Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Hrabě X - Půlroční hegemonie


Psal se datum 31. října 2016 kdy v pozdně večerních hodinách byla ustálena místnost Hrabě X, tedy celým prvním dnem, a také aby se to lépe pamatovalo, byl 1. listopad. Nu, ani se to nezdá ale Hraběti už je půl roku, na prvního máje, kdy hrdliččin zve ku lásce hlas.

Po mém plánovaném odchodu z Meditace a potažmo celého Xchatu, který se udál k poslednímu dni měsíce února minulého roku, a po krátké anabázi ve funkci administrátora na BezvaChatu (do jeho náhlého vypnutí provozovatelem) jsem na žádném chatu nepůsobil, tedy přesněji řečeno nikde se již neusadil a domníval se, že tomu tak zůstane.
Zdroj: Fórum Meditace na Xchat.cz


Jako AzaNovinář jsem se samzřejmě a dlouhodobě pohyboval, čistě jen kvůli přehledu, na všech českých chatech. Na podzim roku 2016 jsem se více začal objevovat na chat.cz, kde jsem si otevíral nestálou místnost s názvem Hrabě X (původně též má soukromá místnost z Xchatu). A právě v té době jsem se na Xchat na chvíli vrátil, neb jsem chtěl být nápomocen při uvažovaném ustálení nějaké místnosti intelektuálnějšího a filosofičtějšího ražení, neboť zdecimovaná a rozpadlá Meditace či inkviziční Bůh tě má rád, místy pro takové debaty a uživatele býti nemohly. Umřelo to ovšem po prvotním dotazu MichalaADJes (BHH) ku hlavnímu adminovi Prazdrojovi. BHH mě začal občas navštěvovat  v Hraběti X zde na Chat.cz, kde jsem nějaký čas také už častěji pobýval se Somnií. Přicházel i Anathema a další lidé z Xchatu, z místních zase Keter a jiní. A tak se začala formovat zajímavá sestava lidí s určitými kvalitami, nu a jak se počet bytostí, a pravidelnost jejich návštěv, v Hraběti rozrůstal, pak když nešla utvořit zmiňovaná filosofičtější místnost na Xchatu, tak proč ji neudělat zde, a stalo se.

Po pouhých 20 dnech bylo nutné se rozloučit s kolegou SS Anathemou a jeho místo zaujala Archivářka. Musím konstatovat, že hlavně první část jejího působení v Hraběti byla zcela jednoznačně nejlepším, nejsvětlejším a nejzářnějším obdobím místnosti, kdy se naformátovala úžasná filosofie místa zvaného Hrabě X. Příroděžel, srdci se nedá poroučet a tak tento tepající sval, který se rozbušil ku nejmenovanému uživateli, způsobil, že tlukot s funkcí SS byl neslučitelný a tak milá Archi své správcování počátkem ledna ukončila. Začátkem prosince, se ještě vrátím k důležitým skutečnostem, a to přesně 3. a 4. 12. bylo Hrabě X opatřeno webovými stránkami a vlastní diskuzí místnosti, tedy něčím, čím žádné jiné zavedené místnosti nedisponovaly. Též byl na webu zaveden Blacklist místnosti, a HX bylo jednoznačně inspirátorem pro jiné, kteří v těchto věcech Hrabě X následovali. HX si prošlo vším, bylo dokonce jeden čas 1. místností dle nachatovaného času, což si myslím, že nebylo ani dobře pro takovu místnost. HX bylo nejen na očích a jazycích jiných, neboť si dělalo věci po svém a svým přístupem udávalo tón celému chatu. Dá se, bez nadsázky, říci, že příchod HX na scénu způsobil, že Chat.cz už nikdy nebyl a nebude stejný, tedy by se dalo podobně, jako u gregoriánského kalendáře, kdy existuje doba před naším letopočtem a našeho letopočtu, konstatovat, že čas na chat.cz by se mohl počítat před Hrabětem a po Hraběti. Filosofii společně vdechnutou místnosti mnou a Archivářkou se ovšem nepodařilo udržet a místnost postupně začala ztrácet nejen tuto filosofii ale i kvalitativní úroveň v mnoha ohledech. I to je jedním z důvodů, proč je v současné době Hrabě uzamčené.

Chtěl bych poděkovat třem mým kolegům, kteří se mnou třímali či třímají otěže místnsti, Somnii, která po mém boku i bez funkce stála od prvopočátku a jí patří díky největší. Dále samozřejmě Archivářce za její přínos, o kterém jsem se již zmiňoval a též Monachielli, že se na ni mohu vždy spolehnout v současné době. Duševně chorému BHH a zvláště nenávistnému Anathemovi, který je neskutečně bídným manipulátorem, jelikož dokáže manipulovat pouze s neinformovanými jedinci, lidmi nekritického, nesamostatně myslícího a ocáskoidního typu, a který byl a je pro Hrabě i celý chat.cz v konečném součtu větší zhoubou než přínosem, pak oběma pánům není děkovat zač. Přeji Hraběti, které je v současné době uzamčené, aby se mu dařilo nalézt své místo a třeba úplně novou filosofii a náplň, ale aby nikdy nekleslo pod určitou úroveň, což již od této chvíle bude více záležet na jiných, než na mne jako zakladeli. Byl to úchvatný půlrok, jedinečné a lehce tajemné místnosti Hrabě X. Všichni kdož se pozitivně na hegemonii HX podíleli se za to pochvalme a nic nehleďme na hlupáky, kteří by vykřikovali cos o smrdící samochvále, neb dobré je správné chválit a my byli výjimeční a úchvatní!


(článek souběžně uveřejněn na webu místnosti Hrabě X)

Anděl Azazel

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Notesoo - Spadla klec. Definitivní konec české sociální sítě

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Čtyři roky na Twitteru

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?