Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Mocná je zbraň, mocnější je právo, co je nejmocnější...... PRAVDOMLUVNÉ SLOVO

Velká je zem, šplouchá na ní voda, co je však největší, co je však největší, ta LIDSKÁ SVOBODA



Dnešní Xglosu začínám netradičně písní. Mladším ročníkům to možná až tak nic samo o sobě neřekne, tak jen stručně vysvětlím. Tuto písničku znali v bývalém totalitním Československu všichni, jen si ji nesměli zpívat, tedy alespoň ne veřejně a moc nahlas. To mohli až v listopadových dnech roku 1989, nejen na náměstích, při pádu totalitního komunistického režimu, a to i společně s jejím autorem, který se vrátil z exilu.

Mimochodem svojí vlast opustil Jaroslav Hutka po zesilujích tlacích ze strany STB, která  pod krycím názvem Akce Asanace svými šikanoidními praktikami (vydírání, fyzický a psychický nátlak atd.) vůči vytipovaným jedincům, kteří byli nepohodlní komunistickému reřimu, usilovala o to, aby opustili zemi. Ano, už vám jistě, některým vnímavějším jedincům, v tuto chvíli dochází připodobnění z dob studené války k situaci a praktikám používajících představiteli místností Přátelé Temnoty a Fajn Pokec. Ano, ani pojem "studená válka" není ničím přehnaným a odpovídá rozdělení chatového světa chat.cz na svobodnou a demokratickou část a část komunistického totalitního bloku.

Jsou to právě místnosti Fajn Pokec a hlavně Přátelé Temnoty, které obehnaly své místnosti pomyslným ostnatým drátem či rozdělily neony svítící západ od svého totalitního šedého režimu Berlínskou zdí. V čem že tedy tkví omezování svobody, které jsem zmínil na diskuzi naší místnosti HX? Jde o svobodu slova a svobodu pohybu. Jak mé osobě, a to v obou místnostech, tak i mým dvěma kolegyním SS, co se týče místnosti PT, je znemožněn svobodný pohyb a vstup do místnoti, a na tom trvám, v rozporu s pravidly a pokyny RA. Tento pokyn si znovu a po několikáte již připomeňme.


Zdroj: Diskuze na Chat.cz


Jak jsem se již vyjádřil na diskuzi HX, je naprosto absurdní, aby všichni 3 SS z naší místnosti byli na BL místnosti jiné. Nemohu, díky nedostatečným informacím, hodnotit zařazení mé kolegně Eludory, každopádně zařazení na BL Somnie a Azazela není v souladu se zde zveřejněným pokynem RA. A tomuto pokynu též neodpovídá zařazení mé osob na BL FP. Somnia byla zařazena na BL PT jen díky článku, který byl uveřejněn na našem dřívějším webu a který se již ani nenachází na našem webu současném. Z podobných důvodů byla na BL obou místností zařezena moje osoba a to pouze na základě toho, že si mimo prostor chat.cz píši články na mém soukromém blogu Xglosy. Jak Somnia do místnosti PT, tak ani Já, do obou místností nechodím nebo do FP jen velmi zřídka, tudíž nemohlo dojít k naplnění ani jedné ze dvou podmínek stanovených RA v jeho pokynu. Pokud proběhly nějaká jednání představitelů obou místností s RA JiH, a ten toto zařazení mé osoby a mých kolegyň na BL posvětil (Já to nevím, ale aby mě nikdo nenapadal z toho, že jsem se nepokusil to zjistit, pak musím sdělit, že jsem se samotného RA na toto ptal, odpovědi jsem se ovšem nedočkal žádné), pokud tedy zařazení bylo schváleno, pak RA JiH šel proti svému vlastnímu pokynu. Pravidla (a pokyny RA jsou jejich součástí) stejně jako zákony musí platit dlouhodobě (po celou dobu platnosti), pro všechny stejně a za jakýchkoliv okolností. Ohýbání pravidel dle situace či jak se komu hodí, nebo jak se kdo s kým domluví, je prostě špatně. (A teď už vidím, jak po přečtení těchto mých vět začnou někteří halasně vykřikovat, že tu napadám samotného RA a budou se dožadovat mého zabanování. Nic takového ovšem nečiním, plně respektuji jakýkoliv krok RA, plně se rozhodnutím RA podřídím, to ovšem neznamená, že se všemi jeho kroky a činy musím souhlasit.)


Přejděme od omezení svobody pohybu pro 3 slušné uživatele a SS naší místnosti k tlakům na omezení svobody slova a šikanování nejen mé osoby. Onen hon na čarodějnici Azazela není ničím novým, což jsem též zmínil v příspěvku na diskuzích naší místnosti, pořádaly se ovšem i hony jiné, a v jednu chvíli šílenství a fanatičnost představitelů obou místností musel zarazit až RA JiH svým prohlášením na diskuzi FP, které směřovalo právě a předně k osobám zastupujících místnosti PT a FP. Neb toto prohlášení bylo správci diskuze FP smazáno, pak si ho osvěžme.


Zdroj: Diskuze místnosti Fajn pokec na Chat.cz


Neboť nejen na diskuzích chat.cz zaznívalo spoustu nesmyslů, pořádaly se nejrůznější hony na určité osoby a docházelo k mnoha nepravdám a podivnostem, pak jsem se z důvodu, abych nevyužíval systémových diskuzí chat.cz rozhodl uvádět věci na pravou míru a vyjadřovat se k dalším záležitostem, včetně konstruktivních mých návrhů a postřehů, na svém soukromém blogu, naprosto odděleně od serveru chat.cz. Dalším ze znaků totalitních praktik ze strany lidí kolem obou místností je snaha o umlčení tohoto blogu. (Zde bych blog Xglosy přirovnal ke Svobodné Evropě, rozhlasové stanici, jejíž vysílání totalitním československým režimem bylo prostřednictvím rušiček znesnadňováno, aby lidé neměli možnost slyšet jiné než oficiální komunistické propagandistické informace.). DarkHedgehog označuje Xglosy na diskuzích FP za vysoce nebezpečné a vyzývá k jejich nečtení. Podobně se vyjadřují další osoby, dokonce SS Freya používá formu vydírání, kdy zrušením Xglos podmiňuje možnost odebrání mé osoby z BL FP.

Těmito, a mnohými jinými praktikami, jako je vytrhávání mých slov z kontextu, zveřejňování soukromého šeptu (což je mimochodem proti pravidlům [za vším soukromě řečeným si stojím, jen to nemělo být určené pro veřejnost]) naplnují tito zde zmiňovaní lidé z obou místností definici totalitního chování.


A závěr? Bude stejný jako začátek, připomenu další sloku z písně J. Hutky: Pevný je stůl, pevnější je hora, co je nejpevnější...... ta člověčí víra.



Anděl Azazel

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?