Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Chat nestálých místností II. - Apokalypsa?

Aktualizováno 21.02.  22:05

Už jsme si ukazovali, jak na Chat.cz (ne)fungují stálé místnosti. A k tomuto jevu dochází čím dál častěji, na následujícím Seznamu místností je to snad ještě krutější než posledně.

Zdroj: Seznam místností na Chat.cz

Téměř polovina lidí je v jedné jediné řádně relevantní a trvale fungující místnosti Fajn pokec. V dalších  3 stálých místnostech jsou 3 (slovy tři) lidé. Ono to vlastně vše potvrzuje stále dokola má slova z předešlých glos. Návrat do léta 16 a jediná místnost Pokec, jednobarevný chat a mizení rozmanitosti (nyní ještě k tomu to pravděpodobně vzdal v Lifu Legendawn (Zress), což už je opravdu jediná malá místnost jinakosti).


Též jsme si ukazovali, co se ve výkladní skříni a jediné funkční a fungující místnosti na Chat.cz, tedy v Pokecu odehrávalo (viz. SuperBulvár). Jedna malá ukázka ještě neuškodí, naopak spíše vše dokreslí a podtrhne. Všimejte si hlavně nicků "pinQi" (happy613) a "nechci nic". Toto bych z Hraběte okamžitě vyexpedoval. A řekl bych že ani v Temnotě by déle než pár vteřin toto a tito nevydrželi, v Pokecu ale mají jiná měřítka, a vždycky měli. Stejně jako má hlavní představitelka té místnosti jiná měřítka a představy o slušné diskuzi na fóru.

Zdroj: Místnost Fajn pokec na Chat.cz


Tak to bylo jen takové lehké investigativní pokračování. Bude zajímavé, jaký bude další vývoj. Zatím to na vybřednutí ze žumpy, plytkosti, jednobarevnosti a nicoty nevypadá. Ale je možné, že právě toto se některým líbí a jsou spokojeni. Holt někdo rád modrou lagunu a někdo septik. Někdo svět hrající všemi barvami a někomu stačí vše v barvě jediné. Každému dle libosti. A to by myslím mohl být dobrý závěr dnešní Xglosy.


Anděl Azazel


Aktualizace 21. 02. 2018

A další kritická varianta téhož.

Zdroj: Seznam místností na Chat.cz 21.2.

Nejen kvalita a úroveň chatu se pozná dle stálých místností, ty tvoří chat, ty jsou chatem. Na některých chatech dokonce mají určité limity pro založení místnosti, jako je např. limit nachatovaného času pro nick, který by si chtěl takovou místnost založit (bylo to i na Lidé.cz). Zcela jasně tím říkají, že si nepřejí sajrajt a bordel. Na Chat.cz si může založit místnost dokonce i neregistrovaný.

Dočasná (nestálá) místnost slouží potřebám zakladatele, v nestálé místnosti není člověk na chatu, v nestálé jen využívá prostor provozovatele chatu ke své soukromé komunikaci a jediným závazkem je neporušování zákonů ČR. Takhle bych to rozšířeně definoval.

A je zvláštní, že bylo odstáleno několik místností, a přesto se po nějakém čase další ocitají s nachatovaným časem kolem kritického pásma 1d/14d. Takovou místností je nyní Brno, které má 23 hodin. Od posledního odstálení se k této hranici 1d/14d nikdo nepřiblížil, až tedy nyní. Tudíž opět zde bude sledováno a aktualizováno.


Aktualizace 21. 02. 2018  22:05

A toto už je docela i katastrofa. Skrýn nese čas 21:46 což je v podstatě chatový primetime. Pod místností Fajn pokec už nejsou ani další stálé, jak vidíme jsou tam tři dočasné místnosti. Teprve pak následují "Life a 30 a více" a ještě hluboko za dalšími nestálými místnostmi se krčí "Brno". Nu a ostatní Stálé prázdné.

Zdroj: Seznam místností na Chat.cz 21.2. 21:46

Byly časy, kdy na Chat.cz fungovalo několik různých řádně spravovaných a kvalitních místností, další byly tak nějak skromnější, a další i nespravované. Dnešní situace je velmi tristní a ukazujeme si ji. Nelze si nepoložit otázku: Toto byl cíl vyhánění a likvidací místností a celé soustavy osob JiHem a Freyou? Vše fungující, stálé, kvalitní, řádně spravované zničit a zlikvidovat? Nu, panečku.

Komentáře

  1. A ještě sem do komentářů hodím odkaz na článek Honzy ze SuperBulváru:

    https://superbulvar.blogspot.com/2018/02/valka-prudicu.html

    Myslím, že pro úplné a maximální dokreslení celé hrůzy, odehrávající se na Chat.cz, je jeho postřeh ideálním doplněním. Tak vám nevím, jestli si administrátor toho chatu JiH dá hrdě svoje účinkování do chatového životopisu. Netuším jak adminoval svého času na starých Lidé.cz, ač jako Xchaťák jsem samozřejmě i na Lidé docházel, a nikdy si ničeho, co by se jen vzdáleně podobalo děsům na Chat.cz nevšiml. Tak čert ví, co tam JiH dělal a jestli hlavní tíhu za něj nenesli ostatní (tam přeci jen bylo opravdu hodně administrátorů). Záhada.

    OdpovědětVymazat
  2. AKTUALNĚ - A je tu další aktuální postřeh. Kolem 20. hodiny bylo možno vidět toto:

    http://jyxo.info/uploads/5A/5a99c2ca23680c74f5511347db11fe63d34bb647.png

    Freya v jedné a Fatal v druhé místnosti u RA JiH. Něco se děje. Když naposled "nalétly" na JiHa, tak se dožadovaly jakéhosi "umravňování" určitých lidí. Jak to vše skončilo víme. Co je to nyní, za rozhárané, neklidné, chaotické situace současnosti na problémy sužovaném chatu? Nu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024