Čtyři roky na Twitteru

Čtyři roky na Twitteru

 

On už to vlastně není Twitter ale síť X, ani ty čtyři roky úplně nesedí. Jednotná hláška, která se objeví v předdefinovaném příspěvku po odkliknutí notifikace od X zní "Pamatujete si, kdy jste začali používat platformu X? Já ano!" s hashtagem #MojeVýročíNaX a obrázkem s příslušnou číslicí. Tak jsem ještě do postu připsal, že Twitter jsem začal používat mnohem dříve (viz. obrázek níže). Ano, úplně poprvé jsem se na tehdejší Twitter registroval v roce 2015, takže je tomu již 9 let.

Čtyři roky na Twitteru - Post Anděla Azazela


Moje působení na X

O samotné síti X, tedy původním Twitteru, jistě někdy napíši článek. Tedy oglosuji tuto platformu Elona Muska. Dnes se ale nebudu věnovat hodnocení platformy X jako takové, nýbrž pouze mému působení na této sociální síti. A jak mnozí vědí, libuji si ve statistikách, takže ty nemohou chybět.

Důvody mé přítomnosti na X a moje aktivita

Jak už jsem psal, na X jsem 9 let, pod svým pseudonymem Anděl Azazel roky 4. Twitter jsem vždy bral hlavně jako rychlou informační platformu. Jestli chcete vědět některé věci i daleko dříve, než se objeví ve standardních klasických médiích, tak je Twitter idelní, páč se tam navíc dozvíte i spostu věcí, která vám, hlavně ta mainstreamová, média ani vůbec nepoví.

Takže zopakuji, síť je pro mne hlavně a předně rychlým informačním kanálem. Dalo by se říct, že tedy hlavně čtu. Co se týče mé vlastní aktivity, tak ta začala právě s vytvořením účtu Azazel Anděl. Za ty čtyři roky to bylo ovšem dosti proměnlivé, byly období, kdy jsem aktivitu nevyvíjel téměř žádnou, v některých časech občasnou a jindy i dosti výraznou. Prostě tak jak to přišlo. A nyní by mohla nastoupit ta statistika..

Počet příspěvků

I z počtu příspěvků, nebo-li postů, se dá lehce usuzovat, že moje aktivita celkově za čtyři roky nebyla nijak horentní. Ukazuje mi to, že jsem vytvořil 3 182 posty. Většinou si postuji na svou lajnu, jednoduše si jedu to svoje jako vždycky, bez ohledu na cokoliv. Byl jsem, jsem a vždycky budu taková samostatná jednotka, což u těžkého individualisty nikoho nepřekvapuje, prostě taková jednočlenná armáda. Jiné posty jiných uživatelů komentuji spíše zřídka, co se týče ideových a politických protivníků, tak spíše sporadicky, výjimečně, jednou za uherák. A tím se dostávám i k tomu, že na sockách jsem dosti a předně politický, tedy postuji a vyjadřuji se k různým politickým záležitostem. Ano, i od toho mám socky, abych na nich dělal to, čemu se kupříkladu tady na Xglosách ale i jinde naprosto a záměrně vyhýbám. Jedinou výjimkou je blog Archa X, ovšem ta nepatří do projektu AzaNoviny Xmagazín A-A, a slouží právě k tomu, že mám někdy potřebu napsat úplně jiný tématický článek, než píši obvykle. Ať už se jedná o onu politiku, či filosofii a náboženství, anebo o cokoliv jiného.

Sledující

Nutno hned říci, že počet sledujících, lidově sleďů, mě vůbec a naprosto nezajímá. Plyne to i z předešlého odstavce, jedu si to svoje, a pokud to někoho zajímá a chce mě sledovat, nechť tak činí. Nijak sledě nenaháním, nehoním se za jejich počty, v podstatě to ani nijak průběžně nesleduji, je mi to úplně fuk. I tak jsem posbíral již 461 sledě, což je myslím slušné číslo, vzhledem k popsanému.

Anděl Azazel - A-A - Čtyři roky na Twitteru



A jaký bude závěr dnešní glosy?

Když jsem psal, že v průběhu času jsem měl různá období aktivity neaktivity, tak musím konstatovat, že v poslední době je má aktivita na sociální síti X dlouhodobě vyšší a tak nějak konstantní. Co za tím stojí? Jednoznačně Elon, páč když tehdy ještě Twitter odkoupil, učinil z platformy opravdu značně svobodné místo pro svobodné vyjadřování názorů. A na takové síti se pak cítím jako ryba ve vodě, když se nemusím zabývat nějakou autocenzurou, když mé svobodné myšlenky, svobodné názory, svobodné postoje mohou hladce a svobodně plynout do mých příspěvků.

A na úplný závěr. Letitá hláška praví "Na Twitteru je elita - na Facebooku jelita". Myslím, že to stále bude asi platit. A Já to ještě posunu a rozšířím o záležitost dnes již pravěkou, takže takto: Na X je elita - na Facebooku jelita - a na retro chatech zoufalci. Příkladem může být rozpadající se Líbím se ti a její téměř jediný uživatel, mým dřívějším čtenářům známý Vita1970 (Jak jsem starej, tak jsem urejpanej. Některé věci se prostě ani s věkem nemění, že.. ovšemže :D )


Anděl Azazel

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

               Čtěte na AzaNoviny.eu                    

Podvodníci využili deepfake video a připravili seniora o milion - AzaNoviny
Google Arts & Culture umožňuje virtuální návštěvu Národní knihovny - AzaNoviny
Česká pošta varuje před další vlnou podvodných zpráv - AzaNoviny

Švédský mandlový dort - Recepty a vaření
Švédský mandlový dort



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Silné administrátorské rozhodnutí

XChat se zbláznil: Kyberšikana podporována Vedením, Bratříček zablokovaný na Facebooku

Statistiky StatCounter a půlroční statistiky Xglos

Červen to je i Klub blogerů, kde jsou Xglosy tři roky

Co měsíc dal - Červen 2024

Oči pro pláč nebo úsměv na líci II.

EU odkryla svou cenzorskou tvář. Tajnou dohodu o cenzuře na X Musk nepřijal

Technická glosa aneb redukční dieta

Google .. Bing, DuckDuckGo a Seznam.

Tomášek vítěz, Haluška na hraně a poražený Legendawn.