Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Archa X a AzaŽurnál .EU

 

Archa X a AzaŽurnál EU

 

 
Jak už asi víte, oblíbil jsem si evropskou doménu .EU. Jedou na ní dvě stěžejní stránky projektu AzaNoviny Xmagazín A-A, a to web AzaNoviny a tento můj osobní blog Xglosy. Novou evropskou doménou byl nyní opatřen i II. kanál AzaNovin Xmagazínu A-A AzaŽurnál. A protože věřím v potenciál blogu, který nijak nespadá pod projekt Xmagazínu, ale účastním se z 50 procent na tomto společném projektu s Archivářkou, tak se pamatovalo i na něj. Tudíž evropskou doménou byla opatřena i Archa X.


 

EURid


EURid je nezisková organizace zvolená Evropskou komisí jako doménový registr pro doménu nejvyšší úrovně .eu. EURid je sdružení tří evropských národních registrátorů: DNS Belgium, IIT-CNR and NIC-SE, přidruženým členem je organizace CZ.NIC.

Proč jsem si pro své weby, a nyní tedy nejen pro své, oblíbil evropskou doménu, tak o tom jsem již psal v článku zde na Xglosách, který se jmenoval Xlosy a AzaNoviny EU. Abyste někteří nemuseli vyhledávat na EURidu ve WHOIS, tak vám to ulehčím obrázkem.



EURid WHOIS Archy X a AzaŽurnálu

 

Archa X


Začnu projektem Archivářky a mojí veličkosti, který se zove Archa X. Doména blogspot.com je sice pořád pro blogery dostatečnou zárukou kvality, ovšem my jsme chtěli celý projekt posunout zase o další level výše. Tudíž nijak nesnižuji blogy s doménou blogspot.com, páč se mezi blogery pohybuji tak vím, že je na této doméně spousta úžasných, zajímavých a inspirativních blogů. Jenže vlastní doména je holt vlastní doména. S tím je samozřejmě spjata i zodpovědnost. A jak už jsem někde psal, prostě kvalitní a solidní blog si žádá i kvalitní a solidní doménu, což ta evropská rozhodně je.

 

Blog Archa X

Nově tedy Archu X najdete na adrese archa-x.eu. Adresa je tedy úplně stejná jako původní pod blogspot.com. Už jsem v úvodu psal, že v tomto projektu vidím značný potenciál, a tak je doména registrována rovnou na 10 (slovy: deset) let. Má kolegyně byla sice v posledních měsících nečinná, a Já jsem blog tzv. udržoval jedním článkem za měsíc, ovšem Bára se hodlá opět rozepsat, jak mi bylo sděleno, tudíž věřím, že Archa X bude plout mořem internetu rychlostí torpéda. A Já se hrozně nerad mýlím :D


AzaŽurnál


Tady to bylo trochu složitější, než s Archou X. Neb u Archy X stačilo přesměrovat vše na novou doménu, pozměnit pár odkazů (které by se ovšem také samy přesměrovaly), a bylo hotovo. U II. kanálu AzaNovin Xmagazínu A-A AzaŽurnálu to ovšem tak lehké nebylo. A proč? Protože zároveň migroval celý web, tedy migrovaly jen články, které byly přesunuty, web se celý a jinde stavěl znovu.

 

AzaŽurnál

Na starém AzaŽurnálu vznikaly vždy jednou za půl roku články, což byla Statistika návštěvnosti českých chatovacích serverů a komunitních portálů. Krom toho ještě tvořil obsah zastarý přehled dnešních retro chatů i s obrazovou galerií. Řekněme si to upřímně, dnes to nikoho nezajímá. Ani nějaká historie legendárního XChatu (dnes GymChatu). Proto i zde bylo nutné se posunout a jít s dobou. Statistiky chatů zůstávají a k nim se přidají v mezidobí statistiky z internetu, tedy o prohlížečích, operačních systémech, sociálních sítích, vyhledávačích a mnohém dalším. Bude se v čase zabývat i různými formami hostingů. Starý AzaŽurnál zůstane, nepovedou na něj už ale žádné odkazy, od této chvíle je jediným oficiálním webem AzaŽurnálu ten na adrese azazurnal.eu.

 

A jaký bude závěr dnešní glosy?


Nejhorší jest přešlapovat na místě. Zastydnout někde v minulosti, v pravěku. Nostalgicky se rozjímat nad tím, jaké to bylo před dvaceti, patnácti, deseti a možná i před pěti lety. Když přešlapujete na místně, stane se jediné možné, ostatní vás předeženou a vy se jim budete dívat na záda. To v tom lepším případě, v tom horším je brzy ztratíte z dohledu. A za chvíli z vás bude troglodyt, kterého už jen otravují pouze a jen ještě horší formy troglodytů. A to fakt nechcete.

 

Anděl Azazel

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

 Čtěte na AzaNoviny.eu

Discord Sony integruje do PlayStation - AzaNoviny

Twitter v Rusku vyhovuje požadavku na odstranění zakázaného obsahu. - AzaNoviny

Diskutéři – Diskuzní fórum - AzaNoviny

 


A-A PROJEKTY - Vše na jednom místě

A-A Projekty



 
Koláč mandlový - Recepty a vaření
Koláč mandlový



Recepty a vaření - Pinterest
Archa X


Komentáře

  1. ::::::: Co se chystá :::::::

    08.05.2021

    Hovory X s Bořkem víceméně totálně ruším, Bořek se nijak neozval, ač v komentářích se k nějakým tématům vyjadřoval. A vzhledem k tomu, že nejsou k mání noví adepti na rozhovory, pak je možné, že celou tuto sérii ukončím. Ale uvidíme, pokud byste měli nějaký dobrý tip, dejte vědět.

    Anketu X asi patrně také nechám zatím spát, koneckonců prioritou jsou nynější změny a zkvalitňování záležitostí okolo AzaNovin, a to předně II. kanálu AzaŽurnál.

    Co vás čeká na Xglosách?

    Můžete se těšit na článek o novém českém chatu. Tedy ono je to spíše seznamka, nu ale tak i chaty jsou a byly vždy z nějaké části seznamka, že.. ovšemže.

    Budu se věnovat Seznamu, a předem říkám, že velmi kriticky. V článku zabrousím i k tématicky podobné věci na LuRyho chatu Chatujme.

    Mělo by též vzniknout nějaké pokračování od externí autorky Xglos k jejímu prvnímu dílu nazvaném Ztráta iluzí.

    Neočekávaná aktuální glosa může samozřejmě vzniknout kdykoliv, dle dějů a událostí, či mých momentálních nápadů.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  2. === Postřehy a zprávičky nejen z netu (29. dubna) ===

    :: Pozor tramvaj! ::

    Tak to je nová mobilní aplikace, která by mohla zachránit životy nepozorným chodcům. Je to právě používání mobilních telefonů, které vede k nepozornosti a mnohým srážkám chodců s tramvají. Aplikace se testuje v Praze a v Brně a vyvíjí jí společnost Safe Public Transport.

    :: 1,4 milionu domén .CZ ::

    Dle správce české národní domény CZ.NIC byla překročena hranice 1,4 milionu zaregistrovaných domén s koncovkou .CZ. V době pandemie docházelo k ještě rychlejšímu nárustu nových domén než obvykle. Nu, Já vsázím na doménu .EU, jak víte, že.. ovšemže.

    :: Diskuze na Libku ::

    Posledně jsem vás informoval, že na nich řádí Mach. Patrně už dořádil a uložil se zase na čas do své rakve v naprosté zapomnění (a mohl by tam už zůstat na věky věkův). Zdatně mu tam sekundoval virtuální asociál Víťa. Nu k němu jsem napsal celkem dlouhý příspěvek nazvaný " MKR - Malé Konečné Resumé". Můžete si ho přečíst na jedné z diskuzí ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď koukám, že jsem zkopíroval nadpis a neopravil datum :D Zprávičky a postřehy jsou samozřejmě z 8. května. Tedy z dnu svátečního, kdy jsme si připomněli konec druhé světové války :)

      A-A

      Vymazat
  3. === Malá večerní sobotní statistika chatů ===

    Známá legenda: Portál (Chat celkem - Chat neero)

    == 8. května 2021 ==

    = 21:45 =

    XChat 1 316 (1 016 - 176)
    Chatujme 255 (101 - 86)
    Líbímseti 205 (50 - 30)
    Chat.cz 49 / 32
    SuperPokec 17

    = 23:00 =

    XChat 1 487 (1 128 - 124)
    Chatujme 181 (69 - 56)
    Líbímseti 178 (42 - 13)
    Chat.cz 37 / 30
    SuperPokec 12

    Nu, co k tomu říci. Velebída trvá, nijaké změny oproti poslední Statistice AzaŽurnálu. SuperPokec se ztrácí před očima, a druhou katastrofou jest Líbímseti, páč jak vidíme, tak mnohdy je více uživatelů na chatu a v pokecu už i na Chat.cz.

    A-A

    OdpovědětVymazat
  4. ::::::: Recepty a vaření :::::::

    Do sbírky receptů na Recepty a vaření přibyl další trojlístek. Tentokráte byly recepty hodně různorodé. Od lineckého těsta v "Zeleninovém závinu" přes masíčko "Bůček s medem a černým pivem" až ku sladké pochoutce nakonec "Jahodové řezy". Všechny tyto nové recepty najdete na úvodní straně rubriky Recepty a vaření ZDE

    Dobrou chuť!

    Recepty a vaření
    AN

    OdpovědětVymazat
  5. ::::::: ARCHA X :::::::

    Po nějakém čase se vynořila z hlubin oceánu mořská panna Archivářka a skočíc na palubu Archy X jala se u kormidla vypustit svůj nový tvůrčí počin nebo-li článek. Navazuje na jeden již předešlý a vy si ho můžete přečíst právě na blogu Archa X ZDE

    A-A

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Co měsíc dal - Únor 2024

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?