Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Fajn nahlašování, fajn stížnosti. (AKTUALIZACE 9. 5. )

Fajn pokec má od 4. května nový web, a to v pořadí třetí. Ne proto, že by se jim ten předešlý nelíbil (dle mého pohledu byl velmi zdařilý), ale jak jsem si ověřoval a píše se to i na samotném webu, na základě řady stížností byl tento web zablokován. K této skutečnosti došlo po zveřejnění několika článků, ve kterých se Freya vyjadřovala k určitým záležitostem na službě chat.cz.

Zdroj: Web místnosti Fajn pokec na chat.cz

Všechny články naleznete v menu blog na zmiňovaném webu místnosti FP. Klikněte zde



V minulosti jsme se setkali s tím, že byl na nějaký čas zablokován web místnosti Přátelé Temnoty, jestli i zde šlo o nějaké stížnosti a nahlašování mi není známo ale dá se to předpokládat. Otázkou jest, kdo za tímto nahlášováním vězí? Je to nějaká další forma útoků prudičů nebo osob trpících jakousi trvalou záští vůči místnosti FP? Má s tím něco společného nám již známé duo F + K a jejich přátelé? A buďme ve výčtu poctiví, a zmiňme i možnost, že by za tím mohl stát Azazel, tedy Já. Kdo mě více zná, pak ví, že mně jsou takové věci proti srsti, neb Já jsem vždy byl zastáncem názorové svobody a svobodného šíření informací, i na diskuzích chat.cz jsem se v tomto smyslu vyjadřoval. Já naopak vítám, ač je mi jasné, že se v blogu Freyi setkám s řadou věcí, na které budu mít jiný odlišný názor a pohled (a už vlastně setkal), že takový prostor blogu na webu FP existuje. Pro pluralitu názorů je to jen dobře, že tu zaznívají další hlasy a komentáře ku dění na chatu chat.cz. Víte, Já podobnou věc se zablokováním webu, a to velmi rozsáhlého, jsem v minulosti zažil na vlastní kůži. Naprosto odmítám tyto praktiky a o lidech toto činicí si myslím opravdu jen to nejhorší. Tudíž Azazela si škrtněme. Kdo tedy za tímto nahlašovacím aktem stojí? Ať již je to kdokoliv, mám pro takové nahlašovatele stručný vzkaz: "Styďte se!". A samozřejmě si nyní kladu otázku, má se i Hrabě X obávat o svůj web? Nebo mám se Já osobně obávat se svými Xglosy?

Přemýšlím, jak dnes pojmout závěr. Ani nevím, proč mě zrovna teď napadl tento vtípek: Průzkum veřejného mínění. Jaký máte názor na globální oteplování? Medusa: Malý moment, jen se zeptám Anathemy, jaký mám na to názor. :-D. Vlastně teď kecám, vím.


Anděl Azazel



(AKTUALIZACE 9. 5. )

V dnešních večerních hodinách jsem zjistil, že už i náš web místnosti HX je zablokovaný a oznámil tuto skutečnost na diskuzi místnosti HX.

Zdroj: Diskze místnosti Hrabě X na Chat.cz


Ano, NĚKDO TVOŘÍ A NĚKDO BOŘÍ! Ono do tvorby takového webu člověk investuje svůj čas, nápady, invenci, enegrii, úsilí, snahu atd. Na tvorbě našeho webu jsem se podílel převážně Já, ovšem určitým dílem přispěla i Somnia, která některé věci jako editor upravovala.

Napadá mě, že teď nemáme náš dokonalý Blacklist a tudíž nemáme v tuto chvíli kam RA odkázat. Budeme dál vyhazovat oněch 7 lidí z BL i přes tuto skutečnost ihned po vstupu do místnosti a opravu nebudu dohledávat nyní patřičné skrýny ani další materiál. Nebudeme neprodleně dělat web jiný, pokud se nám nepodaří zablokovaný opět zviditelnit, neskáču jak jiní pískají a jsem v chatovém důchodu.

A zakončení této Aktualice? Budu parafrázovat nadpis jedné z předešlých Xglos "Čapí tady, čapí tam, čapí kam se podívám". Zakončení bude směřovat na celý chat.cz, se vším všudy, tedy i uživateli. A tentotkát, oproti mým zvyklostem, to bude velmi nekorektní, neb si to nekorektnost zaslouží: Dobytek tady, dobytek tam, dobytek kam se podívám!


Anděl Azazel (09.05.2017)

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kam se přesunou diskutníci z Diskutníků?