Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Podfuky a útěky

Jistě si někteří z vás občas povšimnou čísel ukazujíchích návštěvnost na jednotlivých chatech. Různé chaty zobrazují svou návštěvnost různě, každopádně většina chatů korektně. Nebude asi překvapením, jaký z chatů je mimo korektnost. Pojďme si to ukázat, rozebrat, vysvětlit.


Zdroj: Čísla návštěvností chatů Chat.cz, Chatujme.cz, Xchat.cz a SuperPokec.cz


Tak toto je obrázek čtyř, v současné době jediných fungujících a relevantních, chatů (Neuvádím zde Líbímseti, každopádně i to je portál, který lze řadit k těm korektnějším). Vše bylo pořízeno dnešního dopoledne (ne že by na tom až tolik záleželo, ale když hovořím o korektnosti, tak nechť jsou ukazovány údaje ze všech chatů ve stejný okamžik, i když to vůbec nehraje žádnou roli). Pojďme se podívat na ta čísla a vysvětlit si je u jednotlivých chatů.

Chat.cz - Zde je zobrazen počet uživatelů v místnostech, tedy 6 a počet přihlášených (online), tedy 121. A právě toto zobrazování počtu online je podfukem Pavla Francírka. Dle zobrazení jednotlivých profilů, což jde jednoduše dohledat, tedy zobrazování jednotlivých nicků online, bylo takových pouze 15.

Chatujme.cz - I zde se zobrazují oba údaje, tedy počet přihlášených 144, počet lidí v místnostech 46. A zde vše odpovídá.

Xchat.cz - Na legendárním Xchatu se zobrazuje pouze údaj o celkové návštěvnosti 1194, každopádně si můžeme dopočítat počty lidí v místnostech sami, těch lidí bylo 853.

SuperPokec.cz - Tady to mají úplně jinak, zbrazují v podstatě jen lidi v místnostech, kterých bylo v tu chvíli 15.

Nyní si řekněme, co tvoří ten rozdíl mezi celkovým počtem přihlášených a počty lidí v místnostech. Je to jednoduché, jsou to lidé, kteří vypadli a jsou neaktivni nebo lidé, kteří se zaobírají jinými aktivitami např. Vzkazník, nebo se rozhlíží po chatu, či si prohlíží Profily, Diskuze atd. Nás bude ovšem zajímat ten nepoměr u Chat.cz.


Všichni známe takovýto obrázek

Zdroj: Ukazatel návštěvnosti na Chat.cz








Číšlo počtu online je podfuk, je to matení a nadsazování návštěvnosti chatu, je to nefér. A děje se to jen a pouze na chatu, který provozuje Pavel Francírek, jediný společník firmy Toplist s.r.o. Ono si lze velmi snadno a kdykoliv spočítat onen poměr mezi celkovým počtem a počtem lidí v místnostech. U všech chatů se tento poměr lidí v místnostch ku celkové návštěvnosti pohybuje někde v rozmezí 32 - 70 %, což je odpovídající a i bez dalších zjištění uvěřitelné. Na Chat.cz se tento poměr pohybuje, jako na jedniném chatu, v rozmezí 5 - 7 %. Už jen z tohoto vidíte, že na Chat.cz bude něco špatně, tedy něco nefér. Vzpomínám si, když jsem před dávnými lety podnikl registraci na Badoo, tam ta čísla návštevnosti neustále stoupala po přihlášení, kdykoliv tam člověk vstoupil, čísla se pohybovala směrem nahoru. Badoo byl samozřejmě takový podfukářský extrém, a to nejen v tomto. Každopádně Chat.cz mu v tomto ohledu, s vykazováním čísel, která jsou podfukářskou halucinací, mírně ale přec konkuruje.


Z Chat.cz prchlo již téměř vše lepší, kvalitnější, rozumnější, schopnější, zajímavější, slušnější atd. atd., o tom jdou již informace dlouhodobě. Nejposlednějším útěkem se může prezentovat Firer, který si 27. května 2018 založil účet na Chatujme.

Zdroj: Profily na Chatujme.cz


Při mé poslední návštěvě na Chat.cz, při informační okružní jízdě po všech chatech, jsem s Firerem prohodil pár slov. Evidentně byl situací na Chat.cz otráven, shodli jsme se, že je to na tomto portálu již "o ničem", a též mi sdělil, že je vše stále stejné a nikam se pozitivně neposouvající, a že za dané situace tedy ani nemá již o čem moc psát na svůj blog Firerwall. Firer vlastně psal postupně o dvou hrůzách a nesolidních chatech, tedy BezvaChatu a Chat.cz, se svými nesolidními provozovateli Janem Říhou a Pavlem Francírkem, a o neskutečných dějích na obou chatovacích portálech.

Dá se směle říci, že z Chat.cz utíkají LIDÉ. Zdůraznil jsem to slovo proto, že si ho obsahově pojměme jako výraz pro jasně identifikovatelné uživatele. Firera přeci každý zná, má nějakou historii, byl administrátorem dnes již neexistujícího BezvaChatu, byl Stálým správcem Fajn Pokecu na Chat.cz, je to známá osobnost. Takto jasně identifikovatelní lidé mizí a nahrazují je fejci, multinicky (tedy další nicky stávajících uživatelů), neidentifikovatelní uživatelé, můžeme v některých případech použít i v poslední době vyskočivší výraz UFO (neidentifikovatelný objekt). Pro nejviditelnější příklad z poslední doby bych jmenoval nick Lucindov.



A jaký bude závěr dnešní glosy? Položme si otázku, která bude vycházet ze zde uváděných informací (ale nejen). Můžeme se divit, že na chatu, který provozuje Pavel Francírek pod svojí firmou Toplist s. r.o., a na kterém se sám podílí a činí podfuky (nekorektní čísla návštěvnsti, dosazování jiného nicku již existujícího SS (Panther - Kirk) do duplicitní dočasné místnosti (NCC) apod., neexistence "smlouvy" s uživateli a naprosto žádná sdělení ohledně nakládání s jejich osobními údaji), že skladba uživatelů na jím provozovaném chatu je taková jaká je, že jeho administrátor JiH dosazuje podvodně dva nicky stejných uživatelů jako SS jedné místnosti, tedy můžeme se divit,  že se zde vyskytuje taková spousta podfukářů, podvodníků, fejků, multinicků, a že se na tomto chatu s podfuky netrhnou dveře?



Anděl Azazel




Komentáře

  1. Jisto jistě. Toho by si, Míro, nevšimnul jen slepoň. Je supr, že jsi to vysvětlil polopaticky tak, aby to pochopili i ti největší zabedněnci. A lidi? No co by na tom vyfejkovaným podvodchatu dělali :-D A psycho a pomlouvačným chatu, to říkám proto, že bych moh taky něco spáchat. Jen předešlu, že mám třebas screeneček, kde ta nemocná a nenávistná hlava Freya zase vytahuje Storma, jak jí prej pořád dluží prachy. Hele, nic neslibuju, ale možná ještě dneska něco vytrousím :-D Asi to pojmu zas jako takovou průřezovku, takovej mišmaš, ono co jinýho taky tvořit o té koprožumpě, žejo.

    A když tvorba, a kolega Feirer, co nemá o čem psát, tak třebas o svým novým působišti napíše taky něco pozitivně laděnýho. Jako ty, Míro, pro tvé AzaNoviny, to o tom Rádiu, kde dva chaty spolupracují, to chápu, že se ti psalo dobře, a že to bylo takový osvěžení v záplavě negativní kritiky a popisu hnusu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, tak jsem to přeci jen spíchnul. A, hele, jsem docela s dílem hodně spokojenej. No posuďte sami :-D

      https://superbulvar.blogspot.com/2018/06/co-se-deje-na-zumpe-trojka.html

      Vymazat
    2. Ano, takové články se mi píší dobře, i když jsem znám jako velký kritik. Dalším článkem AzaNovin by mělo být zhodnocení GDPR, a tady lze z chatů plně pochválit Xchat a Chatujme. Libimseti se z toho velmi zajímavě vyvléklo, nu, bude to v onom článku. Ještě je třeba si ověřit pár informací, každopádně předpokládám, že v tomto týdnu by to mohlo být hotové.

      Vymazat
  2. https://superbulvar.blogspot.com/2018/06/co-se-deje-na-zumpe-ctyrka-special.html

    Speciálek. Žumpa čtyřka. A musím poděkovat kolegům Dominikkaa a Azazel, že mi poskytli matroš a souhlas se zveřejněním. Jak jsem si s tím, já starej bulvárník poradil, to už nechám na vás :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že velmi dobře a u tebe se to vyjímá správně. My jsme z toho to, co chtěli, už použili :)

      Vymazat
    2. Díky, díky. A hned sem mrsknu pětku, kterou jsem nazval PoQec. Proč tenhle název dojde asi každýmu hned. A jestli se nemýlil, si může ověřit v mým článku. Tady je https://superbulvar.blogspot.com/2018/06/co-se-deje-na-zumpe-petka-poqec.html

      Vymazat
    3. Opět velmi dobrá práce. Už jsem se tam k tomu vyjádřil. Oni jsou pravděpodobně opravdu již nesvéprávní a sami sobě si kopou hrob. Opravdu něco tak nechutného, co je k vidění na Chat.cz, to jsem za 100 let, co se pohybuji na chatové scéně neviděl, hlavně proto, že je to podporováno a v režii majitele, administrátora a dnes jediné hlavní představitelky toho chatu. A Pavel Francírek je pro mne, už se asi opakuji, obrovským zklamáním, byly doby, kdy jsem ho považoval za ikonu. Možná, když opustil chatový svět, neměl se k němu vracet, protože tím jen devalvoval a zostudil svojí osobu. Příroděžel.

      Vymazat
  3. Hodím i sem oficiální oznámení uveřejněný na SB: Musím zde oficiálně oznámit, že novou autorkou SuperBulváru se dnešním dnem stává Dominikkaa. Je už uvedena mezi autory blogu v příslušným menu. Heslem SuperBurváru je "Korektnost je přežitek". Těším se, že pokud ji nekorektnost přepadne, rozdělí se se čtenáři SuperBulváru :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkujeme za komentář :)
XGLOSY

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Únor 2024

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

AGI do pěti let - Počítače budou myslet jako lidé

Bard se přejmenoval na Gemini

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Notesoo končí - Česká sociální síť bez cenzury po 8 měsících zhasne

Blog.cz končí! (XG verze)

Co měsíc dal - Leden 2024

Diskuzní fóra vs sociální sítě