomu do jednoho písničkového přání zamotal můj rým z AzaPoetu, tedy "U všech grantů, to je fantů". Nu, posuďte si vše sami.

      A-A

      Vymazat
    2. === Postřehy z chatů (11. prosince) ===

      XChat

      Ve včerejších nočních hodinách oznámil Gym, že admin Hatikva na vlastní žádost opouští adminský sbor. Adminů na GymChatu je tedy nyní 7 (slovy: sedm)

      Chatujme

      Teprve poté, co Zbyněk Blázen založil megagiga množství diskuzí, si této skutečnosti všiml také konečně provozovatel LuRy a mnohé fóra zablokoval. Každopádně je nabídl ku správě případným zájemcům.

      Chat.cz

      Franci v poslední době udělal na chatu pár úprav, přidal několik věcí, například pod seznam uživatelů v roomu přidal "Přátelé jinde". Také již nejsou defaultně nastaveny systémové zprávy, ty si musí každý uživatel aktivovat v Nastavení, anoni tedy o systémovky tím pádem přišli.

      A-A

      Vymazat
  6. === Recepty a vaření na AzaNoviny.eu ===

    Dnes to bude sladké. Nejnovější recept je z kategorie Sladké pochoutky a jde o Skořicové šneky s rumovou polevou. Najdete ho ZDE

    Dobrou chuť Vám přejí RECEPTY A VAŘENÍ na AzaNovinách

    AN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Recepty a vaření: Vánočka a pomazánky ===

      Do stále se rozšiřující databáze receptů na AzaNovinách v rubrice Recepty a vaření přibyly tři nové kousky. Brzy budou Vánoce, a tak Vánočka, ovšem tvarohová. Pomazánky tentokrát budou neotřele pikantní - Tvarůžková a Čertova.

      Tyto recepty najdete na úvodní stránce Receptů a vaření v oddíle "Nejnovější recepty" ZDE

      Dobrou chuť!

      AN - Recepty a vaření

      Vymazat
  7. === Xkozloviny (10.) - Jubilejně bilanční & vánoční bonus ===

    Výročí, bilancování téměř ročního působení Xkozlovin plus vánoční bonus v podobě Ankety X, která proběhla na mém osobním blogu Xglosy.eu.

    Tak to je můj nejnovější podcastový počin, který si můžete poslechnout na svých oblíbených službách či aplikacích, přehrávač samozřejmě naleznete i zde v menu Xkozloviny TADY

    Příjemný poslech :)

    A-A

    OdpovědětVymazat
  8. === Lidéčko je od dneška historie ===

    Ano, jak už jsem předběžně informoval v jedné glose, tak čas konce Lidé.cz dnes nadešel. Lidéčko se ode dneška stává historii, na doméně lide.cz se již zobrazuje jen tento text:

    Provoz služby Lidé.cz byl ukončen

    Budete automaticky přesměrováni na hlavní stránku Seznam.cz za 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 s.


    Tedy to číslo se odečítá, a po 15 vteřinách vás to přesměruje na hlavní stránku Seznamu. Takže se sluší a patří Lidéčku popřát upřímnou soustrast.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  9. === A-A Projekty ===

    A-A Projekty - tak to je fungl nový web, který předstvuje stránky, na kterých se Anděl Azazel podílí, tedy od AzaNovin a Xglos až po společný projekt s Archivářkou Archa X. Vše přehledně na jednom místě s odkazy na jednotlivé stránky či výpisy nejnovějších příspěvků většiny webů. Můžete si tam dokonce i pustit nejnovější epizody podcastu Xkozloviny. Moderní a svěží rozcestník a přehled aktivit A-A.

    Na A-A Projekty se můžete podívat ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na web "A-A projekty" byly doplněny ještě další dvě stránky, jde o blog na Líbímseti s názvem "Aza Fórum" a pak jeden z atributů AzaNovin, který ovšem zatím nedošel celkové realizace, neb byl pouze rozdělán a jeho vývoj ustal, a to je web PodcastyCZ. Věřím ovšem, že v budoucnosti bude i tento web nějakým způsobem rozvíjen.

      Každopádně web "A-A projekty" ještě nemá úplně konečnou podobu, jednotlivé uváděné portály budou mít každý svojí stránku s popisem, to se zatím chystá.

      A-A

      Vymazat
  10. === Postřehy z chatů (16. prosince) ===

    Chatujme - Zakladatel Dutch už není provozovatelem portálu

    Ano, je to již definitivní, na stránce Zásady ochrany soukromí a osobních ůdajů je v kapitole Správce údajů a majitel dat uvedeno: Internetový portál Chatujme.cz provozuje Lukáš Ryšánek.
    (Zdroj: Chatujme.cz - Nápověda- Zásady ochrany soukromí a osobních údajů)

    Poté, co byl Dutch odstraněn z přehledu administrátorů, z patičky portálu, ze seznamu administrátorů, tak už se jeho jméno nenachází jako dříve mezi provozovateli. Tudíž jediným provozovatelem portálu Chatujme.cz je v tuto chvíli LuRy.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. SuperPokec, Chatujme - Chat Rádio

      Grantik, tedy provozovatel portálu SuperPokec a Adminstrátor Sprváce ChatRádia na Chatujme, na FCB stránce ChatRádia popřál posluchačům krásné prožití vánočních svátků a oznámil pauzu v Písničkách na přání do cca. poloviny ledna příštího roku. Přesný termín bude prý oznámen.
      (Zdroj: Facebook - Stránka ChatRádio.cz)

      A-A

      Vymazat
  11. === Nový web, nové recepty a nové úvahy. ===

    To je nový informativní článek na Blogu AN

    Najdete ho ZDE

    Blog AzaNoviny

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě