Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Čtyři roky na Twitteru

Čtyři roky na Twitteru

 

On už to vlastně není Twitter ale síť X, ani ty čtyři roky úplně nesedí. Jednotná hláška, která se objeví v předdefinovaném příspěvku po odkliknutí notifikace od X zní "Pamatujete si, kdy jste začali používat platformu X? Já ano!" s hashtagem #MojeVýročíNaX a obrázkem s příslušnou číslicí. Tak jsem ještě do postu připsal, že Twitter jsem začal používat mnohem dříve (viz. obrázek níže). Ano, úplně poprvé jsem se na tehdejší Twitter registroval v roce 2015, takže je tomu již 9 let.

Čtyři roky na Twitteru - Post Anděla Azazela


Moje působení na X

O samotné síti X, tedy původním Twitteru, jistě někdy napíši článek. Tedy oglosuji tuto platformu Elona Muska. Dnes se ale nebudu věnovat hodnocení platformy X jako takové, nýbrž pouze mému působení na této sociální síti. A jak mnozí vědí, libuji si ve statistikách, takže ty nemohou chybět.

Důvody mé přítomnosti na X a moje aktivita

Jak už jsem psal, na X jsem 9 let, pod svým pseudonymem Anděl Azazel roky 4. Twitter jsem vždy bral hlavně jako rychlou informační platformu. Jestli chcete vědět některé věci i daleko dříve, než se objeví ve standardních klasických médiích, tak je Twitter idelní, páč se tam navíc dozvíte i spostu věcí, která vám, hlavně ta mainstreamová, média ani vůbec nepoví.

Takže zopakuji, síť je pro mne hlavně a předně rychlým informačním kanálem. Dalo by se říct, že tedy hlavně čtu. Co se týče mé vlastní aktivity, tak ta začala právě s vytvořením účtu Azazel Anděl. Za ty čtyři roky to bylo ovšem dosti proměnlivé, byly období, kdy jsem aktivitu nevyvíjel téměř žádnou, v některých časech občasnou a jindy i dosti výraznou. Prostě tak jak to přišlo. A nyní by mohla nastoupit ta statistika..

Počet příspěvků

I z počtu příspěvků, nebo-li postů, se dá lehce usuzovat, že moje aktivita celkově za čtyři roky nebyla nijak horentní. Ukazuje mi to, že jsem vytvořil 3 182 posty. Většinou si postuji na svou lajnu, jednoduše si jedu to svoje jako vždycky, bez ohledu na cokoliv. Byl jsem, jsem a vždycky budu taková samostatná jednotka, což u těžkého individualisty nikoho nepřekvapuje, prostě taková jednočlenná armáda. Jiné posty jiných uživatelů komentuji spíše zřídka, co se týče ideových a politických protivníků, tak spíše sporadicky, výjimečně, jednou za uherák. A tím se dostávám i k tomu, že na sockách jsem dosti a předně politický, tedy postuji a vyjadřuji se k různým politickým záležitostem. Ano, i od toho mám socky, abych na nich dělal to, čemu se kupříkladu tady na Xglosách ale i jinde naprosto a záměrně vyhýbám. Jedinou výjimkou je blog Archa X, ovšem ta nepatří do projektu AzaNoviny Xmagazín A-A, a slouží právě k tomu, že mám někdy potřebu napsat úplně jiný tématický článek, než píši obvykle. Ať už se jedná o onu politiku, či filosofii a náboženství, anebo o cokoliv jiného.

Sledující

Nutno hned říci, že počet sledujících, lidově sleďů, mě vůbec a naprosto nezajímá. Plyne to i z předešlého odstavce, jedu si to svoje, a pokud to někoho zajímá a chce mě sledovat, nechť tak činí. Nijak sledě nenaháním, nehoním se za jejich počty, v podstatě to ani nijak průběžně nesleduji, je mi to úplně fuk. I tak jsem posbíral již 461 sledě, což je myslím slušné číslo, vzhledem k popsanému.

Anděl Azazel - A-A - Čtyři roky na Twitteru



A jaký bude závěr dnešní glosy?

Když jsem psal, že v průběhu času jsem měl různá období aktivity neaktivity, tak musím konstatovat, že v poslední době je má aktivita na sociální síti X dlouhodobě vyšší a tak nějak konstantní. Co za tím stojí? Jednoznačně Elon, páč když tehdy ještě Twitter odkoupil, učinil z platformy opravdu značně svobodné místo pro svobodné vyjadřování názorů. A na takové síti se pak cítím jako ryba ve vodě, když se nemusím zabývat nějakou autocenzurou, když mé svobodné myšlenky, svobodné názory, svobodné postoje mohou hladce a svobodně plynout do mých příspěvků.

A na úplný závěr. Letitá hláška praví "Na Twitteru je elita - na Facebooku jelita". Myslím, že to stále bude asi platit. A Já to ještě posunu a rozšířím o záležitost dnes již pravěkou, takže takto: Na X je elita - na Facebooku jelita - a na retro chatech zoufalci. Příkladem může být rozpadající se Líbím se ti a její téměř jediný uživatel, mým dřívějším čtenářům známý Vita1970 (Jak jsem starej, tak jsem urejpanej. Některé věci se prostě ani s věkem nemění, že.. ovšemže :D )


Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

               Čtěte na AzaNoviny.eu                    

Podvodníci využili deepfake video a připravili seniora o milion - AzaNoviny
Google Arts & Culture umožňuje virtuální návštěvu Národní knihovny - AzaNoviny
Česká pošta varuje před další vlnou podvodných zpráv - AzaNoviny

Švédský mandlový dort - Recepty a vaření
Švédský mandlový dort



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.