Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Sex místnosti, admini a (ne)odhalení Medusy

Stále se občas na chatu vyskytují již dle názvu zcela evidentní Sex místnosti  bez potřebného filtru 18+. Pokud není přítomen RA, pak je někdy těžké přesvědčit uživatele oněch místností, aby takový filtr nastavili, i když mně se to zatím podařilo vždy, jako na ukázkovém příkladě který můžete vidět na obrázku.

Zdroj: Nestálá místnost na Chat.cz


Konzultovali jsme nejen tento konkrétní případ ale i obecné záležitosti kolem této věci s kolegou Anathemou, který též občas takto zasahuje. Na obrázku je vidět náš šept, v těchto věcech, které mají vyšší obecný zájem, musí jít jakékoliv osobní animozity stranou. Tím se dostáváme k již mnou zmiňovaným počtům adminů v jedné z minulých Xglos, a stále zastávám názor, že ač jde o malý chat, pak jeden administrátor je málo. Viděl bych nějaké dva další adminy, takové administrátory pro online pomoc a přiřadil bych jim i správu diskuzí. Šlo by o takové, řekněme, nižší adminy s pravomocemi adminů ve zkušební době z jiných chatů. To by bylo myslím dostatečné a účelné, právě pro situace, kdy je třeba zasáhnout téměř okamžitě.

Související věc s tímto je pak rozložení a zobrazení úvodní stránky chat.cz. K tomuto jsem podal návrh na diskuzi náměty a připomínky  14. dubna 2017, kde se v bodě 1) uvádí toto "Rozvržení úvodní stránky - Rozdělení na kategorie - např. "Pokec a zájmy" a "Flirt a sex". Je to malý chat, dvě kategorie by mohly stačit. Důvod: Opravdu se mi nelíbí, že se hlavně v určitých časech, kdy není zaplněno tolik místností, u "slušných" místností motají roomky s názvy BDSM, Nadrženost a sex atd., kde jsou např. popisky "PRÁVĚ SE ŠUKÁ". Někteří by tím mohli být pohoršeni, mně to jen vadí ale zato velmi. Zakázat vulgární názvy a popisky v kategorii "Pokec a zjámy"" a jak bylo vidno nejen z diskuze, pak i jiní by přivítali odčlenění určitých místností do Sex kategorie. Ještě dávno před tím, než jsem se Já usídlil na chat.cz, rozdělení do sekcí navrhoval též RA JiH, který by řešil Sex místnosti jakousi rozbalovací sekcí, kdy by se seznam místností této kategorie rozbalil až po rozkliknutí, což si myslím, že je skvělý nápad.

A nyní z úplně jiného soudku. Avizoval jsem Xglosu, která se měla jmenovat Medusa - skandální odhalení. Nakonec jsem se rozhodl tuto uvažovanou glosu nenapsat a nezveřejnit. Důvodů pro zveřejnění mnohých i osobních informací bylo dost, dalo by se to shrnout do pojmu "vyrovnání stran vah". Vycházelo to z chování Medusy, která se i vyloženě vysmívala uživatelům, kteří tu byli ještě dávno prede mnou a které ona znala a věděla o nich leccos, oni ovšem neměli ani páru o tom, kdo se vůbec za nickem Medusa skrývá, a to je hodně nefér. Jako bonus Medusa roznášela naprosto lživé údaje, tedy pomluvy (říkali jsme si již v jedné z Xglos, co je to právně pomluva), vztahující se např. k věci související s jednou z mých kolegyň a vlastně i se mnou, byly to očividné lži a pravděpodobně pouhé její papouškování nesmyslů zrodivších se v hlavě Anathemově. Každopádně pro tuto chvíli bude postačovat uveřejnění pouze nicků, které používala LichMedusa v minulosti. Hlavním důvodem, proč jsem se rozhodl nezveřejnit víc, je to, že opravdu nechci, aby se z Xglos stal jakýsi bulvár pojednávající a přinášející informace (a to předně soukromé) o jednotlivých uživatelích chatovacího serveru chat.cz. Xglosy vznikly za jiným účelem a s jiným zadáním. Tudíž teď nastává chvíle pro zveřejnění nicků Medusy, byly to nicky, které již neexistují a účet byl smazán. Nicky Talex a Alex635.


Anděl Azazel


Doslov ke kauze Medusa: Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na detektivní akci "Medusa" podíleli, neb to byla týmová práce (jmenovat samozřejmě nebudu, dotyční budou vědět). A věřím, že každý jednotlivě pochopí důvody, které jsem zmínil v této Xglose, a které mě vedly zjištěné informace nezveřejnit.

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024