Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Pravda o Anketě

Dnešní glosa nebude tak úplně stěžejní, přesto mi přišlo vhodné ji napsat, aby vše bylo řádně osvětleno. I když dotkneme se vícero věcí a jelikož vše souvisí se vším, tak i zde nalezneme souvislosti, které budou zapadat do trojlístku glos, který zakončím následně článkem, který ponese název "Bad - pohroma Chatujme.cz!"

Začněme tam, kde skončilo Pokračování minulé glosy. Připomeňme si co již bylo napsáno:

Ještě se vyjádřím k samotné ANKETĚ a vlastně odpovím uživatelce Ankch. Z tohoto všeho jasně plyne, že Anketa nebyla vůbec založena anonymně ale naopak Vedení mělo ode mě okamžitě informace k dispozici. A o důvodech, proč jsem Anketu udělal tímto způsobem, je tu již též zveřejněno, právě proto, aby to nebylo spojováno s jakýmkoliv uživatelem, aby v tom nebylo pro nikoho nic osobního, aby to byla naprosto neutrální Anketa. A co mě udivilo za dobu působení Ankety nejvíce? To, kolik příspěvků jsem musel smazat, to neskutečné množství lidí, kteří nebyli schopni pochopit a akceptovat podmínky a nastavení Ankety. Musím říci, že mě to překvapilo velmi, že se našlo jen pár jedinců, kteří respektovaly Anketu v té podobě v jaké byla (a mimochodem v podobném fungovala několik let na XChatu, nikdy s tím nikdo neměl problém). Ono přeci jsou i další speciálně nastavené diskuze, třeba Slovní kopaná, tam člověk musí napsat jedno slovo, které začíná dvěma písmeny slova předešlého. Je to hra a podobných her na diskuzích se speciálními pravidly je mnoho. A Anketa už z podstaty je o hlasování, navíc pokud člověk odhlasoval, připsat si k tomu mohl svobodně cokoliv. Opravdu jsem byl zděšen a nechápal, že to takové množství lidí nechápe. Zvláštní to jedinci na tom Chatujme. A to dokonce i v podání LuRyho, kterého jsem na Anketě musel mazat 2x!


ANKETA poté, co LuRy oficiálně a neoprávněně vyzradil jejího tvůrce, tedy mě, a poté, co na diskuzi Mezilidské vztahy o Anketě začal nestydatě, drze a neskutečně vykřikovat lump a chameleon Bad, tak byla záhy LuRym (má to ale tento spolumajitel Chatujme vážně úžasné kamarády) Anketa zrušena.

Na podiv uživatelky Sahrazada nad uzamčením Ankety, reagoval LuRy takto:


Pojdme si vše uvést na pravou míru, tedy lži, polopravdy a úmyslná účelová sdělení. Ještě před tím je ovšem třeba učinit poznámku o tom, že jsem pár dní před tím založil diskuzi Vzkazník, a vysvětlil jsem na ni proč. Tato diskuze byla též LuRym uzamčena a vytvořena diskuze Vzkazník s velmi nápaditým (pro omezenější čtenáře jde o ironii) pokračujícím názvem Nápady / Stížnosti / Připomínky, tedy naprosto stejným názvem, jako u Chatu a Diskuzí. Už jsem někde psal, že LuRy nemá po koncepční stránce Diskuze vůbec zvládnuté a nebojím se nyní napsat, že Diskuzím pan spolumajitel Chatujme.cz rozumí jako koza petrželi.

Pojďme již ovšem na, pro znalé, úsměvný a záměrně účelově mlžící příspěvek LuRyho. Jako oficiální se nikdy Anketa netvářila, dokonce na několika místech bylo nejen mnou řečeno, že jde o neoficiální záležitost a i v samotné anketě toto několikráte zaznělo. Nu, ovšem, jak plyne i z úvodu, na Chatujme je pravděpodobně dosti hloupá, zabedněná, omezená a nechápavá skladba uživatelů, ti alespoň s půlkou mozku to naprosto chápali. Ono šlo také v některých případech o stížnosti (nejen u Ankety), a nyní si ukážeme zřejmě od jakých "lidí". Toto je jen malá ukázka pro příklad.





Zdroj: Všechny obrázky - Diskuze Chatujme.cz


A mezi námi, moji milí čtenáři, na několikeré mé postování smazaných příspěvků Víťa1971 byl tento uživatel zaBanován, a to právě LuRym.


Je lež, že zakladatel se nesnažil o narovnání a o debatu nad budoucností Ankety. Již tu bylo zmíněno, že LuRy byl o všem okamžitě informován a z počátku s takto pojatou Anketou neměl problém, což dokonce vyjadřoval i veřejně na diskuích. Poté, co LuRy přišel s tím, že Anketu bude muset smazat, z výše uvedených důvodů, tak jsem se pokusil o nějakou domluvu, ovšem pokud někde nebyl přílišný zájem, tak to bylo na straně LuRyho. Toto jsem mu například psal ve Vzkazníku:


Zdroj: Vzkazník Anděla Azazela

Takže si, moji milí čtenáři, o "pravdách LuRyho" utvořte svůj vlastní názor.


Nu a LuRym zmiňované události posledních dnů. No jistě, LuRy dal nám všem zcela jasně najevo jak chce dále směrovat celkově Chatujme.cz, a tento směr je pro mne ale i pro jiné, nepřijatelný. A proto z chatu někteří z nás odcházejí. A jsem si jist, že úroveň například diskuzí se projeví velmi záhy, vlastně se již projevuje dnes, stačí se podívat na v současné době živé diskuze Hurvínek, Piráti z Karibiku či Sraz v teplákové soupravě. Mám za to, že přesně taková úroveň, která je srovnatelná s úrovní muňky, bude trvalým diskuzním jevem budoucnosti.

Ano, je to velmi odporná představa, ale dáte mi za pravdu, že moje vize muňkouidních diskuzí se dříve či později naplní. Pojďme to ale zakončit vesele a Já opráším staré dobré Rádio AzaJerevan.


=========================================================================

Rádio AzaJerevan:
U nás v rádiu víme všechno, takže víme i to, proč byla zrušena Anketa pod vedením Azazela. Byla hrozně ale příšerně nudná. Chtělo to více vtipu a zábavy. Takže se vední SPChatujme rozhodlo pro změnu a angažovalo LichKingAnathemu. A Anketu přejmenovalo na LKAnketa.


První LK anketní otázka již běží:

Příští nick Bada

Badův příští ženský nick bude?

a) Bromhexin
b) lexaurin
c) stoptusin,
d) penicilin
e) makojakopakin
f) imbecilin Retard
g) negramatikin Forte


Další připravované LK Ankety

Chat Radio

I tuto sobotu si můžete pustit?

a) Chat Radio a jeho DechnoTechnoRaPop
b) Radio Jerevan
c) Radio Gaga
d) radši snad plyn nebo panel na hlavu

Administrátor Firer

Firerovi odpovědi uživatelům jako administrátor budou?
 

a) 6x delší než obykle
b) 66x delší než obvykle
c) 666x delší než obvykle
d) po prvním příspěvku se přehltí server a padne systém

=========================================================================


A jaký bude závěr dnešní glosy? LuRy má za sebou sérii naprostých přehmatů a totalně špatných voleb. LuRy má velmi nešťastnou ruku. Bad - Grantik - Azazel.... Bude chybovost a nešťasná ruka a zlé volby LuRyho pokračovat i v případě nových adminů? Nebo se nešťastný trend LuRyho ruky zvrátí? To ukáže čas. Máte strach? Je na místě.



Anděl Azazel




Co vás čeká příště

Další glosa se bude jmenovat "Bad - pohroma pro Chatujme.cz!". Nebude to ale vlastně vůbec o Badovi, tedy o jeho osobě, bude to... ale to se nechte překvapit. Hry, kamufláže, historky - Byl jeden z pádu serveru Chatujme opravdu pádem nebo LuRymu ruply nervy, ukážeme si Grantíka referenta. Nebo vymýšljícího si pohádkáře? Jak to tedy bylo. Čtěte příští Xglosu a dozvíte se mnohé. Xglosy - a máte přehled! Nikdo vám pravdu neodhalí, Xglosy to ale umí! Buďte v obraze.



Komentáře

  1. Ještě do komentářů dodám dvě věci.

    1) Nick ANKETA jsem smazal (k tomuto by mělo dojít dnešní půlnoci), jelikož již není potřeba, byl určen jen a pouze pro účel Ankety, a ta je uzamčená a bude pravděpodobně smazána. Také nikdy (až na jedinou výjimku), nikdy nic tento nick nekomentoval, pouze zadal anketní téma a anketu následně vyhodnotil. Nic jiného nikdy nick ANKETA neprováděl.

    2) Když už se v glose objevil mnou smazaný skrýn, na kterém kdosi sděluje, že Firer měl na Chat.cz profilovou fotografii Hitlera a jeho každopříchodovým pozdravem bylo "Hajl", tak musím říci, a jistě i mnozí jini by potvrdili, že toto se zakládá na pravdě. Ta fotografie Hitlera byla opravdu přes čáru, to i jednoznačně pro mě, na porátu Chat.cz se o tom vedly zanícené debaty, nakonec si Firer Hitlera ze své profilovky sám smazal. Ten pozdrav jsem nikdy moc nehrotil, každopádně je pravdou, že výrazem "Hajl" nečastoval jen uživatele na Chat.cz ale též, dle zaručených informací, na chatu BezvaChat.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024