Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

 

Rok se sešel s rokem a Xglosám je zase o jeden víc. Dnešního dne je tomu přesně 7 (slovy: sedm) let, kdy odstartoval tento blog. 6. dubna roku 2017 vyšel první článek, a tím se zrodily Xglosy. Káru Xglos s podtitulem "A tak to vidím Já!" už táhnu 8. (slovy: osmou) sezónu. V minulosti mi pomáhali i spoluautoři - domovskou autorkou bývala slečna Dominikkaa, externími autory pak Nicnechapu a PEZ.


Na počátku to byl jen takový osobní počin ohledně plků k retro chatům. To už ale dávno nikoho nezajímá, takže se to v čase průběžně, záměrně, postupně a pozvolna vyvinulo do současné podoby. V říjnu 2017, tedy po půl roce, se Xglosy staly součástí projektu AzaNoviny Xmagazín A-A.

Krapet statistiky

Články

K dnešnímu dni, včetně této glosy, spatřilo na tomto blogu světlo světa 363 článů. To už je slušná porce, co říkáte. V jednotlivých letech a sezónách se ty počty i dost lišily, zdaleka nejvíce článků bylo publikováno ve třetí a čtvrté sezóně (2019 - 2020). Pro přehled si ukážeme přehledně jak tomu s počtem článků bylo v jednotlivých sezónách.


1) 2017 - 49 příspěvků
2) 2018 - 45 příspěvků
3) 2019 - 73 příspěvků
4) 2020 - 63 příspěvků
5) 2021 - 48 příspěvků
6) 2022 - 38 příspěvků
7) 2023 - 36 příspěvků
8) 2024 (prozatím i s tímto 11 příspěvků)

V posledních letech, s tím jak se Xglosy proměňovaly a ustalovaly, tak jsem si stanovil průměrný počet článků na jeden měsíc na číslo 3 (slovy: tři). Považuji to za současného stavu za naprosto optimální. A jak vidno z přehledu, daří se mi tyto limity držet.

A jaké byly nejčtenějjší články za poslední rok?

Dlouhodobě nejčtenějším článkem je můj počin Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu. Ač jsem ho vytrousil 24.11.2020, tak si stále udržuje přední příčky.

Ze stejného roku pochází i glosa Kde zakotví lidé z Lidé.cz? Datum uveřejnění je 21.11.2020

Retro chaty - Jen marnost, mrtvolnost, dožívání, nezájem. A nostalgie. Tak to už je novější článek z minulého roku, datum publikování je 11.5.2023

Z minulého roku pochází i další článek s názvem  Truth Social - Pravda už i pro Čechy v Česku. Ten spatřil světlo světa 29.6.2023

Ke konci minulého roku, přesně 16.11.2023 byla publikována glosa  XChat přidává místnosti, uživatelé mu však spíše ubývají

I další článek pochází z poslední sezóny, tedy je z těch novějších. Vyšel 27.7.2023 a nesl název MeWe výrazně zmodernizovalo vzhled, následovat bude web3

A když máme dnes tu šťastnou sedmičku, tak si ve výčtu ukážeme sedmý článek, a ten je z těch úplně nejnovějších z roku letošního. Pochází z nové série "Co měsíc dal". Jednalo se o druhé mé ohlédnutí, takže Únor. Tuto glosu jsem vypustil 29.2.2024


Zobrazení nebo-li čtenost Xglos

Počet zobrazení stránky Xglosy je k dnešnímu datu 360.124. Kvantitu vystřídala kvalita, se změnou témat se proměnili i čtenářové (i zde platí nadvláda kvality). Za mě dobrý.


Xglosy jsou členem:

Klub blogerů



 

 

 

 

Blogosvod



 

 

 

A jaký bude závěr dnešní glosy?

Sedmička je šťastné číslo. Máme sedm divů světa, sedmička je nejvyšším jednociferným prvočíslem, křižáci mají sedm smrtelných hříchů, ve středověku se vyučovalo sedm svobodných umění, Šalamounův chrám byl postaven na sedmi sloupech, nu a i ta Sněhurka měla sedm trpaslíků. A neměl bych zapomenout na sedmero krkavců, že.. ovšemže.

V numerologii je sedmička číslem moudrosti, duchovna, mystiky či spojení duchovního a světského života. V pozitivním smyslu se sedmička pojí s pojmy jako intuitivnost, citlivost, ohleduplnost, empatie, zájem o mystiku a duchovno, inteligence, klid a dobrý vztah k přírodě. Na druhou stranu se může pojit v negativním smyslu k marnotratnosti, stranění se druhých lidí, uzavřenosti, sebeklamu, nepochopení a strachu ze selhání.

Tak nechť se tu zase za rok šťastně sejdeme.


Anděl azazel

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

               Čtěte na AzaNoviny.eu                    

DIA v polovině dubna spustí mobilní verzi Portálu občana - AzaNoviny
NASA má vytvořit systém měření času na Měsíci, tzv. LTC - AzaNoviny
Tesla upustila od projektu levného elektromobilu, Musk to popírá - AzaNoviny


Mexická omeleta - Recepty a vaření
Mexická omeleta



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Letní nadhledová glosa: V SEO skóre daly Xglosy chatům na frak.

Blogger komentáře: Jak vytvořit klikatelný odkaz.