Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Anathema a Azazel novými adminy XChatu.

 

XChat administrátoři

 

 

Možná to mnohé velmi ale opravdu velmi překvapí, jenže jednání mezi hlavním zástupcem provozovatelské firmy 42ideas s.r.o. Janem Zálešákem (GymJWM) a Anathemou a mojí veličkostí probíhala již drahný čas. Někdy byla dosti úporná a konfliktní. Každopádně obě strany měly zájem dojít ku společnému kompromisu, což se nakonec podařilo.


Gym si sypal popel na hlavu: "Podělal jsem to"


GymJWM jako hlavní postava firmy 42ideas, která odkoupila XChat od společnosti Economia v roce 2016, musel po první pětiletce učinit hořké konstatování "Podělal jsem to, chtěl jsem vylepšit a pozvednout XChat a teď musím uznat, že jsem ho přivedl jen do kopru." A dodal "Jednou z největších chyb bylo instalování Bogemana do role hlavního admina, to byla kolosální chyba."



Nastane nový úsvit XChatu?


Anathema a Já budeme mít na starost předně stránku organizační, systémová stránka je na Gymovi, každopádně i zde chceme mít možnost připomínkování. Gym již pracuje na novém vzhledu XChatu, tady se mu do toho nemícháme, jen Anathema měl jeden požadavek "Ať tam není žádný tyrkys, tyrkysovou barvu nikde ani náhodou", což mu Gym hravě splní, neb i jeho vizí jest, že hodlá zachovat barevnou strukturu pro XChat typickou.


4 roky 42ideas na XChatu. (XG verze)

 

(Ne)svatá trojice stěžejních adminů


Vznikla jakási pracovní skupina, takový trojlístek zásadních adminů, kteří budou postupně reorganizovat mnohé věci. K Anathemovi a Mně byl dle našeho požadavku do této skupiny zařazen stávající admin Giggo, neboť je to jediný schopný administrátor, a to i přes všechny své negativní vlastnosti, tedy že je lenochod a salámista. 



XChat pro slušné lidi


Těžká náprava po Bogemanově zvěrstvech


Jak jsme se s Anathemou seznámili s některými záležitostmi, tak jsme jednohlasně ve zděšení konstovali, že napravit škody napáchané nýmandem Bogemanem bude opravdu nebývale těžká fuška. Rozhodně jsme si ale vyhrnuli rukávy, a pustili se do díla. Mějte s námi krapet strpení, páč ty škody napáchané Bogemanem jsou opravdu rozsáhlé a nedozírné. Ale nebojte, my to s Anathemou nakonec zvládneme a dáme vše do pořádku.

Cíle resuscitačních snah


Ano, v případě XChatu se jedná opravdu o resuscitaci, je třeba to říci takto upřímně a natvrdo. Mezi hlavní cíle našich snah bude přivedení dřívějších a nových uživatelů do neerotických sekcí. Dále hodláme pozvednout prestiž XChatu a obnovit jeho dobré jméno, které bylo značně zdehonestováno. Budeme stavět na základech "řádu a pořádku", kdy například tezi o mulťáctví jako součásti chatu jsme naprosto zavrhly. Stěžejní záležitostí jest také to, že pokud se uživatel proviní, pak při zjištění jeho dalších nicků neexistuje dosavadní praxe, že každý nick začíná s čistým štítem, nýbrž další nicky potrestaného uživatele budou brány jako obcházení trestu, bude k nim přistupováno jako k recidivě a budou nemilosrdně likvidovány. Mottem nového XChatu jest: "Slušný chat pro pokec slušných lidí"

Příklad Komouš výchova


Pravidla musí být jasná, stručná a platící pro všechny a jednotně. Nelze dělat jakékoliv výjimky. U místnosti Komouš výchova bude odebrán filtr pro vstup na nachatované hodiny. Není možné aby v tomto případě prudiči byli ještě zvýhodňováni a různými filtry si zabezpečovali neomezené prudění, zvýhodňovanou skupinou musí být jednoznačně slušní uživatelé. Ataka bude nově bedlivě sledován, jak si vede při nových podmínkách jako SS, má sto dní na to, aby prokázal, že funkci SS zvládá a řídí místnost v intencích nového slušného XChatu. V opačném případě bude nemilosrdně sesazen.

Přínos Anathemy a Azazela


My s Anathemou samozřejmě máme na různé věci různé pohledy, rozhodně ale v tom základu se shodneme. Anathema bude postupně aplikovat na XChatu ty dobré a osvědčené věci ze starého Lidéčka, mým úkolem bude spíše zavádět moderní prvky při zachování klasičnosti chatu.


S Gymem o XChatu.

 

A jaký bude závěr dnešní glosy?


Čeká nás s Anathemou a Giggem ve spolupráci s provozovatelem Gymem hodně a hodně práce. Navrátit XChatu jeho ztracené dobré jméno bude velmi nesnadné, navrátit mu slušné a kvalitní uživatele též. Stojíme před velmi těžkým úkolem, ovšem slibujeme, že dle svého nejlepšího přesvědčení napneme všechny síly, aby se v budoucnu nikdo nemusel stydět za to, že chodí na XChat. Naopak aby to mohl s hrdostí vykřikovat do světa. Nu, a jak se nám vše podaří, to si můžeme vyhodnotit třeba už za rok opět na APRÍLA.



Anděl Azazel

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

Wikipedie chce za používání obsahu účtovat Googlu, Amazonu, Applu či Facebooku. - AzaNoviny

Elements of AI dorazil do Česka. Kurz o umělé inteligenci zdarma. - AzaNoviny

Discord – Místo, kde si může komunita popovídat. - AzaNoviny



A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty



Recepty a vaření


Zeleninový salát s kuřecím masem

Komentáře

  1. ::::: Anathema na roztrhání, je novým moderátorem Chat Rádia. :::::

    Tak to je název mého nového aprílového X-Fejetonu. Dozvíte se v něm i to, co tato skutečnost udělala s fanatickým obdivovatelem Grantíka Karlem jedničkou.

    Aprílový X-Fejeton si můžete přečíst jak jste již zvyklí..

    - přímo na publikačním blogu X-Fejetony ZDE
    - na Xglosách v menu X-Fejetony ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrej Apríl :D , ale nicméně, bylo by to naprosto těžké to tam spravit, to je pravda....

    OdpovědětVymazat
  3. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (2. dubna) ===

    ::: XChat - Vážně nebo Apríl? Oba zelení admini ožluceni :::

    Prazdroj ... 01.04.2021 23:13:20
    Všichni ve žlutém
    Dnešním dnem se plnohodnotnými administrátory stávají jajananek a xoof.

    Gratulujeme

    Apríííííl

    (zdroj: XChat.cz - Fórum - Informace pro uživatele)

    Jelikož informace o tom, že se Jajananek i Xoof stávají žlutými, tedy plnohodnotnými, adminy, byla publikována ještě v poslední hodině prvního dubnového dne, tedy na apríla, tak se necháme překvapit, jestli to apríl nakonec byl či ne.

    ::: Chatujme - LuRymu dochází trpělivost :::

    Hned na začátek napíši "Jaké si to uděláš, takové to máš." LuRymu začíná docházet trpělivost s tím, co se děje na systémových diskuzích. Nu, to brzo. Tyto diskuze mají sloužit opravdu zásadním problémům, připomínkám, nápadům atd. ohledně té které služby na portálu, to co se tam děje je neskutečný bordel s neskutečně zbytečnými 666 miliony zbytečných příspěvků. Já bych to jako fór admin likvidoval, tohle bych vůbec nepřipustil. Lukáš je ale strašně benevolentní a to se ukázalo i v minulosti. Dokonce sám nedodržoval některá stanovená pravidla a to tak, že jsem mu musel myslím dva příspěvky tehdy na Anketě smazat. Jsou prostě určité diskuze, hlavně ty systémové, na kterých musí panovat tvrdý režim. Lidé přeci mají možnost se "vykecat" kdekoliv jinde na jiných diskuzích. Na systémových diskuzích je neskutečný bordel, jsou nezvládnuté a je to chyba v přístupu LuRyho. Vůbec nevím, proč se vzteká. Kde není řád a pořádek, tak nastane anarchie, blábolení a spam. Má jen to, o co se přičinil. Sám si za ten sajrajt na systémových diskuzích může. Megasajrajt.

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (2. dubna) ===

      ::: XChat - 16 let a více, už i Fatal-Error chodí radši do Brna :::

      Ano ano, v místnosti "16 let a více" už nyní v podstatě nenajdete domorodce, jsou tam k vidění nicky, které ani neznám. Toto je dílo "ONI", kteří do místnosti, jenž měla nějaká svůj chod a své stálé návštěvníky v základu, implantovali jako SS Halušku a Legendawna. Původní návštěvníci už do roomky nechodí, včetně zmiňované Fatal, což byla kdysi dokonce SS této místnosti. Haluška už je fuč, Legenda vůbec do místnosti nechodí a dlí na jiném chatu (Chat.cz) a všichni si pamatujeme, jak násilně brutálně a arogantně zasáhl v minulosti proti Hajdovi sám Gym. Toto všechno dohromady vedlo k tomu, že Šestnáctky už vůbec nejsou Šestnáctky. A takhle je to se vším co napáchají "ONI". Rozklad, katastrofa kam se člověk podívá, kam "ONI" šlápli, tam sto let tráva neroste. Vítejte na GymChatu!


      ::: Microsoft - Surface Pro vs BackBook :::

      Společnost Microsoft nedávno zveřejnila novou reklamu, která zdůrazňuje možnosti Surface Pro. Společnost rozhodla v reklamě postavit své zařízení 2 v 1 proti modelu, který většina lidí považuje za soupeře číslo jedna, tedy MacBook. Ve videu ho ovšem nikde neuvádí, nejmenuje, ani značku Apple. Srovnávaného soupeře pojmenoval Microsoft jako "BackBook". Ovšem všichni víme co a koho tim myslel, že.. ovšemže.

      Na video se můžete podívat ZDE

      A-A

      Vymazat
    2. Je dobře, že na xchat přišla nová krev. A zvlášť u tebe Azazeli mě překvapuje, že jsi se vrátil na xchat v roli admina tak hodně štěstí ve funkci. :-)

      Vymazat
    3. @ Borek06

      Tak teď nevím, jestli jen vtipně pokrčuješ v aprílovském článku, anebo ti nějak to datum článku uniklo (vidím, že jsi to četl 5. dubna)? Ano, článek vyšel 1. dubna, tedy na Apríla, a tento den je určen k nejrůznějším šprýmům, mezi námi pisálky je to příležitost ku napsání nějaké té "kachny" :D

      Myslím, že Gym by nikdy neuznal, že to tam totálně a naprosto podělal. A hlavně, Já (a tipuji že ani Anathema), bych se na GymChat nikdy nevracel, natož abych mu pomáhal. Ono totiž v tuto chvíli je v takovém stavu, že už mu není ani pomoci. Tam by, byť nějaká velká změna, přišla už opravdu ne 5 minut po dvanácté, ani ne 5 hodin, ani 5 dnů.. ale tak 5 let po dvanácté. Jako člověk vzešlý z XChatu říkám: příroděžel, jako člověk hledící na GymChat: shnijte si v té vaší ostudě sami, ono taky už nikdo jiný než VY tam nezůstal.

      A-A

      Vymazat
    4. Dobře azazeli, netušil jsem, že to měl být jen žert. Nedošlo mi, že je měsíc žertů. Každopádně nevím, odkud víš, ze tam jsem. Ale je mi to jedno. Chtěl jsem jen okomentovat tvůj článek. Tudíž to klidně ber jako můj pokus o vtip, když u to málokdo u mě chápe.

      Vymazat
    5. @ Borek06

      Nikde tu nevidím, že bych psal o tom, že jsi na GymChatu, páč Já tuto informaci nemám, tedy mám jí až teď přímo od tebe. Jak jsem teď prověřoval, tak nick Borek06 na XChatu neexistuje, tak máš patrně jinou přezdívku. Ale to by mě právě zájimalo, a jistě i mé čtenáře, proč jsi na Chatujme zrušil účet a prchnul na GymChat? Teď se přiznám k tomu, k čemu se obvykle lidé nepřiznávají, ale Já to řeknu, vykouzlilo mi to na tváři škodolibý úsměv, když mi vytanul na mysl LuRy, který z nějakého letitého důvodu jako Lidéčkář nesnáší právě XChat. Nu, a jestli mě chcete soudit za mé, pravda nízké, emoce, ke kterým jsem se veřejně a upřímně přiznal, tak si to klidně nechte, naopak jsem hrdý, že nesjsem pokrytecká přetvářka. Ono taky se jmenuji Miroslav a ne Bohuslav, tedy oslavující svět a ne boha, tedy takový, kterých má právě LuRy na svém portálu množství větší než velké, že.. ovšemže.

      A-A

      Vymazat
    6. Za nic tě soudit nechci azazeli a ani nebudu.A na xchat jsem prchnul, protože mi někteři uživatele na chatu dělali problémy a ja už to tam nemohl vystát. Víc to řešit nebudu. Jinak na xchatu mám jinou přezdívku a je to tam rozhodně lepší než na chatujme.

      Vymazat
    7. @ Borek06

      To se nebude LuRymu číst hezky :D Ale tak nějak se tvému kroku ani nedivím. Příroděžel dneska už není jediný chat, kam lze přejít, tudíž i ten XChat je akorát tak ZNC (z nouze ctnost). Což je vlastně smutné, kam provozovatelé ty své portály dostaly, do kopru je jen velmi ale opravdu velmi jemný výraz, že.. ovšemže.

      A-A

      Vymazat
    8. teda, to , že to byl hezký apríl, to nemohl pochopit......snad jen borek06 :D :D :D (...přišla na xchat nová krev, ještě nyní jsem se zakuckal smíchem jako poprvé, když jsem to přečetl....radši již dál bez komentáře :D )

      Vymazat
  4. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (3. dubna) ===

    ::: Chat Rádio - Písničky na přání dnes dříve :::

    Chat Rádio (SuperPokec - Chatujme) bude dnes vysílat písničky na přání v posunutém čase, tedy od 18. do 21.hodin.
    (zdroj: Facebook ChatRáio.cz)

    ::: XChat - A tak si tu žijem :::

    Na fóru GymChatu "Dotazy" se objevil tento post..

    Nudle_s_makem ... 02.04.2021 17:09:56
    Dobytek
    Stala se nám tady taková věc..
    Včera jsem o tom informoval dva adminy, jenže ono to pokračuje.

    Jistý uživatel Xchatu NEPTOLIUS tady tahá prachy z lidí s úmyslem již nevracet (na léčbu rakoviny, na chleba...) . Bohužel, opravdu se najde někdo, kdo mu je pošle *21*. Chyba na obou stranách, jasně. Co čert nechtěl, ono to nějak samo vyplavalo na povrch a najednou se ozval další uživatel, který potvrdil toto konání již zmíněného NEPTOLIUS. Dostal čočku od všech z místnosti, dostal kill... Poškozená osoba chce prachy zpátky, on se jí směje. Poté, co se do toho vložilo víc lidí z místnosti, začal poškozené vyhrožovat. Dělá to chytře, nepíše jí tady, posílá jí to na WA. A ona nám to posílá na sklo. Takže jsem si přečetl i výhružky na svojí osobu *5106*. Jelikož není nikdo online - baculky, cca od 15.30? Najít si to pro vás nebude těžké. A možná s tím něco začít dělat...

    Mno a teď tedy ten dotaz

    Dá se předpokládat, že bude víc takto poškozených.Je tu někdo takovej? Bylo by asi dobré dát vědět, pokud to zkoušel i na jiné, případně kdo to z něj také nemůže dostat.

    Osobně bych si s timhle zmr*dem rychle poradil, ale asi bych mu doporučil, aby se nad sebou zamyslel, neb v této komunitě se lidi mezi sebou znají..a jeden nikdy neví,co se může stát...

    (zdroj: XChat.cz - Forum - Dotazy)

    Na odkazu se můžete podívat i na reakci spolumajitele GymChatu GymJWM.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  5. ::::::: Velikonoce bez kříže a utrpení. :::::::
    Svátky jara tak nějak původně, nekřesťansky. Zbrusu nový článek Anděla Azazela na Arše X. Jeho typické téma, ba že.

    Článek najdete jak na blogu Archa X ZDE
    .. tak na Libkoblogu Aza Fórum ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Bard se přejmenoval na Gemini

Diskuzní fóra vs sociální sítě

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Leden 2024