Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet (George Orwell)

Čapí tady, čapí tam, čapí kam se podívám.

Pár dní nazpět byl pohled na seznam místností, tedy první zobrazovanou stránku takový, jaký vidíte na obrázku.

Zdroj: Úvodní strana Chat.cz


Ale někdy je i k vidění ještě horší varianta téhož, pokud náhodou někdo nepoznal z nadpisu nebo  z prvního obrázku oč mi běží, tak při pohledu na tento druhý už snad pochopí.

Zdroj: Úvodní strana Chat.cz




Byl jsem si několikrát ověřit, co se to v místnostech děje a prakticky vždy jsem zjistil, že nicky o kterých bude řeč, jsou mutnuté. A tím se rovnu vyjádřím k onomu proklatému "mute". Já jsem se nikdy, ani veřejně na diskuzích, netajil tím, že pro mě je správcovské mute naprostá zbytečnost a jediné praktické a smysluplné využití má při rozsáhlejší tapetaci, to ovšem jen proto, že neexistuje nějaký lomítkový výraz /cls, který by kompletně smazal text uživatele. Dnes půjdu ještě dál, na mě to mute působí jako taková úlitba, dokonce se nebojím použít slovo pokrytectví. Ano, přesně tak, my budem ti hodní a liberální, my toho uživatele nebudeme přeci kopat, ale mi mu jen zneviditelníme text, a kdo chce, tak si ho může opět zviditelnit. Víte, řeknu vám to naprosto zpříma, u nás v Hraběti jsme nikdy mute nepoužívali, a víte proč? Protože když se někdo přijde vykálet do místnosti, pak nehodlám vzít noviny a lejno jen překrýt, to lejno prostě odstraním. Kdybych ho totiž  pouze přikryl novinami, pak bude v místnosti zapáchat dál, a Já odér hnědých exkrementů nemám rád. Ale jak už jsem se též vyjadřoval v minulosti, nechť si tento, pro mne zbytečný nástroj, jakým je správcovské mute, v jiných místnostech používají dle libosti. Neb proti gustu, no znáte to. Nicméně by ho měli používat v souladu s pravidly.

Vraťme se přímo ku dvěma zde uveřejněným obrázkům. Jak asi myslíte, že bude působit takový pohled například potenciálně nového uživatele, který na chat.cz třeba jen zabloudí nebo dostane od někoho tip? Pokud půjde o uživatele z kategorie slušnějších, pak pokud uzře v prvních dvou nejnavštěvovanějších místnostech, které na něho při prvním zobrazení chatu bafnou, řadu očíslovaných nicků "píča", pak si nejspíš řekne něco jako "Ježkowo woko, co to tady je, honem pryč" anebo možná půjde vše prozkoumat. Každopádně ten prvotní dojem zůstane, a první dojem je obecně velmi důležitý. Když jsem vedl debaty s některými nováčky, proč se objevili na tomto chatu a nevybrali si jiný, pak od mladších ročníků jsem několikrát slyšel hlášku podobného významu "No hele když jsem viděl/a na první stránce samé důchodce, tak mě to dost odradilo". Ano, ono to tak na některých chatech opravdu je, přesto se tam nachází i mladí lidé, ale to už třeba dotyčný ani nezjistí, neb první dojem byl tak silný, že půjde zas o dům dál.

Když někdo kritizuje, má také nabídnout řešení. A to přesně teď učiním. Toto nám říkají pravidla "Je zakázáno založení vulgáního nicku, nicku napodobujícího jiného uživatele, nebo nicku napodobujícího známou osobnost." Takže varianty jsou dvě, 1) pro méně chápavé správce doplnit toto pravidlo: Na takové nicky správce použije kick", 2) nebo by měl někdo správce instruovat ku správnému výkladu stávajících pravidel. Jednoduché že? (Poznámka: Týká se prakticky všech uživatelů, neb každý může být za určitých podmínek správcem, dokonce i uživatel bez karmy, který v místnosti, kde správcem nikdo není, tak učiní sám sebe lomítkovým výrazem /admin nick (tuto chybu by bylo též záhodno odstranit))

Mluvil jsem o tom, že první dojem je mnohdy ten nejdůležitější. A vidět "čupí vedle čipí" nejspíše o chatu nic pěkného napovídat nebude. V mé minulé Xglose jsem použil telmín Fírera, který se vyjadřoval k diskuzím "zabordelařený hampejz". Co říci při takovýchto pohledech na chat? "Sprostý hampejz"? Ale možná se pletu, třeba "čapí tady, čapí tam, čapí kam se podívám" je děsně cool a in. Nepatřím už přeci jen k nejmladší generaci, takže mi třeba unikají současné trendy. Možné to je.



Anděl Azazel

Komentáře

Mohlo by Vás zajímat

Policie jako největší Úřední slídil - Ceny Velkého bratra

Svoboda projevu - Nominuj na ceny a anticeny ve čtyřech kategoriích

Legendární bezplatný webhosting Sweb.cz v listopadu Seznam ukončí

Šťastná sedmička - Blogu Xglosy je sedm

Co měsíc dal - Březen 2024

Katalog blogů a dámský klub - Klub blogerů

Jak jsem zvládnul Digitální Garáž od Googlu.

Kde zakotví lidé z Lidé.cz?

Autorská práva a plagiátorství: Anathema se na Chatujme chlubí cizím peřím! Skandál!

Co měsíc dal - Únor 2024