Červen to je i Klub blogerů, kde jsou Xglosy tři roky

 Klub blogerů - Úvodní strana

 

 

V červnu 2021 se Xglosy staly členem Klubu blogerů, stejně tak mezi členy blogerské komunity byla přijata Archa X. Stalo se to více než po roce od samotného vzniku klubu, jenž spatřil světlo světa 19. února 2020. Myslím, že v rámci tříletého členství, je vhodná doba o klubu po čase zase něco napsat, neb jak tu na Xglosách bývá zvykem, k některým tématům se pravidelně nepravidelně vracím, a tak nějak sleduji a zaznamenávám jejich vývoj a posun. Tady si hned na počátku u Klubu blogerů nalejme čistého vína - nevývoj a neposun.


Klub blogerů prostě existuje, víc moc nic

Klub blogerů jsem tady na Xglosách poprvé zmínil v červenci 2020 v článku Blog.cz končí! (XG verze) a samostatný článek a jakousi prvotní recenzi jsem vyplodil právě se vstupem do klubu v již zmiňovaném červnu roku 2021. Můj tehdejší počin si můžete přečíst ZDE. Přál jsem klubu vše dobré a též růst, tedy nové lidi a nové blogy. Zůstalo u přání, neb tehdy těch blogů bylo 82 a po třech letech jich je 104. Žádná sláva se tedy nekoná.

I návštěvnost stránek Klubu blogerů hovoří za vše. Dle počítadla návštěv TopList je denní návštěvnost v řádu jednotek, za týden je to pak plus mínus padesát. Za celou dobu fungování Klubu něco přes 20 tisíc (za 4 roky a 4 měsíce).


Klub blogerů jako katalog

V srpnu roku 2022 se konal první xglosový návrat ke Klubu blogerů v článku, který jsem otitulkoval Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů. Do dnešních dob z pouhého katalogu Klub nevybřednul. A ten dámský klub? Tam se také nic nemění.

Přiznám se, že do napsání článku z léta 2022 jsem Klub blogerů čas od času navštěvoval a nějak letmo sledoval dění. Dokonce jsem napsal takovou nesoutěžní glosu soutěže, ve které se na blogu objeví zadání témat měsíce, a klubáci pak na jedno či dvě témata vyplodí nějaký svůj počin. Já jsem vytrousil, opakuji mimo soutěž, článek Nebe peklo ráj aneb nesoutěžní glosa soutěže Klubu blogerů. Od podzimu 2022 jsem už ale Klub blogerů nenavštěvoval, záhy po mém druhém článku totiž zrušily dámy jedinou rubriku, kterou jsem četl, jmenovalo se to Kluboviny. Surly v nich vždy seznámila čtenáře s děním v Klubu, přivítala případné nováčky, upozornila na nějaké zajímavé blogové počiny etc. Rubrika přesně pro mě, když chci načerpat informace. Po přečtení Klubovin jsem měl zběžný přehled, co se za ten který měsíc událo. No a ony mi to zrušily.

 

Kluboviny - 09/2022
Poslední číslo Klubovin


A neb ostatní rubriky mě nezajímaly a život na stránkách Klubu blogerů byl defacto nulový, tak jsem nabyl přesvědčení, že můj zájem k návštěvám je také nulový. Mimochodem zmiňovaná Surly se mi jevila z těch šesti dam jako jediná, se kterou bych mohl najít případně společnou řeč a třeba i v rámci Klubu navázat nějakou spolupráci. Byla plná nápadů a moderních přístupů, snažila se nadhazovat nové myšlenky k posouzení, u ostatních to spíš vypadalo, že jedou jen nostalgickou vlnu po Blog.cz a že jim to vlastně asi stačí. Touha po nějakém progresu taky nula.

V článku ze srpna 2022 jsem také psal o tom, že členstvím v Klubu blogerů nic nezkazíte - přínos nula a negativa také nula. Být či nebýt je tady jednoduchá otázka, tedy je jednoduché si na to odpovědět - je to úplně jedno. Takže i toto stále trvá a nezměnilo se na tom naprosto nic.



Související

Pokud by někoho zajímalo jak v komentářích na blogovací platformě Blogger (Blogspot) vytvořit klikatelný odkaz, pak se může podívat na můj tutorial TADY

O dalším, a spřáteleném, katalogu blogů BlogoSvod si můžete přečíst zase TADY



A jaký bude závěr dnešní glosy?

Možná by se někomu mohlo zdát, předně dámám adminám z Klubu blogerů, že je můj článek až moc negativně kritický. Ne opravdu není, co vidím o tom píšu, to hodnotím. Naopak bych připomněl, že patrně nebude osoba, která by pro propagaci klubu udělala více. Ne není to o spamování na sociálních sítích, tam hrozí blokace odkazu, jak se stalo v minulosti na Facebooku a patrně to stále trvá. Ono každý si může v anonymním okně svého prohlížeče (to aby výsledky nepodléhaly personalizaci) zadat "Klub blogerů" a podívat se na výsledky vyhledávání. Já jsem to také zkusil, pro ilustraci ve třech různých vyhledávačích - na Googlu i DuckDuckGo se objevily moje počiny na předních pozicích první strany, na Seznamu dokonce jako úplně první.

 

Vyhledávání Seznam "Klub blogerů"
Vyhledávání Seznam

Vyhledávání Google "Klub blogerů"
Vyhledávání Google

Vyhledávání DuckDuckGo "Klub blogerů"
Vyhledávání DuckDuckGo


Klubu blogerů samozřejmě přeji stále vše dobré a třeba i nějakého zapáleného a schopného človíčka, který by Klub nějak posunul a dostal na vyšší level. A aby díky tomu v Klubu probíhal i nějaký komunitní život. Bez nových přístupů, nápadů a progresu to nepůjde. Pak bude Klub blogerů prostě jen někde na síti tří wéček existovat.


Anděl Azazel
 

 

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

               Čtěte na AzaNoviny.eu                    

OX Point začal vyrábět boxy pro doručování zásilek domů - AzaNoviny
Hrají vaše děti online hry? Desatero zodpovědného rodiče - AzaNoviny
Poslanci schválili zákon na podporu výrobu čipů v EU - AzaNoviny


Italské kuře po myslivecku - Recepty a vaření
Italské kuře po myslivecku



AzaŽurnál - Blog AzaNovin
AzaŽurnál - Blog AzaNovin

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Co měsíc dal - Srpen 2024

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Neuvěřitelné se stalo ještě neuvěřitelnějším

OČI PRO PLÁČ NEBO ÚSMĚV NA LÍCI?

Klasická internetová diskuzní fóra. Stále žijí.

Oči pro pláč nebo úsměv na líci II.

Google .. Bing, DuckDuckGo a Seznam.

Zabrání už konečně XChat zneužívání jeho portálu k hanebnostem na adresu lidí z Xglos?!