Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Žlutomodré Chatujme a bonzácký prototalitní XChat

 

Srdce Vlajka Ukrajiny Chatujme

 

 

 

 S českými skomírajícími pravěkými retro chaty je to ještě daleko horší, než jsem si myslel. Poslední dobou už je prakticky nesleduji ani půlkou oka. Není proč. Ale čas od času orientačně mrknu, a pak se, jako nyní, nestačím divit.


Chatujme aneb Žlutomodrý svět

Hned z úvodu tohoto odstavce musím zcala jasně konstatovat, že tu nehodlám řešit politiku, páč tu jsem tady neřešil nikdy v minulosti a u toho zůstanu. Druhak chci říci, že "Válka je vůl" a Já se nehodlám, jen proto že tak činí zmanipulovaná většina, podřizovat jejím vrtochům (koneckonců jsem líznutý LaVeyem, že.. ovšemže) a manifestačně mávat nějakou jedinou správnou možnou standartou.

Tudíž tedy, když jsem po čase kiknul na retro chatovací portál Chatujme, tak jsem tam zahlédl něco, co se mi opravdu ale opravdu nelíbilo. Mně je naprosto ukradené jak smýšlí a co vyznává provozovatel Lukáš Ryšánek (Lury). Nechť si tak ale činí jako soukromá osoba, pokud si bere své uživatele na Chatujme jako rukojmí, nad které vylepí žlutomodrou vlajku, pak už mi to jedno není, zvláště když jsem, byť totálně dlouhodobě neaktivním, stále uživatelem tohoto portálu.

A není to evidentně jedno jen mojí veličkosti. Například na Chatujme veleznámý pánbíčkář Visitor77 napsal na tamních diskuzích toto: "LuRy, má dojem, že spolitizovanám portálu Chatujme.cz (diskusia výlučne pod ukrajinskou vlajkou), budú postupne z portálu odpadať diskutníci" ... a pokračoval svojí velkou chybou, že dokonce zmínil právě mojí veličkost: "a ako čítam, na internete sa objavili články napr. "Bude LuRy skákat, jak nebesa pískají?" od Azazel Anděla, kde nevyberane a posmešne napáda náboženské fóra s tvrdeniami "Chatujme se rázem proměnila na monotématické náboženské diskuzní fórum, kde nic jiného, než debaty o bohu, víře, církvích, Bibli, Ježíši Kristu apod. nenajdete"

Jak reagoval LuRy na příspěvek Visitora? Nepřekvapivě, neb k mojí veličkosti chová stále nějakou nepřekonatelnou zášť a nenávist, je na pseudonym Anděl Azazel dočista alergický, což popravdě moc nechápu, páč mně je nějaký Lukáš Ryšánek již dávno naprosto lhostejný. Takže LuRyho nepřekvapivá reakce, kde mě samozřejmě musel urážet, nu nechť si poslouží chlapec: "Pak jeste mas tu drzost sem zminovat bulvarni a predevsim docela stary clanek jednoho pomatence ktery si vykonstruovava vlastni svet a pak si o nem pise. Jestli jsem mel k tobe nejakou uctu tak timto velmi upadla." Tak tak, jak se někdo zmíní o Azazelovi, tak upadne u LuRyho v absolutní nemilost.


Anathema pod žlutomodrou

 

Profil Anathemy na Chatujme.cz
Profil Anathemy na Chatujme.cz


Jak vidíte na obrázku, každý jednotlivý profil, prostě všechno na retro chatu Chatujme je pod žlutomodrou standartou, ano i profil můj, anebo třeba Anathemy. Nevybral jsem Anthemu náhodou (u Azazela není nic náhoda, nejen proto, že náhody neexistují). Mistr Anathema, alespoň jak jsem ho Já poznal, je dosti rusofil. Netuším jaký má přesný postoj k současné situaci na východě od našich hranic, ovšem tipnul bych s pravděpodobností rovnající se téměř jistotě, že ze žlutomodré vlajky nad svým profilem skákat nadšením nebude.

Anathema je vyznavačem hlavně doom metalu. A víte, co ho dle jeho vlastních slov nejvíce ovlivnilo? Povím vám to, byl to pohřeb Brežněva. Ano, malý Anathemka ve své dětské postýlce zaslechl ponurou táhlou hudbu z televize při pohřebním pochodu a byl navždy pro doom metal ztracen. Pravda tedy je, že Leonid Iljič Brežněv byl Ukrajinec, to je ale myslím nepodstatné, páč v bývalém Sovětském svazu se to tak nebralo. Netuším, jestli Anathema už skutečnost, že se nachází pod žlutomodrou vlajkou zjistil, možná ano, a proto si došel zablábolit raději na fóra GymChatu (dříve XChat), překvapivě s pánbíčkářem Slami na diskuzi "Svědkové Jehovovi". Nutno objektivně zmínit, že Slami je takový zláštní křižák, sice pevný ale trochu svojský a svérázný.



LuRy se inspiroval u Gyma

Ještě bych letmo zmínil jednu LuRyho pošetilost, uvažoval, že by na svém retro portálu Chatujme zavedl dvojí ověřování při loginu. Ano, tady se zjevně vzhlédl v podobné pošetilosti Gyma, který na upadajícím portálu XChat (dnes spíše GymChat) vymýšlí samé kraviny, právě v podobě dvojího ověřování, ověřené telefonní číslo a podobné nesmysly.


Dezinformační weby

Lukáš Ryšánek byl velmi aktivní v publikování tzv. "dezinformačních webů", jejichž seznam vylepil na svůj bezvýznamný retro portál ještě s nějakými doporučeními pro své uživatele. Zřejmě má dojem, že jeho uživatelé jsou naprostí retardi, kteří si sami nedokáží vyfiltrovat, co jsou pro ně relevantní informace. Nu, a když v současné době dochází dokonce k blokaci některých stránek, LuRy musí být v naprosté euforii. Ano, to je jeho "cenzorský svět", koneckonců ne nadarmo se spřáhnul s provozovatelem, dnes již mrtvého mega retro portálu SuperPokec Grantikem, který se snad jako cenzor už narodil.



Dočasná omezení na GymChatu (dříve XChat)

Odcitujme si z jejich blogu: "Vzhledem k situaci na Ukrajině a s tím souvisejícím vývojem v České republice jsme se rozhodli, že dočasně omezíme možnosti registrace pouze pro přístupy z České a Slovenské republiky. Stejně tak jsme zavedli omezení na přihlašování ze zahraničí pro nicky, které nemají ověřené telefonní číslo nebo prochatované dostatečné množství hodin. ... Tímto krokem sledujeme zkomplikování možnosti používání proxy serverů pro skrývání identity přihlašujících se uživatelů pro případ žádosti o identifikaci ze strany Policie"

Ano, dále na blogu Jan Zálešák (GymJWM) odkazuje na twitterový příspěvek právě Policie, jehož součástí je i výstup Nejvyššího státního zastupitelství, které upozorňuje občany, že některé veřejné projevy podpory a souhlasu s útoky Ruské federace na Ukrajinu mohou být posouzeny jako trestný čin. Já už k tomuto jen zkonstatuji, že jedním ze znaků totality je podpora udavačství. Přeberte si to jak chcete. Ale ani Honza Zálešák nezklamal.



Jaký bude závěr této glosy?

S GymChatem jsem se rozloučil už před lety, definitivně. Je na čase podobné učinit i s Chatujme. Není důvod si tam držet nick, ani ze zpravodajských důvodů, protože v dnešní době nějaký retro chat Chatujme už vůbec ale vůbec nikoho nezajímá. A nehodlám mít svůj profil pod jakoukoliv vlajkou. Takže sledujte Xglosy, brzy se dozvíte, jak jsem s touto záležitostí naložil. Páč Já jsem Anděl Azazel, Já se nebudu jen tak smazávat. Sledujte!



Anděl Azazel
Zdroje a obrázky: chatujme; ikscet; remix pixabay

 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
        
Nokia novinky: Povedený tablet T20 a nostegické „véčko“ 2760 Flip - AzaNoviny
Elon Musk a nová sociální síť s neomezenou svobodou slova? - AzaNoviny
Rusové spustí NashStore místo Google Play na Den vítězství 9. května - AzaNoviny



Pečený králík se sýrem - Recepty a vaření
Pečený králík se sýrem

Komentáře

  1. Z/S

    Tak jsem vyplodil článek, ve kterém jsem si zkusil nahradit písmeno Z písmenem S. Jak to dopadlo a proč jsem tak činil (asi tušíte), to si už přečtěte na Arše X ZDE

    Speciální poděkování za inspiraci, jak také zmiňuji pod článkem, patří uživateli sociální sítě MeWe s uživatelským jménem Standa Alfie

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to čumím, o té vlajce na profilech sem nevěděl, ale možná to bude důvod abych také Chatujme navždy opustil. Ale to udavání na Xchatu pro policii ze strany administrátorů to teda čumím. Protože jestli je tohle všechno pravda, tak je to dobytkárna všech dob.

    OdpovědětVymazat
  3. Chatujme asi brzy opustím, nebot nechci jakkkoliv podporovat ukrajinu, to si ten učet raději vymažu. A ohledně Xchatu sem ti psal na mesenger zda a za jakých podmínek lze založit a následně zrušit nový profil, aniž by jim člověk musel poskytnout své telefonní číslo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Šavlozubý křeček

      Já Mess vůbec neprovozuji, tudíž si to tak maximálně mohu přečíst pouze na Fejsu, když se tam čas od času stavím, články tam postuji přímo z nich přes sdílení. Navíc mám na Fejsu zrušené notifikace zpráv, myslím že se to tam jmenuje "ztišení", páč když jsem tam chodil o trochu častěji, tak mě děsně rušilo, když jsem se na něco díval, četl či psal, že mi tam vyskakuje ten chat, takže psát mi něco na Mess v současnosti je trochu zbytečné, páč si to přečtu mnohdy až po drahném čase.

      Registrovat se tam jistě dá bez tlf čísla.. ale pak má člověk určitá omezení, o tom jsem tu psal už v minulosti, a teď s tím novým optřením to evidentně bude ještě horší, navíc se nepřihlásí ani ze zahraničí, což sám pamatuji, že tam bylo několik uživatelů třeba z Británie, kteří tam i trvale žili. Tady jde hlavně o to, že Gym chce své uživatele plně identifikovat pro případ, že by po něm PČR něco chtěla, a když to případní noví uživatelé nepodstoupí, pak se tam v některých případech uvedených v té zprávě ani nově nezaregistrují nebo nepříhlásí. Tak za mě jen dobře, aspoň dříve ten GymChat zhebne, páč tam stejně už dávno nikdo jiný než sexouši a ouchyláci nechodí :D

      A-A

      Vymazat
  4. === Z pravěku Lidé, XChat, Libko do novověku Notesoo ===

    Tak to je můj nejnovější xfejetonový počin, který si můžete přečíst tak jak už jste dávno zvyklí..

    - tady na Xglosách v menu X-Fejetony ZDE

    - přímo na blogu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. == Koloběh života: Pravěké retro chaty umírají a moderní mimčo Notesoo se rodí ==

    Nu, a když už jsem byl tak plodný, tak jsem vytrousil i blogový příspěvek na Libkoblogu. Můžete si ho přečíst ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. Teda....dočetl jsem se to až nyní, že jsem sem hodil oko.....tak to teda fakt NE!!!! Žádnou ukrajinskou vlajku v profilu mít nechci a jak dojdu domů, tak pokud mi to LuRy nevysvětlí velmi jasně!!!!! Tak se okamžitě odhlašuji z toho portálu!!! Co si o tom všem myslím (viz válka)....si nechám na jindy....ale toto mne fakt dohřálo!!!! Dost na tom, co dělají nyní jak rusáci, tak UKáčka v Práglu...verbež jedna jak druhá nafoukaná HNUS!!! FLUS! ŠLUS! Navíc mám přímé informace z UK od strýce a nebudu se přiklánět ani na postfašistickou západní UK ani na Proruskou východní UK....Tento stát neměl vůbec existovat!!!! Z historického hlediska nemá v podstatě žádné podklady , a UKčka z různých regionů se mezi sebou stejně baví rusky, neb by si mezi sebou ani nerozuměli!!! END!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @LichKingAnathema

      Tu válku snad úplně pak vynech, páč Já bych tu nerad viděl něco, co bych nechtěl číst.. alias Rakušan, Stříž a Klíma nikdy nespí :D

      A-A

      Vymazat
    2. válku vynechávám...co nevynechávám je chování ukček a rusků nyní v Práglu!!!!!! nicméně, na chatujme jsem požádal okamžitě o výmaz na stížnostech.......dál na ty sračky nemám čas...ale jak UK tak rusáky nemůžu už ani vidět....jinak.......funeral doom!!!! Buď rád, že to v Práglu nevidíš..........nyní,,......

      Vymazat
    3. to notesoo mi pošli jeěrě jednou.....uvidim... mé antiviry jsou rychlejší, než správně já heh

      Vymazat
    4. @LichKingAnathema

      Myslím, že tomu budeš muset ještě krapet času věnovat, neb LuRy ti tam vzkazuje, že tě nesmaže: "Dle nejakeho neoficialniho prispevku na foru nehodlam nic resit." Máš prý využít oficiální kanály a odkazuje tě na stránku Zásad odobních údajů. Takže buď se budeš muset vymazat sám, což je v Nastavení (to je tzv. nedokonalý výmaz), anebo, a Já to budu popisovat v další glose, budeš museet nejprve odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů a následně LuRymu na Podporu poslat Žádost o výmaz (to je pak dokonalý výmaz). Akorát při druhé možnosti by mělo být smazáno i to z těch Diskuzí, alespoň dle mě.

      A-A

      Vymazat
    5. nějak tak to příští víkend udělám, nyní na to nemám čas, ale diskuze bych své rád zálohoval, taky se tedy podívám na to notesoo a podle toho se rozhodnu...jen....není čas nyní

      Vymazat
    6. No, Já jsem to chtěl sfouknout také rychle, Xkozla běžně smazat a u Azazela dát žádost o "rozšířený výmaz". Jenže, jenže už při smazání nicku Xkozel nastal zádrhel, páč hesla mám u Chatujme uložená pod nicky, nevím jaké jsou k tomu mailové adresy, a vůbec nechápu, proč to někde v samotném účtu není uvedeno. No nic.. musel jsem LuRymu napsat Vzkaz, který sem hodím, z toho bude vše jasné:

      Takže Lukáši, ty jsi nikdy nebyl moc precizní, ale nepředpokládal jsem, že i v takto důležité věci to bude z tvé strany takový šlendrián. Nu, nic.. pojďme se vzájemně neokrádat o čas a vše vyřešit rychle a bez průtahů.

      Žádám tě o sdělení registračních e-mailů k účtům Azazel-Andel a Xkozel. To, že jsou to oba mé účty dobře víš, neb jsi mi je před lety společně zaBANoval, takže doufám, že toto nebudu muset psát i z druhého nicku.

      Nechápu, že nikde v profilu není o e-mailové adrese ani zmíňka, za starých časů bych napsal "skandál" :D Ale úplně vážně, mám uložené přihlašovací údaje pouze k nickům, při pokusu o smazání účtu Xkozel, který hodlám jen tak běžně smazat, je sice možné jak u změně hesla, tak u kolonky Smazání toto provést s heslem, ale už se nikde neuvádí právě mailová adresa.

      A teď to nejdůležitější. Mailovou registrační adresu hlavně k účtu Azazel-Andel potřebuji proto, že ti hodlám zaslat žádost o rozšířený výmaz osobních údajů tzv. "právo být zapomenut". A jedinou možnou formou autorizace je právě potvrzení skrze e-mail (vlastně tak jako u registrace). Už jsem to jednou absolvoval na Xku (takže znalosti o dané problematice a zkušenosti mám), tam to proběhlo jak mělo a bez komplikací. Takže pojďme si to oba ulehčit, protože ten proces proběhne tak jako tak a vyřešit to stejně, rychle a bez průtahů. Když nic jiného, tak aspoň dokaž, že jsi solidní provozovatel (jak vidíš, Já tak činím se vší svou solidností). Já se svého práva domohu, tak věřím, že nebudeš dělat obstrukce, a oba nad tím neztrávíme více času, než bude nutné.


      A-A

      Vymazat
    7. Nu, tak vzhledem k tomu, že jsem nakonec v klientovi našel registraci k nicku Azazel-Andel, tak to mi v podstatě stačí. Patrně mail použitý k registraci Xkozla už neexistuje, ale to doufám s LuRym nějak pořešíme, páč jinak bych se nemohl běžně smazat. Každopádně teď už mohu podniknout zamýšlené kroky neodkladně. Nehodlám to řešit vážně nějak zdlouhavě, věřím, že LuRy k tomu přistoupí stejně. Takže další info o této věci bude v nové glose.

      A-A

      Vymazat
  7. Novými administrátory se stávají na Xchatu cbml, cetkar, a johny_travnikar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Šavlozubý křeček

      :D :D Tak to už není ani okresní přebor.. to je 1. A třída, bo jak se ta úplně nejnižší soutěž teď jmenuje. Njn, nemají kde a z čeho brát.. a toho "cbml" ani neznám (ale jak teď koukám, tak je mi jasné proč - Stálý správce pro místnost: Kluci honění :D :D)

      Jinak díky za info, Jardo :) .. páč Já to fakt už skoro nesleduji. Nu, a Já tomu ale musím dát zpravodajský styl a taky jednu věc doplnit: Takže, novými adminy ve zkušební době (zelená hvězda) na GymChatu se ode dneška stali cbml, cetkar a Johny_travnikar. Plnohodnotným adminem (žlutá hvězda) se stal Hatikva, který už v minulosti za Bogemana tuto funkci jednou zastával.

      Tak, jestli nakoukne zase Anathema, tak se bude také buď smát anebo mu bude blbě :D Mimochodem, myslím, že to byl právě on, kdo vymyslel hlášku "Hatikva - blbej jak tykva". Koneckonců Anténa si s ním užil jistě své napřímo.. tehdy co ho nakonec zabanoval nejvrchnější křižák Bogeman.

      A-A

      Vymazat
    2. Hatikva je kameník!!!! Tak ať si hlášku Hatikva - blbej jak tykva vytesá předem na svůj hrob, které mimojiné opravuje!

      Vymazat
  8. Ještěže už na portálu chatujme dávno nejsem. Stejně už to tam dlouho byl o ničem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024