Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Poetizer - Sociální síť pro básníky.

Poetizer
 

 

 

Jak jste si už asi všimli, tak v poslední době, nejen zde na Xglosách ale i na AzaNovinách, se dosti věnuji alternativním sociálním sítím, anebo těm nově vznikajícím či řekněme oborovým. A dnes je na čase vám představit takovou novou sociální síť, která je určená jedinému segmentu, a to básníkům, poetům, rýmovačům etc.

 

Poetizer - V minimalismu je síla


Ano, stejně jako na Clubhousu můžete jen mluvit a nic moc jiného vás tam neruší, tak na Poetizeru můžete psát jen básně. Tato sociální síť působí zatím dosti minimalisticky, ani barevně nečekejte nějaký cirkus, jsou tam v podstatě odstíny šedé a červená. Tudíž za mě dobrý, na omalovánky si moc nepotrpím.
 

Poetizer - Sociální síť pro básníky
Poetizer - Sociální síť pro básníky.

 

Funkcionality a služby


Na Poetizeru můžete hlavně psát básně. Ostatní vám je mohou srdíčkovat či komentovat. A mohou vás, pokud je zaujmete, sledovat. Můžete si také ten který básnický počin uložit do záložek. A to je vše. I profil je minimalistický, fotografie, něco o vás, a počty a seznamy sledovaných a sledujícíh. Měla by být, zřejmě později, k dispozici i přímá soukromá konverzace. Budou se též chystat jakési skupiny apod. Síť se vyvíjí, tudíž další funkce jistě přibudou a do budoucna se s nimi počítá.

Můj profil na Poetizeru

 

Injekce od Karla Janečka


Známý český matematik, společenský reformátor, mecenáš, bojovník proti korupci a investor Karel Janeček podpořil koncem minulého roku tento český startup investicí přes 70 milionů korun a získal tím podíl ve společnosti 38,2 %.


O Poetizeru


Tato sociální síť byla spuštěna na podzim roku 2018. Jejími zakladateli jsou Johana a Lukáš Sedláčkovi, jedná se tedy o český projekt, který má ovšem globální záběr. Většinu uživatelů tvoří mladí američané, ano v USA se Poetizeru zadařilo, koneckonců poezie, po letech úpadku, začíná být opět moderní a na vzestupu. Což je jistě dobře. Ke konci minulého roku měla sociální síť Poetizer více jak 120 tisíc uživatelů a publikovaných básní bylo přes 1,4 milionu. Můžete ji používat přes webové rozhraní či si stáhnout aplikaci.

Aplikace pro Android ZDE
Aplikace pro iOS ZDE

Facebooková stránka Český Poetizer ZDE


 
 Poetizer - Manifest

 

A jaký bude závěr dnešní glosy?


Dej si jméno nebo nicky
je tu socka pro básníky

Vazmi papír nabruš pero
nechť vyvede se básnička
je tu síť pro umění
ne pro tupá selfíčka.

 

 

Anděl Azazel

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

Wikipedie chce za používání obsahu účtovat Googlu, Amazonu, Applu či Facebooku. - AzaNoviny

Elements of AI dorazil do Česka. Kurz o umělé inteligenci zdarma. - AzaNoviny

Rusko Twitter možná za měsíc zablokuje, hrozí Moskva. - AzaNoviny



A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty


Recepty a vaření

 

Slaný křehký závin - Recepty a vaření
Slaný křehký závin

Špenátová roláda se sýrovou náplní - Recepty a vaření
Špenátová roláda se sýrovou náplní


Roláda z cukety (slaná) - Recepty a vaření
Roláda z cukety (slaná)

Komentáře

  1. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (23. března) ===

    ::: HelenOS - český operační systém :::

    Věděli jste, že česko má svůj vlastní operační systém? Ano, má Helenku. Nu, tak teď už to víte. Je to vlastně dlouhodobý projek z Matfyzu (Matematicko fyzikální fakulta UK). Rozjedete na tom kalkulačku, má to i nějaký textový terminál a taky Tetris :D Nu, v Microsoftu, Googlu ani Applu se bát nemusí, ovšem jako zajímavá perlička to jistě je. Co myslíte? :)

    ::: Chat.cz - přes 70 lidí :::

    Na tomto nejmladším z chatů bylo po 9. hodině večerní více jak 70 uživatelů a v samotném Fajn pokecu jich bylo 49. Zapomeňme na kvalitu a pomiňme, že zde mohou působit i anonymové, ovšem o takové návštěvnosti se může Grntikovi a jeho SuperPokecu jen zdát, tou dobou bylo na jeho chatu pouhopouhých 15 uživatelů. A přitom to byly v minulosti srovnatelné chaty. Zcela jasně se ukazuje, že přecenzorovaný zabetonovaný portál je cesta do pekel (do těch křesťanských, jistěže).

    ::: Chatujme - popisky roomek a diskuze :::

    Nejdříve se podíváme na ty popisky místností a to hned na obrázku ZDE
    (Zdroj obrázku: Chatujme. cz - Chat)

    Jak vidíte, ve dvou případech to vypadá naprosto šíleně, divím se, že LuRy nenaství nějaký limit či nepřekročitelný požadavek, aby k tomuto nemohlo docházet. Toto naprosto rozhodí celý chat, tedy jeho vizuální stránku, a působí to značně neprofesionálně a šíleně. Toto by si měl LuRy ošéfovat, páč toto nesvědčí o solidním portálu.

    A další věc jsou diskuze ve stylu ANTI. To je někde psaným ale obecně nepsaným pravidlem, že se na diskuzích i jinde nezakládají fóra, která jsou proti něčemu, tedy tzv. Anti. Na Chatujme v současné době vzniklo fórum "Vyvracení lží SPD a dalších Putinosluhů" následované fórem "Vyvracení lží Pirátů a dalších Sorososluhů". Tak to je ukázka toho, jak to na diskzích nemá ale opravdu nemá vypadat, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Zajímavá statistika a nával na Chat.cz ===

      Ano, ano, po 23. hodině se nacházelo na chatu Chat.cz neuvěřitelných 85 uživatelů. A páč tam ani většinou žádné sex místnosti nejsou, tak to srovnejme s ostatními chaty ve slušných kategoriích. Na XChatu bylo tou dobou 87 lidí, což je téměř totožný počet. Na Chatujme jich bylo 47. Nu a na SuperPokecu 9 a na Libku dokonce jen 6.

      A-A

      Vymazat
    2. Nu, při důkladnějším zjištění se ukazuje, že za návalem na Chat.cz stojí chyba. Ano, lidi jsou v místnostech i několik hodin bez toho, že by promluvili. Tudíž systém je nevyhazuje. Záhada tedy odhalena jest.

      A-A

      Vymazat
    3. přesně tak, taky jsem přišel na to, jak to tam má franci domrdaný, mluvím s někým a psalo to, že nemluvil 100 minut a jinde plná místnost a ani slovo v místnosti a další údajně on line na nic nereagují a po telefonátu zjistím, že tam vůbec nejsou....

      Vymazat
  2. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (24. března) ===

    ::: XChat - Do roomky "40 a více" jen s ověřeným číslem :::

    Místnost "40 a více" bude asi furt třeskutým bojovým polem, teď nově někdo dal filtr na vstup "jen s ověřeným číslem". Tedy někdo, nějaká admin, jistěže. Nu a třeba takový stálý návštěvník místnosti Biroga něco řeší u zeleného admina Xoof v Bezva klábosení a ve 40kách není. Ono tedy tam vůbec moc uživatelů není.

    ::: Chat.cz - Franci to už spravil :::

    Na Chat.cz zase vše funguje jak má, tedy systém pro neaktivitu vyhazuje uživatele z místností. Franci byl na chatu a vše dal do pořádku.

    ::: Microsoft chce koupit Discord :::

    Discord je známý tím, že je to hráčská komunitní platforma. Tedy nejen, samozřejmě, původně tomu tak bylo, nyní už je využívána širšími komunitami. Každopádně Microsoft případným odkupem platformy asi zvažuje posílení své hráčské divize patrně v boji s PlayStation.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  3. Nu, a když už jsme pod glosou o básnické sociální síti, tak jsem složil jednu rychlobásničku, kterou jsem uveřejnil na portálu Líbímseti. A představím vám jí, moje milé čtenářky a milí čtenáři, i zde.

    Libko poet
    Autor: © Anděl Azazel

    Líbímseti už jen smetí
    dřív tu byla mládež, děti
    teď hostí jen strýce tetky
    zoufalce anebo zmetky

    Pro Víťu jsou všichni Aza
    Luna je jen stará zkáza
    aby toho nebylo tak moc
    Aleš smajlí v Dobrou noc

    Santos s mozkem pro parádu
    Mazlík šíří jen svou kládu
    nenaplní ani bříška
    nevařící Pampeliška

    Někdo spí a někdo vzhůru
    kašle na to už i Guru
    ANO bylo mnohem líp
    zůstal tu už jenom PIP.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. Zeleninový salát s kuřecím masem
    RECEPTY A VAŘENÍ

    Na AzaNovinách v kulinářské rubrice Recepty a vaření přibyl nový trojlístek receptů. Vedle Zeleninového salátu s kuřecím masem to je i Salát s lososem, chřestem, avokádem a olivami, anebo Krevetová pikantní polévka.

    Zeleninový salát s kuřecím masem ZDE

    AN

    OdpovědětVymazat
  5. === Chatujme ===

    Ano, dnes se trochu více budeme věnovat portálu Chatujme.cz hned ve dvou zprávách.

    ::: Bořek si smazal účet :::

    Toto se hlavně váže ku stále odkládanému rozhovoru Hovory X. Nu, teď už je zřejmé, že se tento rozhovor patrně neuskuteční. Nějaký čas nazpět jsem Borek06 psal vzkaz s tím, že rozhovor je stále v plánu. Každopádně jsem zjistil, Já se na Chatujme příliš často neloguji, že Bořek se prostě smazal. A Já na Bořka jiný kontakt nemám. Nu, vlastně se asi není čemu divit, místnost ANP nechali admini Láva a Bořkův kamarád Firer zhynout a obnova se nechystala. Plus ti noví co tam postupem nalezli, neznám důvody Bořka, nejspíše už neviděl smysl v tom prostředí na Chatujme dále pobývat.

    ::: Visitor po křižácku zcenzoroval Azazela :::

    Podíváme se nejprve na obrázek ZDE
    (zdroj Obrázku: ZDE)

    To, že se na Chatujme stále vedou jakési náboženské války, že se tam pánbíčkáři mezi sebou mydlí, to už víme dávno a nic se na tom nezměnilo. Popravdě to už ani nesleduji. Ovšem na jednom ze systémových fór jsem objevil záležitost, kterou vidíte na obrázku. Ač na Chatujme nijak aktivně nepůsobím, nikam nic nepíši na diskuze, nechodím na chat, jednoduše moje aktivita je naprostá totální nula, pak z příspěvků na fóru zjišťuji, že jsem na fóru spravovaném uživatelem Visitor66 blokován, tedy přesně tam mám "Zákaz vstupu", což znamená, že to fórum nemohu ani zobrazit (přihlášený). Jak už jsem říkal, na Chatujme se velmi občas naloguji, tudíž tady to vidím celé na zneužití práv správce. Pokud bych byl na portálu aktivní, jistě bych si stěžoval, takhle je mi to samozřejmě fuk, a jen vás o tom zde informuji. Patrně jsem si kdysi, když se tam začli stěhovat oni pánbíčkáři, dal fórum mezi sledované, abych měl přehled. LuRy tam pak udělal ten box s těmi, co příslušné fórum sledují, a tak se tam zjevila má ikona. Což asi patrně známemu fanatikovi Visitorovi vadilo natolik, že tam nicku Azazel-Andel zakázal přístup. Nevím, proč by si kdokoliv nemohl dát jakékoliv fórum do sledovaných, ač tam třeba nepíše, jen si tam čte. Obecně to není nic proti ničemu, rozhodně ne proti pravidlům, ta porušuje evidentně Visitor. Zakázat vstup obecně komukoliv jen za to, že fórum sleduje, tak to je opravdu neskutečné. I když v případě náboženského fanatika je to asi předpokládatelné, že.. ovšemže.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  6. :: AZAŽURNÁL: Statistika Jaro 21 ::

    Každých půl roku probíhá Statistické šetření AzaŽurnálu ohledně návštěvnosti českých chatovacích portálů a komunitních serverů. První taková statistika proběhla již na jaře roku 2016. Od té doby se koná pravidelně vždy na jaře a na podzim. Nyní tedy načínáme 6. rok těchto Statistických šetření, sběr dat pro Statistiku Jaro 21 dnešním dnem započal. Výsledky budou zveřejněny patrně první květnový den.

    AzaŽurnál
    II. kanál Xmagazínu A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na tuto informaci která byla prvotně zveřejnena na facebookové stránce AzaŽurnálu naváži sdělením, že občasné statistiky, které se zde na Xglosách objevují, se až do uveřejnění výsledků konat nebudou. Samozřejmě, až budou výsledky oficiálně na AzaŽurnálu publikovány, tak bude následovat glosa, ve které vývoj české chatové scény zhodnotím.

      A-A

      Vymazat
  7. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (27. března) ===

    ::: Kongres USA "griloval" šéfy Facebooku, Googlu a Twitteru :::

    Slyšení před kongresem trvalo 5 hodin. Politici by rádi více regulovali Big Tech firmy. Padaly otázky na změnu algoritmů či správnost zablokování Donalda Trumpa. Na video z celého slyšení se můžete podívat na YouTube ZDE

    ::: Chatujme - Bude Chatujme zpoplatněno? :::

    S návrhem na placení na podporu portálu Chatujme přišla uživatelka Spra-Tec

    Běžný uživatel 200 kč ročně
    Správcové 300 kč ročně
    Administrátoři 400 kč ročně

    Prý by to asi ale nechala na bázi dobrovolnosti. Pod příspěvkem se strhla vášnivá debata.
    (zdroj: Chatujme.cz - Diskuze)

    ::: Chat Rádio a Sexy admin Láva :::

    OBRÁZEK
    (zdroj: SuperPokec - ChatRadio.cz)

    Absolutně totálně naprosto BEZ KOMENTÁŘE :DD

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (28. března) ===

      ::: Chatujme - Zpoplatnění se nebrání ani sám provozovatel LuRy :::

      Provozovatel Chatujme LuRy dle vlastních slov připouští možnost zavedení jakéhosi "Předplatného", jako výhody kupříkladu větších galerií, notifikací nových vzkazů pomocí SMS a další. Připomeňme, že již dnes existuje zpoplatnění "Vlastní místnosti" částkou 500 Kč na rok. Každopádně, jak praví sám LuRy "k nasilnemu zpoplatnovani cehokoliv se nechystam."
      Padají ovšem i další návrhy, co by mohlo být zpoplatněno, tak pro příkad zavedení sekce "Články", kde by si publikování platil autor a tedy správce založeného tématu (Články mají například na diskuzním fóru Diskuteri.cz). Dalším návrhem jest "Inzerce" zpoplatněná částkou 30 Kč za inzerát či zavedení Ankety, kdy by hlasování bylo zpoplatněno částkou 10 Kč.
      (zdroj: Chatujme.cz - Diskuze)

      ::: HarmonyOS oficiálně v dubnu :::

      Společnost Huawei po třech betaverzích operačního systému HarmonyOS chystá představit oficiální verzi v dubnu, a to na telefonu Mate X2. Dalšími smartphony vybavenými HarmonyOS mají být údajně Huawei P50.

      A-A

      Vymazat
  8. ::: Básnička neznámého autora :::

    Jsem rád, že tato glosa o poezii, tedy o sociální síti pro básníky, a takový vedlejší produkt založení diskuze "Básně, poezie, říkanky.." na portálu Líbímseti, inspirovala k tvorbě neznámého autora, jehož počin si tu ukážeme. Kdo se za přezdívkou skrývá netuším, onen člověk mojí veličkost ale evidentně zná dobře. Já sice nemám rád anonymy ale dokáži ocenit jakýkoliv pokus o vlastní tvorbu. K obsahu se vyjádřím později.

    (zdroj následující básničky: Libimseti.cz - Diskuze - Básně, poezie, říkanky..)

    MCMXIII 29. 03. 2021, 13:13:43

    Aza to je velký pán,
    držte hubu, radím vám!
    Jeho novinářská práce,
    zabrání globální válce.

    Kdo kam vstoupil,
    kdo s kým byl,
    na tom kariéru založil,
    a s xglosy nás o(c)hromil.

    Žádný dábel to on není,
    kdo ho zná, ten se tlemí.
    Na změnu je už starej,
    polituj ho a rum si nalej!

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máme tu další básnický přírůstek, tentokráte od neanonymního uživatele Líbímseti s nickem Primavera..

      Primavera 29. 03. 2021, 18:55:41

      Jakypak novinar prosim vas
      basnik spina paparaz
      upir pribehu a zivotu
      proda je hned na netu

      (zdroj: Libimseti.cz - Diskuze - Básně, poezie, říkanky..

      Vida, jak se nám rodí poetové, že.. ovšemže

      A-A

      Vymazat
    2. Takže abych reagoval na obsahovou stránku. Oba autoři se zřejmě zasekli v minulosti. Pravdou jest, že na bulvárním podkresu v roce 2015 vznikly tehdejší AzaNoviny, ač to nebylo to hlavní, už od počátku stěžejním sdělením bylo upozorňovat na nespravedlnosti, špatnosti, chyby, nedokonalosti, nesprávné přístupy, odhalovat prohřešky jednotlivců i vedení a mnohé další věci související prvotně s chatem XChat a jejich uživateli. Ano, už jsem říkal, že na počátku to byly omalovánky. A pravdou jest, že svého času AzaNoviny hýbaly celým XChatem, pro příklad uvedu, že se třeba lidé houfně házeli do ignorace Guesta (když ještě existoval - posléze byl zrušen), aby AN neviděli co v místnostech píší. Já jsem samozřejmě tento fígl znal, takže jsem okamžitě zas ty nicky z ignorace Guesta vyhazoval. Jenže tohle je dávná minulost, AzaNoviny se v roce 2017 vydaly naprosto jiným směrem, a jak vypadají dnes, o tom se každý může přesvědčit ZDE. Xglosy krapet navázaly na AN, už ovšem šlo o celou chatovou scénu, i zde ale nastal odklon od původního stylu, a to na konci roku 2019, kdy jsem oznamoval pro příští rok postupné nabíhání naprosto jiného konceptu. A jak vypadají Xglosy dnes, jaké články produkují, to také každý vidí.

      Takže bych doporučil mnohým zastydlákům, aby už konečně překročili svůj stín, a uvědomili si, že se píše rok 2021 a nežili a neplkali nesmysly, které by byly možná platné před 7 lety. Budíček.

      A-A

      Vymazat
  9. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (30. března) ===

    ::: GymChat - chat ožralých prudičů, potvrzeno :::

    Na fóru SS KV zveřejnil příspěvek tohoto znění: "Ožralý prudičský návštěvník Komouš výchovy = spokojený uživatel xchatu". Ano, proto normální slušní a střízliví uživatelé už dávno z GymChatu (dříve XChat) odešli. Ještě by Gym na stránkách 42ideas mohl změnit stávající drzé a pokrytecké motto: Hrdý vlastník legendárních českých serverů XChat.cz a Fotoalba.cz. Nově by to mohlo znít: Hrdy vlastník GymChatu a jeho ožralých prudičů. Každopádně se jen potvrzuje, že slušný zajímavý schopný rozumný atď. člověk na GymChat už nikdy ani nepáchne.

    ::: Chatujme - DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN :::

    Chatujme mělo v odpoledních hodinách patrně nějaký problém, kdy to házelo chybu DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN, což ale samozřejmě mohl být též problém na mé straně, resp. s nastavením DNS u poskytovatele připojení. Každopádně s tím, že poté co již vše funguje, se na portálu nachází méně uživatelů než obvykle, to spíše vypadá na první variantu.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  10. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (30. března) ===

    ::: Líbímseti - Víťaland :::

    Ano, na Libku už je to spíše Víťaland plus pár dalších. Už tak je celkově návštěvnost Libka v poslední době katastrofální, a podstatnou část tvoří "Víťův svět". Jak uvidíte na obrázku, tak tak z 8 Top místností je 5 roomek Víťi (jsou podtržené). Stejně tak v Top aktivních uživatelů vidíme z 8 nejaktivnějších plných 6 nicků Víťi (opět pro vaší orientaci jsou podtržené). Nu, i to dokládá, že Libko už je opravdu jen jeden velký zmar.

    OBRÁZEK
    (zdroj obrázku: Libimseti.cz - Chat)

    ::: LINUX - GNOME 40 :::

    Po půl roce přišla další velká aktualizace, a to namísto GNOME 3.40 je tu GNOME 40, nyní všechny další velké verze budou označovány celými čísly, menší vydání budou obsahovat desetiny.

    Na GNOME 40 se můžete podívat na videu ZDE

    Můžete se i podívat na představení GNOME 40 v helpu přímo na stránkách Gnome (v češtině) ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě